הרטבת יום ולילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרטבת יום ולילה
    מירב
    11/03/2011

שלום.
    בני בן 3, השנה נכנס בפעם הראשונה(!) לגן. עד אז היה איתי בבית...
    המסגרת הראשונה אליה נכנס היא גן עירייה, עם 35(!) ילד, רובם גדולים ממנו.
    בבית יותר התעסק עם משחקי קופסא, מכוניות ופאזלים, ופחות חשפתי אותו לציור, גזירה, ארגז חול וכו'.
    במשפחה ב"ה: אחות גדולה (בכתה ב') ו-2 אחיות קטנות ממנו בגילאי שנה חצי וארבעה חודשים (ממש בהפתעה :)).
    לאחותו שבת שנה וחצי הוא מציק המון!!!
    גמילה עשינו בקיץ האחרון, וזאת למרות שהיה מוכן כבר לפני כן. כשהיה בן שנתיים זה היה סמוך ללידת אחותו הגדולה יותר ולא רציתי להעמיס עליו...
    הגמילה עברה יחסית יפה, ונגמל יום ולילה פיפי וקקי.
    מאז שנכנס לגן, הוא מדי יום היה מרטיב מספר פעמים, וכמעט כל לילה יותר מפעם אחת.
    לפני כחודשיים הפסיק להרטיב במשך היום והמשיך להרטיב רק בלילה. יש לציין שגם אם אנחנו לוקחים אותו באמצע הלילה להתפנות, יש פעמים שגם לאחר מכן הוא יפספס.
    לאחרונה שוב החל לפספס בגן, ואפילו בבית אני יכולה לראות אותו שקוע במשחק ותוך כדי לעשות על עצמו. עם זאת, הרבה פעמים הוא ניגש לבד לשירותים יבש לגמרי או לאחר שהתחיל לעשות טיפה בתחתונים ואח"כ המשיך בשירותים.
    ברקע: בתחילת השנה היה מכניס דברים לא אכילים לפה. היום ב"ה התופעה כמעט נעלמה.
    כמו-כן, נמצא אצלו מחסור רציני בויטמין D, וגם מחסור רציני בברזל. (המוגלובין תקין. אנמיה על רקע של חוסר ברזל). - מטופל בתוספת ויטמינים.
    ברור לי שעניין ההרטבה הוא ריגשי נטו! כי עובדה שכשהוא רוצה הוא יודע לשלוט יפה.

מה עושים???????????????????????
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת יום ולילה

הוספת תגובה

• הרטבת יום ולילה - תגובה

ד''ר יונתן קושניר
    14/03/2011

אני מציע לך לתת לזה עוד זמן. בשלבי הגמילה יש עליות וירידות. הרטבה יום הנלווית להרטבת לילה היא דבר נפוץ. אם הוא לא יגמל בחודשים הקרובים, את יכולה לשקול לפנות ליעוץ מקצועי. ניתן לטפל גם בגילאים אלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו