מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרטבת לילה בגיל 3.5סיון30/10/2011
שלום רב,
בתי בת 3.5 גמולה לגמרי כבר כ 8 חודשים מחיתול, לפני כחודשיים הורדנו לה חיתול בלילה, עם שיתוף פעולה מלא, יש לציין כי כבר לפנכן היא לא רצתה לשים חיתול בלילה, אך הרגשנו שהיא עדיין לא מוכנה. לצעררנו, היא במידה ואנחנו לא עושים לה פיפי בסביבות השעה 1 בלילה (תוך כדי השינה) היא מרטיבה בלילה. אני יודעת שזה לא פתרון, אבל אין לנו ברירה. ברור לנו שהיא לא תרצה לחזור לחיתול. יש לציין שהיא ילדה אהובה, לפני שינה אנחנו מבקשים ממנה בצורה הכי יפה שבמידה ובלילה יהיה לה פיפי שתקרא לנו או שתלך לבד או שתבוא אלינו. וכאשר היא מרטיבה בלילה אנחנו מחליפים לה בגדים, לפעמים מבלי שהיא תתעורר כלל.
מה לעשות?
נא עצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה בגיל 3.5 - תגובה
ד''ר יונתן קושניר30/10/2011סיון שלום,
יש לך שתי אופציות. או להחזיר לה את החיתול ולנסות שוב בהמשך. אופציה ב
היא לקבל טיפול עם זמזם ההרטבה שעובד מאוד יפה גם בגילאים אלו. צריך לוודא שהיא תשים את המכשיר, תשתף פעולה ובעצם לא תתנגד לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגהסהר26/10/2011
הילד שלי בן 3 וחודשיים וגמול מחיתולים כבר חצי שנה כולל לילות.
בימים האחרונים לפתע כל לילה הילד "מספס" במיטה .
אני לא יודעת איך להתמודד עם זה.
הוא לא מוכן בשום אופן לשים את החיתול של הלילה ואני
גם לא יודעת אם זה נכון לחזור אחורה לחיתולים.
נא עצתכם איך להתמודד עם זה,זה כל לילה וזה לא נעים לשנינו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה - תגובה
ד``ר ברוך קושניר26/10/2011מדובר במקרה שגרתי של הרטבה משנית. מומלץ לחזור לשימוש בחיתול. ניתן גם לטפל בבעיה באמצעות זמזם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבות אחרי שירותיםל17/10/2011
שלום, אני בת 17 והרבה זמן כבר שאני סובלת מבריחת שתן אחרי שהייתי בשירותים. או הרגשות לא נעימות. יכול להיות מצב שאחרי שהייתי בשירותים, לא שתיתי מים, ואצתרך ללכת שוב בעוד עשר דקות... אני סובלת גם מהרטבות בלילה עם אותו הקטע. אני יכולה לקום לשירותים במהלך הלילה כשלושה או ארבעה פעמים ועדין גם להרטיב. כמובן שזה אם הייתי איפה שהו ושתיתי הרבה.
מה אפשר לעשות? יש לזה טיפול באמצעות תכשירים כלשהם או תרופתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבות אחרי שירותים - תגובה
ד``ר ברוך קושניר18/10/2011מומלץ לפנות אל רופא אורולוג בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ל19/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה אצל בוגרת13/10/2011
היי,אני בחור בן 22 שעדיין סובל מהרטבה בלילה.
העניין מלווה אותי מגיל קטן,מופיע ונעלם לסירוגין אבל תמיד רץ ברקע.יש לציין שזה קורה לי בשינה בדרך כלל מתי שקר לי או כאשר אני חולם על נוזלים וכו'.
אשמח אם תוכל לתת לי דרכים לטיפול ב"מחלה" כי זה כבר מצב שקשה לי מאוד לחיות עימו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה אצל בוגר - תגובה
ד``ר ברוך קושניר13/10/2011אין ספק כי הטיפול היעיל ביותר הוא באמצעות זמזם הרטבה. במקרה שלך יש לבצע את הטיפול תוך הקפדה על שתיה מוגברת במיוחד בערב ולפני השינה. כך תגיע למצב שלא תהיה מסוגל להרטיב בשום תנאי כולל גם תחת שינויי טמפרטורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבות לילה בגיל 11ל08/10/2011
ביתי בת 11 ונגמלה עד גיל שנתיים כמעט לגמרי. יש לה בעיה בלילה אבל לא רק... נהייה קר בערבים ויש מקרים שהיא חוזרת הביתה ומספיקה בקושי / לא מספיקה להגיע לשירותים. היא אומרת שהיא לא מספיקה רק כשהיא נכנסת הביתה מהקור לחום.
הבעיה היא שהיא לא רוצה לטפל בשום אופן בטענה שחברים שלה "ידעו מזה". ושזה יעבור כשהיא תתרגל לקור. ממה שראיתי פה היא לא היחידה שחילופי העונות פועלים עליה כך.
אבל אם היא נגד טיפול מה עושים?
היא שמה שעון מעורר פעמיים או שלוש בלילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבות לילה בגיל 11 - תגובה
ד''ר יונתן קושניר09/10/2011להרטבה אין קשר לעונת השנה, הילדה תמיד צריכה להיות יבשה.
חבריה לא צריכים "לדעת, מכיוון שהטיפול הוא רק בלילה
ובמהלך היום אין שום זכר לזמזם
ד"ר יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה בחילופי עונותדור05/10/2011
בני בן 6.5 ומרטיב בלילה אחת למס חודשים, בדרכ זה מתחיל בחילופי עונות ואז יכולים ליהיות לו מספר הרטבות אחת לכמה ימים ואז שוב הפסקה ארוכה. בחורף מספר ההרטבות גדול יותר ייתכן בגלל הקור אך עדיין אחת או שניים במהלך מס שבועות. לעתים הוא אף מתעורר לאחר שהרטיב מעט והוא עושה השאר בשירותים שאלתי, האם יש צורך לטפל בזה ואם כן איך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה בחילופי עונות - תגובה
ד``ר ברוך קושניר06/10/2011נא עודדו את הילד לשתות הרבה מאד בשעות הערב ולפני השינה למשך כשבועיים. כיתבו אלינו שוב ודווחו על מספר ההרטבות שהיו בתקופה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה בגיל 18ל03/10/2011
היי אני בת 18, גמרתי בית ספר ועכשיו אני בין הצבא, האוניברסיטאות פסיכומטרי ומכללות, ובלילות מרטיבה כל פעם מחדש. אין לי זמן לטיפול עם פעמון, ולדעתי הבעיה בכל מקרה היא פסיכולוגית, כי נגמלתי עוד בגיל שנה ושבע-עשרה שנה הכל היה שקט. התופעה התחילה אצלי שוב בתקופת הבגרויות של י"ב ואז עברה כאילו לא הייתה למשך חודשיים וחצי, ועכשיו (לפני שבועים-שלושה) התחילה שוב וחוזרת והולכת. רציתי לשאול אם זה אפשרי טיפול בתרופות או טיפות מרגיעות פשוט (קלמנרבין למשל?) האם יש סיכוי שזה יוכל לעזור בהנחה וזאת בעיה פסיכולוגית?
תודה רבה,
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בגיל 18 - תגובה
ד``ר ברוך קושניר06/10/2011מומלץ לפנות למרפאת הרטבה מקצועית לשם איבחון והמלצות על דרכי טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילהנירית02/10/2011
שלום,
ביתי בת 7 . ומרטיבה בלילה. בשעות היום היא גמלה לחלוטין,
אך הבעיה היא בלילה. אנחנו מרימים אותה לשירותים מתוך שינה פעם אחת.
אך יש לילות שלמרות שהרמנו היא עדיין כמה רטובה.
ניסינו בעבר ( בערך בגיל 5) את הסדין המצפצף (לא אצלך) אך זה עבד רק לאותה תקופה.
האם יש משהו שאני צריכה לבדוק? או לעשות? או פשוט לתת לזמן לעשות את שלו..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה - תגובה
ד``ר ברוך קושניר06/10/2011ישנם מקרים בהם יש לחזור על הטיפול באמצעות הזמזם מספר פעמים. נראה כי זה מה שמומלץ לעשות במקרה שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה תורשתיתמרי01/10/2011
בתי בת 3 כמעט גמולה מעל שנה. אך בלילה ולעיתים גם בזמן שנת הצהריים מרטיבה.
אני הרטבתי עד גיל 7 ונגמלתי באמצעות היפנוזה.
אימי גם כן הרטיבה עד גיל מאוחר אף יותר.
הייתכן שהילדה שלי סובלת מהרטבה תורשתית?
האם ניתן לטפל כבר בגיל הזה או שכדאי להמתין לגיל מבוגר יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה תורשתית - תגובה
ד``ר ברוך קושניר06/10/2011רוב מקרי ההרטבה הם על רקע תורשתי. המתיני מספר חודשים. במידה ולא יחול שיפור במצב פני אל מרפאה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקיאביבית01/10/2011
שלום,
בני בן שנתיים ושבעה חודשים נגמל לפני כמה ימים מיוזמתו מחיתול. אין פספוסים בפיפי ביום, בלילה הוא עדיין עושה, אבל אנחנו לא מתרגשים מזה. העניין הוא עם הקקי - הוא לא מוכן לעשות קקי בכלל ומראה פחד מהשירותים. מה עושים? זו רק ההתחלה ואני לא רוצה להפוך את זה לבעיה....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קקי - תגובה
ד``ר ברוך קושניר01/10/2011המנעו מהפעלת לחצים על הילד. המנעו מהפיכת הנושא לבסיס לעימות איתו. המתינו בסבלנות מספר חודשים. עודדו ושבחו אותו על כל צעד שעושה בכיוון הרצוי. יש מקום גם לפנות לייעוץ אל רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה אצל בן 9??יונה21/09/2011
שלום רב,
הבן שלי שהוא בן תשע, מאד בריא ושמח פתאום התחיל להרטיב בלילות... לא קבוע אבל פעם בשבועיים. זה מאד משונה והוא מאד נבוך לגבי זה. לכאורה לא השתנה כלום, אין איזה מצב של סטרס או משהו שלא היה קודם.. (אני יודעת שזה יכול לגרום לזה..). האם הרטבת לילה יכולה ככה להופיע בפתאומיות? ואיך ניתן לפתור את זה? יש לו עוד שבועיים טיול שנתי והוא מפחד ללכת אליו בגלל זה... אשמח לתשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה אצל בן 9?? - תגובה
ד``ר ברוך קושניר25/09/2011מדובר כאן בבעיה מוכרת של הרטבה משנית. בקרב אוכלוסיית המרטיבים יש רבים אשר מתחילים להרטיב מחדש ללא כל סיבה נראיית לעין לאחר תקופה ממושכת של יובש. מומלץ לעודד את הילד לשתות הרבה מאד בערב ולפני השינה על מנת לבחון את התדירות האמיתית של ההרטבה שלו. במידה ותהיה עליה בשכיחות ההרטבות יהיה ניתן לטפל בו ולהביא מחדש למצב של יובש מחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4.5 מרטיבה בלילה-עדיין עם טיטולנוגה14/09/2011
שלום לך,
בתי בת 4.5 והיא גמולת יום מגיל 3.3 (כל ההתפתחות שלה הייתה איטית באופן יחסי לשאר הילדים בגילה : הלכה בגיל 1.7 וכו..)
לפני כחודשיים הורדנו לה את הטיטול בלילה (בהסכמתה כמובן) ומצאנו עצמנו קמים פעמיים בלילה: מקלחים, מחליפים מצעים ובגדים , לנו זה לא הפריע לעשות זאת, העניין שלילדה לא הפריע בכלל לישון בשלולית פיפי, היא התעוררה בבוקר והתנהגה כרגיל (מתוך שינה הכל התבצעה והיא לא התעוררה ומיד חזרה לישון) וחשבנו שהיא עדיין לא מוכנה והחזרנו את הטיטול. לפני כשבועיים היא הביעה בשתי סיטואציות , שהיא לא רוצה יותר לישון עם טיטול. הסברנו לה, שברגע שהיא תתעורר עם טיטול יבש נוריד לה את הטיטול. זה גם לא עזר. היא עדיין כמה בטיטול ספוג. לפני כשבועיים, הכנתי טבלה מקושטת על המקרר עם סמיילים לסימון ימים שקמים יבשים, והסברנו לה שברגע שיופיעו 3 סמיילים במהלך שבוע אחד היא תקבל איזו מתנה שתבחר.
היא מאוד התלהבה, ודברה על זה והתעסקה בזה בערך שלושה ימים התוצאה: קמה יום אחד יבשה ובשאר הימים, עד היום , קמה רטובה- כמובן שהעצמנו ומאוד פרגנו את היום שקמה יבשה - זה המקום להעיר, שאנחנו לא "מתיחסים"/מדברים (אומרים לא נורא , מחר ננסה שוב לקום בטיטול יבש לימים שהיא כמה עם טיטול ספוג,ועד היום, ממשיכה לקום בטיטול רטוב (בימים האחרונים הטיטול פחות מלא בפיפי מבעבר).
יש לציין שהיקיצה שלה מאוד קשה, יש לה שינה עמוקה, אפשר להרעיש מאוד בבית והיא לא מתעוררת.
אנחנו לא יודעים מה לעשות ? האם נכון היה להחזיר את הטיטול?
האם יש להוריד אותו ? האם הטבלה נכונה או שזה מתסכל אותה לראות טבלה יתומה מסמיילים מוצגת ע"ג המקרר ?
מה לעשות ?
תודה - הורים אוהבים ומבולבלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4.5 מרטיבה בלילה-עדיין עם טיטול - תגובה
ד''ר יונתן קושניר14/09/2011אין שום בעיה להוריד את הטיטול ואתם כמובן יכולים לנסות להוריד בהמשך.
טבלה היא לא כלי שיעזור לכם לגמול אותה לכן לא ברור לי השימוש בה כרגע.אופציה נוספת היא שניתן לטפל בגיל זה בהצלחה עם זמזם ההרטבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה...מורן11/09/2011
בני בן ה6 מרטיב לפחות כמה פעמים בשבוע בלילה...
זה מאד מפריע לו והוא טוען שהוא לא שולט בזה אני לא כועסת אלא ישר מחליפה לו וממשיך לישון....
כשאני לא נותנת לו שקולית הוא לא מרטיב ורק לפעמים האם יש קשר? או שיש בעיה אחרת?
יש לציין שאינו מדבר על חרדות ובעיות מסוג שהן....
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה... - תגובה
ד``ר ברוך קושניר11/09/2011ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה ,ליווי ומעקב במרפאה מקצועית. מנסיוננו הטיפול נמשך מספר חודשים ( שונה מילד אחד לשני ) ומביא לגמילה מחלטת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
מורן15/09/2011אך שאלתי האם ישנו קשר בין שתיית שוקו לפני השינה?או מה כן הבעיה פתאום שהוא לא שולט על השתן בלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה בת 3נעמי08/09/2011
שלום רב,
ביתי בת ה-3 גמולה ביום כבר כשנה אבל מרטיבה בכל לילה. לבקשתה הפסקנו לשים חיתול בלילה.
היא ישנה ממש עמוק ולא מתעוררת גם כאשר אני מחליפה לה את הבגדים והמצעים
האם כדאי לטפל בגמילה בגיל 3 עם זמזם או שכדאי לחכות עם זה לגיל יותר מבוגר.
אשמח לקבל המלצה.
נעמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה בת 3 - תגובה
ד''ר יונתן קושניר08/09/2011שלום,
ניתן להתחיל טפל בערך בגילאים אלו בהצלחה.
מה שצריך לוודא שביתך תוכל ללכת לישון עם המכשיר, לא לנתקו ובעצם לשתף פעולה.
מניסיונינו, זה עובד מאוד יפה גם בגילאים אלו
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזר להרטיב לאחר הגמילהיפה01/09/2011
בני בן ה3 וחצי גמול ביום כבר יותר משנה
ובחודשיים האחרונים הוא נגמל גם בלילה מיוזמתו האישית עד לשבוע זה היו פיספוסים מעטים אך השבוע אין יום שהוא לא מפספס ולפעמים אפילו פעמיים בלילה. והוא מסרב בכל תוקף ללבוש חיתול שוב הלילה באמצע הלילה הצלחתי לאחר בכיות מרובות לשכנע אותו ללבוש שוב חיתול ויש לציין שלי זה היה ממש קשה אני מקווה שזו לא טעות להחזיר את החיתול בלילה והשאה היא גם לכמה זמן להחזיר אותו
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזר להרטיב לאחר הגמילה - תגובה
ד``ר ברוך קושניר01/09/2011פעלתם נכון לגבי החזרת החיתול לשימוש.
ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם אלקטרוני אלחוטי, תוך המשך השימוש בחיתול, במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)