מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרטבה ילד בן 5.8david20/09/2010
ד"ר קושנר שלום
בני בן 5.8-ילד מאוד רגיש ושובב המוציא המון אנרגיות במהלך היום.הוא סובל מהרטבת לילה לסרוגין מאז נגמל מטיטולים בגיל 3 לערך.
עליי לציין כי ההרטבה היא לא בכל לילה אלא יש לילות שהוא יבש לחלוטין ואנו לא מעירים אותו אפילו לשרותים.
בשבועיים האחרונים הוא מרטיב כל יום אף על פי שאנו מעירים אותו -לדוגמא הוא נרדם ב20:30 מטיל את מימיו לפני עליה למיטה ואז מעירים אותו שוב בסביבות 23:30 הוא משתין ואז בבוקר הוא שוב רטוב במיטה
אודה לתשובה
תודה דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
ד``ר ברוך קושניר21/09/2010ילדכם סובל מהרטבת לילה והוא זקוק לטיפול.
ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה וצחנהגל19/09/2010
בתי בת הארבע מרטיבה די בקביעות רק בלילה. לא היו שום בעיות בגמילה מהיום, וכמו אחותה, שנגמלה בלילה רק בגיל 5, גם היא עקבית. הבעייה היא שחוץ מכך שההרטבה גורמת למפח נפש לכל הנוגעים בדבר, הצחנה לא יוצאת מגופה. אני מנקה אותה באמצע הלילה, מיד כשמתגלה השלולית, מסבנת, חופפת, אמבטיית קצף שהיא שורה בה, נאדה...האמוניה נספגה בעור ובשיער כ"כ חזק ואין לי מושג מה לעשות- אני חוששת שילדים יתחילו בגן להציק על הריח, יש למישהו מידע על סבון שמנטרל את הריח או כל פתרון אחר?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
ד``ר ברוך קושניר19/09/2010ניתן לסייע לכם בפרון הבעיה באמצעות זמזם אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, תמיכה ומעקב במרפאה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריגרסיה???לילך19/09/2010
ביתי בת 3 וארבעה חודשים גמולה כבר חצי שנה, עם הפיפי לא הייתה לנו בעיה ביום או בלילה, עם הקקי הייתה בעיה שנפתרה לא מזמן
הבעיה היא שבלילות האחרונים הילדה כל לילה מרטיבה, לדעתי היא לא שמה לב לכך, כי היא לא מתעוררת, אנחנו ניגשים ובודקים, לעיתים היא מתעוררת לאחר שעשתה ומתלוננת על כך שהיא רטובה, אנחנו לא כועסים ומסבירים לה שיש לעשות פיפי בשירותים אז היא אומרת שהפיפי התבלבל...מה עושים? איך מגיבים? אחרי כמה זמן צריך לשקול טיפול?
כל העניין הוא שאנו יודעים שהיא מסוגלת לשלוט,,, אז מה בעצם קרה?
יש לה אח בן שנה וחודשיים, אך לדעתי לא זאת הסיבה כי היא מרגישה שעושה... או שכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה להרטבה
ד''ר יונתן קושניר19/09/2010לילך שלום,
בהרבה מקרים ישנן עליות וירידות בתהליך הגמילה. זה יכול לחלוף כמו שזה בא.
אתם יכולים לחכות שבועיים שלושה ולראות מה קורה. אם הבעיה לא תחלוף אתם יכולים כמובן להחזיר חיתול ואם הבעיה מציקה מאוד ואתם רוצים לטפל, ניתן להעזר בזמזם ההרטבה גם בגילאים אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילהצהלה15/09/2010
שלום רב, בני בן חמש וחצי, גמול מטיטול גם בלילה מגיל שנתיים וחצי כמעט. אם אני לא מקפידה לא לתת לו לשתות וכן שיעשה פיפי לפני שינה הוא מרטיב במיטה. הוא לא מתעורר לעשות פיפי בשירותים. לציין שהוא ילד מאוד מאוד בוגר, לא חושבת שיש טריגר שגרם לו להרטיב פשוט בעקביות אני שמה לב שאם הוא לא עושה ממש לפני שינה פיפי ושותה הוא מרטיב . למה הוא לא מתעורר בגיל כזה לעשות פיפי בשירותים? מה אפשר לעשות כדי להפסיק את ההרטבות בלילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהרטבה
ד''ר יונתן קושניר15/09/2010שלום,
כ 20% מהילדים בגיל בנך סובלים מהרטבת לילה, ישנו איזשהו שיבוש
במנגנון ששולט על על הסוגרים בלילה.
הטיפול שהוכח מחקרית כטוב ביותר לבעיה זו הוא שימוש בזמזם הרטבה.
את יכולה לפנות למרפאה שמתמחה בזה כדי לפתור את הבעיה ולהגיע ליובש בלילה בלי קשר אם שתה או לא שתה, אם התפנה או לא התפנה לפני השינה.
יונתן קושניר
פסיכולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה לילהאלונה13/09/2010
שלום ביתי בת ה6 מרטיבה כל לילה
קיבלנו מינרין כבר ארבעה חודשים ולא עוזר מה עושים אני מתוסכלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהרטבה
ד''ר יונתן קושניר13/09/2010מחקרים מראים כי מינירין יעיל באחוז מסויים מהמקרים וזאת רק כשלוקחים אותו באופן סדיר.
אין מה להיות מיואשים. אני מציע לך לפנות למרפאת הרטבה. הסיכוי להצליח ולהיגע לגמילה במסגרת
טיפול מסודר הוא מאוד גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה רק על התחתוןסיגל א12/09/2010
ביתי בת ה-9
נגמלה מבריחת שתן בלילה(שלוליות גדולות) כאשר היינו בטיפול(דר' שגיא-הטיפול לא עזר בכלום) ובטיפול של כדורים אצל רופא משפחה לזמן קצר של כמה ימים ספוריםוהחלטתי שהילדה תעשה פיפי במיטה ואין יותר טיפול ושום כלום אני לא מעירה לה ושהיא לא תיקח לי כדורים ואז זה נפסק כאילו לא היה ולא נברא, זה היה לפני כשנתיים שלוש בערך.
העניין הוא כזה מלפני חודש- חודשיים בורח לה בכל לילה שתן מתוך שינה אבל כמה טיפות כלומר על התחתון יש ריח של שתן ועל הכותונת ועל הסדין ועל השמיכה אין ריחבכלל והיא לא עשתה עליהם שתן.
מה זה יכול להיות?
ולפני כמה ימים היה לה בריחת שתן בלילה על הסדין והיא קמה במיידי והחליפה הכל לבדהויידעה אותי כמובן תגובתי היתה לא קרה כלום תחליפי וכלום לא קרה.
העניין שהיא אומרת שבורח לה רק על התחתון והיא לא זוכרת למה, אבל היא מחליפה במיידי איך שזה קורה והולכת לעשות פיפי בשירותים.
מה עושים?
לעבור על זה בשתיקה וזה יחלוף בלי לדבר כי אני אמרתי לה שזה קורה בכל לילה ואולי קרה משהו או שהיא רוצה שאני יעיר אותה בלילה כדי שתעשה פיפי בשירותים (היא הסכימה לכך תעירי אותי בלילה לעשות פיפי) מסכנונה גם לה לא נוח עם זה.
היא שותה ללא הגבלה כלשהי כי לטענתי היא לא צריכה ללכת לישון צמאה כשאני יודעת בוודאות שהיא קמה לשתות מים מתוך שינהכשעוצרים לה את השתייה.
אני נואשת ומחכה לתגובה ותודה מראש.
שנה טובה וגמר חתימה טובה
ארביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בגיל 9
ד''ר יונתן קושניר12/09/2010לפי מה שאת מתארת זה נשמע כמו הרטבת לילה, לפעמים בורח יותר ולפעמים בורח פחות. אין שום סיבה להיות מיואשת. כדאי לפנות למרפאת הרטבה שמתמתחה בנושא. אני לא יודע בדיוק מה היה בטיפול שניסיתים ומדוע הוא לא עבד, אך כמובן אלו נושאים שצריך לברר כששתחילו טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילת לילה בגיל 4.5טלי09/09/2010
בני בן ה-4.5 גמול מזה שנה במהלך היום, אך בשעות הלילה המשכנו להשתמש בתחתון חיתול. בשנה האחרונה ישן בגן גם בצהריים ללא חיתול ונטה לפספס בממוצע פעמיים בשבוע.בשבועות האחרונים הורדנו את התחתון חיתול גם בלילה לפי בקשתו (אף על פי שהיה ברור שבלילה הוא לא שולט שכן כל בוקר החיתול היה רטוב מאוד) אך מאז המשיך לפספס כל לילה, לפעמים יותר מפעם אחת. הוא ישן בשעה מאוד מאוחרת (אחרי 23:00) ואנו מעירים אותו לפחות כל 3 שעות, אך עדיין ממשיך להרטיב. כשמעירים אותו הוא כועס וכמעט ולא עושה שתן בשירותים. בדרך כלל ההרטבה הינה אחרי השעה 3 והוא לא מרגיש כלל שפספס. בלילה האחרון החלטנו לא לקלח אותו ולהחליף מצעים במהלך הלילה ולתת לו לישון עם הפיפי עד הבוקר, במיוחד שהפספוס היה שעה אחרי שהערנו אותו לשירותים(בערך ב-4).יש לנו 3 ילדים כשעם הגדולים הגמילה היתה קלה מאוד. אנחנו מרגישים כמו זומבי אחרי לילות ללא שינה וגם הילדים האחרים מתלוננים על ההתנהלות הלילית שמעירה אותם.
דרך אגב, שאלתי אותו אם הוא רוצה לחזור לתחתון חיתול והוא סירב. מה עושים, HELP.........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה בגיל 4.5
ד''ר יונתן קושניר11/09/2010אני מציע לא לתת לו לישון בלי חיתול בלילה. זה לא יוביל אתכם למטרה, רק יתסכל אותו ואותכם. אתם יכולים להחזיר לו את החיתול ולנסות שוב בהמשך או לפנות למרפאה לטיפול בהרטבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילהשרי05/09/2010
שלום !
בני בן 8. הוא מעולם לא הפסיק להרטיב בלילה, אין לילה יבש בכלל.ניסינו להעיר אותו בלילות,מספר פעמים, אך ללא הצלחה, יש לו שינה עמוקה מאוד.
בנוסף ניסינו לטפל עם מינירין ,אפילו עם מינון כפול,ולא הגענו לשום תוצאה.
בבקשה עזרו לי כיצד ואיפה ניתן לטפל בבעיה?!
תודה מראש :שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה בגיל 8
ד''ר יונתן קושניר05/09/2010ניתן בהחלט לעזור לכם בעזרת זמזם.
אני מציע לכם לפנות למרפאת הרטבה.
וודאו כי המקום שאתם מגיעים אליו יתן לכם מענה לגבי עבודה עם זמזם ושינה חזקה של הילד
תחפשו דרך האינטרנט או דרך הקופה שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרם01/09/2010
שלום רב,
מי סובל יותר מהרטבת לילה, בנים או בנות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנים בנות
ד''ר יונתן קושניר01/09/2010אני מניח שכולם סובלים באותה מידה.
לגבי השכיחות, יש בערך כמות כפולה של בנים יחסית לבנות עם הרטת לילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להמשיך עם הגמילה?שלומית25/08/2010
שלום רב,
בני בן שנתיים ו4 חודשים. לפני כחודש וחצי חזר מהגן והחליט שהוא לא רוצה לשים חיתול יותר. הבנתי מהגננת שישנם ילדים היותר גדולים ממנו מעט שנמצאים בגמילה, וכנראה מפה בא הרצון שלו. הקשבתי לרצונו והסברתי לו את המשמעות של להיות בלי חיתול. יש לציין שעד אז הוא היה חשוף לסיר וישבנון ואף נהג לעשות את צרכיו (פיפי וקקי) מדי פעם. הוא סירב ללבוש חיתול גם בזמן השינה ולהפתעתי הוא קם יבש גם משנת הצהריים וגם מהלילה. במהלך היום נהגתי להושיב אותו בסיר והוא שיתף פעולה. במידה ולא הושבתי אותו "בזמן" הוא היה מפספס. אחרי כשבוע הוא התחיל להתנגד לשבת בסיר ולא שיתף פעולה באופן מלא, אני צריכה תמיד לשכנע אותו, כי אם לא הוא פשוט יעשה בתחתונים. באיזשהו שלב הוא התחיל להגיד לפני שיש לו קקי אך עכשיו גם את זה הוא לא אומר ופשוט עושה בתחתונים. במהלך התקופה הוא חלה והרטיב הרבה בלילה כך שהחזרתי לו את החיתול רק לזמן השינה ללא כל התנגדות מצדו.
יש לציין כי אני נוהגת איתו בסבלנות, אך אני קצת אובדת עצות כרגע ולא יודעת איך להמשיך מכאן. עולות בי ספקות לגבי המוכנות שלו לגמילה. נראה כי הוא יותר רוצה מאשר מוכן פיזית ואולי אני טועה...
התהליך נמשך כבר חודש וחצי ומלווה לעיתים בהתנגדות מצדו ובאחריות המלאה שלי לצרכים שלו. האם זה אמור להיות כך במשך זמן כה רב?
אשמח לתשובתך המקצועית בנושא.
בתודה מראש,
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
ד''ר יונתן קושניר01/09/2010בתהליך גמילה פעמים רבות ישנן עליות וירידות - זה נורמלי לגמרי.
אני מציע שתניחו לנושא כרגע, המשיכו עם החיתול בלי לחץ, תנו לילד
להתקדם בקצב שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מקקיאמא מודאגת24/08/2010
בני בן 3.5 נגמל מפיפי בגיל 3. קקי היה מוכן רק בחיתול ובחודשיים האחרונים פיתח עצירויות והתאפקויות עד לשבוע וחצי. נושא זה נפתר ע"י נרות וסיבים תזונתיים אך עכשיו הוא לא מוכן לשים חיתול לקקי ועשה יומיים על הרצפה וביומיים האחרונים עשה כבר מספר פעמים בתחתונים כשהוא אומר כשעושה. הוא מסרב לעשות בשירותים/ ישבנון/ סיר ובוכה שמפחד ליפול לשירותים. אני לא יודעת מה לעשות. הוא אמור גם להיכנס לגן חדש שבוע הבא. ראיתי שהלצתם על מרפאה שמתמחה בחרדת אסלה/ התלכלכות. איפה יש מרפאה כזו? אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת אסלה
ד``ר ברוך קושניר25/08/2010אכן ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה במרפאה המתמחה בטיפול בחרדת אסלה, עצירות והתלכלות. נסי לבקש המלצה על מרפאה כזאת מרופא הילדים או הקלידי מילות חיפוש אלה בגוגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 בעית הרטבהשירה24/08/2010
שלום בפסח האחרון התחלנו בתהליך גמילה מרוב התלהבות בהתחלה היתה מבלה הרבה בשירותים לנטילת שתן, צואה היתה הבעיה שעם הזמן זה יסתדר כלומר קקי עושה בשירותים ללא בעיה יש לציין שבהתחלה היא גם לא היתה עושה פיפי בלילה לאחר תקופה קצרה היא התחילה להשתין יום כן יום לא בלילה ואח"כ כל יום היא מרטיבה בלילה , ביום זה סיפור אחר היא כל הזמן עושה במכנסיים לפעמים היא רצה לשירותים ולא מרטיבה לפעמים טיפה על התחתון והשאר בשירותים אבל ברוב המקרים פיפי בתחתון וזה לא מפריע לה גם שילדים אחרים צוחקים היא מרגישה ליצנית היא ילדה מאוד עקשנית יש יציין שיש לה אחות בת 10 חודשים ובהתחלה חשבתי שזה תשומת לב אבל היא ילדה כל כך חכמה ופיקחית וגם הגננת אמרה זאת,והיא מקבלת מאיתנו המון חיזוקים שהיא יפה וחכמה ושרים לה שירים אתמול היינו בקניון ביקשה פיפי הלכתי איתה לשירותים ולא טיפטפה טיפה בתחתון שחזרנו הביתה התחילה לעשות במכנסיים מה לעשות ? גם לקראת סוף הגן טענו ושכבר כמעט אין פיספוסים ובבית חופשי ובשנת צהריים היא לא עושה פיפי מה כדאי לי לעשות אני מיואשת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה ביום ובלילה
ד``ר ברוך קושניר24/08/2010
ניתן לסייע לכם בפתרון בעיות ההרטבה הן בלילה והן ביום באמצעות זמזם אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקום בלילהמיטל18/08/2010
איך מלמדים ילד לקום רק פעם בלילה לשירותים? הילד בן שש, קם כחמש פעמים במהלך הלילה וכל פעם לא מצליח לחזור לישון ומעיר אותנו כדי שנעזור לו להירדם. טוען שאם לא ילך לשירותים יעשה במיטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה או קשיי שינה
ד''ר יונתן קושניר18/08/2010מתאורכם, לא ברור לי האם ישנה כאן בעיה של ילד שמרטיב או ילד עם קשיי שינה שצריך אתכם ההורים כדי להרגיע אותו בלילה ולהרדם שוב. האם קרה שכשלא לקחתם אותו לשירותים הוא הרטיב?
יקיצות מרובות וקושי להרדם ללא ההורים יכולות למשל לאפיין ילדים הסובלים מפחדי לילה (דבר נפוץ מאוד בגיל זה).
הטיפול בהרטבה או בקשיי שינה הוא שונה לגמרי
יונתן קושניר
פסיכולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה אצל ילדה בת שלושבטי15/08/2010
ילדתי ילדה שניה לפני שבועיים. מאז הבת הגדולה בת שלוש וחצי מרטיבה במיטה כל לילה (יצוין שנגמלה מחיתולים כבר לפני כמעט שנה). האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה להרטבה
ד''ר יונתן קושניר15/08/2010יתכן וישנו קשר מהבחינה הזו שארוע הלידה היווה טריגר
להישנות הרטבה. התופעה יכולה לעבור עם הזמן.
אם תראי שעוברת תקופת זמן משמעותית והתופעה אינה חולפת את יכולה לשקול
לפנות למרפאת הרטבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעמוניתיפעת07/08/2010
שלום דר קושניר
אני אמא לתאומים בני 7 בן ובת לפני שבוע וחצי נפגשתי עם מטפלת מטעמך בשם מיכל שנתנה לנו 2 פעמוניות 1 לכל ילד .
ומאז הלילות הפכו להיות סיוט ...אני מתעוררת 6 פעמים בלילה אבל עדין מקדישה את כל כולי לגמילה .
הבן שלי שהוא יותר בעייתי מנתק מתוך שינה את הפעמון ואני סוחבת אותו לשירותים והוא בכלל לא מודע למה שקורה איתו ..מתעצבן צועק ...בוכה ואז אנחנו מחליפים תחתונית ותחתונים והוא חוזר לישון ..בבוקר הוא בד"כ לא זוכר שקם בלילה האם זוהי תופעה שתעבור עם הזמן ?
אמנם אנחנו רק 10 ימים מטופלים אבל אני לא רואה שיפור ...
יש משהו נוסף שעליי לעשות כדי לתרום להצלחת התהליך ?
יש לציין שעם הבת הולך קצת יותר בקלות למרות שהיא מתעוררת לפעמים גם 3 פעמים בלילה ...אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת טיפול
ד''ר יונתן קושניר09/08/2010יפעת שלום,
מכיוון שהתחלתם טיפול אצלנו וזהו פורום כללי. אני מציע שתתקשרי ישירות למיכל
ותראו איך אתם מתקדמים.
בכל מקרה את גם יכולה לפנות אליי ישירות או לד"ר קושניר
מאוד מאוד חשוב להיות בקשר הדוק עם המטפלת שלכם.
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)