פורום הרטבת לילה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מהרטבה בלילה גיל שנתיים
    שאול
    22/10/2010

שלום רב,

יש לי בת מקסימה בת שנתיים ושלושה חודשים שנגמלה מחיתולים קצת אחרי גיל שנה וחצי.
    החלטנו להפסיק לה את החיתולים בלילה כבר באותו הזמן כדי לא ליצור בילבול.דברנו איתה כל פעם לפני השינה שתגיד לנו בלילה אם יש לה פיפי,ואכן היו לנו כמה לילות יבשים בעזרתנו כמובן(היא העירה אותנו).ומאז היא יותר מרטיבה ולא שולטת בלילה מאשר קמה יבשה ..בימים האחרונים היא כבר מרטיבה דיי באופן קבוע.מה עושים?האם להחזיר לה את החיתול בלילה?איך גומלים אותה בלילה ?

תודה מראש על התגובות
    שאול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמילה מהרטבה בלילה גיל שנתיים - תגובה

ד``ר ברוך קושניר
    28/10/2010

גמילה מהרטבה בלילה באמצעות הפסקת השימוש בחיתול

רוב הילדים נגמלים מהרטבה בלילה באופן טבעי ללא התערבות כלשהיא מצד ההורים. את התהליך הטבעי הזה ניתן לזרז על ידי התערבות יזומה מצד ההורים.
    מוצגת כאן לפניך הדרך בה יש לפעול כאשר מנסים לזרז את תהליך הגמילה הטבעי מהרטבה בזמן שינה.

יש להפסיק את השימוש בחיתול למשך שלשה שבועות.

לאפשר לילד לישון ללא חיתול.
    לאפשר לו לשתות באופן חופשי בשעות הערב,
    לעודד התרוקנות בשירותים לפני השינה אך לא להפעיל לחץ,
    להימנע מהערות יזומות של הילד לשירותים במהלך הלילה.

לעקוב אחר ההתרחשויות.

אם מספר הלילות היבשים הולך ומתרבה בהדרגה -- זה מלמד שהילד נמצא בתהליך גמילה טבעי וכנראה יגיע ליובש מחלט עם הזמן.

אם הילד ממשיך להרטיב ללא כל שינוי במהלך שלשת השבועות -- זה מלמד שלא מתבצע תהליך גמילה טבעי.

במצב זה ניתן:

להחזיר את השימוש בחיתול ולנסות שוב בעוד מספר חודשים.

או

לפנות לטיפול באמצעות זמזם הרטבה אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית. ניתן ליישם טיפול זה כבר מגיל 3.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נער בן 13 מרטיב לעיתים קרובות
    לילי
    21/10/2010

בנה של חברה בן 13 עם בעיית הרטבה בלילה לעיתים קרובות ואך ורק בלילה.
    מונעים ממנו שתייה לפני שינה ומבטיחים לו פרסים אך ללא הועיל.
    האם מיואשת בראות את בנה הבוגר במצב זה וטוענת כי בביקור אצל רופאים לא מצאה מענה הולם. אנא עצתכם - תודה

הוספת תגובה

• נער בן 13 מרטיב לעיתים קרובות - תגובה

ד``ר ברוך קושניר
    21/10/2010

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעמונית
    יפעת
    13/10/2010

ד"ר קושניר שלום
    אני מטופלת במרפאה שלך בסניף יהוד
    אצל מיכל השארתי לה הודעה אולם היא טרם חזרה אליי ואני זקוקה לחוות דעת
    בני בן ה 7 מטופל בפעמונית עוד 3 ימים יסתיימו 3 שבועות של לילות יבשים , אתמול חגג זיו את יום הולדתו עם חבריו עד שעה יחסית מאוחרת והלך לישון מאוחר , ואני מניחה שבשל העייפות הוא פספס מעט וניתק את הפעמונית מתוך שינה , בבוקר בדקתי את התחתונית והייא היתה רטובה מעט , הילד בכה מאוד והיה מתוסכל מכך הוא נלחץ כי עליו לספור 21 יום מחדש , האם אכן עלינו להתחיל ספירה מחדש ? בחודשיים האחרונים היו לו פיספוסים ממש קטנים אחת ל 10 ימים וכל פעם התחלנו לספור מחדש
    והעניין הזה קצת מייאש אותו ואני לא רוצה לייאש אותו ..אודה לחוות דעתך .

לקביעת תור
    סגירה
    פעמונית

הוספת תגובה

• פעמונית - תגובה

ד''ר יונתן קושניר
    17/10/2010

שלום,
    הפורום הזה לא מיועד ללקוחות שלנו אלא לכלל הציבור. אני מציע שתצרי קשר ישירות עם מיכל, עימי או עם יונתן קושניר. בכל מקרה, למרות התיסכול, לא נפסיק את השימוש בזמזם לפני הזמן, כדי להוריד את הסיכוי שההרטבה תחזור בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת יום
    רעות
    12/10/2010

שלום רב,
    ביתי בת 5 , נגמלה בגיל 3 מיד יום ולילה .
    דוקא לילה הלך מעולה ובשנה האחרונה אני יכולה לספור על יד אחת את מספר הפספוסים.

הבעיה המרכזית היא דוקא ביום , וזה בא והולך , לדוגמא - שנה שעברה בגן
    טרום חובה , בתחילת השנה היו פספוסים ולקראת אמצע השנה היה פחות - בערך
    פעם-פעמיים בשבוע.
    עכשיו - תחילת שנה בגן חובה , כל יום מפספסת וגם אחר הצהריים.

לי נראה שהיא בריכוז עמוק בעיסוקים בגן ומבחינתה זה בזבוז זמן ללכת לשירותים , וגם מפחד שלא יתפשו לה/יקחו לה וכד'.
    הצעתי טבלה והיא אמרה שהיא לא בת 3....והיא אומרת שפשוט בורח לה ..

מה הפתרון ? איך ניתן לעזור לה?האם יכול להיות שהיא לא מרגישה פיזית את הלחץ
    לפיפי ויש לה יכולת התאפקות גבוהה מידי?

תודה רבה מראש ,
    אודה לכל תובנה
    רעות

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת יום

הוספת תגובה

• הרטבת יום - תגובה

ד''ר יונתן קושניר
    17/10/2010

הרבה פעמים הרטבת יום מתלווה להרטבת לילה. וודאו כי אתם לא מגבילים אותה בשתיה ולא מעירים בלילה. יתכן שהתדירות נמוכה בלילה בגלל שאתם עושים את דברים אלו. במקרים של הרטבה משולבת כזו מטפלים בלילה וגם בעיית היום נפתרת. אם מדובר רק בהרטבת יום ונשללה בעיה רפואית, ניתן לטפל באופן התנהגותי, כדאי כמובן לפנות לגורם מקצועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה
    idanofar
    12/10/2010

שלום רב,
    בני בן 4 וחודשיים התחלנו תהליך גמילה לפני ארבעה חודשים
    השתמשנו בטבלאות סמיילי ונראה היה שהתהליך הצליח.
    אולם לאחר זמן מה חלה רגרסיה ועתה הוא חזר להרטיב כמעט כל לילה,
    ולפעמים אפילו פעמיים בלילה.
    האם להעיר אותו באמצע הלילה כדי שיילך לשירותים?
    מאיזה גיל כדאי להתחיל בטיפול עם ה"סדין המצפצף"?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת לילה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה - תגובה

ד''ר יונתן קושניר
    17/10/2010

פרסים וטבלאות לא עוזרים כל כך. אתם יכולים או לחכות ולראות מה קורה לאורך זמן, או להוריד לו את החיתול בשבועיים שלושה הקרובים, ללא הגבלת שתיה וללא הערות יזומות. יתכן כי זה יזרז את הגמילה. במקרה שלא, החזירו את החיתול ותנו לזה זמן. אפשר גם להשתמש בזמזם הרטבה. מטפלים בהצלחה כבר מגיל 3.5

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה בן 3.5
    ליאור
    11/10/2010

שלום, בני הגדול בן 3.5 גמול מגיל 2.9 אבל עדיין מרטיב כמעט כל לילה, מעטים הלילות בהם קם יבש. יש לו אח קטן בן שנה וחצי שעדיין לא גמול לעתים כשאנו שואלים אותו מדוע לא קם לשירותים בלילה (למרות שאנחנו משאירים או דולק וכו) התשובה שלו היא שהוא עדיין תינוק... שאלתי האם להתייחס להרטבות, לדבר איתו על זה, להמריץ אותו בהפתעות אם לא ירטיב וכו' או פשוט לא להתייחס ולחכות שיעבור לבד? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת לילה בן 3.5

הוספת תגובה

• הרטבת לילה בן 3.5 - תגובה

ד''ר יונתן קושניר
    17/10/2010

פרסים לא יעזור במקרה זה. את יכולה או לחכות ולראות מה קורה לאורך זמן, או להוריד לו את החיתול בשבועיים לשוה הקרובים, ללא הגבלת שתיה וללא הערות יזומות. יתכן כי זה יזרז את הגמילה. במקרה שלא, החזירו את החיתול ותנו לזה זמן. אפשר גם להשתמש בזמזם הרטבה בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 4
    דנה
    10/10/2010

שלום,
    בני בן 4 + חודשיים, גמול מחיתולים ביום מגיל שנתיים.
    קצת לפני יום הולדתו ה- 3 (עפ"י בקשתו) נגמל גם מחיתולים בלילה אבל לתקופה של חצי שנה.
    בגיל 3 וחצי, היום לו לילות רצופים של בריחת שתן עד שכבר לא יכולנו והחזרנו לו את החיתולים ללילה.
    כעת מזה כ-3 חודשים אנו לא שמים לו חיתול בלילה אך רוב הפעמים בורח לו שתן.
    מעטים הלילות שקם יבש.
    הילד מאוד בוגר לגילו, ומבקש שנעזור לו שלא יברח לו השתן.
    מה אנו יכולים לעשות? היכן נוכל לרכוש את הפעמון באופן מיידי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 4

הוספת תגובה

• בני בן 4 - תגובה

ד''ר יונתן קושניר
    17/10/2010

שלום,
    ניתן לטפל בהרטבת לילה בהצלחה מרובה כבר מגיל 3.5 בעזרת הזמזם.
    הילד גם מבקש שתעזרו לו.
    כדאי לפנות למרפאת הרטבה ולקבל ליווי מקצועי ולא לקנות את הזמזם לבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה בת 2.5
    מוריה
    10/10/2010

שלום רב,
    ביתי בת שנתיים וחצי גמולה כבר כארבעה וחצי חודשים. בשלושת החודשים הראשונים ישנה עם טיטול בשינה אך לפני כחודש וחצי הורדנו גם בשינה.
    בהתחלה ההצלחה היתה מסחררת. היא לא הרטיבה בלילה בכלל. אפילו טסנו לחו"ל לשבוע ללא טיטולים והיה מצויין.
    בשבועיים האחרונים היא מרטיבה כמעט כל לילה. מה זה יכול להיות? קראתי קצת באתר אבל לרוב מדובר על ילדים גדולים ויותר.
    כיצד יתכן שהיא שלטה בשלפוחית וכעת לא? לא היה איזשהו שינוי משמעותי בחייה בתקופה זו. בהתחלה חשבנו שאולי זה בעקבות החגים והשגרה שהתערערה אך החגים כבר הרחק מאחור והבעיה בעינה...
    קראתי שאתה ממליצץ לא להעיר בלילה. אם כן, מה ניתן לעשות?
    תודה,
    מוריה

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת לילה בת 2.5

הוספת תגובה

• הרטבת לילה בת 2.5 - תגובה

ד''ר יונתן קושניר
    10/10/2010

שלום,
    בתהליך הגמילה ישנן עליות וירידות. בשלב זה
    תם יכולים להחזיר חיתול ולנסות שוב בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה - פעמונית
    יפעת
    07/10/2010

שלום רב
    אנחנו מטופלים במרפאתך ביהוד , תאומים בני 7 בן ובת , התחלנו עם הפעמונית לפני כ חודשיים וחצי ...הבת לאחר שלושה שבועות יבשים החלה לישון ללא פעמונית מזה כשבוע הבוקר התעוררה רטובה ...האם עליי להחזיר לה את הפעמונית לשלושה שבועות נוספים , מטפלת בנו מיכל אולם השארתי אצלה הודעה הבוקר וטרם חזרה אליי ..אודה לתשובתכם המהירה שכן אני לא רוצה שהצלחת הטיפול תפגע
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת לילה - פעמונית

הוספת תגובה

• הרטבת לילה - פעמונית - תגובה

ד``ר ברוך קושניר
    07/10/2010

מחזירים את החיתול לשימוש רק אחרי שלשה ארועי הרטבה ממש גדולה בתוך פרק זמן של חודש ימים. מקווה שהשארת למיכל הודעה ברורה עם שם ומספר טלפון - היא ללא ספק תחזור אליך בהמשך.

בהצלחה

ד"ר ברוך קושניר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר קושניר שלום

יפעת
    07/10/2010

האם הכוונה היא לפעמונית ? ולא לחיתול כפי שכתבת .? אכן השארתי הודעה ברורה ...תודה רבה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה כללית
    l
    07/10/2010

שלום-רב,

יש מושג בשפת הרפואה שנקרא 'מחלה חריפה'. מעוניין לדעת מה ההגדרה של 'מחלה חריפה', והאם הרטבת לילה מוגדרת כמחלה חריפה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה כללית

הוספת תגובה

• שאלה כללית - תגובה

ד``ר ברוך קושניר
    07/10/2010

לא ידוע לי שהרטבת לילה מוגדרת כמחלה חריפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3.5 גמולה שנה וחצי אבל-
    וואלה האחת
    04/10/2010

שלום רב, אבקש ייעוץ מקצועי בדחיפות, יש לי ילדה בת 3.5 וילדה בת 9 חודשים, הגדולה קיבלה המון חום ואהבה, לא פינוק! חונכה לגבולות, קיבלה ומקבלת אמפטיה, אהבה ואכן היא ילדה נוחה וממושמעת, ילדה שניכר כי טוב לה, לפני 9 חו' נולדה לה אחת השתדלנו ועדיין להקל ככל הניתן את הצטרפות האחות לחייה, היא מקבלת הרבה הטבות היות והיא הגדולה, אני נותנת לה לפחות 10,20 חיזוקים ביום ומדברת איתה על אהבתי אותה ועל כמה היא מיוחדת וכמה אני מאושרת שיש לי אותה וכו' וכו' ואני ב"ה זוכה לפידבק, ברור שהתינוקת שגדלה כמובן תופסת מקום אף כי אנו משתדלים שלא יהיה על חשבונה.
    עניין נוסף וכבר אגיע לבעיה, היא נכנסה לגן חדש כאשר הייתה עד עתה במעון שקיבלה בו המון חום ואהבה והייתה לה גננת שהיתה מטורפת עליה והראתה לה את זה,כעת בגן החדש הכללים הם שונים, חוץ מזה שזה התחלה אני בטוחה שהיא לא עטופה באותו חום שקיבלה. בעניין הפרידה ממני בבוקר היא קצת נצמדת אלי ויש לי הסכם איתה עוד לפני שאנו יוצאות מהבית שאני נשארת איתה בגן עד שהיא תחליט שזה בסדר שאלך לעבודה ואכן כך אנו עושות זה לוקח עיכוב קטן של 5-7 דק והיא אומרת לי ביי ביי אמא לכי, נשיקה וכו.
    הבעיה- אינני יודעת למה לקשר ולכן הצגתי את הנתונים, שבוע אחרי תחילת הלימודים היא החלה להרטיב בלילה במיטה (היא גמולה מגיל שנתיים ללא שום פיספוס כמעט מהיום השני לגמילה) היה פעמיים שהיא הרטיבה גם לא בשנתה, אבל מעבר לזה כל לילה כמעט (בשבוע של החג היתה קצת הפוגה) היא מרטיבה לפנות בוקר, ביום לפני החג בגן יצא לה קקי בתחתונים בגן תוך כדי פעילות , הבנתי מהגננת שהיא נורא היתה במוכה ובכתה, בלילה האחרון היא עשתה קקי (קצת שלשולי) במיטתה בסביבות השעה 2, היא התעוררה בבכי שיצא לה, כמובן לא עשינו עסק, החלפנו, ניקינו והיא חזרה לישון, בבוקר באתי לחדרה להלבישה והיא היתה מלאה בקקי אשר אפילו לא העיר אותה,
    ברור לי שיש פה מצוקה, גם אם יש לה יציאה רכה מה שבדרכ אין לה אני מאמינה שללא המצוקה הרגשית היא היתה קמה לעשות בשירותים,
    אני קוראת את הקושי אבל איני יודעת לבטח ממה הוא נובע ואיך אוכל לעזור לה, אני רואה התדרדרות במצב הרגשי, אני מתחננת לסיוע ע"מ לעזור לה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3.5 גמולה שנה וחצי אבל-

הוספת תגובה

• בת 3.5 גמולה שנה וחצי אבל- - תגובה

ד``ר ברוך קושניר
    06/10/2010

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה במסגרת הדרכה ,ליווי ומעקב במרפאה המתמחה בטיפול בהרטבת לילה , חרדת אסלה, עצירות והתלכלכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה
    אורית
    26/09/2010

שלום רב,
    בני בן 6.5 ועדיין מרטיב כל לילה. לפני כחודשיים הוא הפסיק למשך שבוע בערך בעקבות סיפור שהקראנו לו בלילה.
    רציתי לדעת היכן אני רוכשת את הזמזם הזה שצויין בכתבה ואיך אני יכולה לעזור לילד שלי מכיוון שהוא ממש בתסכול. כל פעם כשהוא מרטיב הוא רץ להחליף בגדים ורוצה להתקלח בכדי להעביר את הריח.
    ובלי שום קשר. הוא מתבייש מאוד מהאחים שלו (בן 11.5, 14).
    לאף אחד מבני הבית לא היו בעיות בעבר של הרטבות לילה. כולם נגמלו לבד עד גיל 2.5
    בתקוה שאוכל לעזור לו.
    תודה וחג שמח
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת לילה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    26/09/2010

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה
    ו.ש
    25/09/2010

שבוע טוב,
    בני בן 5, סובל מזה כשנה מהתקפי אפילפסיה.
    בשבוע האחרון כמעט כל יום בורח לו פיפי בלילה ופעם אחת בשנת צהריים
    חשוב לציין שהוא נגמל מחיתולים בלי בעיה לפני גיל שנתיים והיו לו פיספוסים בלילה שאפשר לספור על יד אחת.
    לאחרונה העלו לו את מינון התרופות
    האם יש קשר בין הרטבת לילה לאפילפסיה?
    האם זה משהו שצריך כבר מעכשיו לטפל? אם כן איך?
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת לילה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    26/09/2010

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה בטיפול באמצעות זמזם אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה , ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מקקי
    דנה
    25/09/2010

בני בן השנתיים ותשעה חודשים נגמל זה אתה מטיטולים. הגמילה מהפיפי עברה בצורה חלקה אבל קקי הוא מסרב לעשות בשירותים/סיר ומעדיף לעשות בתחתונים. מה אפשר לעשות על מנת לעזור לו,האם זה משהו שכיח וכמה זמן זה נחשב למשהו תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מקקי

הוספת תגובה

• יציאות בבגדים

ד``ר ברוך קושניר
    26/09/2010

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה במסגרת הדרכה מקצועית במרפאה המתמחה בטיפול בחרדת אסלה, התלכלכות ועצירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    l
    24/09/2010

שלום,
    הרטבת לילה שמתרחשת בעיקר אחרי שתייה של משקאות שמכילים קופאין רב יחסית (תה, קפה וכו'), ולאחר שתייה של מים נניח לא מתרחשת - האם ניתן להסיק איזה גורם משפיע יותר בהרטבה? הפיזיולוגי או הרגשי?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    26/09/2010

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה בטיפול באמצעות זמזם אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה , ליווי ומעקב במרפאה מקצועית. במצב של תיפקוד תקין של מערכת השליטה בשלפוחית השתן לא מתרחשת הרטבה לא רצונית בשום תנאי כולל גם מצבים של שתייה מרובה של כל המשקאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה