מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלילה שאני ישן אני קם לעשות שתןסמי בן טובים03/04/2011
לפני 4 שנים התחלתי לקום בלי סוף בזמן השינה להשתין שלושים פעם , עשרים פעמים.
עשיתי את כל הבדיקות ,פורסטטה סוכר ומצאו שיש לי פריצת דיסק L4 ו L5 בגב תחתון וזה לוחץ לי על שקית השתן עקב תאונה שהייתה לי וכתוצאה מיקח במשך היום אני עייף ואין לי מצב רוח,ממה זה יכול להיות (אני בן 40)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלילה שאני ישן אני קם לעשות שתן - תגובה
ד''ר יונתן קושניר05/04/2011שלום,
אני חושב שהפורום איזה אינו מתאים לשאלתך, בקשר לשאלתך אני מציע שתפנה זאת לרופא המטפל.
בקשר לעייפות ולמצב רוח, זה יכול להיות קשור למספר דברים, אני מציע שתפנה לפורום של הפרעות חרדה, אחד הדברים האפשריים הוא שזה קשור לתאונה שעברת, אבל כמובן שאין לי שום מידע על זה, אני יכול רק לשער השערות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 ועדיין מרטיבעדי27/03/2011
הבן שלי בן 7 ועדיין מרטיב בלילה! זה לא כל לילה יש לפעמים שהוא יכול לא להרטיב במשך חודשיים ואז פיתאום יש שבוע שכל לילה הוא בורח לו.
שאלתי את רופאת המשפחה והיא נתנה לו לעשות אולטרסאונד כליות ובדיקת שתן.
ואמרה שאים הכל תקין יש כדורי מציצה.
מה הכדורים האלו ומה הם עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7 ועדיין מרטיב - תגובה
ד``ר ברוך קושניר27/03/2011א. הפתרון המומלץ הוא טיפול באמצעות זמזם אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.
ב. הכדור למציצה הוא הורמון הנקרא מינירין והוא מצמצם את מעבר הנוזלים מן הכליה אל השלפוחית במהלך השינה. הוא משפיע רק על 60$ מהילדים וגם אז ההרטבה חוזרת כאשר מפסיקים אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבהמירית21/03/2011
שלום. בני בן 12 ועדיין מרטיב, אנחנו שמים לו כיסויים כל לילה מתחת לסדינים. לפני שהוא הולך לישון אני מבקשת שילך לפני לשירותים ואז הוא לא מרטיב. ממה נובעת הבעיה? יש לו חוסר שליטה בהטלת השתן או שזה נובע ממשהו פסיכולוגי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה - תגובה
ד``ר ברוך קושניר24/03/2011
ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 19 ועדיין מרטיבהזקוקה לתשובה12/03/2011
אני כבר בת 19 ונגמלתי מהרטבה כבר כמה שנים אבל הייתי מרטיבה פעם \ פעמיים בשנה .. ועכשיו חזרתי להרטיב כמעט כל יום ... אין בעיות נפשיות ואין לחץ .. בבקשה עזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 19 ועדיין מרטיבה - תגובה
ד''ר יונתן קושניר14/03/2011כדאי מאוד לפנות למרפאה מקצועית להרטבה. ניתן לעזור לך גם בגיל זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה בלי סיבההדסה11/03/2011
אני בת 26 והרטבתי פעמיים בכמה חודשים , בפעם הראשונה שזה קרה הייתי בהכחשה שזה לא קרה , אבל עכשיו בפעם השנייה זה ברור שהרטבתי במיטה .
אני חייבת לציין שלא חלמתי שום חלום בנוגע לשירותים , פשוט התעוררתי ספוגה .
אני בתקופת לימודים קצת לחוצה , אולי זאת הסיבה ?
אשמח לקבל תשובה . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה בלי סיבה - תגובה
ד''ר יונתן קושניר14/03/2011מצבים לחץ לא אמורים להוביל להרטבה. יכול להיות שאלו ארועים חד פעמיים, אבל צריך לבחון זאת. אני מציע דבר ראשון לשלול איזו בעיה רפואית. דבר שני, את יכולה לנסות לשתות הרבה בשבועיים הקרובים ולראות אם תדירות ההרטבה עולה.במידה וכן כדאי לפנות למרפאת הרטבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת יום ולילהמירב11/03/2011
שלום.
בני בן 3, השנה נכנס בפעם הראשונה(!) לגן. עד אז היה איתי בבית...
המסגרת הראשונה אליה נכנס היא גן עירייה, עם 35(!) ילד, רובם גדולים ממנו.
בבית יותר התעסק עם משחקי קופסא, מכוניות ופאזלים, ופחות חשפתי אותו לציור, גזירה, ארגז חול וכו'.
במשפחה ב"ה: אחות גדולה (בכתה ב') ו-2 אחיות קטנות ממנו בגילאי שנה חצי וארבעה חודשים (ממש בהפתעה :)).
לאחותו שבת שנה וחצי הוא מציק המון!!!
גמילה עשינו בקיץ האחרון, וזאת למרות שהיה מוכן כבר לפני כן. כשהיה בן שנתיים זה היה סמוך ללידת אחותו הגדולה יותר ולא רציתי להעמיס עליו...
הגמילה עברה יחסית יפה, ונגמל יום ולילה פיפי וקקי.
מאז שנכנס לגן, הוא מדי יום היה מרטיב מספר פעמים, וכמעט כל לילה יותר מפעם אחת.
לפני כחודשיים הפסיק להרטיב במשך היום והמשיך להרטיב רק בלילה. יש לציין שגם אם אנחנו לוקחים אותו באמצע הלילה להתפנות, יש פעמים שגם לאחר מכן הוא יפספס.
לאחרונה שוב החל לפספס בגן, ואפילו בבית אני יכולה לראות אותו שקוע במשחק ותוך כדי לעשות על עצמו. עם זאת, הרבה פעמים הוא ניגש לבד לשירותים יבש לגמרי או לאחר שהתחיל לעשות טיפה בתחתונים ואח"כ המשיך בשירותים.
ברקע: בתחילת השנה היה מכניס דברים לא אכילים לפה. היום ב"ה התופעה כמעט נעלמה.
כמו-כן, נמצא אצלו מחסור רציני בויטמין D, וגם מחסור רציני בברזל. (המוגלובין תקין. אנמיה על רקע של חוסר ברזל). - מטופל בתוספת ויטמינים.
ברור לי שעניין ההרטבה הוא ריגשי נטו! כי עובדה שכשהוא רוצה הוא יודע לשלוט יפה.
מה עושים???????????????????????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת יום ולילה - תגובה
ד''ר יונתן קושניר14/03/2011אני מציע לך לתת לזה עוד זמן. בשלבי הגמילה יש עליות וירידות. הרטבה יום הנלווית להרטבת לילה היא דבר נפוץ. אם הוא לא יגמל בחודשים הקרובים, את יכולה לשקול לפנות ליעוץ מקצועי. ניתן לטפל גם בגילאים אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילת לילה -רגרסיה בחורףלי02/03/2011
שלום רב, בתי בת 3. גמולה מגיל שנתיים וחודש רק ביום, לאחר כ4 חודשים התחלנו גמילת שנת צהריים וגם לילה. הגמילה הלכה מצויין לא היו כמעט פספוסים בלילה וגם לא בשנת הצהריים. מהרגע שהתחיל החורף כלומר הלילות הקרים כנראה, היא מפספסת המון בלילות, בערך מתוך שבוע ימים יש לה 3 לילות שהיא מפספסת לפעמים גם 4
העניין התחיל ממש משהתחילו הלילות הקרים, היא מכוסה היטב ונראה כאילו קשה לה לקום מהמיטה בלילה כדי להתפנות. בקיץ שהיתה צריכה להתפנות בלילה היתה פשוט מתעוררת וקוראת לנו. יש לה שליטה טובה על הצרכים, לא צריך להזכיר לה
האם לדעתך השינוי במזג האויר גרם לשינוי הזה? והאם לתת לזה עוד קצת זמן? למרות הבריחות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילת לילה -רגרסיה בחורף - תגובה
ד''ר יונתן קושניר03/03/2011גלית שלום,
לא ידוע על קשר של חורף והרטבה/בעיות גמילה. באותה מידה זה היה יכול לחזור גם בקיץ כמובן שבחורף העסק מסתבך קצת..
יתכן שזה מקרי ויתכן שלא. בכל מקרה המטרה היא גמילה מוחלטת בכל עונה.
כמובן שתתנו לזה עוד זמן, בלי לחץ, כל ילד והקצב שלו, תמיד יש בתהליך עליות וירידות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5 מרטיבה כל לילהאילנה01/03/2011
שלום
הבת של בעלי עושה פיפי אפילו פעמים בלילה וגם כשמעירים אותה באמצע הלילה ללכת לשרותים, היא ישנה אצלנו פעמים בשבוע ואצל האימא שאר השבוע וגם אצלה מרטיבה כל לילה
כאשר מדברים על זמזום אלקטרוני או מזרון עם פעמון איפה ניתו להשיג אותם.?
הרופא נתן הפנייה למכון להרטבת לילה אך יש להם תורים רק ביוני... אנחנו לא רוצות לחכות עד אז... הם אמרו שזה 10 מפגשים האם זה הגיוני... ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5 מרטיבה כל לילה - תגובה
ד''ר יונתן קושניר03/03/2011יש מספר מקומות שמטפלים עם הזמזם. אני בטוח שבחלקם תמצאו תורים הרבה יותר קרובים. תבררו על עוד אופציות או באינטרנט או בקופת החולים.
מעבר לכך, אני לא יכול להתייחס למה שמרפאה אחרת אמרה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 בעיות קשות בגמילהמוריה23/02/2011
אחת מתאומים (בן ובת) הבן גמול ביום לחלוטין כבר שנה וחצי. הבת עושה בתחתונים גם פיפי וגם קקי,כמעט ולא יוזמת הליכה לשרותים, אם אנחנו מושיבים אז עושה פיפי , קקי לחלוטין לא בשרותים.קרו מס' פעמים בודדות שעשתה קקי בשרותים.היתה עם ריפלוקס בתור תינוקת וניזונה מאינפמיל אי אר, פורמולה על בסיס אורז שגרמה עצירויות רבות מגיל כמה חודשים. בערך בגיל שנה וחצי הוחזרה לסימילאק שהקל משמעותית על היציאות. כרגע אנחנו בסבב שלישי של גמילה שלא נראה כטוב יותר מקודמיו. היינו בטיפול של cbt שלחלוטין לא עבד (ועלה הון), רק גרם תסכול וכעס אצל הילדה. כרגע מטופלת אצל פסיכולוגית ילדים שלא רואה שום תקיעות רגשית או פסיכולוגית, להפך. הילדה מאוד אינטליגנטית, חמה, יצירתית ומותאמת לגילה.הפסיכולוגית טוענת שהדבר היחיד שאולי יכול לבוא בחשבון זה שזה נובע מתחרות בין התאומים ושע"י כך היא מקבלת תשומת לב. אנחנו ממש אובדי עצות.האם נתקלתם בסיפור כזה? האם יש בידכם כלים לטפל?
בתודה מראש,
אורי ומוריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4 בעיות קשות בגמילה - תגובה
ד''ר יונתן קושניר03/03/2011אורי ומוריה שלום,
באופן כללי הבעיה שאת מתארת מוכרת ובהחלט וניתן לעזור לכם. אולם, יש לקבל עוד פרטים כדי לקבל תמונה יותר כוללת.מעבר למה שהפסיכולוגית אמרה לכם, יש עוד כמה דברים שבאים בחשבון.
אני מציע לכם לפנות למרפאה שמתמחה בטיפול ספציפי בנושאים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם במרפאה שלכם מטפלים בבעיה כזו?
מוריה רון05/03/2011ובמידה שלא , אפשר לקבל המלצה למי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם במרפאה שלכם מטפלים בבעיה כזו? - תגובה
ד''ר יונתן קושניר08/03/2011כמובן שכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגרסיה מטיטוליםמיטל23/02/2011
שלום
בתי בת שנתיים ו- 10 חודשים גמולה כבר כמעט שנה מטיטולים.
תהליך הגמילה היה קל ומהיר מאוד
בחודשיים האחרונים חלה רגרסיה בנושא הפיפי
מדובר על מספר פעמים רב ביום וזה כולל את השהות בגן (מחליפים לה לעיתים 3 מכנסים ביום )
לא חל שינוי משמעותי בחיי היום יום שלנו לכן לא ברור לי השינוי
עשינו לה בדיקות שתן ויצא תקין
אין לי מושג איך לקבל להתנהג ולהגיב לתופעה הזאת
אני מנסה לדבר איתה על זה אך היא מיד משנה נושא או שפשוט הולכת
ניסיתי גם לשלב פרסים וזה לא עזר
לציין כי שקלתי לחזור לשים לה טיטול אך התגובה שלה לא איפשרה לי היא בכתה נורא והתנגדה אז ויתרתי.
אודה לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה מטיטולים - תגובה
ד''ר יונתן קושניר03/03/2011שלום,
תהליך הגמילה מלווה בעליות וירידות. הרעיון להחזיר חיתול מתאים בהחלט. אם אינה מסכימה, יש גם כלי עזר אחרים להגנה על כלי המיטה.
נסו שוב בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרטבת לילה לילדה בת 17דנה23/02/2011
ביתי בת 17, כמעט 18 אך עדיין מרטיבה בלילה לעיתים רחוקות.
היא טוענת שבלילה היא חולמת שהיא הולכת לשירותים ועושה פיפי, אבל הפיפי יוצא באמת..
זו תופעה שחוזרת על עצמה פעם בחצי שנה בערך, בשנה האחרונה היתה הפסקה של יותר משנה אך התופעה הופיעה שוב הלילה.
מדוע זה קורה?
האם אפשר לעצור את התופעה?
מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרטבת לילה לילדה בת 17 - תגובה
ד''ר יונתן קושניר23/02/2011אני מציע (בהנחה שהיא לא לוקחת איזו תרופה) שהיא תשתה שתי כוסות מים לפני השינה בשבועיים הקרובים ותראו אם תדירות ההרטבה עולה. אם כן, כדאי לפנות למרפאת הרטבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה בבקשה עזרה דחוף!!!דנה16/02/2011
שלום רב!
בני בן ה4 ניגמל מחיתולים כבר בגיל שנתיים, בערך בגיל 3 ראיתי כי חיתול הלילה שלו יבש והצעתי לו להפסיק להישתמש בחיתול. לא בדקנו את נושא הגמילה לעומקו, ואמרו לנו מיספר אנשים שצריך להעיר את הילד באמצע הלילה ולקחת אותו לשירותים. כך עשינו וגם היו לילות שלא לקחנו אותו ולא היה בורח לו ביכלל או שהוא היה מעיר אותנו לבד.
מתחילת השנה הוא עבר לגן חדש (אני לא יודעת אם זה קשור....), כל לילה בורח לו פיפי, כבר במשך חודש רצוף, בהתחלה הוא היה מפספס פה ושם אבל לא עשינו מזה עניין גדול חשבנו שזה יעבור, אבל עכשיו זה פשוט כל לילה , אנחנו ממשיכים לקחת אותו לשירותים ליפעמים אף פעמיים בלילה, וגם כשאנחנו לוקחים אותו עדיין ליפעמים בורח לו.
איני יודעת מה לעשות, אני חסרת עונים בנושא, חשבתי שאולי יש לו דלקת בשתן עשינו בדיקות והיתברר שטעיתי.
מה לעשות? לאן ליפנות? האם זה תחום שקשור לקופות החולים או שמטפלים בזה רק באופן פרטי? מה לעשות עד שנתחיל את הטיפול? האם להמשיך להרים אותו בלילה? כמובן כשזה קורה אנחנו לא מראים לילדנו שום סימנים שליליים, שלא ירגיש רע עם הנושא.
תודה רבה מראש
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה בבקשה עזרה דחוף!!! - תגובה
ד''ר יונתן קושניר16/02/2011דנה שלום,
ניתן לטפל בהרטבה גם בגיל זה בעזרת הזמזם. מבחינת קופת חולים את צריכה לברר דרכם ולגבי מרפאה שתחליטי לפנות אליה.
אם אתם מחליטים לא לטפל, אל תעירו את הילד בלילה זה גם יחבל לו בשינה וגם לא יקדם את הגמילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה אצל ילדה שגמולה כבר שניםי.14/02/2011
בתי נגמלה בגיל חמש. היום היא בת 11, והרטיבה פעמיים בשבועיים האחרונים. איך להתייחס לכך? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה אצל ילדה שגמולה כבר שנים - תגובה
ד''ר יונתן קושניר14/02/2011אני מציע שבשבועיים הקרובים תגבירו לה את השתיה לפני השינה בלי להעיר אותה בלילה ותבדקו מה קורה.
אם אלו ארועים חד פעמיים וההרטבה לא תחזור, מעולה. אם אתם רואים שהתופעה נמשכת אני ממליץ לכם לפנות למרפאת הרטבה.
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה אצל נערהמיקה14/02/2011
נערה בת 14 שחזרה להרטיב בגיל 10, אחרי גמילה רגילה בגיל 3. לא היתה טראומה ברקע (לא כזאת שנראית לעין בכל אופן). מערכת יחסים בריאה במשפחה, ולא ברור מה גרם לזה. החמרה מודרגת עד למצב של הרטבות קבועות.
נעשו שני נסיונות עם סדינים עם זמזם שהושאלו ביד שרה, אולם הם התקלקלו לעתים קרובות, והנסיון הופסק. עברה לפני קצת יותר משנה סדרה טיפולים לגמילה בשלבים אצל מומחה בנושא: סדין עם זמזם, הרטבה בלחץ, תרגילי עיניים לפני השינה ותרגילי סוגרים בעת הטלת שתן. גם כאשר היה שיפור מעולם זה לא החזיק יותר מ-7 שבועות. בחודשים האחרונים יש נסיגה חזקה עד לכמה פעמים בשבוע. מה ניתן לעשות שלא נעשה עד עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה אצל נערה - תגובה
ד``ר ברוך קושניר14/02/2011
ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית. בעיית ההרטבה חוזרת ונשניית לפעמים גם לאחר תקופות יובש ארוכות. במקרים אלה יש לחזור על ביצוע הטיפול ברמצעות זמזם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה אצל ילדה בת 8נורית09/02/2011
שלום, הילדה שלי מאוד סובלת מהבעיה... מה אפשר לעשות כדי לעזור לה?
האם זה בכלל טבעי בגיל הזה? זו בעיה פסיכולוגית או גופנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה אצל ילדה בת 8 - תגובה
ד``ר ברוך קושניר09/02/2011
ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)