מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביצוע כתרים עם חניכיים שאינן בריאותיעל20/06/2010
שלום
בלסת התחתונה שלי חסרות כמה שיניים, רופא שיניים המליץ לי על כתרים.
הפנייתי את ההתייעצות לחברת הביטוח ואלו החזירו לי תשובה שבצילום שהעברתי אליהם מצביע על בעיית חניכיים.
שאלתי היא האם ניתן לבצע כתרים על חניכיים שאינן בריאות? מה ההשלכות לכך? ומה העמידות?
האם כדאי לבצע או לבחור בפלטה תחתונה בחלק שבו יש חוסר בשיניים?
אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצוע כתרים עם חניכיים שאינן בריאות
ד''ר ליביה יוסף20/06/2010כמו שאת יודעת חברות הביטוח ברוב המקרים מעונינות לחסוך מעצמם עלויות לא מוצדקות,לכן סביר להניח שבמקרה שלך קימת בעיה פריודונטלית די חריפה שדורשת טיפול לפני ביצוע שיקום(כתרים).
כאשר עושים שיקום על שיניים עם מעורבות פריודונטלית ההשלכות הן רבות: הפרעות אסטטיות כתוצאה ממראה דלקתי של החניכיים ל דימומים והליטוסיס(ריח רעה מהפה), עד להמשך אבוד תמיכת העצם שבסופו של דבר מובילה לאבוד שיניים.
ממליצה לך בחום להתיעץ עם מומחה לחניכיים על מנת לבדוק אפשרויות טיפוליות שיבטיחו לך יציבות המשנן לטווך ארוך ויחסוך ממך טיפולים כושלים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידת חניכייםשירה20/06/2010
שלום,
רופא למחלות חניכיים המליץ לי על גרידת חניכיים. שאלות:
1. האם רופא מומחה עושה את הטיפול או שיננית?
2. באיזה מצב של דלקת בחניכיים מומלץ לעשות זאת? והאם חייבים או ניתן לטפל בדרכים אחרות? \
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרידת חניכיים.
ד״ר יעקב הורביץ21/06/2010המונח אינו משמש עוד בטיפולי חניכיים. קרוב לודאי הכוונה היא להקצעת שורשים. הטיפול יכול להתבצע על ידי מומחה למחלות חניכים או על ידי שיננית בהדרכת המומחה למחלות חניכיים.
אמליץ לך לקרוא את מדור השאלות הנפוצות לקבלת מידע נוסף בנושא מחלות החניכיים והטיפול בהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרידת חניכיים
ד''ר ליביה יוסף21/06/2010גרידת חניכיים זה טיפול שנעשה בהרדמה מקומית ומטרתו לנקות לעומק יותר פני שתך השורשים וגם ריקמה דלקתית מי תוך עומק הכיסים הפריודונטליים.
לפעמים הוא חלק מי מה שנקרה הכנה ראשונית ולפעמים הוא שלב מקדים לטיפול כירורגי.
מומלץ לעשות אותו במקרים של דלקת כרוניט או אקוטית שניקוי תחזוקתי בלבד עלידי שיננית הוא לא מספק.
לגבי אפשרויות טיפוליות אחרות ,האמת היא שאין כול כך תחליף לתוצאות שניקוי מכני יכול להסיג והקפדה על היגיינה אורלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדי לעשות הקצעה
מירי09/07/2010לי החל ריח רע מאוד ולא נעים בפה ואחרי צילום סטטוס רופא השיניים שלי קבע חד משמעית הקצעת שורשים בכל הפהבארבעה פגישות כל פעם רבע פה עים הרדמה עשיתי כבר 3 רבעים ואני ליפני האחרון ההקצעה פעולה מאוד פשוטה שמבצעת השיננית ואת ההרדמה מזריק הרופא שמפקח על זה המחיר סביר 1000 שח' ואני מרגישה מעולה ממליצה בחום למי שצריך לעבור פעולה זו אין מה לחשוש פעולה מאוד קלה ולאחר מיכן שההרדמה פגה יש כאבים קלים יחסית של שעה לא יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת חניכיים תורשתית +יישור שינייםגלית20/06/2010
שלום, אני בת 35, בגיל 22 עברתי ניתוח חניכיים בכל הפה
והשנה עברתי ניתוח חניכיים נוסף.
השיניים שלי עקומות , ארוכות, והכיסים היו מאוד עמוקים.
המצב הוא ש- 60% מהעצם אכולה.
המחלה היא מחלה תורשתית.
הבעיה העיקרית שלי היא המראה החיצוני
מה ניתן לעשות כדי שיהיו לי שיניים יפות יותר ?
כי הרופא חניכיים אמר שאי אפשר לעשות יישור שיניים
האם זה נכון ?
ואם כן אז מה הפתרון?
אשמח לתשובה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת חניכיים תורשתית +יישור שיניים
ד''ר ליביה יוסף20/06/2010קשה מאוד להביע דעה על סמך התאור שלך , בכל זאת ברוב המקרים שהמחלה הפריודונטלית היא מטופלת ויציבה ניתן לעשות טיפול אורטודונטי - ישור שיניים.
אם הרופא שניתח אותך הוא באמת פריודונט (מומחה לחניכיים) ממליצה לך לשתף אותו פעם נוספת בציפיות הטיפוליות שלך ואולי לעשות יעוץ משותף עם מומחה לאורטודונטיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכיים לא יפים לאחר ניתוח הרמת סיניעלה19/06/2010
שלום רב, בשנתיים האחרונות עברתי הרמת סינוס פתוחה ולאחר כמה חוד' שתלים. כעת אני נמצאת במעבר לכתרים הקבועים, אבל החניכיים לא סימטריים(צד אחד נרפא "מסודר" יותר והאחר פחות ובנוסף נראה גבוה וחשוף ונראים פה ושם סימנים אפוריםעל החניכיים. כל הסיפור הזה מעכב אותי וקצת מבאס אחרי התהליך המפרך והמאוד יקר. מה ניתן לעשות? והאם מעבר לכתרים הקבועים יוכל לשפר משהו? האם כדאי להשקיע בכתרי זרקוניה, בעיקר כשהחיוך שלי רחב ורואים את ה-כ-ל.
לצערי, אני סקפטית ודוחה את הסוף בנתיים. אנא עצתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים לא יפים
ד״ר יעקב הורביץ19/06/2010קשה להחזיר את המצב לקדמותו אחרי שהעששת ומחלות החניכיים גורמים להרס ולאובדן השיניים והעצם התומכת בהן. בחלק מן המקרים יש להסתפק בחזרה חלקית של תפקוד הלעיסה והדיבור באמצעות שתלים ושיקום קבוע על השתלים. יחד עם זאת, במקרים רבים אפשר להגיע לתוצאה אסתטית מתקבלת על הדעת. נסי לפנות לחוות דעת נוספות. אולי יהיה לאחד הרופאים רעיון שיתאים לך כדי לשפר את האסתטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי דלקת חניכייםמורן15/06/2010
היום הייתי אצל רופאת שיניים בפעם הראשונה בחיי.
היא עשתה לי ניקוי אבנית (היה לי הרבה אבנית). אחר כך היא אמרה שיש לי דלקת חנייכים ואמרה לי לקנות מי פה ולהשתמש בהם פעמיים ביום.
האם ככה מטפלים בדלקת חניכיים? אני לא צריכה לעבור איזשהו טיפול? כדאי לי ללכת לרופא שיניים אחר שאולי יותר מבין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ16/06/2010עשית צעד מכריע בכך שפנית לרופאת שיניים. עכשיו תוכלי להמשיך באיסוף מידע על מחלות חניכיים באופן כללי ועל המחלה וביטוייה בפה שלך באופן מיוחד.
מידע כללי על מחלות חניכיים והטיפול בהן תוכלי לקבל במדור השאלות הנפוצות בפורום זה. לאחר מכן תוכלי להתייעץ עם רופאת השיניים שלך. אם תשובותיה לא יספקו אותך כדאי שתפני לבדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםדנה15/06/2010
שלום,
בת 26, לאחרונה אובחנה נסיגת חניכיים והתחלת חשיפת שורשי 5 השיניים הקדמיות התחתונות. רופא השיניים לא הלחיץ, אמר שהכל בסדר, הסביר איך לצחצח נכון ולא חזק ואף החמיא על מצב השיניים. האם זה אכן כל מה שיש לעשות? לצחצח חלש יותר? האם צחצוח נכון יעצור את התדרדרות המצב או שיש לעשות הקצעת שורשים בכל מצב של נסיגת חניכיים? השיניים ישארו עד גיל מתקדם או ינשרו בקרוב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ16/06/2010התשובה הכללית לשאלתך היא שהברשת שיניים נכונה, טובה, יעילה, עדינה ויסודית ובכלל, ניקוי נכון של השיניים הוא מהגורמים המכריעים בהשגת בריאות החניכיים ושמירה על יציבות המשנן לטווח ארוך.
כדי לענות על שאר השאלות עליך להיבדק אצל מומחה למחלות חניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול חוזר על החניכייםשיר13/06/2010
שלום,
כחודשיים לאחר לידה הופיע אצלי גידול על החניכיים באזור הקדמי של הפה, רופא השיניים הסיר אותו באופן כירורגי, אך לאחר כחודשיים הגידול הופיע בשנית באותו המקום.
המצב מאוד מדאיג אותי, אינני רוצה לעבור שוב ניתוח רק על מנת לגלות שהגידול חוזר. מה ניתן לעשות? כיצד ניתן לטפל בבעיה?
האם רצוי לשלוח את הרקמה לבדיקה? והאם זה מצביע על בעיה אחרת בגוף, שהגידול בחניכיים הוא רק סימפטום לה.
מחכה לתשובה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול חוזר
ד״ר יעקב הורביץ14/06/2010אם הגידול הופיע שוב יהיה צורך להסיר אותו ואף לשלוח את הרקמה לבדיקה, כפי שחשבת. אני ממליץ לך לפנות לבדיקה, אבחון טיפול ומעקב אצל מומחה למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכים וגשר?התלבטות?מתן.11/06/2010
שלום רב.
אני בן 25.
אניל א שותה ולא מעשן.
הרופאים אמרו לי שיש לי שיניים טובות רק הבעיה היא שיש לי דלקת חניכים.
יש לי מרוחים בין השינים הקדמיות.
עשיתי הקצאת שורשים לכל הפה.
אחרי שבוע וחצי הרופא בכללית ראה את הפה שלי ואמר שיש לי דלקת חניכים וצרייך ניתוח חניכיים.
איך על סמך משבוע וחצי כבר הוא מסתמך שנמצא פיתרון לבעיה בגיוני?
ששאלתי את הרופא האם היה פיתרון לבעיה הוא לא הבטיח לי כלום ואמר זה אולי יעצור את הנסיגה
בסופו של דבר הבנתי שכמעט לכלום יש בעיות חניכים.
הבעיה היא שאף רופא לא נותן לי פיתרון מובטח ובכלל לשלם אכשיו 13 אלף שקל על הטיפול ניראה לי ממש מוגזם בכך שבסופו של דבר זה לא יבטיח כלום.
אז הלכתי לרופא פרטי ואמו לי שצרייך רק גשר בשיניים בלבד.
לא ניתוח פשוט גשר.
האם ניתן לעשות גשר כשיש דלקת חניכיים וזה לא מובטח כלום כי אולי אחרי הטיפול בחניכים המצב יחזור וגשר יכול להפיל את השינים שלי?...
איזה דרכי טיפול פחות חודרניים יש ?
והאם גשר במצב כזה יכול להפיל לגרום נזק?
תודה רבה על תשובה ושהקדשתה מזמנך.
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות
ד״ר יעקב הורביץ14/06/2010אם הרופאים אמרו לך שיש לך דלקת חניכיים הם כנראה יודעים מדוע. גם העובדה שיש לך מרווחים בין השיניים הקדמיות מרמזת על כך. באופן כללי, הטיפול במחלת חניכיים כולל ברוב המקרים הקצעת שורשים אולם הוא אינו מוגבל לכך ויכול לכלול מרכיבים נוספים. אני ממליץ לך לקרוא את מדור השאלות הנפוצות לקבלת מידע ראשוני. אחר כך נסה לפנות למומחה למחלות חניכיים לצורך בדיקה יסודית, אבחון והכנת תכנית טיפול המתאימה לבעייה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםמתוסכלת08/06/2010
היי אני בת 28 ולאחר טיפול אצל שיננתי היא אמרה לי שאני סובלת מדלקת חניכיים חמורה ומנסיגת חניכיים לאחר הטיפול הבחנתי בנסיגה באופן משמעותי כי השן ארוכה יותר ונוצרו מעין רווחים בין השיניים (אני אחריי יישור) בכל אופן רציתי לדעת אם ניתן להחזיר את מצב החניכיים לקדמותו אחרי נסיגה או רק לטפל על מנת לעצור את הנסיגה..
זה נראה רע.. או שאם יש דרך לסתום החורים שנוצרו בעקבות הניקוי אבן והנסיגה??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ08/06/2010אם נסיגת החניכיים מלווה בנסיגת עצם קרוב לודאי שלא ניתן להחזיר את המצב לקדמותו. הרווחים שנוצרו בין שינייך מעידים על נסיגת עצם. החניכיים הדלקתיים התכווצו לאחר הטיפול והתאימו עצמם למתאר העצם. רצוי לא לסגור את המרווחים שנוצרו בין השיניים מפני שסגירה זו תהפוך את ניקוי השיניים היומיומי לקשה יותר ובכך לגרום להחמרת מחלת החניכיים ולנסיגה נוספת של חניכיים ועצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםענבר08/06/2010
היי, יש לי בעיות במעיים ועקב כך (ככל הנראה) נוצרה דלקת חניכיים, בצד החיך העליון.
רק לפני יומיים שמתי לב שהיא קיימת והיום גדלו בה פצעים מוגלתיים קטנים.
יש לי כרגע דלקת בבלוטת הלימפה בצוואר (ע"פ רופא משפחה הדלקות קשורות אחת בשניה) ונתבקשתי לא ללכת לרופא שיניים עד סיום הטיפול באנטיביוטיקה, העניין הוא שהדלקת מאוד לא נעימה וכואבת, מה ניתן לעשות בשלב זה על מנת להפחית את הכאב/ לשפר את מצב הדלקת מעבר לצחצוח שיניים המובן מאליו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ08/06/2010הסימנים שתיארת: פצעים מוגלתיים בחיך, כאבים, דלקת בבלוטת לימפה בצוואר, מצביעים על כך שיש לך מחלה כלשהי בחלל הפה. למיטב ידיעתי בעיות במעיים אינן גורמות לדלקת חניכיים אבל בהחלט יתכן קשר בין סימנים המופיעים בקשריות לימפה, חלל הפה, ואברים אחרים בגוף.
למרות ההנחיה שקבלת אמליץ לך לפנות לבדיקה ואבחון אצל רופא שיניים או אצל מומחה למחלות חניכיים או אצל מומחה לרפואת הפה כדי לעזור לך להפחית את הכאב ואולי לרפא את התהליכים הדלקתיים בפיך. בינתיים השתמשי בשטיפות של מי מלח פושרים או תה בבונג פושר כמה פעמים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת חומציות ברוקאורלי07/06/2010
מה מטרת הבדיקה. האם הרמה נתנת לשינוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת חומציות הרוק
ד״ר יעקב הורביץ08/06/2010הבדיקה אינה משמשת לאבחון וטיפול במחלות חניכיים.
מתוך המאמר:
: "SALIVA TESTING: GOOD PRACTICE, GOOD SENSE!" by Prof. Laurence J Walsh (University of Queensland) BDSc, PhD (Qld), DDSc (Qld), GCE d, FFOP(RCPA), FICD, FADI, FPFA,
הרוק הינו למעשה פלא של הטבע בפה: יש לו תפקיד חיוני בבריאות הדנטלית בעת שהמתרפאים חותרים לקיים משנן בריא במשך כל חייהם.
הרוק מהווה סביבת גידול ראשונית לפלורה של חלל הפה. שינויים בתכונותיו הפיסיקליות והכימיות ישפיעו על הרכב המיקרואורגניזמים שיצמחו בפה. במונחים של אובדן מינרלים, אם סביבת הפה תהיה חומצית, יתרחש אובדן מינרלים. באותה מידה, אם הסביבה תהיה בסיסית, תחול הוספת מינרלים. בהקשר זה, חשוב להכיר בכך כי הרוק מהווה מאגר עיקרי שממנו באים המינרלים.
התהליך בו הרוק מפסיק להגן על השיניים הינו בדיוק הפוך. בפה אשר בו ישנו באופן קבוע pH נמוך של הרוק במנוחה (Non stimulated Saliva), אין זה נדיר למצוא עששת חוזרת, שחיקת שיניים מואצת, ארוזיה וזיהומים פטרייתיים מסוג Candida albicans. בדיקת הרוק תספק מידע התחלתי שיסייע לקלינאי לקבוע את יכולת הרוק להגן על השיניים בפני אובדן המינרלים. בדיקות חוזרות תשמשנה בהמשך לצורך ניטור ומעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקצעת שורשיםמאיר07/06/2010
שלום פרויודנט קבע שעלי לעשות הקצעת שורשים. שבועיים לאחר טיפול שיננית,אליה הרופא היפנה אותי,הרופא עשה לי הקצעה לכל הלסת התחתונה,תוך שימוש באלחוש,במשך של מקסימום 5 דקות וללא חדירה לחניכיים. האם בהקצעת שורשים אין צורך להגיע לשורשי השיניים מתחת לחניכיים ? האם זה סביר שב 5 דקות אפשר לעשות הקצעת שורשים ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים
ד''ר ליביה יוסף07/06/2010אני מבינה מדברך שפריודונט קבע שאתה צריך לעשות הקצעת שורשים
סביר להניח שכונתו היתה שהטיפול צריך להיות עם השגחה שלו ויתכן במספר ישיבות
הקצעת שורשים היא פעולה שכוללת כניסה תת חניכית וגם ניקוי והחלקה פני שטח השורשים
אני מקווה שעניתי לשאלותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים בגלל פלטהאורן05/06/2010
עשיתי יישור שיניים לפני 10 שנים את הפלטה השקופה אני שם לעיתים רחוקות כך שאחרי הרבה זמן שלא שמתי נוצר לחץ על השיניים אבל אני שם אותה בכל זאת. לאחרונה אני רואה נסיגת חניכיים האם יכול להיות קשר בין הלחץ של הפלטה על השיניים לנסיגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים בגלל פלטה
ד״ר יעקב הורביץ06/06/2010הגורם העיקרי לנסיגת חניכיים הוא דלקת חניכיים בשילוב עם הברשה אגרסיבית. הפלטה השקופה בדרך כלל אינה נוגעת בגבול החניכיים ולכן אינה מהווה גורם מגרה להווצרות דלקת בחניכיים. גם הלחץ המינימאלי המופעל על ידי הפלטה אינו גורם לנסיגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםאמיר גמזו04/06/2010
היי יש לי דלקת חניכיים בני השיניים הקדמיות שן אחת כבר התחילה להתנדנד הייתי אצל שני מומחים שכל אחד אמר לי משהו אחר אחד טען להוציא את הכתרים ולעשות טיםול שורש אבל אחוזי ההצלחה הם 50 אחוז.
והשני אמר שרק שן אחת גורמת לדלקת וצריך לעקור אותה עקב סדק בשן המקורית.
אבקש בכל לשון של בקשה לתת לי חוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ04/06/2010השיניים הבעייתיות הן החותכת המרכזית הימנית, שן 11, והחותכת המרכזית השמאלית, שן 21. אני משער שהכתרים בשיניים אלו נעשו בגיל צעיר בעקבות חבלה. התמונה מספקת מידע על שן 11 ומידע חלקי על שן 21. קיים תהליך נרחב, חשד לסדק/שבר השורש וחשד לעששת מתחת לכתר בשן 11. יש חשד לספיגה פנימית בשן 21.
צריך לבדוק את מצב החניכיים מסביב לשיניים, עומק הכיסים מסביב לשיניים, הרגישות לניקוש בשיניים, ניידות השיניים, צילומים קודמים של השיניים ולנסות להגיע לאבחנה לגבי כל אחת מהן. אם מאובחן סדק אין ברירה אלא לעקור. במקרה זה רצוי להיעזר במומחה למחלות חניכיים ובמומחה לטיפולי שורש בדרך לקבלת החלטה טיפולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת המומחים
אמיר גמזו04/06/2010הייתי בשני מומחים אחד לטיפולי שורש ואחד לחניכיים
המומחה לטיפולי שורש טען שצריך לעשות טיפול שורש וזהו ואין סדק בשן
והמומחה לטיפולי חניכיים טען שיש סדק וחייבים לעקור את השן עם "הבורג שבפנים"והשן השניה תקינה.
מה לעשות ותודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת המומחים
ד״ר יעקב הורביץ06/06/20101. התייעץ עם רופא השיניים הכללי שלך.
2. פנה להתייעצות עם מומחה נוסף לחניכיים או לטיפולי שורש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים ושיטת דיימוןשרה02/06/2010
שלום,
יש לי צפיפות יתר בלסת התחתונה. אני סובלת כל הזמן מדלקות חניכיים, ומדממת בכל צחצוח.
שנה שעברה (אני בת 37) התחיל לי נסיגת חניכיים קלה ב2 השיניים בקדמיות (לסת תחתונה).
המליצו לי על יישור שיניים אבל קיבלתי עצות שונות מ-2 אורתודנטים:
1)עקירה שין אחת קדמית ולשים ברקת.
2)ברקת בשיטת דיימון ללא עקירה
הראשון טוען ששיטת דיימון ירחיב עוד יותר את הלסת קימה וכך ידרדר את המצב של נסיגת חניכיים, וגם שזה לא יחזיק מעמד ויחזור למצב הקודם.
השני טוען שממש לא. וגם לא ממולץ עקירה והחוסר-איזון בשיניים
האם באמת שיטת דיימון יכול להחמיר את הנסיגה?
אני כבר לא ישנה בלילה,אשמח לתשובה מהירה.
המון תודה.
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים ושיטת דיימון
ד״ר יעקב הורביץ02/06/2010בהודעתך תיארת שתי בעיות: האחת, דלקת חניכיים המתבטאת בדימום מהחניכיים ובנסיגת חניכיים והשנייה, צפיפות שיניים.
הבעייה הראשונה היא מחלה. צריך לטפל במחלה ולהביא לריפוי מחלת החניכיים ממנה את סובלת. הבעייה השניה אינה מחלה אלא מצב אשר עשוי להפריע אסתטית ואולי להוות קושי יחסי בשמירה על הגיינה אוראלית נאותה (כלומר ניקוי שיניים יעיל, הברשת שיניים טובה וכיו"ב).
מומלץ לטפל קודם במחלה ואחר כך בבעיות הנלוות. לכן, במקרה שלך עלייך לטפל בדלקת החניכיים קודם כל. פני למומחה למחלות חניכיים לבדיקה, אבחון וטיפול.
באשר ליישור השיניים, יתכן וקיימת יותר מאפשרות אחת לטפל בבעייה שלך ולכל אורתודונט גישה משלו. אם את מעדיפה טיפול ללא עקירת שיניים יתכן ותוכלי להיעזר בשיטת טיפול הקרוייה ווילקודונטיקס (Wilckodontics). בשיטה זו משלבים יישור שיניים וניתוח חניכיים בו מבצעים חתכים זעירים בעצם הלסת. שיטה זו מאפשרת לפעמים טיפול ללא עקירות שיניים. תוכלי לקבל מידע נוסף באנגלית ע"י חיפוש בגוגל. האורתודונטים בישראל אשר השתלמו בשיטה זו הם ד"ר עידית בר קנא וד"ר שמואל עיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)