פורום מחלות חניכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת חיינכים וציחצוח
    ארז
    12/03/2010

שלום רב!

תקופה ארוכה כבר יש לי דלקת חניכיים ולמרות ציחצוח מוקפד פעמיים ביום עם חוט דינטלי ומיי פה
    הדלקת לא מפריעה לי זאת אומרת יש לי רגישות קלה בשיניים העליוניות מכיוון שרובן סתומות
    פשוט מפריע לי שקיימת לי אדמומיות על החניכיים ואני פחות שזה יתחיל להזיק בעתיד

נ.ב בבוקר אני יותר מחפף בצחצוח האם זה משמעותי הציחצוח בבוקר? למעט ריח ורעננות? הרי הציחצוח בערב היה מוקפד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חיינכים וציחצוח

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    13/03/2010

נראה שאתה סובל מדלקת חניכיים. במדור השאלות הנפוצות תמצא מידע על מחלת החניכיים והטיפול בה. במקרים רבים טיפול קצר בן כמה פגישות אצל השיננית לסילוק אבנית וכדי ללמוד איך לנקות את השיניים שלך בדרך הטובה ביותר, יעזור כדי להבריא את החניכיים. פנה לאבחון אצל רופא השיניים שלך או אצל מומחה למחלות חניכיים אשר יוכלו להמליץ בפניך על הטיפול המתאים ביותר למצבך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרד תמידי בחניכיים
    הילה
    11/03/2010

היי, מאז שאני זוכרת את עצמי קיים אצלי גרד תמידי בחניכיים.
    עד לא מזמן חשבתי שזה קשור לצמיחת שיניים, והיום, אחרי שכבר מזמן צמחו לי כל השיניים, הגרד המעצבן עדיין קיים.
    מדובר בחניכיים שבסוף הפה, במקום שאין שיניים.
    כל רופאי השיניים/ פה ולסת שהייתי אצלם אינם יודעים מזה.

בבקשה תעזרו לי.
    איך פותרים את הבעיה?

תודה,
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    גרד תמידי בחניכיים

הוספת תגובה

• גרד תמידי

ד״ר יעקב הורביץ
    11/03/2010

נסי לפנות למומחה לרפואת הפה. את רשימת המומחים לרפואת הפה תוכלי למצוא באתר ההסתדרות לרפואת שיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים+ניידות שיניים
    חסוי
    10/03/2010

שלום, אני בן 19 ומזה זמן רב הבחנתי שהחניכיים שלי די בצקתיות ואדומות בקצוות ובחלקן אני לא יכול לצחצח מרוב כאב +בחלקן יש נסיגת חניכיים..כשאני אוכל דברים קשים כואבות לי השיניים ויש לי רגישות מטורפת לחום וקור, כמו כן נאמר לי שיש לי הסגר פה לקוי (לאחר שכבר עברתי טיפול אורטודנטי הרבה שנים)ואובחנתי כשוחק שיניים,והרבה פעמים אני מרגיש שהשיניים ממש זזות בעיקר שאני אוכל ועוד יותר כשאני לועס בכוח, אז כשאני נוגע בהן עם הלשון יש מן קליקים כאלו..

השאלה שלי היא האם זה הגיוני שחלילה כבר בגילי השיניים זזות? ומה עליי לעשות בנוגע לכל הבעיות האלו ? משום שאני מאוד מפחד שהמצב יחמיר ואין לי מושג למי ללכת ומי יכול לעזור לי לכל הבעיות האלו יחד..

אשמח לקבל עזרה,תודה.

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    10/03/2010

פנית למקום הנכון לקבלת הכוונה ראשונית. מתאורך נראה שאתה סובל ממחלת חניכיים סוערת וחמורה. אמליץ בפניך לפנות לאבחון וטיפול במחלת החניכיים אצל מומחה למחלות חניכיים. את רשימת המומחים למחלות חניכיים בישראל תוכל למצוא באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ובאתר ההסתדרות לרפואת שיניים.
    רפואה שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תותבות/שתלים
    אסתי
    09/03/2010

שלום רב!

אני בת 57 ומעשנת כבדה. בנוסף סבלת מתת פעילות בלוטת התריס , שומנים,לחץ דם, ופסוריאזיס.
    הכירוג אלו פניתי הציעה לי לעקור את מעט השינים שנשארו לי בפה (כרגע יש לי שני תותבות אך עם העליונה אינני משתמשת) או לחילופין לעקור הכל וללכת על תותבות מלאות.

אני פונה בבקשה עיזרו לי להחליט מאחר ויצאתי מבולבלת ו.... מכל רופאי השינים אצלם ביקרתי כולל חתני (בעלה של בתי) שראה את הצילום. חלקם אומרי לא לשתלים (בגלל העישון ובגלל שאר המחלות אך בפרט בגלל העישון) וחלקם אומרים אין קשר. גם חתני אומר לא לשתלים יותר מכל בגלל העישון

הענין שלי קשה להחליט (לשם כך אני צריכה אותכם) היא שההבדל הכספי בין שתלים ותותבות מאוד משמעותי (הרי את זאת אתם יודעים) ולעשות שתלים ובתום תקופת ההחלמה ו"העינוי" בתהליך התקנת השתלים יתברר שהשתלים לא נקלטו וגם לא יקלטו בפעם השניה ובסופו של דבר אני כן הצטרך לעבור לתותבות מלאות האמת לא בבאלי לזרוק כסף סתם.

אז בבקשה ממכם עיזרו לי להחליט בתשובתכם.

לא לשכוח שאני מעשנת (2 קופסאות ליום) לא מתגעה אך זו המציאות שלי.

מצפה לתשובה מהירה
    ותודה מראש
    אסתי

לקביעת תור
    סגירה
    תותבות/שתלים

הוספת תגובה

• תותבות/שתלים

ד״ר יעקב הורביץ
    09/03/2010

במקרה שלך הפתרון המתאים ביותר להשלמת שיניים חסרות הוא תותבות. אם לא תהיי מרוצה לאחר תקופת הסתגלות של 6-12 חודשים תוכלי לשקול טיפול באמצעות שתלים, על כל המשתמע מכך, כלומר, עלות גבוהה יותר, אחוזי כשלון גבוהים יותר בגלל העישון או לחליפין, הצורך להפסיק לעשן וכיו"ב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח חניכיים
    עדן
    08/03/2010

שלום רב,

לא מזמן סיימתי ניקוי עמוק, שלאחריו עשיתי צילומי ביקורת, ונראה שיפור במצב החניכיים בכל האיזורים. במקום אחד (מצד שמאל למעלה, בין 2 השיניים האחרונות, ללא שן בינה), שהיה בו כיס של 7 מ"מ היה שיפור ל- 6 מ"מ. שהוא היה האיזור הכי בעייתי.
    הרופא שלי הציע שאעשה ניתוח באיזור זה, לניקוי יותר עמוק ואולי גם להשתיל עצם באיזור.
    אני לא ממש מעוניינת בניתוח. ורציתי לדעת האם ניקוי ביתי מוקפד ויסודי (כפי שהרופא לימד אותי) יכול לשמר את המצב הקיים? ובמקביל אם אעבור מדי פעם ניקוי עמוק באיזור הבעייתי, יכול לשמר/לשפר את המצב הקיים?

בכבוד רב,
    אודה על תשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח חניכיים

הוספת תגובה

• ניתוח חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    09/03/2010

המחקרים מצביעים על כך שלטווח ארוך, בתנאי תחזוקה והגיינה טובים, שיניים עם כיסים עמוקים ( 7 מ"מ או יותר) נוטות להידרדר יותר מאשר שיניים עם כיסים רדודים. זו הסיבה לכך שאחת ממטרות טיפולי החניכיים היא צמצום בעומק הכיסים.
    במצב שתיארת הכיס הנותר בשן טוחנת עומקו 6 מ"מ. אפשר לנקוט בדרך הפעולה שהצעת ולבצע מעקב. הניתוח יבוצע רק אם תתגלה הידרדרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוחי חניכיים
    יעל
    07/03/2010

שלום רב,
    אני בת 29 ומסתבר ששנים סבלתי מדלקת חניכיים.
    לאחרונה עברתי ניקוי חניכיים עמוק מאבן וחיידקים, ורופא החניכיים שלי מעוניין
    לעשות לי ניתוח להוצאת הדלקת לפני שיעשה ניתוח להשתלת חניכיים (מאחר ויש לי נסיגה די נרחבת). הרופא טוען כי כי יש לי כיסים שצריך לנקז מהחניכיים וניתן לעשות זאת רק באמצעות ניתוח.
    האם זו פרוצדורה מוכרת והכרחית?
    הלכתי אליו ללא המלצה ואני קצת חוששת.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוחי חניכיים

הוספת תגובה

• ניתוחי חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    09/03/2010

אחת הפרוצדורות המוכרות היא ניתוח לניקוי שורשי השיניים, סילוק הרקמה הדלקתית וצמצום עומק הכיסים. כדי לדעת האם את זקוקה לטיפול מסוג זה דרושה בדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים. כדאי שתשאלי את המומחה למחלות חניכיים שלך את כל השאלות המטרידות כדי להפיג את החששות. אם זה לא יעזור, פני למומחה נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים מהחניכיים
    מיכל
    06/03/2010

אני בחורה בת 33 לפני חודש התחילו לי כאבי חניכיים ניגשתי לרופא שיניים ונאמר לי שיש לי קצת אבנית הוא ניקה וטען שישנה גם נסיגה קלה בשינים והפסיק לי באמת לכאוב אחרי הניקוי של האבן היום אחרי חודש החניכים כואבות לי בצורה לא רגילה כאבי תופת בלילות בעיקר ואחרי שתיה חמה דיברתי עם הרופא שלי והוא הביא לי מרשם לאנטיביוטיקה וטען שאין לי דלקת בחניכים אבל הוא ביא לי מרשם בגלל שהחניכים נפוחות וטוען שאחרי המחזור ישנה כנראה בעיה הורמנלית בגוף שלי וזה מה שקורה שישנה רגישות, יש לציין שכל היום אני נוטלת אופטלגין לשיכוך הכאבים ולוקחת אנטיביוטיקיה אציין שיש לי מחזור סדיר אני לא יודעת מה קרה פתאום שאני סובלת מחניכים כואבות גם ביום במיוחד אחרי שתיה חמה, שכבר הפסקתי לשתות, שאלתי האם באמת יכולה להיות בעיה הורמנלית שפוגעת בחניכים ומה עלי לעשות אני מיואשת כבר.
    תודה מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים חזקים מהחניכיים

הוספת תגובה

• כאבים חזקים

ד״ר יעקב הורביץ
    07/03/2010

אם רופא השיניים שלך לא מצא את הסיבה לכאבים מהם את סובלת, נסי לפנות למומחה למחלות חניכיים. אם הבעייה קשורה לחניכיים, יש לצפות שהוא יאבחן אותה וינסה למצוא פתרון.
    בנתיים, בצעי שטיפות של הפה בתה קמומיל (בבונג) פושר, פעמיים עד ארבע פעמים ביום.

רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכיים נמוכות
    ורה
    25/02/2010

בשלושת השבועות האחרונים בחצי צד של הפה שלי,החניכיים ירדו מטה במס' סנטימטרים.
    הייתי אצל פריאודונט שקבע שאין זו נסיגת חניכיים ואין מה לעשות ,זו פשוט הצורה הטבעית שנקבעת פחות או יותר בגיל שלי (23), בסוף הבגרות.
    השאלה שלי היא האם אין באמת מה לעשות אם זה? זה מפריע לי מבחינה אסתטית ואני ממש מתביישת לחייך , דבר שלא קרה לי מעולם. נהייתי מהאנשים האלה שמחייכים ורואים להם את החניכיים וזה פשוט מזעזע אותי. זה גם ממש מוזר שזה קרה רק בחצי פה.
    האם זה יקרה גם בצד השני האם יש סיכוי שבצד שזה ירד זה יעלה בסופו של דבר?
    מה אני יכולה לעשות?.

לקביעת תור
    סגירה
    חניכיים נמוכות

הוספת תגובה

• חניכיים נמוכות

ד''ר ליביה יוסף
    25/02/2010

האמת היא שהתיאור שלך קצת משונה.קודם כול מספר סנטימטרים ,היוה אמורים לכסות לגמרה כותרות השיניים (אם זה המצב?),לכן אפילו אם קימת אסימטריה בין הצדדים היא כנירא במילימטרים ולא בסנטימטרים.
    שנית אם השיניים שלך הם שיניים טיביעות או אם שיחזורים(סתימות או כתרים)?
    בכול אופן שינויים במארה החניכיים קוראים כתוצאה מי דלקות אם אטיולוגיה שונה, וברוב המיקרים ניתן לטפל.אני ממליצה לך לעשות צילום סטטוס לצורך אבחנה מדויקת ו לנסעות להיבדק שנית אצל מומחה לחניכיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכיים נמוכות

ד״ר יעקב הורביץ
    26/02/2010

כמו ד"ר יוסף, אינני בטוח שאני מבין מה בדיוק קרה. האם היתה נסיגה של החניכיים או שיגשוג שלהם. בכל אופן, המצב שנוצר/קיים כעת הוא מצב לא סימטרי. יש לנסות לברר את הגורם לכך כדי לטפל בו וגם לנסות לטפל בבעייה האסתטית. פני לבדיקה נוספת אצל מומחה למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יפנה לבדיקה נוספת ומה בדיוק אני

ורה
    27/02/2010

יאמר לפריאודונט, למה בדיקה נוספת.? הצגתי בפניו צילום סטטוס חדש(שבוצע לפני כחודשיים) אבל אז לא הייתה לי את אותה הבעייה, האם יש צורך בצילום חדש יותר לטעמכם?
    השיניים שלי הם שיניים טבעיות,ללא כתרים ושיחזורים.
    ד'ר יוסף ציינת שניתן לטפל בבעיות מסוג זה,כיצד???
    אכן יש לי דלקת חניכיים כרונית, אבל החניכיים שלי במצב טוב לדברי הרופאים ,והדלקת מוגדרת כדלקת ממש קלה, אני עושה כל שביכולתי על מנת לשמור על הגיינה:חוט דנטלי, מי פה ,שיננית פעם בחצי שנה וכו'.
    אני סובלת מקרוהן פעיל ונראה לי שזו הסיבה לדלקת.
    מה עוד אני יכולה לעשות? מהם הטיפולים המוצעים במצבים כאלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצרפת תמונה

ורה
    27/02/2010

אני מצרפת לכם כאן תמונה מקווה שתצליחו לראות ולהבין.
    ראו: צד ימין שלכם (כמו שאתם רואים את התמונה) השיניים מדוגמות ואילו צד שמאל מעוות.
    יש בו מעין מדרגות ..
    בנוסף אם אתם מצליחים לראות : מהם אותם בליטות בחניכיים ?בליטה של עצם,מה זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאחר צפייה בתמונה

ד״ר יעקב הורביץ
    28/02/2010

לצערי אינני מוצא תשובה טובה יותר לבעייתך לאחר הצפייה בתמונה. הכי טוב שתפני לפריודונט אשר בדק אותך, ואם הוא איננו מוצא תרופה או פתרון לבעייתך, פני לפריודונט נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לורה- יש מה לעשות!!!

מורן
    14/03/2010

יש פתרון פשוט לבעיה שלך.
    הזרקה של בוטוקס (כמות קטנה) אצל רופא מוסמך כמובן- בצידי באף.
    הדבר 'משתק' את השרירים שמרימים את השפה העליונה
    וכך כאשת תחייכי השפה העליונה לא תעלה מעל לחניכיים.

שוב, רק אצל רופא שמכיר את התופעה ויודע לטפל .  

ובגדול, לפי התמונה שצירפת המצב שלך לא נראה רע בכלל. צאי מהלחץ.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון וניתוח בחניכיים
    מאיה
    23/02/2010

שלום ד"ר

בתאריך ה22 ל2 (אתמול)עברתי ניתוח בחניכיים עקב נסיגת חניכיים בחלק התחתון של השפה למטה.
    רציתי להוסיף שאני בת 18 וחצי.
    השאלה שלי היא אחרי כמה זמן אני יכולה לעשן ? כל אחד נותן לי תשובה אחרת, והתשובה מאוד חשובה לי מכיוון שאני לא רוצה להרוס את אחוזיי ההצלחה של הניתוח אך גם קשה לי מאוד ללא העישון.
    אנה ענה לי בהקדם.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    עישון וניתוח בחניכיים

הוספת תגובה

• עישון וניתוחי חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    24/02/2010

לצערי אין לי תשובה מנומקת טובה לשאלתך. הכי טוב להפסיק לגמרי. האם תוכלי לנצל את ההזדמנות ולהשתמש בניתוח כמועד להפסקת עישון? אם ההפסקה קשה לך, האריכי בהפסקה כמה שתוכלי. כל יום נוסף ללא עישון מקטין את הסיכון לכשלון הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמעשנת-הניתוח אצלי לא הצליח

רות
    11/03/2010

לדעתי את מאוד צעירה ורצוי שתפסיקי לעשן,את לא מבינה כמה אני סובלת מהחניכיים ,והשיניים הם היו הכתר שלי, היום הן נושרות אחת,אחת,שלמות ויפות נסיגה עצומה,עשיתי שני ניתוחים והם כשלו בעקבות העישון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירת שן עקב דלקת
    נטי
    23/02/2010

שלום רב,
    יש לי שן טוחנת שעברה בעבר טיפול שורש , יש בה דלקת באופן חוזר, רופא שיניים עשה לי חידוש טיפול שורש , הדלקת נרגעה ושוב חזרה
    האם הפתרון הסופי הוא עקירה ?

תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    עקירת שן עקב דלקת

הוספת תגובה

• עקירת שן

ד״ר יעקב הורביץ
    24/02/2010

עקירה היא תמיד הפתרון הסופי לבעייות בשיניים. כללית, הסיכויים להצלחת טיפול שורש חוזר נמוכים מאלו של טיפול שורש ראשון. עם זאת, במקרה שלך כדאי שתתייעצי עם מומחה לטיפולי שורש האם כדאי לנסות ולהציל את השן הבעייתית שלך או לעקור אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רציתי לדעת בבקשה
    אור
    17/02/2010

הייתי אתמול אצל הרופא שיניים ביכלל לייעוץ לשפר את המראה של השיניים והוא אמר שאני צריך דחוף שיננית ושיש לי דלקת בחניכיים אמרו לי שהוא רופא שיניים טוב אבל היחס שלו קצת הגעיל אותי אז אני מתכנן לעשות טיפולים ושיננית במקום אחר אבל הוא כתב בפתק שם של ג'ל לדלקת חניכיים lacer gel והוא לא הסביר לי איך שמים ולא הסביר לי כלום רציתי לדעת אם אני יכול פשוט לקנות את הג'ל הזה ולהתחיל לטפל בדלקת כי אני מתכנן ללכת לשיננית בעוד שבועים רק בערך ורציתי לדעת בבקשה גם מה גורם לזה שיש דלקת בחניכיים ואם זה יכול לעשות משו לשיניים ...ועוד משו בבקשהאם אפשר לרפא את זה לגמרי או שזה תמיד יהיה לי הדלקת אשמח אם תענו לי על השאלות בתודה אור

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רציתי לדעת בבקשה

הוספת תגובה

• מידע לשואל

ד״ר יעקב הורביץ
    17/02/2010

דלקת בחניכיים אינה מצב נורמלי. זוהי מחלה אשר אפשר לרפא. את הטיפול בדלקת החניכיים רצוי לבצע אחרי איסוף נתונים, אבחון, ותכנית טיפול. לכן אני ממליץ שתפנה לבדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים אשר יוכל לבצע את הנ"ל בעבורך.
    באופן כללי השימוש בג'ל הינו יעיל אם הוא נעשה בדרך של מריחה ועיסוי שלו על החניכיים וצווארי השיניים לאחר ניקוי יסודי של השיניים וסילוק רובד החיידקים באמצעות מברשת שיניים ועזרים נוספים, כמו חוט דנטלי וקיסמים דנטליים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגה כתוצאה מצחצוח ליקוי ותיקונה
    עדי
    16/02/2010

שלום רב,

לפני מספר חודשים, נוצרה לי נסיגה בשן מספר 11 כתוצאה מצחצוח במברשת קשיחה וצחצוח לקוי. תפסתי את זה בזמן והלכתי לרופאת השיניים שלי (רופאה כללית) אשר הציעה לי להחליף למברשת רכה יותר והסבירה לי איך לצחצח את שיניי כראוי. מזה כמה חודשים אני מצחצחת כמו שצריך עם מברשת יותר רכה ואכן, הנסיגה לא החמירה.

אתמול הייתי בבדיקה שגרתית ובין יתר הדברים, גם שאלתי את הרופאה מה קורה עם הנסיגה. בזמנו אני הבנתי שמכיוון שהנסיגה היא לא בגלל מחלה או דלקת ומכיוון שתפסתי את זה בזמן, אז זה כביכול יחזור להיות כשהיה. התבשרתי שזה לא ככה ושהחניכיים שלי בחיים לא יוכלו לחזור להיות כשהיו.

אני שוב מזכירה שמדובר בשן 11 - שן קדמית ואני לא יכולה לחשוף שיניים או לחייך ככה מבושה שיראו את הנסיגה. היא כמו מפרץ באמצע השן. הרופאה שלי הזכירה שקיימים ניתוחים להחזיר את החניכיים למצבם הקדמי כאשר יש נסיגה הרבה יותר חמורה. שאלתי היא, האם זה אפשרי לעשות את זה גם במקרה שלי, כאשר הנסיגה במצב מאד מינורי ולא עקב מחלה ודלקת?
    האם ישנן פתרונות אחרים?

תודה מראש,

עדי

הוספת תגובה

• נסיגה והטיפול בה

ד״ר יעקב הורביץ
    17/02/2010

נסיגת חניכיים מופיעה כחלק מהתגובה הדלקתית של החניכיים לגירוי. הגירוי יכול להיות מכאני או בקטריאלי, או, כמו במרבית המקרים, שילוב של שניהם.
    לאחר שמסלקים את הגירוי ועוצרים את הנסיגה מלהתקדם אפשר לבצע ניתוח להשתלת חניכיים וכיסוי השורש החשוף. אין שום הכרח להמתין עד שהנסיגה תהיה חמורה כדי לבצע את הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת בעקבות תשובתך

עדי
    18/02/2010

במידה ואני מחליטה לבצע ניתוח שכזה, האם יש בו סיכון גבוה? (נאמר, יותר מעקירת שן)

האם החניכיים חוזרים להיראות ב100% כמו שנראו לפני הנסיגה?

כמו כן, מה זמן ההחלמה המשוער מניתוח שכזה?

תודה שוב על התגובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

ד״ר יעקב הורביץ
    18/02/2010

הסיכון בניתוח השתלת חניכיים אינו גבוה.
    הסיכויים להצלחת הניתוח, כלומר כיסוי מלא של השורש החשוף, תלויים במצב הקליני לפני הטיפול. כדי להעריך את הסיכויים עליך להיבדק אצל מומחה למחלות חניכיים. בכל אופן, הציפיה ל- 100% הצלחה בטיפול רפואי כלשהו היא מופרזת.
    החלמה ראשונית אחרי הניתוח מתרחשת תוך כשבועיים. החלמה מלאה- לאחר 6-12 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות עזה לקור וחוסר יכולת ללעוס
    אדוה
    13/02/2010

הי,
    לאחרונה, בצד שמאל ובעיקר בשן מסוימת בחלק התחתון, הרגישות עלתה עד מאד וגם אני לא יכולה ללעוס. המצב הפיך לבלתי נסבל עד כדי כך שכאשר אני מצחצחת שיניים, קשה לי לשטוף כי המים קרים.
    הייתי אצל רופא השיניים. הוא לא מצא כלום. הוא אומר שיש נסיגה קלה בחניכיים ושלפעמים, החניכיים נסוגים עדי כדי כך שיש צורך בטיפול שורש ללא קשר לרקבון. האם זה נשמע הגיוני?
    אני חייבת לומר שתמיד היו לי שיניים רגישות אך כל התופעה הזו קרתה לאחר טיפול אגרסיבי במיוחד אצל השיניית.
    רופא השיניים שם לי את הפלואור המרוכז וזה עזר לכמה שעות אך המצב לא ממש התשנה.

עצות?
    רעיונות?
    טיפול?

הוספת תגובה

• רגישות עזה לקור

ד״ר יעקב הורביץ
    14/02/2010

ניקוי שיניים עלול לגרום להתגברות זמנית של תופעת הרגישות לקור ולעיתים גם רגישות ללעיסה. התופעה ניכרת בעיקר במצבים של נסיגת חניכיים מתקדמת, אשר בעקבותיה חלה חשיפת שורשים מתקדמת. אפשר להקל על הרגישות בהנחת חומרים להורדת הרגישות, לדוגמא, פלואוריד. אפשר גם להשתמש במשחת שיניים בעלת מקדם שחיקה נמוך ככל האפשר, כמו אלמקס לשיניים רגישות, פארודונטקס ועוד. אפשר גם להבריש את השיניים ללא משחת שיניים, לתקופה של 10-14 ימים ולסיים בשטיפת פה המכילה סודיום פלואוריד או סטנוס פלואוריד. אם כל האמצעים הללו אינם עוזרים מומלץ שתפני שוב לרופא השיניים שלך או למומחה למחלות חניכיים.

רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אנטיספטי ופלואורידציה לאחר הק
    שולי שין
    09/02/2010

שלום
    האם יש צורך בטיפול אנטיספטי ובפלואורידציה לאחר טיפול הקצעת שורשים
    בתודה
    שולי

הוספת תגובה

• טיפול אניטספטי ופלואורידציה

ד״ר יעקב הורביץ
    10/02/2010

לא ידוע לי על טיפול אנטיספטי מומלץ לאחר הקצעת שורשים. פלואורידציה, לעומת זאת, יכולה להקטין את הסיכון לרגישות לקור וכן לעששת בשורשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חניכיים (בן 22)
    גל
    07/02/2010

שלום רב,

יש לי דלקת חניכיים חמורה, יש לי אבנית ולדעתי אף נסיגת חניכיים.
    אני לא יודע באיזה מצב ממש דלקת החניכיים שלי רק שהיא חמורה, הלכה למעשה אני לא יודע מה הכוונה בפועל.

אני רוצה להתחיל לטפל בבעיות שיש לי אך אני לא יודע אם לפנות ראשית לרופא שיניים או שישר לפנות לפרוידונט.

מה המלצתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חניכיים (בן 22)

הוספת תגובה

• בעיות חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    07/02/2010

שתי האפשרויות טובות, ובלבד שתפעל לריפוי מחלת החניכיים. אתה יכול לפנות לרופא השיניים שלך ולבקש ממנו הפנייה לפריודונט. לחלופין, אתה יכול לפנות ישירות לפריודונט. תוכל למצוא את רשימת הפריודונטים באתר ההסתדרות לרפואת שיניים ובאתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה