פורום מחלות חניכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חניכיים מדממות
    גנית
    21/07/2010

לאחר צחצוח שיניים החניכיים שלי נוטות לדמםץ קראתי על זה שזה יכול להצביע על דלקת חניכיים. האם זה נכון? מה עושים במקרה כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חניכיים מדממות

הוספת תגובה

• חניכיים מדממות

ד''ר ליביה יוסף
    21/07/2010

דימום מצביא תמיד על דלקת חניכיים שלפעמים יכולה להיות סימפטןם למחלת חניכיים מתקדמת.
    על מנת לשלול ספק ממליצה לך בחום לעשות צילום סטטוס וליפנות לבדיקה למומחה לחניכיים(פריודונט)קרוב אליך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכיים מדממות

ד״ר יעקב הורביץ
    21/07/2010

כן, זה נכון מאוד. דימום בעת הברשת השיניים מעיד על מצב דלקתי בחניכיים. אמליץ לך לפנות לבדיקה, אבחון וטיפול חניכיים. תוכלי לפנות לרופא כללי אך נראה לי שמוטב לפנות למומחה למחלות חניכיים כדי לטפל בבעיה שהצגת. רשימת המומחים נמצאת באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקצעות מקדימות "כהכנה לניתוח"
    פול מוריס
    14/07/2010

לפני שנתיים, לאחר תקופה של כאבי שיניים, הפנו אותי למומחה חניכיים אשר, לאחר בדיקה מאד קצרה ולא ממצה לטעמי, קבע שצריך ניתוח חניכיים (13000 ש"ח). בדיוק לפני שנכנסתי למומחה זה, אישה אחרת במרפאה חיכתה לטיפול כירוגי שכזה בפעם השנייה בשנתיים, כיוון ולא הצליח בפעם הראשונה. גם, אותו המומחה אישר עקרונית שאין הבטחה שאצלי זה יצליח, מה גם אני מעשן.

לא הצלחתי לדבר עם המומחה לגבי כל טיפול שמרני/ ביניים/מונע/ לא כירוגי אחר, הרגשתי שיש כאן אינטרסים פעילים כאן, ושקשה לי לסמוך על המרפאה הזו.

כיוון ולא רצתי ישר לניתוח, הציעו לי לבצע הקצעות שורשים - אם אני זוכר נכון, עשיתי ב-פעמיים, חצי פה כל פעם - בעלות 1200 ש"ח (!). - "ניקוי עמוק"

באותה התקופה, באופן עצמאי נבדקתי באופן לא רשמי אצל רופא אחר (ללא אינטרסים) ששיתף אותי במידע כי אכן יש לי 5 שיניים עם כיסים בעומק 5-6 מילימטר - לא קריטי מאד אבל כן נכון לטפל בזה. המליץ שימוש ב- waterpik ולבדוק לגבי הקצעות שורשים גם בהמשך.
    מאז, אני מקפיד להשתמש ב- waterpik כל יום, מצחצח היטב, שטיפת פה וכו'.

מאז, כבר אין לי כאבי שיניים (מלבד טיפה כאב מדי פעם באזור שין בינה אחת), ואין סימנים נוספים למחלת חיניכיים (למרות הימצאותם של כיסים) - לדעתי לא מעט בזכות טיפול בבית טוב יותר.

לאחרונה, יזמתי ניקוי רגיל (כתוספת ל"חינם פעם בשנה", ובמסגרת של לטפל בעצמי טוב יותר) אצל השיננית באותה מרפאה המקורית (כללית סמייל), ועדיין רשום בתיק שלי שהתוכנית זה"ניתוח חניכיים". השיננית אמרה שמצבי לא רע יחסית, שלפי דעתה מצבי בוודאי לא החמירה, למרות שהכיסים עוד ישנם - ושלדעתה אין צורך לניתוח, ומספיק לעשות בפעם אחת הקצעה "וזהו".

כשהגעתי לתור כזה היום, פתאום השיננית מדברת איתי על מספר הקצעות (עבור 5 שיניים, למעשה) , 2 הקצעות לפחות, (כל פעם 300 ש"ח), בהסבר כי "אסור להרדים את כל הפה בבת אחת" (האומנם?). היא הביאה את הרופא לאשר את ההסבר הזה, בעוד שאמר כי בכלל לא בטוח אם צריך הקצעות מקדימות "כהכנה לניתוח". ברור לי שלא מקשיבים לי כשאני אומר שבכל מקרה אני לא מעוניין בניתוח - בכלל בטיפול הכי פחות חודרני, אין גם כסף לכך.

התור התבטל במקום עקב חוסר הסכמה בינינו, אמורים להחזיר כסף על כך, בהמשך היום טלפון מפקידה שמוכנים לעשות לי רבע-פה הקצעה, ויכול לקבוע תור נוסף מחר עם מנהל רפוי שם להתייעצות. גם הזמנתי תור להתייעצות אצל מרפאה פרטית אחרת באזור

כן - אני מבולבל באשר לדרך הנכונה להתנהל עכשיו - ושוב, הניתונים העיקריים:-
    אין לי כאבי שיניים או חניכיים כפי שהיו בעבר לפני שנתיים.
    כן יש לי לפעמים כאב באזור אחת משיני הבינה.
    כן יש לי 5 כיסים בעומק 5-6 מילימטר.
    הטיפול העצמי בפה (waterpik, צחצוח נכון, מי פה) הרבה יותר טוב.
    לא מתכוון להוציא אלפי ש"ח על טיפולים, וכמובן רוצה כמה שפחות התערבות חיצונית בפי.

הכיצד להתנהל?

תודה מראש על המענה.

הוספת תגובה

• טיפול בחניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    14/07/2010

מומלץ שתקרא את מדור השאלות הנפוצות.
    הרעיון שלך לפנות לבדיקה אצל מומחה נוסף למחלות חניכיים נראה כדבר הכי מתאים במקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה - כבר על סף ייאוש
    ערן
    13/07/2010

שלום לכולם,

בעייה שהתחילה , כך נראה , לפני כחודשיים... בעקבות טיפולי שיניים אחרי תקופה ארוכה.
    החל כאב שבהתחלה , באופן הגיוני חשבו שהוא כאב שיניים, אם כי אני הרגשתי שהכאב יותר על החניכיים.
    אחרי המון בדיקות אצל רופאים, ,פה ולסת, שחוץ מכמה דברים בשיניים לא ראו משהו קריטי-

המצב כיום הוא כזה-

אני מרגיש שכואבות לי החניכיים מאוד... גם החך מבפנים , כמעט בכל הפה,
    גם הרגשה כבר של יותר משבועיים של כאב גרון קל שלא עובר רצוף (לקחתי אנטיביוטיקה 10 ימים שלא עזרה),

הייתי אצל פריודנט - לפני כ שבועיים שלא ראה מחלת חניכיים - אבל
    בימים האחרונים אני מרגיש ממש כאב בתוך הפה , בלסת בצד שמאל,
    הייתי אצל רופא הוא מישש, יש שם טיפה נפיחות וזה אזור כואב - אבל הוא אמר שחוץ מלהגיד לי ששם יושב העצב - הוא לא יודע מה מקור הכאב.... ואין לו אבחנה.

יש לציין שהכאב שלי הוא גם בצד השני של הפה חלק גדול מהזמן, הרגשה של כאילו משהו "מתוח על גבול הכואב בתוך הפה, כמו שבולעים רוק כל הזמן

סליחה על אורך ההודעה, אני כבר ממש מיואש...
    1) האם יכולים להיות כאלה כאבים מחניכיים ? צילומי סטטוס ופנורמי מלפני חודש לא הראו כלום .
    האם מצב יכול להשתנות בחודש ?

2) הנפיחות שמורגשת במגע בצד שמאל תחתון, והכאב שהיא מעוררת - מה המשמעות שיכולה להיות ?

3) האם זה עניין של זמן וזה יעבור לבד ? (כי אם היה משהו חמור אני מניח שרוב הרופאים שראו היו רואים נפיחות ,אודם בחניכיים וכו') - ובכל זאת - יש כאב על גבול המציק ברמות קשות מאוד.

אנא עזרו לי למי אני פונה, אני כבר שבועות בתחושת האי נוחות הכבדה מאוד הזו בפה , זה נהיה בלתי נסבל

תודה רבה !

הוספת תגובה

• עזרה

ד״ר יעקב הורביץ
    13/07/2010

כאבים המורגשים בכל הפה, כאב גרון קל, כל אלו אינם בהכרח מרמזים על בעיית חניכיים. פנה לבדיקה אצל מומחה לרפואת הפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לד"ר - אבל שאלה נוספת בבקשה-

שרון
    13/07/2010

אין לי למי לפנות -
    2 רופאי פה ולסת - מיששו - טענו שאלו לא בעיות במפרקים.

רופאי שינים - פרט לשני טיפולי שורש בחודשיים האחרונים - לא מצאו משהו חריג.

רופא משפחה - לא יודע לאן להפנות אותי.

בינתיים היום הכאב מחמיר, גם בצד שיכלתי לאכול הצד האחורי של הפה כואב...
    היום בקושי אכלתי כלום כל היום

אני לא יודע כבר למי ללכת ? האם אין איזה רופא יסודי שיכול להקדיש זמן ולפתור את הבעייה ? לפני חודשיים הייתי בריא לחלוטין עד שהתחלתי בטיפול שיניים שהרס לי את הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד״ר יעקב הורביץ
    13/07/2010

היכנס לאתר ההסתדרות לרפואת שיניים בישראל.
    בצע חיפוש מתקדם:
    בחר תחום התמחות: רפואת הפה
    בחר עיר
    תקבל רשימת המומחים לרפואת הפה מהם תוכל לבחור אחד כדי לפנות אליו.

רפואה שלמה ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חניכיים
    יוסי
    10/07/2010

שלום רב
    עשיתי צילום סטטוס והרופא שבדק הציע לי להוריד את הגשר בלסת העליונה ולעקור את השיניים לטובת תותבת שלמה. שאלתי אותו אם אין הפשרות לבצע שתלים הוא אמר לי שיש נסיגת חניכיים רצינית וניראה רק בעוד חצי שנה
    לפני 12 שנה עשיתי ניתוח חניכיים ולא טיפלתי בזה הרבה שנים. אני בן 54 ומעשן
    השאלה שלי מה אני צריך לעשות לתיקון החניכיים בכדי לעשות שתלים במקום תותבת
    והאם הפסקת עישון יכולה לעזור למחלת החניכיים.
    הרופא גם לא הציע לי לעשות ניתוח חניכיים

תודה מראש
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חניכיים

הוספת תגובה

• בעיות חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    12/07/2010

בעיות חניכיים, מחלות חניכיים, יש לרפא ואחרי כן לשמור ברציפות ובהתמדה על הבריאות על ידי תחזוקה ביתית ותחזוקה מקצועית במרפאת חניכיים. אני מבין שאתה סובל מבעיית חניכיים רצינית שלא טופלה במשך 12 שנים. הזנחה כל כך ממושכת קשה לשנות במכה אחת. לכן הצעת רופא השיניים שלך נראית סבירה. אם בכל זאת החלטת לשנות את דפוס ההזנחה כדאי שתפנה לבדיקה, אבחון וטיפול אצל מומחה לחניכיים. אם המצב שלך מתאים לטיפול יסודי, מתמיד וממושך אפשר לבדוק את האפשרות לתיקון מצב החניכיים ואולי גם לבצע שתלים במקום תותבת. הפסקת עישון בהחלט יכולה גם היא לעזור בהפחתת הנזק שמחלת החניכיים גורמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי חניכיים עם פלטה
    שירי
    10/07/2010

שלום,
    עברתי כמה טיפולי תותבות (פלטה נשלפת) ובכל פלטה שניסתי (גם עם ריפוד מסיליקון) היו לי כאבי חניכיים.
    האם יש פיתרון? האם צריך לטפל בחניכיים?
    אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי חניכיים עם פלטה

הוספת תגובה

• כאבי חניכיים עם פלטה

ד״ר יעקב הורביץ
    12/07/2010

תותבות נשלפות מתאימות לחלק מהמטופלים אך לא לכולם. יש מקרים בהם הדבר הכי טוב הוא ללא תותבות. אם התותבת מיוצרת כראוי, מותאמת היטב, ורמת התחזוקה, הניקוי של התותבת והשיניים הקיימות, הינה גבוהה, יש אפשרות להסתגל לתותבת. אם ניסית כמה אפשרויות ואינך מסתגלת להן, צריך לבדוק אפשרות של שיקום הנתמך על גבי שתלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה
    ערן
    08/07/2010

שלום עברתי יישור שניים לא מזמן ומתחיל לי להיות חניכיים נפוחות הרופא אמר לי להשתמש במי פה אך זה לא ממש עוזר רק צבע החנכיים משתנה. בנוסף לכך הייתי צריך להרכיב מכשור הייתה לי לסת עליונה בולטת מה אני צריך לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה

הוספת תגובה

• עזרה

ד״ר יעקב הורביץ
    08/07/2010

חניכיים נפוחות וצבע חניכיים משתנה? אני ממליץ לך לפנות לבדיקה, אבחון וטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכיים
    רימון
    07/07/2010

שלום
    יש לי כאבים עצביים חזקים בלסת העליונה בצד שמאל.הייתי אצל רופא שיניים שטוען שאינו רואה שום בעיה לאחר ביצוע צילום סטטוס,כמו כן אני סובל מדלקות חניכיים אך לא ממחלת חניכים
    איני יודע מאין נובע הכאב האם כאב כזה יכול לנבוע ממחלת חניכיים?

לקביעת תור
    סגירה
    חניכיים

הוספת תגובה

• חניכיים

ד''ר ליביה יוסף
    07/07/2010

קודם כול מחלת חניכיים היא אבחנה שכוללת מגוון רחב של אבחנות .הביטוי למחלת חניכיים זה גם נפיחות ודימום ברמת החניכיים ,דלקת חניכיים.
    לגבי התלונה -כאבים עצבים לא בטוח שיש קשר למחלת חניכיים. בכל זאת, אני ממליצה לך להתיעץ עם מומחה לחניכיים לצורך אבחון וגם הפניה לרופא המתאים לפי הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין ניתוח חניכיים להקצאה?
    שאלה
    07/07/2010

שלום,

קראתי את השאלות הנפוצות והתשובות, ולא ממש הצלחתי להבין מה ההבדל בין ניתוח חניכיים להקצאת שורשים. האם הניתוח מיועד רק למקרים קשים יותר? האם הפעולה "זהה" רק שהניתוח בעצם מכסה שטח עמוק יותר בחיך?

אני עברתי כבר הקצאת שורשים לפני מספר שנים וכעת יש לי שוב דלקת חניכיים, אני פוחדת ללכת לעשות את זה שוב זה נורא כואב, וגם יש לי פשוט דלקת כרונית ששומדבר לא עוזר לה.

הייתי שמחה להבין את ההבדל בין השניים תודה.

הוספת תגובה

• ההבדל בין ניתוח חניכיים להקצעה

ד״ר יעקב הורביץ
    07/07/2010

הקצעת שורשים הינה החלקת שורשים. ניקוי פני שטח השורש, סילוק האבנית והרובד שהצטברו על השורש והחלקתו.
    במצב התקין והבריא שרשי השיניים אינם חשופים לחלל הפה. מחלת החניכיים גורמת לנסיגת החיבור בין השן לבין החניכיים ולחשיפה של שורשי השיניים אל חלל הפה. במצב זה רובד חיידקים ואבנית יכולים להווצר ולהצטבר לא רק על פני כותרות השיניים אלא גם על שורשיהן. נמצא שהקצעת השורשים- ניקוי והחלקה שלהם- עשוייה לתרום להבראת החניכיים.
    בניתוח חניכיים מפרידים את החניכיים מעל פני השיניים וחושפים את צווארי השיניים והעצם התומכת בהם. במצב כזה אפשר לבצע הקצעת שורשים בראיה ישירה.
    לשאלתך, לא די בכך שעברת הקצעת שורשים לפני מספר שנים. ראשית, יתכן ולאחר הקצעת השורשים נדרש גם ניתוח כדי להשלים את טיפול החניכיים. שנית, לאחר סיום הטיפול הפעיל צריך להמשיך בשמירה על רמה גבוהה של הגיינה של השיניים, תחזוקה קבועה ובקרה קבועה אצל רופא החניכיים כדי שהמחלה לא תחזור ותגרום לנזקים. ודבר אחרון, הטיפול מצליח במרבית המקרים אך לא בכולם. קיימים מקרים, אמנם מועטים, בהם למרות שנעשה כל הטיפול האפשרי על ידי הרופא ועל ידי הפציינט: הקצעת שורשים, ניתוחי חניכיים, שימוש באנטיביוטיקה, הקצעה חוזרת וניתוחים חוזרים, המחלה חוזרת וגורמת לנזקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חיים
    30/06/2010

שלום רב,

אני סובל מחריקת שיניים במהלך הלילה, השתמשתי בסד לילה גמיש לתקופה של 8 חודשים והפסקתי את השימוש והטיפול, עכשיו אני מעוניין לעשות סד לילה חדש ולהמשיך בטיפול. לציין כי מדי פעם אני שומע קליקים במפרקים בכאשר אני אוכל דברים, וגם בבוקר יש מדי פעם כאבים שמגיעים עד לראש (בצדדים בלבד)
    רציתי לשאול אם יש סד לילה מיוחד המותאם לאנשים שיש להם קליקים במפרקים ומצבם קשה יחסית לאחרים.
    בנסוף לכך, רציתי לשאול אם יש הבדל (מבחינת הפעילות הרפואית) אם הסד לילה הוא בצד העליון או בצד התחתון. כלומר האם יש יתרון רפואי שיהיה למטה? או למעלה?
    האם יש חומר מיוחד כדי לנקות אותו כל יום (חומר מחטא), למשל להשאיר אותו כל הזמן בחומר כאשר אני לא משתמש בו. כי הייתה לי בעייה שכל יום אני אצטרך לצחצח את הסד בלילה ובנוסף אני צריך לצחצח את השיניים והשתמש בשטיפת פה, זה כבר המון זמן כל יום.
    לציין כי אני לא סובל מחריקה במהלך היום.
    האם עדיף סד לילה גמיש או קשיח?
    יש לי עוד שאלה לגבי החניכיים:
    על החניכיים אצלי, בצד התחתון בלבד, מתחת לבסיס השן בכ-2-3 מ"מ מתחיל צבע אדום לאורך כל החניכיים, כלומר לא כל שטח החניכיים צבעו אדום, אלא רק חלק, זה מתחיל מנקודה מסויימת ומנקודה זו ולמטה הכל צבע אדום. זה לא אדום כמו צבע הדם, אבל יש הבדל בצבע.

רציתי לשאול מה זה? ואם יש טיפול? לציין כי אני משתמש בשטיפת פה כבר שנה באופן רציף, לפעמים גם בחוט דינטלי. ומנקה אבן אצל שיננית. אין דימום בעת צחצוח השיניים אבל לפעמים יש קצת כאשר אני משתמש בחוט דינטלי, אבל ממש קצת, לא משמעותי. לציין גם כי צבע החניכיים הלא נורמלי לא גורם לכאבים או לכל תחושה אחרת לא נעימה. הכל בסדר.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד״ר יעקב הורביץ
    30/06/2010

סד לילה מתאים לאנשים עם כאבי מפרקים. מטרתו לשנות את התבנית השרירית של סגירת השיניים וליצור תבנית חדשה, הרמונית יותר המבטלת את הרגל החריקה בלילה. סד לילה קשיח מתאים יותר למטרה זו. אפשר לבצעו בלסת העליונה ואפשר בלסת התחתונה. כל מכשיר המצוי בפה, כולל סד לילה, יש לנקות היטב בגמר השימוש ובאופן קבוע לפחות פעם אחת ביום. הסד עשוי מחומר אקרילי אשר סופח מעט נוזלים. מחוץ לפה הנוזלים מתייבשים והסד מתכווץ קלות. לכן, לאחר השימוש והניקוי רצוי להשרות אותו במים או במים עם תמיסת חיטוי. קיימים בשוק חומרים לניקוי של תותבות אשר ניתן להשרות בהם את הסד. עם זאת, אין זה הכרחי. אם הסד ישאר לייבוש לאחר הניקוי זה גם כן בסדר. לכל היותר תרגיש לחץ קל בהושבתו על השיניים.
    לשאלתך לגבי צבע החניכיים קשה לענות. מומלץ שתשאל את רופא השיניים שלך האם מה שאתה מבחין בו הוא תופעה פיזיולוגית או סימן לבעייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישור שיניים
    חוה
    29/06/2010

אני מרגישה שהבעיות שלי עם החניכיים התחילו כשהיה לי גשר במשך ארבע שנים בתיכון. כנראה שאז לא ידעתי לצחצח נכון ולא הקפדתי והפה היה יותר מלוכלך בגלל חתיכות שנתקעו ומאז זה רודף אותי. האם יש קשר בין יישור שיניים למחלות חניכיים בהמשך החיים?

לקביעת תור
    סגירה
    יישור שיניים

הוספת תגובה

• יישור שיניים

ד״ר יעקב הורביץ
    29/06/2010

מחלות החניכיים נגרמות על ידי חיידקים הנמצאים ברובד אשר מצטבר על פני השיניים בסמוך לחניכיים. פעולת יישור השיניים, הפעלת הכוח על השיניים כדי להזיז אותן בתוך הלסתות, אינה גורמת למחלת חניכיים. אולם, אם פעולת היישור מבוצעת במצב בו יש דלקת חניכיים, היישור עלול להחמיר את ספיגת העצם שגורמת מחלת החניכיים. לכן יש חשיבות עליונה בביצוע יישור שיניים רק במצב של שיניים נקיות וחניכיים בריאות. הנזקים המצטברים הינם, במרבית המקרים, בלתי הפיכים. עם זאת, לאחר הפסקת פעולת יישור השיניים חוזרים לתהליך הרגיל של מחלת החניכיים. בהחלט יתכן שיישור השיניים תרם ליצירת נזק מצטבר גדול יותר בחניכיים אצלך. אם כך, מומלץ שתפני בהקדם לבדיקה, אבחון וטיפול חניכיים, על מנת להפחית את הנזקים הנוספים בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקצאת שורשים - מתי זה הכרחי ?
    חיים
    23/06/2010

שלום,

בעיקבות כאבי שיניים הופנתי למומחה חניכיים (לא נמצא שום ממצא בצילומי פה ובדיקת רופא)

אחרי בדיקה ממש קצרה הוא אמר שצריך לעשות גרידת חניכיים בארבע פגישות בעלות כוללת של 2000 ש"ח.

אני יכול להעיד שלא היו לי בעיות שיניים מיוחדות בחיי (אני בן 29)

בתקופה האחרונה אומנם מעט זילזלתי ולא ציחצחתי כמו שאני מצחצח בדרך כלל ולא עשיתי שום שטיפות פה

הסיבה שאני שואל בפורום היא שההרגשה שלי הייתה שמומחה החניכיים מיהר מאוד להציע את הטיפול הזה אחרי בדיקה מאוד פשטנית (לטעמי)

מה הן אם כך הדרכים לאבחן מחלת חניכיים מתקדמת המצדיקה פעולה יקרה זו ?
    האם מבט עם עיין לא מזויינת ודקירות זריזות של החניכיים מספיקות לאבחן את המחלה ?
    האם יש אפשרות לעשות הקצאת שורשים רק ברבע פה (הכאבים שלי ממוקדים ברבע פה ולא בכל השיניים) ?

תודה

הוספת תגובה

• מתי לעשות מה

ד״ר יעקב הורביץ
    23/06/2010

למעשה התשובה נמצאת בשאלתך: ציינת שהבדיקה היתה ממש קצרה ומאוד פשטנית לטעמך. כדאי שתבקש מרופא החניכיים הסבר מה היו הממצאים בבדיקתו, מה האבחנה, ובהתאם לכך, מה תכנית הטיפול המומלצת והקשר שלה למחלתך. אם דעתך לא תהייה נוחה מן התשובות, אמליץ שתפנה לקבלת חוות דעת נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקצעה מעולה גם אצל השינניות

מירי
    09/07/2010

תלך לעוד חוות דעת אים אתה מהמרכז אוכל להמליץ לך בחום על מירפאה אמינה שאני תוך כדי טיפול הקצעתי וברבע האחרון של הפה ומאוד מרוצה כל הפה 1000 שח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים - הפיך?
    ורד
    22/06/2010

האם מצב של נסיגת חניכיים בעקבות צחצוח אגרסיבי (במשך כמה חודשים, בשל שימוש לא נכון במברשת חשמלית) הוא הפיך, במידה ומקפידים לצחצח בעדינות? לא נוצרו רווחים בין השיניים, אולם השיניים נראות ארוכות יותר.

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים - הפיך?

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    22/06/2010

כללית, המצב לא הפיך. בכל אופן, כדאי וצריך להבריש בעדינות. לעיתים מתרחשת "זחילה" מחדש של החניכיים על השורש החשוף.
    בחלק מהמקרים אפשר לבצע ניתוח להשתלת חניכיים לכיסוי השורשים החשופים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים - מה עושים ???
    אושרית
    21/06/2010

ביקרתי אצל רופא השיניים שאמר שיש לי דלקת חניכיים ויחסית לגילי הצעיר (32) היא מתקדמת.
    יש לי כתרים בשתי השיניים הקדמיות ( עקב חבלה בילדות ) ושני כתרים בשיניים הטוחנות. לדבריו , מתחת לכתרים יש גם דלקת ולכן בשיניים הטוחנות יש להוציא הכתרים ולבצע טיפול שורש ושוב כתרים חדשים. בשן קידמית אחת הוא מציע טיפול שמרני וטען כי הסיכוי הוא 50 -50 .כמו כן הוא הפנה אותי לרופא חניכיים ולכירורג . שאלותיי הן :
    למה הכוונה בטיפול שמרני וסיכוי של 50 -50 ?
    מה הפיתרון בדלקת חניכיים . האם יש טיפול שלא מצריך ניתוח ? האם כל טיפול בדלקת כרוכה בניתוח ? איך ההתאוששות מטיפול זה ? כמו כן הוא השתמש בביטוי : "אפיסקטומי בשן בעלת שורש אחד ללא סתימה רטרוגרדית " למה הכוונה ? כמו כן אני אם מניקה האם יש אפשרות לטיפול מסוג זה בתקופת ההנקה ? והאם יש צורך במשככי כאבים ? קראתי שיש אפשרות של שילוב אנטיביוטיקה במהלך ניקוי השיניים שעלול להפחית סיכוי של ניתוח חניכיים ?מה לעשות קודם הטיפול בחניכיים או בשיניים או במקביל ?
    תודה מראש .

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים - מה עושים ???

הוספת תגובה

• מה עושים

ד״ר יעקב הורביץ
    22/06/2010

רצוי שתכנית הטיפול שלך תכלול טיפול בסיבות מחלת החניכיים: הדרכה בהגיינה אוראלית, ניקוי שיניים, סילוק אבנית והחלקת שורשים. באשר לטיפולים האחרים, הסרת כתרים, חידוש טיפולי שורש, אפיסקטומי, וכיו"ב, לא ניתן לענות בלי לבצע בדיקה מקיפה. לכן מומלץ לשאול את הרופא המטפל למה כוונתו. על כל פנים, בתקופת ההנקה אין מניעה לקבל כל טיפול שיניים למעט מספר תרופות אשר יש להמנע מנטילתן- בעיקר אנטיביוטיקה מקבוצת הטטראציקלין, מחשש לצביעה בלתי הפיכה של שיני התינוק היונק. לשאלתך בנושא סדר הטיפול, באופן כללי מומלץ לבצע את הטיפול בסיבות המחלה ואחר כך את הטיפול בנזקיה. רופא השיניים שלך ודאי ידע להתוות את המסלול המתאים ביותר עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר
    יפית
    21/06/2010

שמעתי דעות לכאן ולכאן על ניתוח לייזר. רציתי לשאול מהם הסכנות לניתוח חניכיים בלייזר לעומת ניתוח רגיל?, האם זה מפחית את הכאב? האם זה יעיל באותה מידה? האם זה הרבה יותר יקר.
    חוץ מזה- איך אני אוכל לדעת שהרופא לא "מסבן אותי" כדי להרוויח עליי כסף?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לייזר

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר

ד״ר יעקב הורביץ
    22/06/2010

המחקרים המדעיים אינם חד משמעיים בנושא השימוש בלייזר לטיפול בבעיות חניכיים. אחרי הכל, הלייזר הוא קרן אור המחממת ומאדה את הרקמות. האקדמיה האמריקאית לפריודונטיה אף מצאה שקיימים מחקרים המצביעים על נזק בלתי הפיך למשטחי השן והעצם כתוצאה מהשימוש בלייזר.
    מידע נוסף אפשר למצוא באתר האקדמיה בנושא: The Use of Lasers in Periodontal Therapy

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים וניתוח
    יפית
    21/06/2010

קראתי בפורום על ניתוח חניכיים וזה די הפחיד אותי... יש לי נסיגת חניכיים וכיס בחניכיים שחושף חלק גדול מהשן. רציתי לשאול באיזה שלב כדאי לעשות ניתוח והאם הסיכונים בניתוח הם באמת משמעותיים? מה הסיכונים בלא לעשות ניתוח?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים וניתוח

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים וניתוח

ד״ר יעקב הורביץ
    22/06/2010

מחלות חניכיים עלולות לגרום לנזקים לחניכיים. חלק מתיקון הנזקים יכול להתבצע על ידי ניתוח. לדוגמא, כאשר יש נסיגת חניכיים וחשיפה של שורשי השיניים אפשר, בחלק מהמקרים, לבצע ניתוח לכיסוי שורשי השיניים החשופים. הניתוח מבוצע לאחר שלב הטיפול בגורמי המחלה, כחלק משלב תיקון הנזקים. סיכונים משמעותיים, לדוגמא תמותה, אינם נוצרים בגלל ניתוחי החניכיים.
    ודאי שניתוח חניכיים נשמע דבר מפחיד. לאחר בדיקה אצל מומחה לחניכיים תוכלי לשאול אותו את השאלות הקשורות לבעייה שלך ולתכנית הטיפול המוצעת, כדי להוריד את רמת החרדות והפחד ככל שניתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה