פורום מחלות חניכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנטיביוטיקה לאחר נתוח חניכיים
    ארז
    13/12/2009

שלום לד"ר
    בקרוב עליי לעבור נתוח חניכיים פתוח.
    הרופא רשם לי מרשם לאנטיביוטיקה מוקסיפן פורטיה+ פלאג'יל.
    על מוקסיפן פורטה-ידוע לי. האם פלאג'יל היא לא אנטיביוטיקה לבעיות "נשים"?
    אפשר לקבל הסבר על השילוב של 2 האנטיביוטיקות הנ"ל והאם הם מתאימות לנתוח שאני עובר?
    פלאג'יל 250 מוקסיפן 500
    בברכה ותודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה

ד״ר יעקב הורביץ
    14/12/2009

השילוב של מוקסיפן ופלאג'יל מקובל לטיפול במחלות חניכיים מסוג Aggressive Periodontitis. פנה לרופא החניכיים שלך כדי לשאול אותו האם האנטיביוטיקה מתאימה לניתוח שיבוצע אצלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ותחושת זרם בפה
    אמא מודאגת
    12/12/2009

שלום,
    מזה מספר ימים יש לי תחושת זרם בצד הימני של הפה , בתחילה זה היה בעת לעיסה
    של ירק קשה וכעת זה חוזר גם בתנועה מסוימת של הפה בעת דיבור או אף אכילה רכה מכפית ועברתי לתזונה נוזלית בקשית .
    אתמול והערב הבחנתי שכאשר אני מנקה את השיניים בחוט דנטלי, כאשר החוט נגע בחניכיים
    בין 2 השיניים העליונות האחרונות, קיבלתי שוב את כאב/זרם הזה. האם זו בעית חניכיים,?
    האם תופעת כאב המלווה בתחושת זרם מתאימה לבעית חניכיים?
    בברכה
    יהודית

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ותחושת זרם בפה

הוספת תגובה

• זרם בפה

ד״ר יעקב הורביץ
    13/12/2009

התיאור שלך מתאים לסדק בשן או לסתימה שבורה.
    פני לבדיקה אצל רופא השיניים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטאטוס מקביליות
    אורית
    06/12/2009

תודה על תשובתך.
    מה פירוש סטאטוס מקביליות?

לקביעת תור
    סגירה
    סטאטוס מקביליות

הוספת תגובה

• סטטוס מקביליות

ד״ר יעקב הורביץ
    07/12/2009

זהו סטטוס צילומים המבוצעים בשיטת המקביליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים שלא עוברת
    לריסה
    04/12/2009

שלום רב

אמא שלי סובלת מדלקת חניכיים זמן רב.
    היא התייעצה עם מס' רופאים והאבחנות היו שונות.
    רופא שיניים מנוסה ווותיק בתחומו אמר שיש מרווח בין השיניים בגשר ויש לעשות את הגשר מחדש ללא מרווחים כדי למנוע חדירת אוכל ובכך את הדלקת.
    מומחה אחר אמר את ההפך, שיש ליצור מרווחים בין השיניים כדי שניתן יהיה לנקות עם חוט ובכך לשמור על ההגיינה.
    רופא נוסף אמר שהחניכיים נחנקות כתוצאה מהכתרים הגבוהים בשיניים הקדמיות וצריך לעשות את הכתרים מחדש.
    איך יתכן שנוצרת דלקת במקום בו אין מרווח בין השיניים, משמע שאין אפשרות לחדירת המזון
    ואין סיבה להיווצרות הדלקת?
    והאם יתכן יתכן מצב בו החניכיים "נחנקות" ומכך מתפתחת דלקת?

ראוי לציין ששלושתם שללו את האופציה לניקוי עמוק או שימוש בחומרים שונים לשטיפת פה בשביל שהדלקת תסתיים.

תודה רבה

לריסה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים שלא עוברת

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים שלא עוברת

ד״ר יעקב הורביץ
    05/12/2009

אני מתרשם שקיימות שתי בעיות: דלקת חניכיים וכתרים וגשרים לא מתאימים. כדי לפתור את הבעייה מומלץ שאמך תפנה לבדיקה ואבחון אצל מומחה למחלות חניכיים ובמקביל אצל רופא השיניים שלה או אצל מומחה לשיקום הפה. המומחה למחלות חניכיים ידע לתת את הפתרון המתאים לריפוי מחלת החניכיים. יתכן ובמקביל לטיפול אצל המומחה למחלות חניכיים או בסיומו, יהיה צורך להחליף את הכתרים והגשרים הקיימים, טיפול אשר יבוצע אצל רופא השיניים הכללי או אצל המומחה לשיקום הפה, בתיאום עם המומחה למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנפחות חניכיים
    ניר
    03/12/2009

לפני שנה וחצי היתה לי נפיחות מעל טיפול שורש ישן שן קדמית, בהתייעצות עם רופא שיניים לקחתי אנטיביוטיקה ל-10 ימים והעניין עבר.
    לפני כחודש התחילה רגישות באיזור ללא נפיחות, שוב (בהתייעצות) לקחתי אנטיביוטיקה ל-7 ימים וזה עזר אך לא חלף ואחרי כשבועיים המצב חזר לקדמותו, כלומר רגישות באיזור שמעל השן, ללא כאבים וללא נפיחות. החניך שמעל השן קצת אדום ורק יותר מהצד הבריא. אין כאבים (עדיין...).
    בנתיים הלכתי לרופא שיניים אחר שעשה צילום והמליץ להסיר את הכתר ולבצע שוב טיפול שורש, לדבריו הסיכוי להצלחה 50%.
    שלחתי את הצילום לרופא הראשון (שאני סומך עליו יותר, לא יכולתי ללכת אליו כי אני כרגע גר בחו"ל), והתשובה שהשורש נראה בסדר, יש זיהום בחניכיים ולא כדאי להסיר את הכתר.
    למיטב הבנתי הסרת כתר קבוע תגרום להריסתו דבר שגם יגרום לטיפול ממושך יותר והוצאה נוספת.
    המליץ לי לקחת אנטיביוטיקה ל-10 ימים (התחלתי היום) ואז אם יהיה שיפור לדחות את הטיפול עד שאגיע ארצה (באוגוסט) ואם לא אז לא להוציא את הכתר אלא לבצע טיפול שנקרא apicectomy.
    הרופא שכאן אומר ש-apicectomy זה טיפול דראסטי יותר שעושים רק עם הטיפול שורש החוזר לא מצליח אבל הוא יכול לעשות את זה אם אני רוצה.
    הייתי רוצה לקבל עוד עצות מה לעשות במקרה כזה. האם ה-apicectomy הוא למעשה ניתוח? מה זמן ההחלמה? מה סיכויי ההצלחה?
    מה כדאי לי לעשות משיקולי סיכויי הצלחה לגמור עם זה בפעם אחת, משך טיפולים והחלמה ועלות.

לקביעת תור
    סגירה
    התנפחות חניכיים

הוספת תגובה

• תיקון והשלמה

ניר
    03/12/2009

צ"ל: "החניך שמעל השן קצת אדום ורך יותר מהצד הבריא."
    בצילום יש שני כתרים, המדובר הוא האמצעי והזיהום הוא משמאלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון והשלמה

ניר
    03/12/2009

צ"ל: "החניך שמעל השן קצת אדום ורך יותר מהצד הבריא."
    בצילום יש שני כתרים, המדובר הוא האמצעי והזיהום הוא משמאלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מעל השן

ד״ר יעקב הורביץ
    05/12/2009

לפי הצילום נראה שקיימת בעייה, ככל הנראה מצב דלקתי, בקצה חוד השורש של השן. הטיפול המתאים בד"כ הוא טיפול שורש חוזר ואחריו שחזור חוזר של השן (מבנה וכתר חדשים).
    למיטב ידיעתי יש לבצע טיפול שורש חוזר ורק אחר כך, אם הטיפול אינו מצליח לפתור את הבעייה, לבצע אפיסקטומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על אלמקס ג'ל.......
    777עדי777
    03/12/2009

יש לי שיניים וחניכיים רגישות. בשן מסויימת יש לי ממש רגישות בחניכיים ולכן רופא השיניים שלי הביא לי מרשם לאלמקס ג'ל. על המרשם של הג'ל כתוב הוראות שימוש: "לצחצח פעם בשבוע 1-2 דקות"
    והרופא שלי אמר לי בכלל למרוח עם קיסם אוזניים על האיזור של השן הרגישה, לפני השינה ולא לשטוף. לעשות את זה 4-5 פעמים בשבוע!
    עכשיו העניין הוא שאני רוצה להשתמש באלמקס ג'ל על כל השיניים כיוון שכל השיניים שלי רגישות. יש לי חורים כל שני וחמישי :/
    על האלמקס ג'ל כתוב שאסור באיסור מוחלט לבלוע את המשחה אז איך הרופא שלי המליץ לי לשים את זה בפה לפני השינה ולא לשטוף? ולמה 4-5 פעמים כשכתוב רק פעם בשבוע?
    אז שוב, בהנחה שאני רוצה להשתמש בג'ל הזה על כל השיניים ולא נקודתי רק על השן שעלייה התלוננתי בפני הרופא שלי - איך אני משתמשת במשחה?
    -האם לצחצח שיניים במשחת שיניים רגילה ואז לצחצח על האלמקס ג'ל?
    -האם להשתמש פעם בשבוע או 4-5 פעמים?
    -האם לשטוף את הפה לאחר הצחצוח? אם אני לא אשטוף אז מין הסתם אני אבלע את השאריות, זה לא מסוכן?
    -מה קורה אם אני בולעת בטעות ממש קצת מהג'ל?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על אלמקס ג'ל.......

הוספת תגובה

• תשובה על אלמקס ג'ל

ד״ר יעקב הורביץ
    05/12/2009

ההתוייה היא להבריש את השיניים בג'ל פעם בשבוע. עם זאת, יכול רופא השיניים לתת לך הנחייה מעט שונה.
    הג'ל מכיל ריכוז גבוה של פלואוריד. לכן מומלץ לא לבלוע כמויות גדולות ממנו.
    בד"כ אני ממליץ להבריש ולנקות את השיניים כרגיל ולשטוף את הפה. לאחר מכן להבריש את השיניים כולן בג'ל אלמקס במשך 1-2 דקות, לירוק את כל השאריות ולא לשטוף במשך כחצי שעה. אח"כ אפשר לשטוף, לשתות ולאכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים
    אורית
    03/12/2009

שלום רב,
    בביקור במרפאת שיניים נאמר לי שכדאי שמומחה חניכיים יבדוק אותי עקב נסיגת החניכיים. הרופאה ביקשה שאבצע צילום סטאטוס (16 !! צילומים בודדים). במרפאה יש צילום סטאטוס שלי מלפני שנה. האם אכן הכרחי לצלם שוב?

בברכה,
    אורית.

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    03/12/2009

אני ממליץ על ביצוע בדיקת חניכיים עם סטטוס מקביליות כדי שאיסוף הנתונים יהיה שלם. כדאי להתייעץ עם רופא החניכיים בשאלה האם הוא מסתפק בסטטוס מלפני שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצורך בפלור
    רמה גיל
    30/11/2009

בכל פעם שאני מבקרת אצל שיננית היא מציאה לי בסוף נקוי השיניים טפול בפלור. זה הפך לרוטינה במרפאה . לדבריה המים בארץ לא מכילים מספיק פלור. כמובן שהטיפול בפלור מחייב תשלום נוסף. האם זה באמת הכרחי לעבור טיפול בפלור אחרי נקוי דנטאלי שנערך כל 6-9 חודשים? מצפה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    הצורך בפלור

הוספת תגובה

• הצורך בפלואור

ד״ר יעקב הורביץ
    01/12/2009

הטיפול בפלואוריד איננו הכרחי. עם זאת, במטופלים מבוגרים הסובלים מנסיגת חניכיים עלולה להופיע עששת בצווארי השיניים החשופים. הנחת הפלואור פעם או פעמיים בשנה יכולה לעזור בהגברת עמידות השן והשורש בפני חיידקי העששת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים
    גל
    30/11/2009

שלום רב!
    יש לי נסיגה מאוד גדולה של החניכיים ליד שתי שיניים, כמעט כל השן עד השורש חשופה. לדברי רופאת השיניים-נסיגה של החניכיים אפשר רק לעצור, לא ניתן להשיב את המצב לקדמותו... צודקת?

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    30/11/2009

המצב אינו חוזר לקדמותו באופן ספונטאני.
    עם זאת, ניתן לבצע בחלק מהמקרים ניתוח השתלת חניכיים כדי לכסות את השורש החשוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשירת שיניים
    תמי
    25/11/2009

לאחרונה הוצע לי כטיפול מונע בנסיגת חניכיים והחלשות העצם סביב השן לעשות קשירת שיניים ואז גם לשים פרציוציפ. לא ראיתי בפורום התיחסות לנושא הקשירה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קשירת שיניים

הוספת תגובה

• קשירת שיניים

ד״ר יעקב הורביץ
    26/11/2009

קשירת שיניים - splinting - מקטינה את ניידות השיניים אך אינה משמשת כטיפול מונע לנסיגת חניכיים או מחלות חניכיים. מידע נוסף בנושא הטיפול במחלות חניכיים אפשר למצוא בתשובות לשאלות הנפוצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים ושיני בינה?
    דויד
    23/11/2009

בעקבות דלקת חניכיים הרופא המליץ לעקור את שני שיני הבינה העליונות (למטה נעקרו בעבר) בטענה כי הן הגורמות לדלקת.
    שאלתי היא:
    אם שיני הבינה הן ללא עששת וקיימות כבר כ 15 שנה מדוע רק עכשיו הן גורמות לדלקת.
    אם הסיבה כי מזון מצטבר מאחורהן אז לאחר עקירתן השיניים הטוחנות הבאות יהיו הטור לעקירה כי אחריהן יצטבר מזון.
    סליחה על הבורות, אך אני לא מבין את הנחיצות של עקירת שיני הבינה, והקשר בינן לדלקת החניכיים.

תודה מראש על כל תשובה שתאיר את עינייי, ומזור לחניכיי.
    דויד.

לא שאלתי את השאלות הנ"ל את הרופא כי רופאי שיניים גורמים לי לשיתוק מחשבתי מפחד.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים ושיני בינה?

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים ושיני בינה

ד״ר יעקב הורביץ
    24/11/2009

קיימות התוויות רבות לעקירת שיני בינה ואין זה המקום לפרטן. עם זאת, נכון ששיני בינה אינן גורמות לדלקת בחניכיים. מנח שיני הבינה הוא זה שיכול להקשות על סילוק החיידקים ובכך לתרום להתפתחות דלקת. לכן, אם יש אפשרות לשמור על רמת ניקיון נאותה באזור שיני הבינה והשיניים הסמוכות להן, אין צורך לעקור אותן. לעומת זאת, אם מנח השיניים אינו מאפשר גישה יומית קלה לניקוי, אפשר לשקול עקירתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה, אני יעקור.

דויד
    24/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים
    זוזלין
    22/11/2009

לפני כמה שנים נשברה לי חצי שן בגלל סוכריה הזנחתי ולא טיפלתי עד שחצי השן התחילה לכאוב הלכתי לרופא שיניים כדי לבצע עקירה כי תמיד זה הפיתרון שלי והוא לא הסכים הוא אמר שאפשר להציל אותה הוא עשה לי טיפול שורש ואמר לי לחזור אחרי10 ימים בזמן שחיכיתי השן פתאום נפלה ומאז אני לא יכולה הבשר לא ניסגר ויש חור בבשר איפה שהייתה השן יש לי בעיה אני מפחדת להגיע לרופא שיניים ואני מזניחה וכל שבוע חוזרת לי דלקת בחניכיים וזה סיוט הפנים התנפחו לי והכאבים אי אפשר להסביר מה אני צריכה לעשות כדי שהדלקת תלך ממני האם יש צורך באנטיביוטיקה ואחר כך רופא או שאני לא יודעת אשמח לקבל עזרה ורציתי לדעת לגבי הרדמה כללית בבית חולים כי יש לי בעיה אני לא יכולה לעמוד בטיפול אני רוצה שירדימו אותי האם זה אפשרי והאם יש מה לעשות אם אנשים כמוני תודה זוזולין

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים

הוספת תגובה

• דלקת שיניים

ד״ר יעקב הורביץ
    24/11/2009

לרוב הטיפול המוקדם קל בהרבה מאשר טיפול מאוחר, אחרי הזנחה ממושכת, הופעת דלקות חוזרות ונישנות, הרס ורקבון שיניים.
    מתיאורך אני מתרשם שאת מפחדת מאוד מטיפולי שיניים. אם זה אפשרי, אני ממליץ שתפני לקבלת טיפול משולב:
    1. עזרה ראשונה להפחתת הכאבים.
    2. איבחון והצעה לתכנית טיפול כללית, הכוללת התייחסות לבעיות השיניים, החניכיים ולבעיית החרדה. קיימת אפשרות לקבל טיפול שיניים בסדציה או בהרדמה מלאה, הכל בהתאם למצב.
    3. לאחר אלו אפשר להתחיל בטיפול שמטרותיו ריפוי המחלות בפה, הכוונה לטיפול מניעתי וכן, במידת האפשר, טיפול להפחתת החרדה שלך מטיפולי שיניים.

אמליץ לך לפנות לטיפול באחד מבתי החולים בארץ בהתאם למקום מגורייך: מרכז רפואי רמב"ם בחיפה, ביה"ח איכילוב בתל אביב וכדומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גל LACER לשימוש קבוע?
    דינה צ.
    18/11/2009

סבלתי בעבר מדלקות חניכיים חוזרות, אובחנו כיסים עמוקים , המצב כבר לא איפשר לנתח. בעזרת הקצעת שורשים, טיפול שיננית כל 3 חודשים וטיפול ביתי יוומיומי בהברשה בין השיניים ולאורך החניכיים בג'ל LACER הביא את הפה שלי למצב של רמת היגיינה גבוהה, חניכיים ורודות, ללא דלקות.
    שאלתי: האם מותר ומומלץ להשתמש בג'ל על בסיס יומיומי כפי שאני עושה כבר מס' שנים, או שכדאי לעשות הפסקה?

לקביעת תור
    סגירה
    גל LACER לשימוש קבוע?

הוספת תגובה

• ג'ל לשימוש קבוע

ד״ר יעקב הורביץ
    19/11/2009

מותר.
    אין המלצה בעד או נגד.
    אין מניעה לעשות הפסקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דינה צ.
    19/11/2009

שלום ד"ר,
    אני מודה לך מאד על תשובתך המהירה והעניינית,
    אשמח גם לדעת אם השימוש בג'ל לדעתך גרם לשיפור החד במצב הפה, או שהעיסוי היומי באמצעות המברשות גרם לכך.
    בהתאם לתשובתך אחליט אם כדאי לבצע את הפעולה בליווי הג'ל.
    שוב תודה,
    דינה צ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבריאות!

ד״ר יעקב הורביץ
    19/11/2009

להערכתי רוב ההישגים נוצרו על ידי השימוש במברשת. הג'ל תרם תרומה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברוך תהיה

דינה צ.
    19/11/2009

ברוך תהיה על תגובתך המהירה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרס העצם
    ז'ניה
    18/11/2009

אני מטופלת בתרופה BONEFOS שנתיים וחצי. לפני 3 שנים עברתי השתלת עצם ושתל.
    לפני כחצי שנה היה זיהום חזק ונידחה העצם המושתל ,שתל נישאר. לפני כחודש עוד פעם היה דלקת שטופלה באנטיביוטיקה. רנטגן מראה הרס העצם. רופא ממליץ באופן דחוף לפתוח את החניכיים , לבצעה ניקוי ובמקרה הצורך להוציא את השתל. רופא חושד שזה בגלל BONEFOS
    בהוראות של BONEFOS כתוב שצריך להמונה מניתוחים ועקירת שיניים . מה אתה חושב?
    "
    Invasive dental procedures such as tooth extraction or surgery should be avoided if possible. If you need to see a dentist during treatment, make sure they know you are receiving this medicine. "

לקביעת תור
    סגירה
    הרס העצם

הוספת תגובה

• הרס עצם

ד״ר יעקב הורביץ
    19/11/2009

BONEFOS שייכת לקבוצת הביספוספונטים. התרופה משמשת לטיפול באוסטיאופורוסיס וכן בסרטן גרורתי בעצמות. אחת מתופעות הלוואי הקשורות לשימוש ממושך (מעל שלוש שנים) בביספוספונטים הינה נמק של עצם הלסת- Osteonecrosis of the Jaw. התופעה תוארה בשנים האחרונות בספרות הרפואית והדנטלית.
    אני ממליץ לבצע ייעוץ הן אצל הרופא אשר רשם את התרופה והן אצל מומחה בתחום הדנטלי: מומחה למחלות חניכיים או מומחה לכירורגית פה ולסתות. בהתאם לכך אפשר יהיה להחליט על דרך הטיפול המתאימה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש מומחה חניכיים
    נעמה
    15/11/2009

שלום,
    אני מחפשת רופא חניכיים מומלץ באזור המרכז.
    תודה רבה
    נעמה

לקביעת תור
    סגירה
    חיפוש מומחה חניכיים

הוספת תגובה

• מציאת מומחה חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    15/11/2009

רשימת המומחים נמצאת באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה