מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בנסיגת חניכייםבני15/04/2010
שלום,
אני בגיל 38, וגילו אצלי נסיגת חניכיים מתקדמת, כנראה תורשתית (בערך של כבר 50% נסיגה),
והלכתי לשני מומחים לחניכיים עם צילום סטטוס מקביליות
אחד מהם אמר לטפל על ידי הקצעת שורשים כרגע והמשך מעקב קבוע,
השני אמר בגלל שזה כנראה תורשתי, הקצעת שורשים לא תפתור את הבעיה, רק תדחה אותה והמליץ לעשות עכשיו ניתוח חניכיים של רבעי פה פלוס רגנרציה מודרכת לחידוש העצם.
נעזוב כרגע את עלות הטיפולים, איזה החלטה נראה לכם שכדאי לי לעשות? אני קצת מבולבל
תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בנסיגת חניכיים
ד''ר ליביה יוסף15/04/2010קשה לתת תשובה לגבי החלטה טיפולית רק על סמך מה שאתה מספר
בכול אופו לאותה בעיה ניתן לתת פיתרונות שונים ושנאיים לגיטים
לפי הדיווך שלך לא נירא לי הבדל משמעותית לגבי המשך הדרך, רק לגבי המועד שהטיפול נעשה
ממליצה לך אולי להיתעץ פעם נוספת אם המומחים שאבחינו אותך ולקבל את החלטה לפי מה שנירא לך יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בנסיגת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ15/04/2010אמליץ בפניך לקרוא את התשובות לשאלות הנפוצות.
הדעה המקובלת ברוב המקרים היא שרצוי להתחיל בטיפול על ידי שינוי הרגלי ההגיינה ושיפור שלהם ובמקביל לבצע הקצעת שורשים. לאחר מכן אפשר להעריך את תוצאות הטיפול ולקבוע אם יש צורך גם בניתוחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חניכיים בהריון?הריונית14/04/2010
שלום רב,
הפריודנטית החליטה שאני צריכה לעבור ניתוח עקב נסיגת חניכיים. בימים האחרונים גיליתי שאני בהריון. אז השאלה היא, האם ניתן לעבור ניתוח בהריון? האם כדאי לי לחכות עד אחרי ההריו?
החשש שלי נובע מחומרים חודרי שילייה שמשתמשים בהם במהלך הניתוח (חומר הרדמה, וכו) או לאחריו (אנטיביוטיקה).
תודה מראש על התשובה,
הריונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חניכיים בהריון
ד״ר יעקב הורביץ15/04/2010הכי טוב לסיים את כל טיפולי השיניים לפני ההריון. עם זאת, הריון אינו התווית נגד לטיפולי שיניים ולניתוחי חניכיים. מומלץ לבצע את טיפולי השיניים והחניכיים המצריכים שימוש בתרופות וחומרי הרדמה בשליש האמצעי של ההריון. בשאר הזמן אפשר להסתפק אצל מרבית הנשים בניקוי שיניים לפי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על כאבאיל12/04/2010
תמיד היו לי כאבים באים וחולפים של שיני הבינה, התגברתי עליהם בלי בעיות וכדורים
עכשיו אני מרגיש בשן הכי פנימית שלי מצד שמאל כאב, אני לא יודע אפילו אם זה כאב בשן, מה שאני כן יכול לומר זה שאני תופס אותו ומזיז אותה לצדדים אז כואב לי
כואב לי גם שאני נוקש בשיניים.
האם זה קשור לחניכיים? או לשן?
ללכת לרופא? או לתת לזה לעבור כמו פעם
הכאב החל לפני יומיים בערך והתגבר עד כה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד״ר יעקב הורביץ12/04/2010נראה לי שיש לך בעיה אשר מתבטאת בכאבים באזור שן הבינה. לכן אמליץ בנימוס על פניה לרופא שיניים. כמובן, אם הכאבים יחלפו תוכל להמשיך בשגרת החיים היומיומית שלך. אולם אין פירוש הדבר שהבעייה חלפה או נפתרה מעצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתקשה לקבל החלטהdan09/04/2010
שלום, יש לי מחלת חניכיים מתקדמת. עד היום הוציאו לי 2 שיניים (קדמיות בלסת התחתונה). לדברי אחד הרופאים (שאבי היה מטופל אצלו) המחלה גם קשורה מחלה גנטית. עברתי טיפולי אנטיביוטיקה, החדרת אנטיביוטקיה לכיסים, כאמור הוציאו לי כבר 2 שיניים וכו'.. נכון להיום, המחלה המשיכה להדרדר, לטענת הרופאים יש להוציא עוד בערך 6 שיניים. חלק אמרו לי כי אפילו לא כדאי לבצע השתלות כי במחלת חניכיים כזו (המלווה גם בגנטיקה) העצם לא תחזיק את השתלים. אחדים המליצו על ניתוח חניכיים משולב בשיננת והקצאות כל חודש עם צמצוח מסיבי 5 פעמים ביום, חוט דנטלי ושטיפה במי חמצן 3%. אחרים אמרו קודם להוציא את השיניים, לאחר מכן לחכות לראות מה עם המחלה, אז לבצע סיטי ולראות מה ניתן לעשות... אני מפחד למהר להוציא את השיניים ולאחר מכן שלא ניתן יהיה לבצע שתלים ואני אשאר רק עם תותבות (יש לציין כי הוצאת 6 השיניים הנוספות זה שן כאן ושן שם ולכן התותבות יהיו נפרדות - איך אפשר לחיות עם 8 תותבות נפרדות ..???) . איני יודע מה לעשות, שמעתי על השיטה all on 4 אך בעקרון זה מיועד לפה ללא שיניים. אולי כדאי לי בגלל המצב להוציא את כל השיניים ולהשתיל לפי השיטה ? אולי כדאי לי להוציא רק חלק ולהשתיל שתלי דיסק (בזלים) - הבנתי שזה פתרון למי שאין עצם.. ? אני ממש אובד עצות ולא יודע איך ומה להחליט. אשמח מאוד לעזרה. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלטה וקשייה
ד״ר יעקב הורביץ10/04/2010במקרה כמו שלך מומלץ לקבל טיפול אצל מומחה למחלות חניכיים ובהשגחתו. אפשרות נוספת היא לפנות לטיפול באחת ממחלקות ההתמחות: המחלקה לפריודונטיה בבית הספר להתמחויות שבמרכז הרפואי רמב"ם, המחלקה לפריודונטיה בבית הספר לרפואת שיניים בתל אביב, המחלקה לפריודונטיה בבית הספר לרפואת שיניים הדסה ירושלים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
dan19/04/2010אם אפשר עוד כמה שאלות קטנות :
העמסה מידיית - האם זה רצוי או לא ?
האם לפני השתלות חיביים לעשות צילום סי.טי או שאפשר להסתפק בצילום פנורמי ?
כאשר מדובר על 7 שיניים חולות (שיניים מספר 12,13,14,21,32,34,42,44) האם מומלץ לעשות שתלים לכולם בבת אחת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות קטנות נוספות
ד״ר יעקב הורביץ19/04/2010העמסה מיידית מספקת פתרון של שיקום לתקופת המעבר בה השתלים עוברים את תהליך האוסיאואינטגרציה.
צלום סי טי נחוץ במרבית המקרים (אם כי לא בכולם) לאבחון ותכנון מלא לפני השתלות. כיום הנטיה הגוברת במקרים מורכבים היא להשתמש בסי טי לתכנון תלת ממדי במחשב.
עליך להתייעץ עם הרופא המשתיל כדי לקבל תשובה לשאלה האם במקרה שלך רצוי לבצע העמסה מיידית או שמא עדיף ללכת בדרך הקלאסית וכן האם לבצע את כל השתלים בבת אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים ונסיגת עצםדפנה02/04/2010
שלום , אני בחורה בת- 35 ורופא השיניים אמר לי שיש לי נסיגת חניכיים -כנראה מצחצוח חזק... ובצילום הוא ראה נסיגה של עצם - נסיגה הוריזונטלית (?) בכל הפה. שאלתי היא האם יש קשר בין נסיגה של חניכיים לבין נסיגה של עצם הלסת.... אם יש קשר- מהו?פעם הוסבר לי שהחניכיים רק מגנות על השיניים ואילו העצם מחזיקה את השיניים בפה.. אז איך הקשר? תודה וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים ונסיגת עצם
ד״ר יעקב הורביץ02/04/2010השיניים מחוברות אל עצם הלסת. העצם מכוסה בחניכיים. לכן החניכיים מגינות על העצם, שהיא רקמה פנימית של הגוף.נסיגת חניכיים כתוצאה מצחצוח חזק מתרחשת בעיקר בחלק הפומי של החניכיים (כלומר בצד הפונה ללחיים ולשפתיים) באזור בו חלה נסיגת חניכיים חלה גם נסיגה של העצם התומכת בשן. אולם החניכיים וגם העצם מקיפות את השן בכל צדדיה. כאשר רואים נסיגה של עצם בצילום רנטגן, הדבר מעיד על נסיגה גם בצדדים האחרים ולא רק בצד הפומי.
אני מקווה שרופא השיניים שלך הציע טיפול בבעיות החניכיים שתיארת. ולא, מומלץ שתפני למומחה למחלות חניכיים לבדיקה, אבחון וטיפול.
שבת שלום ומועדים לשמחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בנסיגת חניכיים
דפנה03/04/2010תודה על התשובה המהירה, יש לי עוד שאלה...
מנסיונך...מה הטיפול ? אין כיסים והוסבר לי לצחצח בעדינות וקיבלתי הדרכה מהשיננית שלי לגבי קיסמים וצחצוח, אך האם זה מצריך ניתוח? או רק מעקב? האם זו נטייה של החניכיים והעצם ? או שזה נגרם רק מהצחצוח החזק שלי?... הרבה שאלות ... אודה לך באם תוכל לענות לי . ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בנסיגת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ04/04/2010נסיגת חניכיים מתרחשת כתוצאה ממחלת חניכיים וגם כתוצאה מטראומה מכאנית לחניכיים (לדוגמא, צחצוח שיניים אגרסיבי). נסיגת חניכיים מתרחשת לרוב אצל בעלי חניכיים עדינות ודקות. כדי לעצור את תהליך-הנסיגה יש לטפל בגורמים לו ואחר כך לבצע בדיקות תקופתיות ומעקב. לעיתים אפשר לבצע ניתוח השתלת חניכיים לכיסוי השורשים שנחשפו. לצערי, תשובה פרטנית יותר יכולה להנתן רק בכפוף לבדיקה ואבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר הסבר בבקשה?
סיגלית25/10/2011במה זה כרוך, או מה בדיוק עושים בניתוח השתלת חניכיים לכיסוי השורשים שנחשפו?
אני שואלת כי הופניתי לרופא מומחה מחלות חניכיים בגלל כיסים בעומק בינוני ונסיגת חניכיים במצב מתקדם.
אני חוששת נורא ממה שיואמר לי לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ועוד שאלה.....
דפנה08/04/2010האם מי מלח אכן מחטאים - כלומר הורג חיידקים? או שרק מוריד נפיחות חניכיים ( עקב ספיחת נוזלים ) . תודה מראש...???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תשובה
ד״ר יעקב הורביץ08/04/2010מי מלח אינם מחטאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! כך חשבתי.... למרות
דפנה09/04/2010ששמעתי בטלויזיה רופא שיניים שאומר שמי מלח מחטאים- ולרגע הוטעיתי. תודה על התיקון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים עקב תזוזת שינייםמאיה01/04/2010
לפני 12 שנים בערך עברתי עקירת שן טוחנת תחתונה. משום שהייתה לי דלקת עקב טיפול שורש שלא הצליח. ברופא הציע לא להשתיל שן במקום כיוון שהייתי בת 14 רק ובגלל שלטענתו במקום הזה עובר עצב שמסוכן להתעסק איתו.
במהלך השנים השיניים זזו קצת לכיוון המקום הריק מאחורה. ושמתי לב שהחניכיים בלסת התחתונה מתחילות לסגת קצת. בעיקר בשן אחת שלאחרונה היא נוטה קצת לכיוון פנימה של הפה והחניכיים שסביבה יורדו משמעותית.
האם נסיגת החניכיים יכולה להיות כתוצאה מהתזוזה של השיניים?
האם גשר יפתור את הבעיה אם הוא יזיז את השיניים בחזרה או שכבר מאוחר מידי?
אודה מאוד לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזה ונסיגה
ד״ר יעקב הורביץ01/04/2010לאחר עקירת שן חלה בדרך כלל תזוזה של שיניים לעבר החלל שנוצר בקשת השיניים, הן בלסת בה נעקרה השן והן בלסת הנגדית. אולם, העקירה אינה קשורה לנסיגת החניכיים שתיארת. זו מתרחשת עקב טראומה לחניכיים: הברשה אגרסיבית, שינוי במגע בין השיניים והמזון בגלל חוסר השן ותזוזת השיניים, מחלת חניכיים.
גשר מיועד להשלים את השיניים החסרות על ידי יצירה הנתמכת בשיניים הסמוכות משני הצדדים של השן החסרה. הגשר אינו מזיז את השיניים בחזרה. בחלק מהמקרים אפשר להזיז אותן על ידי טיפול אורתודונטי. ישנם גם מקרים בהם אפשר לבחור לא להשלים את השן החסרה.
מומלץ שתפני לרופא שיניים לקבלת בדיקה יסודית, אבחון ותשובה מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהחניכייםשני25/03/2010
שלום שמי שני אני בת 25,בשנתיים האחרונות אני סובלת מריח נוראי מהפה שאין לי מושג ממה הוא נובע אני בחורה מאד אסטתית ומצחצחת שיניים 3 פעמים ביום ומשתמשת גם במי פה,יש לציין כי רוב היום אני פשוט מדממת מהפה בצורה נוראית שממש יורד לי דם מכל דבר אפילו אם נגסתי בתפוח כל התפוח נהיה אדום.
אני מאד אשמח אם תייעצו לי לאן לפנות עשיתי ניקוי שיניים עמוק לפניי כשנה וזה עזר לתקופה של חודשיים ולא יותר אז נראה לי שהמצב הוא קצת יותר רציני מניקוי,אין לי חורים בשיניים אז הסיבה היא אחרת בוודאי.
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
תודה מראש שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ25/03/2010קרוב לוודאי שמקור הבעיות והתופעות הוא דלקת חניכיים חריפה ממנה את סובלת. פני לבדיקה, אבחון וטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים. רשימת המומחים נמצאת באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה ובאתר ההסתדרות לרפואת שיניים. בנתיים תוכלי לפנות למדור השאלות הנפוצות לקבלת מידע נוסף.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגה וכיסים כחולים בחניכייםאריאלה25/03/2010
יש לי שתלים בלסת התחתונה,ואני מבחינה שהם יורדים למטה.השיניים הקדמיות באותה לסת טבעיות והן יותר גבוהות מהשתלים.האם יש פתרון למראה הלא אסטתי הזה?.בלסת העליונה יש לי כתרים והחניכיים מוכתמות בצבע כחול.יש לציין שאני מעשנת בערך חצי חפיסה ליום.האם זה קשור? איזה טיפול מומלץ.תודה מראש וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה וכיסים כחולים
ד״ר יעקב הורביץ25/03/2010תיארת שתי בעיות. כדי לבדוק את הבעייה הקשורה להבדלי גובה בין השיניים הטבעיות והשתלים פני לרופא השיניים המטפל בך או למומחה לשיקום הפה. כדי לבדוק איך לשפר את האסתטיקה בחניכיים הכחולות פני למומחה למחלות חניכיים. העישון מזיק אך ככל הנראה אינו קשור לבעיות שתיארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע..חסוי25/03/2010
לפני מספר ימים החלו לי כאבים בחניכים התחתונות אבל ספציפית במקום מסוים ומתחת לשן מסוימת. התלווה לזה קצת נפיחות.
לאחר יום או יומיים נוצר לי מין עור נוסף כזה (קשה לי יהיה להסביר לך אבל נתסה/י להבין) פצע מציק בדיוק במקום שהלשון של הפה מונחת קצת בהמשך של החניכיים..הפצע מציק וקצת כואב.
יחד עם זאת יש לי כאבים מתחת לסנטר וכשאני נוגעעת זה קצת קשה וקצת כואב שוב לא בסנטר עצמו בצד ימין כזה כשלוחצים זה קשה וקצת כואב.
אני מקווה שתוכל/י להבין את הבעיה..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
ד''ר ליביה יוסף25/03/2010קודם כל יש הבדל בין להבין ולעשות אבחנה מדויקת שיכולה ליפטור בעיה
ממליצה לך לגשת לרופא שיניים ,רצוי מומחה לחניכיים על מנת לישלול סיבות שמקורם לא בשיניים
בנוסף במקרה שיש באמת בעיה (את מתאירת סימנים של דלקת) רצוי גם לטפל ולא רק להבחין ,לכן רצוי ביקור פיזי אצל רופא
רפוא שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצע
ד״ר יעקב הורביץ25/03/2010אם התופעות אינן חולפות בתוך 10-14 יום פנה/י לבדיקה אצל רופא/ת שיניים. אם גם זה לא עוזר, פנה/י למומחה/ית למחלות חניכיים.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חניכייםשמעון23/03/2010
שלום,
לאחר הקצעת חניכיים הומלץ לי לעבור ניתוח חניכיים. האם ניתוח כזהיכול לגרום לאיזה שהוא נזק?
האם מומחה (רופא) חניכיים חייב להופיע ברשית האיגוד הישראלי?
האם קימיים מונחים נפרדים למומחה חניכים ורופא חניכיים ואם כן מה ההבדלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חניכיים ומומחה למחלות חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ24/03/2010תוכל לקרוא על ניתוח חניכיים ועל מומחה למחלות חניכיים (פריודונט) במדור השאלות הנפוצות.
החוק הישראלי מתיר את השימוש במילה מומחה רק למי שמחזיק תעודת מומחה של משרד הבריאות. לכן, אין בחוק הגדרה לרופא חניכיים אלא רק למומחה למחלות חניכיים.
רשימת המומחים למחלות חניכיים נמצאת באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה וכן באתר ההסתדרות לרפואת שיניים בישראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בחניכייםליזה21/03/2010
לאחרונה, אחת לכמה זמן מופיע לי מעין פצעון על החניכיים, מין בליטה אדמומית עם ראש לבן, תמיד באותו אזור. הוא לא כואב, ומתרפא מעצמו בדרך כלל תוך יום-יומיים בערך, אבל התחלתי לחשוש שאולי זה מעיד על איזשוהי בעיה וכדאי לבדוק. שאלתי היא, האם אני צריכה לגשת לרופא השיניים שלי בעניין הזה או לרופא פה ולסת? האם אני צריכה לחכות שיופיע פצעון כזה ורק אז ללכת, או שיש בדיקות שאפשר לעשות גם בלי הופעה של פצעון? האם אפשר לראות בעיה דלקתית בצילום שיניים שרופא שיניים עושה? (הייתי ממש לאחרונה אצל רופא השיניים, שאף טיפל באזור הזה, אבל אז לא חשבתי בכלל שיש בעיה, וגם הרופא כנראה לא ראה שום דבר חשוד לא בעין ולא בצילומים).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ21/03/2010התופעה שתיארת מעידה על בעייה הדורשת טיפול. יתכן ומדובר בסדק בשן. פני לרופא שיניים או למומחה למחלות חניכיים (פריודונט) או למומחה לטיפולי שורש (אנדודונט) לבדיקה, אבחון וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה שלי על פצע בחניכיים
ליזה21/03/2010תודה על התשובה המהירה. ואני רק רוצה לברר עוד משהו קטן, מאחר שטופלתי לאחרונה על ידי רופא השיניים באותו אזור, האם יש סיכוי שהצילומים שהוא עשה לי במסגרת הטיפול לא הציגו בעיה שהוא היה אמור לראות? אם זו בעיה בטיפול שורש (ואכן יש לי מתחת לאזור הבעייתי סתימת שורש), הוא לא היה אמור לראות את זה? האם יש צילומים אחרים שמומחה למחלות חניכיים יכול לעשות שרופא שיניים לא? כלומר האם הבדיקה שלו עדיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד״ר יעקב הורביץ21/03/2010האבחון נעשה בשלוב של בדיקה קלינית ובדיקת צילומי רנטגן. אם רופא השיניים שלך לא הצליח לאבחן את הבעייה בפעם הראשונה, נסי לפנות אליו שוב. אם לא יצליח גם בפעם השניה, תוכלי לבקש ממנו הפנייה לרופא אחר או לפנות בעצמך. ככה זה ברפואה. אי אפשר לחזות מראש מתי תתעורר בעייה, מי יאבחן אותה, וגם הפתרון לא תמיד נמצא באופן מיידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות חניכייםחן17/03/2010
האים מחלות חניכיים ו/או דלקות חניכיים גורמים להדבקה כתוצאה מנשיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות ונשיקות
ד״ר יעקב הורביץ18/03/2010מחלות החניכיים נגרמות על ידי חיידקים העוברים מאדם לאדם. נשיקה עלולה להעביר את החיידקים הפתוגניים מאדם למשנהו (או מאדם לחווה וגם ההיפך כמובן) וגם מאם לתינוקה. לכן מומלץ לכל אחד ואחד להתרפא מן המחלה.
עם זאת, אין להיתפס לבהלה מופרזת. כדי שהחיידקים יפעלו בצורה הרסנית צריך האדם המקבל (או במינוח הרפואי, המאכסן) להציג את התנאים המתאימים: בעיקר, הגיינה אוראלית לקוייה ורגישות למחלה. הדרך הטובה ביותר לא לחלות במחלה אינה כוללת התנזרות מנשיקות (התנזרות כזו עלולה להביא לבעיות נפשיות קשות). במקום זאת, אפשר להקפיד על היגיינה אוראלית, ורצוי לעודד גם את המתנשק/ת השותף/ה לנקוט בפעולות ההיגיינה המתאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיננית וניתוח חניכיים בלייזרמיכל17/03/2010
שלום רב,
כמישהי שמזניחה מאוד את בריאות השיניים מתוך חרדה נוראית מרופא השיניים (נחמד וחביב ככל שיהיה), גם אני מחפשת את פיתרון הלייזר שנשמע נעים ומרגיע יותר.
קראתי לא מעט מאמרים שמתנגדים נחרצות לטיפולי הלייזר, ובכל זאת, עם כל "הסכנות" הטמונות בטיפולים אלו, נראה לי שהן פחותות משמעותית לסיכון הידוע בוודאות ממחלת חניכיים מתקדמת שאיננה מטופלת.
התחלתי כבר פעמיים תהליך של טיפול ובכל פעם אני מוצאת אינספור תירוצים למדוע אינני יכולה להמשיך בטיפול. הפעם אני חייבת להתחיל טיפול ולסיים אותו והדרך היחידה היא באמצעות טיפול שהוא קצר יותר (כך שיש לי פחות הזדמנויות לדחיות והתחמקויות), ופחות מפחיד.
אני אפילו מתקשה בטיפולים אצל שיננית, אני מוכנה לשבת שם רק עם זריקת הרדמה וגם אז אני בהיסטריה (ולכן דוחה כל תור וגם בסופו של דבר לא מגיעה...).
בקיצר, אני זקוקה להמלצה על מומחה פריודונטיה שעושה את כל הטיפול כולו במהירות וללא כאבים- כנראה שבאמצעות לייזר.
עיזרו לי.....
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול חניכיים לפחדנים
ד״ר יעקב הורביץ17/03/2010הפחדנים שבינינו (בינינו, ורק בינינו, כמעט כולנו מפחדים, קצת לפחות, מטיפולי שיניים), ישמחו לדעת שהיום טיפולי שיניים וטיפולי חניכיים אינם כרוכים בכאב. כל הטיפול מבוצע עם זריקות הרדמה המאפשרות טיפול יעיל ומהיר.
גם עבורך, מיכל, יש פיתרון. אני משוכנע שכל מומחה למחלות חניכיים יוכל "לתפור" את החליפה המתאימה לך לבעיה שאת מציגה. נסי לפנות למומחה אחד או שניים המצויים באזור מגורייך, העלי את כל שאלותיך, חששותייך, פחדייך כדי למצוא את הפתרון שיתקבל, בסופו של דבר, על דעתך, עם או בלי לייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר סיום טיפול אורתונדטיהילה16/03/2010
שלום רב,
אני במהלך טיפול אורתודנטי, בת 28. בעוד חודשים ספורים אמורה להסיר את הגשר העליון.
שמתי לב שלאחר שהשיניים התיישרו , יש לי חוסר סימטריה בולט בין שתי השיניים שנמצאות לצידי הקדמיות. אחת מכוסה מדי ע"י החך, מה שגורם לה להראות קטנה מהמקבילה.
יש היגידו שאין זה בולט, אך הכל בעיני המתבונן ולי זה מציק.
השאלה האם יש אפשרות אולי להסיר/לחתוך את החך בכדי לחשוף מעט את השן (מילימטר שניים) ?
האם זו פרוצדורה מוכרת או שגחמנות אישית שלי?
תודה מראש,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר סיום טיפול אורתודונטי
ד״ר יעקב הורביץ16/03/2010את צודקת. אפשר להשלים את הטיפול האורתודונטי על ידי ניתוח פלסטי פריודונטלי . פני לבדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים כדי לבדוק אם המקרה שלך אכן מתאים לפתרון שהצעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..מורן14/03/2010
שלום,
כידוע, דלקות חוזרות ונשנות מעודדות התפתחות סרטנית.
האם צילום רנטגן (פה/ לסת) יכול לשלול את הימצאות המחלה?
מהם הסימפטומים הבולטים?
האם שקדים מוגדלים (שלא בשל הימצאות חיידקים, פלורה רגילה) עלולים להיות קשורים לדבר ?
אודה מאוד לתשובה,
מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד״ר יעקב הורביץ14/03/2010צילומי רנטגן מהווים אמצעי עזר אבחנתי חשוב בבדיקת הפה, הלסתות, החניכיים והשיניים. מידע נוסף לגבי הסימפטומים למחלות החניכיים נמצא במדור השאלות הנפוצות בפורום.
שקדים מוגדלים אינם קשורים ישירות למחלת חניכיים, אם כי הם עלולים להצביע על דלקת חריפה באתר כלשהו באזור הגרון וחלל הפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)