מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרבנרמילי19/09/2008
האם גם חיסון זה מכיל חומרים משמרים כמו כספית ועופרת? האם מנה אחת של החיסון תתן אפקט כלשהו או שצריף לסיים את הסדרה? אם לא -האם ניתן לתת את המנות במירווחים גדולים יותר מאשר חודשיים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לתת עפי ההמלצות
ד''ר אורלי מגד22/09/2008החיסון מכיל חמרי שימור , למיטב ידיעתי לא כספית ועופרת. יש להשלים את כל הסידרה להשגת הגנה והזמן המומלץ הוא חדשיים. אם מחכים יותר באותו זמן הילד אינו מוגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ......דן18/09/2008
במידה ואני רוצה לעשות בדיקת צהבת c+b וגם בדיקת איידס ,שאלתי למשל ברמבם בחיפה ואמרו לי שאיידס זה בחינם אבל בדיקת צהבת זה דרך הקופה או רופא המשפחה ,העם זה נכון? או שאין בעיה לעשות את הבדיקת הנל בפעם אחת ? או שלא הבנתי או שכך זה הנוהל בבתי החולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנת נכון
ד''ר אורלי מגד22/09/2008HIV נעשה חינם והשאר דרך הקופה. אפשר לקחת את הבדיקות האותה דקירה ולהביא לקופה רק את המבחנה עם הפניית רופא המשפחה אני מניחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמיכות בין חיסון רוטה למחומשת ופרברנועה18/09/2008
היום בני אמור לקבל את חיסון הרוטה מנה ראשונה. בעוד שלושה ימים יהיה בן חודשיים ובאותו יום אמור לקבל את המחומשת. בנוסף אני מעוניינת לחסן אותו נגד הפרבנר. שאלותי הן: 1. האם הסמיכות בין הרוטה למחומשת היא בעייתית? (שלושה ימים כאשר הרוטה ראשון) 2. באיזה הפרש זמן לתת לו את הפרבנר אחר כך? 3. לאילו תופעות לוואי לצפות מחיסון הרוטה והפרבנר? בתודה נעוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת....
נועה18/09/2008האם ניתן לתת את המחומשת (פעם ראשונה) והרוטה ביחד באותו היום? מה הסיכונים לכך? בתודה נעוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר אורלי מגד18/09/2008אין בעיה לתת רוטה ומחומשת יחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים לתינוקת בת חודשיים וחצירחלי17/09/2008
דר' שלום, לפני כיומיים הבחנתי בתנועות לא רצוניות של העיניים של ביתי,הכוללות גם קפיצות וגם קריצות. התנועות הן לא כל היום אבל קורות כ-7 עד 9 פעמים ביום. יש לציין שתופעה זו התחילה כחמישה ימים לאחר מנה שניה של רוטה טק. מה עליי לעשות?? האם ישנו איזשהו קשר לחיסון?? מודה לך על תשובתך. רחלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכי לרופא
ד''ר אורלי מגד17/09/2008עלייך לפנות לרופא מיד. טיקים אינם מאפיינים תינוקות בגיל זה ויש לשלול פרכוסים עם התאור שאת נותנת. זו לא תופעת לואי ידועה של רוטה טק, אך יש לדווח (דרך הרופא) למשרד הבריאות כדי שיבדקו אם יכול להיות קשר לחיסון (קרוב לודאי שאין שום קשר). לסיכום- פני מיד לרופא ילדים או נוירולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות במחלותאמא16/09/2008
שלום דוקטור, לא יודעת מה לעשות.. התינוקת שלי בת 5 חודשים. השארתי אותה היום על השטיח והלכתי להכין אוכל.. מסתבר שהתינוקת התחילה להתהפך והגיע לעגלה שעמדה ליד השטיח והחלה ללקק את הגלגל..על הגלגל היו שאריות של צואה( כנראה של כלב). לא יודעת מה לעשות.... אני יודעת שזה מאד מסוכן..היא רק בת 5 חודשים. מה היא יכולה לקבל? אני יכולה למנוע משהו? CMV? צהבת? מחלקת הנשיקה? בטח אנשים גם ירקו על המדרכה... לא יכולה להרגע. מה עלי לעשות? לא חשבתי שכזה דבר יקרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נורא
ד''ר אורלי מגד17/09/2008רוב הסיכויים שלא יקרה כלום, אין לך מה לעשות, אם תהיה חולה תשלשל למשל קחי אותה לרופא. הסיכוי שתחלה נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיזנטריהלא מגלה14/09/2008
לפני כחודש וחצי בני בן השנה ו-8 חד'החל לשלשל. בבדיקת תרבית נמצא כי יש לו דיזנטריה ועל כן קיבל אזניל ל-3 ימים. השלשולים פסקו לתקופה של כ-3 ימים ומאז משלשל ללא הרף. נשלחו תרבית צואה ובדיקות דם מקיפות אך אלו יצאו תקינות . יתר על כן בני גם עושה עיוותים של בחילה ואף מקיא כפעם ביום. שלחתי שוב תרבית על פי הוראת הרופאה אך איני רגועה! ברצוני לציין שבני אינו פוקד גן ילדים אלא עם סבתו בבית. שאלתי היא : האם יש לערב גאסטרו? או שמא מה שאני מתארת נשמע מוכר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לברר
ד''ר אורלי מגד14/09/2008קשה לענות בלי לבדוק. יש סיבות רבות לשלשול כרוני, אפשר לנסות פרוביוטיקה (חיידקים טובים), צריך לבדוק צואה לכללית, אם אין שיפור צריך ברור אצל רופא הילדים קודם כל ואם אין לו פתרון לשקול גסטרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך לברר
ד''ר אורלי מגד14/09/2008קשה לענות בלי לבדוק. יש סיבות רבות לשלשול כרוני, אפשר לנסות פרוביוטיקה (חיידקים טובים), צריך לבדוק צואה לכללית, אם אין שיפור צריך ברור אצל רופא הילדים קודם כל ואם אין לו פתרון לשקול גסטרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון בכיתה ב' - דחוףטלי11/09/2008
בני בן 7.5, אמור לקבל את החיסון המרובע נגד טטנוס, דפיתריה, שעלת ופולין. לפני שנה וחודשיים עקב פציעה, קיבל חיסון נגד טטנוס ודפתריה. אחות בית הספר ולשכת הבריאות ברחובות מתעקשים שחצי שנה לאחר החיסון אשפר לקבל מנה נוספת ואין נזק בכך. מה דעתך? ומדוע לא ניתן לקבל חיסון נפרד נגד שעלת ופוליו בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה
ד''ר אורלי מגד14/09/2008אין בעיה לתת לו חיסון נוסף. אין חיסון נפרד של שעלת+פוליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן קיים חיסון לרוטה ופרבנר?אירית11/09/2008
תודה אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרבנר ורוטה
ד''ר אורלי מגד14/09/2008פרבנר בשימוש כחלק מתכנית החיסונים האמריקאית מאז שנת 2000 , רוטה כשנתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לאחר חיסון מחומשת , בגיל 4 חודשדנה08/09/2008
שלום רב, לאחר החיסון של גיל 4 חודשים (מחומשת), פיתח בני חום של עד 39 במשך 36 שעות. שבועיים קודם לכן, קיבל פרבנר ורוטה (מנה שנייה). קראתי ששילוב החיסונים מגדיל את הסיכוי לתופעות לוואי. שאלתי - כיצד לחסנו בגיל חצי שנה.לפי הלו"ז המתוכנן הוא יקבל פרבנר ולאחר שבועיים מחומשת ודלקת כבד B.האם נכון הדבר כי הסיכוי לתופעות לוואי גדל בכל חיסון (לעומת החיסון הקודם), האם אנני מסכנת את ילדי, כיצד לנהוג ? לתשובתך אודה, רננה לציין כי שני ילדי הקודמים (גדולים יותר) לא קיבלו פרבנר ןרוטה ולא פיתחו תגובות של חום לאחר חיסונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסני רגיל
ד''ר אורלי מגד08/09/2008חיסון המחומשת (ללא קשר לאחרים) יכול לעשות חום שיתכן שימשך 1-2 ימים. זה לא מסוכן ולא הייתי משנה כלום בתוכנית החיסונים המתוכננת לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוףnhfk07/09/2008
שלום רב לבני מאז לידתו במספר פעמים שבדקנו חום, כל פעם מסיבה אחרת לא מצאנו חום אך תמיד היה חום של 37.7 או 37.6 . הבדיקה הייתה במדחום אלקטרוני בפי הטבעת. לציין שהתינוק מקסים עולה במשקל אוכל היטב, לא מנוזל או משתעל ומתנהג נהדר. האם יכול להיות שזה חום גופו? האם זה תקין? האם זה נכון שלתינוקות יש חום יותר גבוה מילדים מבוגרים יותר וכן בערב החום אף גבוה יותר? אודה לך על תשובות ועצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
ד''ר אורלי מגד08/09/2008אם הילד בריא אין סיבה למדוד לו חום. מד חום כספית נחשב יותר אמין. נכון שלילדים החום מעט יותר גבוה, בד"כ לא קבוע מעל 37.5 אך אם הילד בריא אין צורך למדוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן לתינוקת לגילוי CNVטליה07/09/2008
שלום ילדתי לפני שבעיים ועקב חשד להדבקה בCMV , תוצאות לא חד משמעיות בכל תקופת ההריון הומלץ לי לעשות לתינוקת בדיקת שתן הבדיקה נעשתה בהדסה הר הצופים בירושלים היום התקשרתי לקבל תשובות ונאמר לי שהתשובות הראשוניות הם שליליות אבל חלקיות וכדי לקבל תשובה סופית יש לחכות חודש האם אני יכולה להיות רגועה שאם עכשיו הבדיקה יצאה שלילית זה אומר שהתינוקת לא נדבקה? או שצריך לחכות לתוצאות הסופיות כדי להיות בטוחים. תודה טליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שלא נדבקה
ד''ר אורלי מגד08/09/2008אני לא יודעת באיזה בדיקות מדובר. אני מניחה שה -PCR שלילי ומחכים לתרבית CMV, אם ה PCR אכן שלילי את יכולה להיות רגועה ולחכות בסבלנות לתוצאות הסופיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפור חצופהציפי03/09/2008
ד"ר שלום ציפור לישלשה לבני בן ה-4 חודשים על הלחי. לפני שהספקתי לנקות אותו העביר את ידו דרך הלשלשת אל פיו. מה עלי לעשות כעת? למה עלי לשים לב? תודה מראש ציפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן חצופה
ד''ר אורלי מגד08/09/2008ילדים מכניסים לפיהם גם דברים גרועים יותר, ולרוב לא קורה כלום.... אם הילד מרגיש וןב אל תתיחסי לכלום. אם יהיה חום עם שיעול או הקאות+ אי שקט או מרפס נפוח פני לרופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון מחומשלילך03/09/2008
שלום. יש לי תינוק בן 4 חודשים בעוד מספר ימים. בגיל חודשיים הוא קיבל את המנה הראשונה של המחומש. ובעוד מספר ימים אמור לקבל את המנה השנייה של המחומש של גיל 4 חודשים. שאלתי היא האם ניתן לדחות את מתן המנה השנייה ואם כן אז בכמה זמן? הסיבות: הייתי רוצה שיגדל עוד קצת ורק אז יקבל את שאר המנות. ואם אפשר לדחות אז זה יהיה מצויין מבחינתי. אציין כי אחסן אותו בכל מקרה השאלה היא רק אם ניתן קצת לדחות את החיסון? מהו הזמן המקסימלי שניתן לדחותו בלי שנאבד מהאפקט? תודה מראש לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לדחות
ד''ר אורלי מגד08/09/2008מטרת החיסון היא להגן על ילדים קטנים שאצלם המחלות האלה הן השכיחות והמסוכנות ביותר, ולכן לא כדאי לדחות. אין בעייה עם דחייה של שבוע שבועיים משיקולי נוחיות עיתוי מתן החיסון אך לא הייתי דוחה יותר מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון מחומשלימור03/09/2008
בני קיבל את החיסון המחומש הראשון ב- 7/8 (תחילת אוגוסט)וקבעו לנו תור בטיפת חלב לחיסון נוסף של המחומש ב - 8/9 (עוד שבוע= תחילת ספטמבר ). האם המרווח בין המחומש הראשון לשני נורמלי? או שמא הם עשו טעות, כי בטבלת המועדים מומלץ לחכות חודש נוסף. כמו כן ב- 27/8 הוא קיבל את החיסון הראשון של חיסון הפרבנאר. האם המרווח הוא נורמלי בין הפרבינאר לבין המחומש שיתקיים ב- 8.9? האם ניתן לפצל את המחומש ? ואם כן איך עושים זאת טכנית? למה הכוונה של מנת דחף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון מחומש
ד''ר אורלי מגד08/09/2008בין החיסון המחומש הראשון לשני צריך מרווח של חודשיים. בין פרבנאר לפרבנאר צריך גם חודשיים. בין מחומש לפרבנאר לא משנה כמה הפרש יש. מנת דחף הינה המנה האחרונה בסדרת החיסונים (גיל שנה) שהילד קיבל 3 חיסונים ונחשב מחוסן, ומנת הדחף בגיל שנה נועדה לעורר את הזכרון החיסוני שלו ולדאוג שישאר מחוסן לטווח ארוך. זה חיסון רגיל ככל החיסונים שקדמו לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתאורית01/09/2008
שלום הייתי לפני כמה ימים אצל רופא א.א.ג., יש לי דלקת אוזניים. לרופא יש מכשיר שאיתו הוא מסתכל לתוך האוזן, בקצה המכשיר הוא שם קונוס שנכנס לאוזן. אני חושבת שהרופא עשה שימוש חוזר בקונוס. האוזן כבר לא כואבת לי, אבל אני מוטרדת שמא זה מעביר מחלות. מה דעתך? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תדאגי
ד''ר אורלי מגד01/09/2008נהוג להחליף את הקונוס בין חולים רק מטעמי הגיינה, זה לא מעביר מחלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אורית01/09/2008המון תודה על המענה. האם גם אם במקרה שלמטופל לפני הייתה הפרשה מוגלתית באוזן,אין חשש להידבקות במחלה כלשהי? (לגבי האוזן - הכאב עבר לי). תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תדאגי
ד''ר אורלי מגד02/09/2008הסיכון להדבק נמוך ביותר, אם את מרגישה טוב אל תדאגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)