מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרווח בין חיסוניםשי-לי31/08/2008
שלום, ביתי בת החמישה חודשים, קיבלה מנה שניה של פרבנר ב18/8/08 ואמורה לקבל ב11/9/09 את החיסון המחומש, היא תהיה בת 5 וחצי חודשים, השאלה שלי האם כדאי לדחות את החיסון המחומש? השאלה איזה מרווח צריך בין חיסון לחיסון? האם 3 שבועות זה מספיק? תודה מראש שי-לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה
ד''ר אורלי מגד01/09/2008ניתן לתת את החיסון פרבנר בכל מרווח מהחיסון המחומש ואין שום סיבה לדחות. אפשר גם באותו יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת Bלימור30/08/2008
בני בן 5.5 קיבל את כל הסידרה של צהבת B עשינו בדיקת נוגדנים ואין לו בכלל גם לא 10 ופחות מדוע??? לכמה שנים זה מחזיק והאם אני יכולה לעשות לו שוב את הסידרה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך
ד''ר אורלי מגד30/08/2008אם הילד חוסן בינקות (כלומר קיבל את החיסונים לצהבת עד גיל 6 חדשים) אין הרבה משמעות לבדיקת נוגדנים היום, אם היית בודקת חודש אחרי מתן החיסון האחרון (ואין המלצה לעשות זאת) היית יודעת בודאות אם התחסן. יתכן שלמרות שאין לא נוגדנים הוא בכל זאת מחוסן, הדרך לבדוק זאת היא לתת מנה אחת (ולא 3) של חיסון וחודש אח"כ לבדוק נוגדנים. אין המלצה לעשות זאת, אלא אם יש לו סיכון מוגבר לחלות כגון: אם הוא חולה אי ספיקת כליות, אם הוא מקבל הרבה מוצרי דם, אם יש בגן שלו ילד הידוע כחולה צהבת B, אם יש בן משפחה חולה צהבת B, ועוד. אם הוא ילד בסיכון לצהבת B ואת מחליטה לבדוק שוב, במידה ואחרי חיסון אחד אין לו נוגדנים יש להשלים את סדרת החיסון (כלומר להוסיף עוד 2 מנות חיסון) ואז לבדוק שוב נוגדנים חודש אחרי החיסון האחרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בקשר למתן חיסון המחומשמיכל30/08/2008
שלום, אני אם לבת ראשונה בת 5 שבועות . בגיל חודשיים כאמור אנו אמורים לתת לילדה את הזריקה המחומשת הראשונה ואני מאד חוששת בעיקר מהחיסון נגד שעלת (יש לציין כי בתי קיבלה את שתי המנות של חיסון ההפטיטיס בי , בלידה ועכשיו בגיל חודש, ועד כה הכל עבר בשלום). בעיקרון אני בעד חיסונים אבל אני פוחדת להעמיס על גופה הקטן את כל החיסונים לשלל המחלות שבמסגרת המחומש בבת אחת. האם יש דרך לבצע זאת בהדרגה ולא בבת אחת ? האם ניתן להתחיל לקבל את החיסונים בגיל מאוחר יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסני
ד''ר אורלי מגד30/08/2008שעלת הינה מחלה היכולה להיות מסוכנת מאוד בגיל הרך ולכן החשיבות לחסן דוקא בגיל זה. החיסון הקיים כיום גורם למעט תופעות לואי, בעיקר קצת חום . מומלץ ביותר לחסן דוקא בגיל צעיר שזה הגיל שבו התחלואה במחלות הניתנות בחיסון היא השכיחה ביותר והמסוכנת ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהומים שניזונים מברזלדורון27/08/2008
שלום רב, לפני 3 חודשים בדקתי ברזל יצא IRON 59 FERRITIN 551 הבנתי שפריטין יכול לעלות עקב זיהום כלשהו ואמור לרדת באופן טבעי. לפני 3 ימים עשיתי את הבדיקות שוב ויצא IRON 42 (נמוך מחוץ לתחום) FERRITIN 947!!!! נראה שהמצב לא משתפר. קראתי באינטרנט וראיתי שמצב כזה נקרא anemia of chronic disease שבה הגוף מוריד רמות ברזל כדי להגן מזיהומים שניזונים מברזל. מה אפשר לעשות? איזה בדיקות כדאי לבקש מרופא המשפחה והאם ללכת איתן לרופא של זיהומים? אני בן 27 חש בעייפות וחולשה כבר יותר משנה. בתודה דורון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לך לרופא
ד''ר אורלי מגד27/08/2008הסיכוי שזיהום גורם לכל התופעות שלך הוא לא גבוה. אינך צריך רופא זיהומים אלא רופא משפחה טוב. כדאי לבדוק מחלת הנשיקה (EBV ו CMV) ופרט לכך כדאי לעשות בדיקות כלליות לעוד כיוונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דורון27/08/2008תודה על התגובה.. רופא המשפחה שלי אומר שפריטין גבוה זה לא בעייה ורק נמוך זה בעייה. אז אני לא יודע אם הוא טוב. אין לי EBV ו-CMV, בדקתי. טוב אני אמשיך לחפש מה אפשר לבקש לבדוק. בתודה, דורון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרש בין חיסוני פרבנרשרית26/08/2008
נתתי לבני בגיל חודשיים מנה ראשונה של חיסון הפרבנר מהו הזמן המינימאלי והמקסימאלי שיש להמתין עד למנה השניה? תודה מראש, שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 8 שבועות
ד''ר אורלי מגד26/08/2008הזמן המומלץ הוא 8 שבועות בין מנות החיסון. אם מחכים יותר הילד אינו נחשב מחוסן עד להשלמת החיסון, אך פרט לכן אין בעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרווח מינימלי בין מנות מחומשבר24/08/2008
שלום, מה המרווח המינימלי שצריך להיות בין מנה שניה ושלישית של מחומש. (אנחנו רוצים לנסוע לחופשה - עשינו את המנה השניה ב-02/07. מתי הכי מוקדם ניתן לעשות את המנה השלישית?) תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 8 שבועות
ד''ר אורלי מגד26/08/20088 שבועות. אתם יכולים לדחות מעט את המנה הבאה אם מדובר בחופשה קצרה, אל תלחצו שלא לצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון- החיסון שניתן לאחר מכן בנפרדאם מודאגת24/08/2008
HIB ניתן לבד לאחר מחומשת+צהבת B
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תדאגי
ד''ר אורלי מגד26/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות באופן מתן חיסון ל 6 חודשיםאם מודאגת24/08/2008
אחות טיפת חלב טעתה ונתנה לביתי בת 6 חודשים את החיסון בדרך זו: מחומשת( (INFANRIXיחד עם ENGERIX B (במקום מחומשת עם HIB) ואז הבחינה שטעתה ונתנה את ENGB בנפרד. האים לדעתך יש לחזור על החיסון בעוד כחודש ממתן זה. . אינטואיטיבית אני נוטה להימנע מלחזור ולהעמיס על ביתי חומרים כימיים בגיל כה צעיר. אם יש עניין בבקשה הפני אותי לבירור נוסף. אנא עזרתך הברוכה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תדאגי
ד''ר אורלי מגד26/08/2008אם הבנתי נכון אין שום בעיה. לא יגרם לה כל נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה
אם מודאגת26/08/2008תודה על תשובתך! אך התבלבלתי- את חושבת שרצוי לחזור על החיסון? או שהתכוונת לא יגרם כל נזק אם נשאיר במצב הנוכחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה אין צורך בהשלמות
ד''ר אורלי מגד26/08/2008אין צורך בהשלמות. אם את רוצה להיות בטוחה לחלוטין שהחיסון להפטיטיס B עבד את יכולה לעשות בדיקת דם לנוגדנים לוירוס חודש אחרי מתן החיסון ורק אם אין נוגדנים לתת עוד מנת חיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצוין! שוב תודה.
אם מודאגת28/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרבנר ביחד עם חיסון מחומשילנה22/08/2008
ד"ר שלום רב! בני בן 5.5 חודשים, בעוד שבועיים יקבל בטיפת חלב מנה 2 של החיסון המחומש ביחד עם מנה 3 של החיסון נגד צהבת. שאלתי היא: האם ניתן באותו יום לתת לו גם חיסון פרבנר (מנה 3 כבר), זאת כאמור בנוסף ל-2 החיסונים שהוא יקבל בטיפת חלב? מאוד חשוב לי לדעת. תודה מראש לתשובתך. ילנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר אורלי מגד26/08/2008כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שני נגד אבעבועותיוליה20/08/2008
תודה על תשובתך לשאלתי מ-14/8 לגבי חיסון 2שני נגד אבעבועות. הייתי רוצה לדעת מתי יותר מומלץ ומדוע? להבנתי, אם מחכים לגיל 6 אז סביר שעד אז הילד יחלה מחלה קלה מאד ויהיה מחוסן לכל החיים. לעומת זאת אם מחסנים עכשיו - אף אחד לא יודע בוודאות לכמה שנים תקף החיסון ולכן יש חשש שיחלה בגיל מבוגר מאד . האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין המלצה
ד''ר אורלי מגד26/08/2008זה לא מדויק. ההמלצה כיום לחסן בגיל 6 אך ניתן קודם ואין נתונים לגבי הבדל במחלה בהתאם לעיתוי החיסון השני. חושבים שלאחר 2 מנות חיסון יש הגנה לכל החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועותטלי18/08/2008
בני בן2.2 הראה סימני הידבקות ביום רביעי שעבר- ביום חמישי הופיעו נקודות יחסית מועטות בפנים ןבמיוחד בחלק גוך תחתון-היה נדמה שהוא קיבל את המחלה בצורה קלה עד ליום שבת הילד קם מלא בפצעים בכל הגוף ממש מלא- ובמיוחד ליד איבר המין ומסביבו ובישבן.יחד עם זאת מיום שבת יש לו חןם הולכ וחוזר כמובן בעזרת מורידי חום - האן זהו מצב נורמלי שהחום מגיע לאחר הדגירה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר אורלי מגד26/08/2008בודאי כבר הבריא, אך כן זה אפשרי, יתכן גם זיהום משני עם חיידק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת החזרתאורלי18/08/2008
שלום, בתי התעוררה עם לחי שמאל מאוד נפוכה ,חוסנה בגיל שנה לחזרת יכול להיות שבכל זאת חלתה במחלה?האם הקאות זה תופעת לואי של המחלה?מכוון שהיא לא מפסיקה להקיא מתחילת הערב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סביר
ד''ר אורלי מגד26/08/2008לא סביר שמדובר בחזרת אם חוסנה, יש המון וירוסים שגורמים לתופעה דומה וכן זיהומים חיידקיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוטהנירית17/08/2008
התינוק שלי עכשיו בן 4 חודשים בדיוק. האם עוד לא מאוחר לחסנו בפעם הראשונה נגד רוטה ווירוס? ואם לא אז מתי עלי לתת לו את המנה השנייה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת מאוחר
ד''ר אורלי מגד26/08/2008מומלץ לתת את מנת החיסון הראשונה עד גיל 3 חדשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוחיוליה14/08/2008
בני יליד 7/06, חוסן חיסון 1 נגד אבעבועות רוח בגיל 1.4 שנים. האם צריך חיסון נוסף ומתי?
ד''ר אורלי מגד14/08/2008בגיל 6, אך ניתן למעשה לתת את החיסון החל מ-3 חדשים לאחר החיסון הראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת cmvאמא14/08/2008
שלום רב אני אם לתינוק בן שנה ו - 4 חודשים ב - 05/08 ביצעתי בדיקות דם על מנת להיכנס להריון והגלה לי CMV בערכים הבאיםף CMV IgG - 3.50 positive CMV IgM - 96.90 positive CMV AVIDITY - 0.48 Borderline הומלץ לי לחכות 4 חודשים ביצעתי בדקות נוספות אתמול : 13/08/08בממצאים הבאים: CMV IgG - 12.10 positive CMV IgM - positive CMV AVIDITY - 0.64 Borderline מה המשמעות? האם כבר אפשר להיכנס להריון? כמו כן בעלי עם מחלת הנשיקה האם זה בעייתי כשרוצים להיכנס להריון? הוא במעקב בתהליך החלמה... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר אורלי מגד14/08/2008לאחר שיש CMV מומלץ לחכות 6 חדשים לפני הריון, החלי לספור מאז הבדיקה הראשונה. לגבי בעלך, אם מדובר ב EBV אין בעייה עם הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)