מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הרפס בשפתייםרונית22/07/2008
שלום רב אני סובלת מידי פעם מהרפס בשפתיים. הבוקר ראיתי נפיחות בשפה שלא לוותה בעיקצוץ הידוע לשימצה, ולא במקום ה"רגיל" בו מופיע לי הנגע, כן אצלי הוא לרוב מופיע בצד שמאל בשפה העליונה. לכן לא חשבתי שמדובר בהרפס, לא מרחתי זובירקס ולא שמרתי על הגיינה מעבר לרגיל. אך כעבור שעתיים כששבתי מטיול עם ביתי בת השנה ו 10 חודשים ראיתי כי הנפיחות הופכת לשלפוחית עדיין ללא כאב או עיקצוץ אך ניראית כבר כהרפס, מיד מרחתי זובירקס והחלתי בשטיפת ידיים מרובה. שאלותי: 1.מה סיכויי ההדבקה לביתי? החלפתי לה טיטול ליפני שהבנתי שמדובר בהרפס וזאת בלי ששטפתי ידיים לפני זה. נישקתי אותה מן הסתם.. 2.איזה אחוז מפתח דלקת מוח? 3.האם כדאי לתת טיפול אנטי ויראלי במקרה כזה ולא להמתין על מנת לראות האם היתה הדבקה או לא שכן הסיכונים אצל תינוקות נראים קשים ביותר. תודה מראש רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס
ד&28/07/2008ילדים רבים נדבקים בילדות בהרפס, נדיר מאוד שמפתחים דלקת מוח. יש סיכוי מסוים שאם נגעת בפצע ואז בילדה היא תדבק, הסיכון למחלה מסוכנת נמוך מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםטלי21/07/2008
שלום רב ביתי ב-7.8.08 תהיה בת חצי שנה בע"ה. חוסנה בפרבנר ומחומש ב-4.6.08(מנה שניה) מתי עליה לקבל את החיסונים הבאים? האם בתאריך בו תהיה 6 חודשים בדיוק או לספור 8 שבועות מיום 4.6.08 האם ישנו חיסון נוסף בגיל 6 חודשים ואם כן - האם כדאי לתת את 3 החיסונים יחד או לפצל כך שמחמוש וצהבת יחד ופרבנר לחוד? האם 3 החיסונים ברגליים והאם קיימות תופעות לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר הכל ביחד
ד''ר אורלי מגד21/07/2008לא חייבים לתת חיסון בדיוק בתאריך. צריך שיעברו לפחות 8 שבועות מהקודם ושתהיה כבר בת חצי שנה. תמיד אפשר לתת שבוע שבועיים באיחור בלי בעיה. בגיל 6 חדשים אמורים לקבל גם את המחומשת וגם צהבת ואין בעיה לתת הכל ביחד או לפצל - כרצונך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוח, CMV והריוןדקלה20/07/2008
שלום רב, ראשית, בסוף חודש ינואר חליתי לראשונה בגיל 32 באבעבועות רוח (לא סימפטי בכלל...) ובאמצע אפריל נכנסתי להריון- האם ה\עבר מספיק זמן מהמחלה או שמא הסמיכות עלולה לסכן את העובר??? שנית, שני אחייני המתוקים (שביליתי אתם ושמרתי עליהם יום לפני צאת המחלה) חלו בזה אחר זה במחלת חום ממושכת מלווה בכאבי גרון-משלא הגיבו לאנטיבוטיקה, קבע הרופא שמדובר במחלה ויראלית- אני לא יודעת אם זה CMV ושמעתי שיש מקרים בהם אין עדות לCMV בבדיקות דם אף שבועות עד חודשים לאחר ההידבקות- הנכון הדבר?? האם מומלץ לעבור דיקור מי שפיר בשל שני המקרים הנ"ל??? רב תודות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוסים...
ד''ר אורלי מגד20/07/2008אין שום בעיה מבחינת האבעבועות ואין שום סכנה אם עברו 3 חדשים
לגבי CMV, אם עברו מספר חדשים כנראה שאין סיבה לדאגה. בכל מקרה את יכולה לעשות בדיקת דם פשוטה שבה ניתן לבדוק אם יש לך נוגדנים ואם כן אם חלית לאחרונה או מזמן (נקרא avidity).
יש הרבה וירוסים שעושים כאב גרון, לא בטוח שזה CMV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה ושאלה
דקלה20/07/2008שלום ד"ר מגד והמון תודות על תשובתך המהירה והמרגיעה!!!!! :) לגבי הCMV רציתי לציין שאחייניי חלו רק לאחרונה וממש בימים אלו יצאו אט אט מהמחלה שארכה למעלה משבוע עם חום גבוה. קראתי כתבה על CMV בה צויין כי לעיתים אין עדות בבדיקת דם סרולוגית ל CMV גם במשך שבועות עד חודשים ולכן התעורר בי החשש (במיוחד נוכח העובדה שגם לי היה כאב ראש חזק מספר ימים וחום של 38 מעלות) כי יכול להיות שאף אם נדבקתי לא אוכל לדעת זאת בוודאות ואז "עוברתי" יכולה להיפגע מבלי שתהיה לי אינדיקציה לכך- הייתכן? האם במקרה כזה של ספק יליצו לי על דיקור מי שפיר? מה דעתך האישית והמלומדת (מה היית ממליצה לשלך) על דיקור מי שפיר- האם מומלץ לכל אחת, כי זו בדיקה וודאית ולא רק סטטיסטית או שהיית ממליצה על הבדיקה רק במקרה ושאר הבדיקות מצביעות על חיוניות הבדיקה??? בתודה מראש, דקלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV
ד''ר אורלי מגד21/07/2008מי שפיר עושים רק אם בדיקה סרולוגית מכוונת להדבקה בתחילת הריון, לכן עליך להתחיל מבדיקת דם ל CMV. אם עברו מספר שבועות מאז שחלית ניתן לראות זאת בבדיקת הסרולוגיה. לא ימליצו מי שפיר בלי זה, זו בדיקה עם סיכון מסוים להפלה ולכן עושים אותה רק כשצריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד אבעבועות רוחשני15/07/2008
אני מתלבטת אם לחסן את בתי בת ה-4 הבנתי כי ניתן לחלות גם כתוצאה מהחיסון, אך האם עדיף חיסון או לא, כי לא מדובר במחלה קשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסן
ד''ר אורלי מגד15/07/2008המחלה לעיתים קשה מאוד ויש סיבוכים רבים. אפשר אמנם לחלות בעקבות החיסון וגם להדבק אחרי החיסון אך אז בדרך כלל בצורה קלה ולכן מומלץ להתחסן. להשגת חיסון מלא יש לתת 2 מנות, השנייה ניתנת בד"כ בכיתה א ואני מקווה שעד שביתך תגיע לשם זה יהיה בתכנית החיסונים השגרתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מומלץ לחסן תינוק-טרם מלאו לו שנהמיכל12/07/2008
שלום לך, יש לי תנוקת בת שלושה חודשים, עברה חיסון אחד..במהלך החודשיים שלאחר שמעתי ממספר לא מבוטל של אנשים , ביניהם רופאים.כי לא כדאי לחסן תינוק בטרם ימלאו לו שנה וזאת בשל בעיות אשר יכולות להתעורר בהמשך, כגון: הפרעות קשב וריכוז, היפראקטיביות וכיו"ב, וזאת בשל אי בשלות של המערכת העצבית של התינוק, יש לציין , כי אני מניקה והבינותי כי לתינוקת שלי יש את הנוגדנים שלי... בנוסף, לפי קרוב משפחה הגר בלונדון, נאמר לי כי שם מחסנים רק מגיל 9 חודשים ולא לפני... ו....הכל אינטרס כלכלי.... מה לעשות? האם עליי לחשוש ? מה הסבירות בו התינוק יכול לחלות (חס וחלילה) במחלות?! אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נכון
ד''ר אורלי מגד12/07/2008בבדיקות של מיליארדי ילדים בעולם לא נמצא שחיסונים מעלים שכיחות היפראקטיביות או דברים אחרים שציינת, אין קשר בין בשלות מערכת העצבים לחיסונים, והסיבה לחיסון מוקדם היא שהמחלות מסכנות בעיקר חיי תינוקות קטנים אם ידבקו בהן. האינטרס הכלכלי של המדינה הוא לא לחסן כי חיסונים עולים הון לקופת המדינה, אך מדינות נאורות מחליטות להשקיע כסף זה להגן על הילדים בגיל שבו הם זקוקים לכך. באנגליה לא מתחילים לחסן ב-9 חדשים אלא מגיל חודש, בדוק, ולא רק זה אלא שיש שם חיסונים נוספים שלא ניתנים בארץ כדוגמת מנינגוקוק.
בארץ לצערי מתים כל שנה ילדים ממחלות שיש כנגדן חיסון באשמת הוריהם שהתנגדו לחיסונים עקב מסע ההסתה שמתנהל נגדם. בנוסף, מתאשפזים המון ילדים ממחלות אלה, בודאי שמעת על מגפת החצבת שהיתה השנה בקרב אלפי ילדים בארץ אוכלוסיות לא מחוסנות, וזו רק דוגמא אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל12/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי נוירולוגיות מחיסון?!?!לו09/07/2008
שלום רב! בתי קיבלה חיסון מחומש בגיל חצי שנה (בפעם השלישית) ולאחר 5 ימים החלה לעשות תנועות לא רצוניות (טיקים?) עם ידיים ולסת בתדירות גבוהה. התינוקת אושפזה בבית חולים עם חשד לפרקוסים (לא היה חום). קיבלה ריבטרול (נגד פרקוסים) אך התנועות לא הופסקו. לאחר בירור נוירולוגי נשללה אבחנה זו וחשדו במיוקלונוס. כרגע לא מקבלת שום טיפול ונאמר לנו להיות במעקב נוירולוגי. כרגע נראה כי התופעה עברה (שבוע וחצי אחרי), טפו טפו טפו. הבנתי כי יתכן וזו תופעת לוואי של חיסון מחומש שקיבלה חמישה ימים קודם לכן למרות שבפעמים הקודמות היה רק חום טיפה שחלף עם מנת אקמול אחת או שניתן בוודאות לשלול זאת. אם זו אכן תופעת לוואי אפשרית, מה עושים הלאה: מפסיקים לחסן? אם מפסיקים מה שנעשה עד עכשיו יגן עליה או ללא חיסון בגיל 12 חודשים ודחף זה חסר טעם. האם תתכן פגיעה מוחית או עצבית לצמיתות (חס וחלילה) ? בעקרון אני בעד חיסונים אבל לא בכל מחיר... ואחרי מה שעברנו אני נורא חוששת... האם ידוע איזה בדיוק מרכיב בחיסון גורם להפרעות נוירולוגיות אלו? האם ניתן לקבל חיסון ללא מרכיב זה? אודה על תשובה לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון מחומשת
ד''ר אורלי מגד09/07/2008לא ניתן לשלול שמדובר בתופעת לואי של החיסון.
יש לשקול מתן או אי מתן בגיל שנה על פי מצבה לקראת גיל שנה.
היא מוגנת במידה רבה ביותר אחרי 3 מנות חיסון אם כי מומלץ מתן מנה רביעית להגנה מלאה.
המרכיב שיכול לגרום לתופעות הוא חיסון השעלת ובודאי שכדאי לתת את מרכיבי החיסון האחרים בכל מקרה.
לא נגרמה בכל מקרה שום פגיעה מוחית לטווח ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוחטלי09/07/2008
אני בת 17 וחליתי באבעבועות רוח. אחרי שהפצעים התייבשו שטפתי פנים והשכבה נתלשה,עכשיו במקום הפצעים יש לי מין בורות כאלה. האם הם יעלמו[יתייבשו שוב ואז השכבה תיפול מעצמה?]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות
ד''ר אורלי מגד09/07/2008הכל ישתפר תוך הרבה זמן, יתכן שישארו מעט צלקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה הרבה?
טלי09/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנוסף...
טלי09/07/2008יש משהו שאפשר לשים על זה?איזה משחה,יוד..שיעבור יותר מהר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדשים
ד''ר אורלי מגד12/07/2008הצלקות משתפרות לאט במשך חדשים רבים, אין מה למרוח על זה לזרז החלמה או שיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות-חיסוןליאת08/07/2008
שלום קראתי בפורום מסוים כי יש לתת חיסון אבעבועות פעמיים בהפרש של שלושה חודשים, חיסנתי את בני כשהיה בן שנה ושבוע (עכשיו הוא בן שנה וחודש) האם זה נכון? מתי אני צריכה לתת את החיסון השני? ובכלל הוא עשה את כל החיסונים עד עכשיו , מה החיסונים הבאים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון אבעבועות
ד''ר אורלי מגד08/07/2008אפשר לתת את החיסון השני החל מאחרי 3 חדשים מהראשון, ניתן גם לחכות עד גיל 4-6 שנים. בעתיד ינתן כחלק נתכנית החיסונים בכתה א. החיסון הבא לצהבת A בשנה וחצי ושנתיים ואח"כ MMR בבי"ס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון של גיל שנה וחיסון לאבעבועות רשרי08/07/2008
שלום 1. בני בן שנה וארבעה חודשים וחוסן לפני כשבועיים בחיסן של גיל שנה (היה חולה הרבה ולכן נדחה החיסון). בגן בו שוהה חלו ילדים באבעבועות. האם ניתן לחסן אותו מיידית לאבעבועות או שצריך להמתין? 2. יש לו אח בן 4 שגם צריך לקבל חיסון לאבעבועות. האם ניתן לחסנו כעת או שיש סכנה שידביק את אחיו הקטן לפני שיקבל את החיסון (בהנחה שעוד לא נדבק)? תודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון אבעבועות
ד''ר אורלי מגד08/07/2008לגבי הילד הקטן, במידה וקיבל רק את המחומשת יכול לקבל חיסון אבעבועות מיד, במידה וקיבל גם MMR יש לחכות חודש. לגבי הגדול כדאי לחסן כעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לרוטהצוריה07/07/2008
שלום רב, ביתי בת 11 שבועות ועלי להחליט מהר האם לתת לה את חיסון ה rotarix . קראתי שיכולים להיות תופעות לוואי קשות של שלשולים הקאות חום כאבי אוזניים וכו'. עד כמה התופעות הללו שכיחות? והאם תופעות הלוואי עדיפות על הוירוס עצמו? אני ממש ממש ממש מתלבטת! תודה רבה צוריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון רוטה
ד''ר אורלי מגד08/07/2008תופעות לואי משמעותיות הן נדירות ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןדנה05/07/2008
שלום רב אני בהריון שבוע 8. היום החזקתי תינוק שהסתבר עבר לפני יומיים חיסון פרבנר ורוטה. האם חס וחלילה החיסון יכול להדביק את העובר? האם יש מקום לדאוג? תודה אם מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום מקום לדאגה
ד''ר אורלי מגד08/07/2008אין שום חשש, הסירי דאגה מליבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמר נגד חיסוניםקיסרית05/07/2008
שלום קראתי מאמר שמדבר על חסרונות החיסונים הנה ציטוט. מה דעתכם? אנשי עמותת "חסון" אומרים כי הציבור אינו יודע שחיסונים מורכבים לעיתים מחומרים שיכולים להיות רעילים ומסוכנים ביותר, כמו כליות טחונות של קופים מומתים (בחיסון לפוליו), רקמות מעובָּרים שהופלו (בחיסון לאדמת ולחצבת), מוגלה מפצעים של בעלי חיים חולים, פסולת ולכלוך משואב אבק, כיח מגרונותיהם של ילדים חולים (בחיסון לשעלת), דם רקוב של סוסים (בחיסון לדיפטריה, שמוזרק היום בדרך כלל עם החיסון לטטנוס), צואה (בחיסון לטיפוס), מתכות רעילות המזיקות למערכת העצבים כמו אלומיניום וכספית, ביוב, חומרים משמרים מסוכנים ומסרטנים, ביצים רקובות שזוהמו, ותוצרים של הנדסה גנטית שכנגדם יוצאים כיום חלק מתומכי איכות הסביבה. עוד טוענים בעמותה שהבסיס המדעי של החיסונים רעוע וחשוד; ששיעור המתים במחלות כמו שעלת וחצבת גדל מאז הכנסת החיסונים; וכי הסיבות העיקריות להיעלמות מחלות אלה אינן קשורות לחיסונים אלא לגורמים אחרים ובהם השיפור בתזונה, ושיפור הניקיון והתברואה בערים. ל'חסון' ביקורת גם על דרך מתן החיסונים בישראל. בגילֵי חודשיים, ארבעה חודשים, שישה חודשים ושנה מקבלים ילדים חיסון "משולש" ואף "מחומש", כלומר זריקה המכילה כמה תרכיבי חיסון שונים המיועדים לכמה מחלות. בגיל שנה מקבל הילד תשע מנות חיסון בעת ובעונה אחת. רופאים לא מעטים טוענים שמאחר שהגוף מסוגל באופן טבעי להתמודד בנקודת זמן אחת עם מחלה אקוטית אחת בלבד, אי אפשר "לבלבל" אותו בצורך להיאבק במחולליהן של כמה מחלות שונות בעת ובעונה אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתה
ד''ר אורלי מגד08/07/2008שטויות חסרות שחר, הסתה חסרת בסיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרווח בין חיסונים בגיל חודשייםשרית03/07/2008
איזה מרווח כדאי לעשות בין החיסונים המחומשת, רוטה ונגד הפנאוימוקוק. (בהנחה שאני לא רוצה לעשות הכל באותו יום בפעם הראשונה) תודה ויום טוב, שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרווחים בין חיסונים
ד''ר אורלי מגד03/07/2008אם אינך רוצה לעשות הכל יחד את יכולה לעשותם בכל מרווח שתרצי. רק בין חיסונים חיים צריך לשמור על מרווח מסוים ומבין אלה שהזכרת רק רוטה הוא חיסון חי כך שאין מגבלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שרית04/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון מחומשת בגיל שנהטלי30/06/2008
החלטנו לחסן חיסון ראשון מחומשת רק מגיל שנה . האם הבן שלי חייב לקבל את כל שלושת הזריקות ? ידוע לי שמגיל שנה מערכת החיסון מפותחת יותר לעומת תינוק שרק נולד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר אורלי מגד03/07/2008כן, עליו לקבל את כל חיסוני המחומשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה להתייעץ איתך...
מיכל12/07/2008טלי היי, האם עליי לחשוש במידה ולא אחסן את ילדתי בשנה הראשונה? מי המליץ לך לא לחסן? אשמח לקבל מידע נוסף לגבי חיסונים, נא עזרי לי תודה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה חוזרת- שעלתמירי30/06/2008
לפני כ 5 שנים חליתי בשעלת והדבקתי את אימי ובעלי. לפני כמה (ביום חמישי) ימים התחיל לי שיעול ואני מרגישה שלפני כל שיעול כאילו אין לי אויר אבל עדיין לא ברמה של חוסר חמצן שהיה לי אז אבל אולי עוד מוקדם מדי... השאלה היא האם יש סיכוי לחלות שוב בשעלת? כי אז חליתי בכל מובן המילה- לקח לי ממש כמה חודשים עד שהפסיק השיעול. יש לי ילד בן שנתיים שלא הפסקתי לנשק בימים האחרונים - אני קצת מודאגת... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת
ד''ר אורלי מגד03/07/2008לרוב אחרי מחלת השעלת נשארת חיסוניות, בטח ל-5 שנים, כך שיש סבירות גבוהה שמדובר בוירוס או בחיידק אחר. אם ילדך מחוסן הסיכוי שיחלה בשעלת כעבור שנה בלבד מהשלמת החיסון הוא נמוך מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)