מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון פרבנרשרון26/05/2008
נודע לי רק לאחרונה לגבי חיסון פרבנר . רציתי לדעת האם מומלץ לחסם ילד בן 4.7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר אורלי מגד26/05/20084.7 שנים? אם כן אז קצת מאוחר מידי. אם מדובר בחודשים אז בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אבעבועות וחיסון פרבנררחל25/05/2008
שלום, בתי בת שנה וחודשיים והרופאת ילדים המליצה לחסן אותה בחיסון אבעבועות וחיסון פרבנר. היא אמרה שאפשר לתת את 2 החיסונים יחד. גיסתי קיבלה הנחיה שונה לגבי הבת שלה (באותו הגיל) ולה נאמר לתת את החיסונים בהפרש של חודש אחד מהשני. אשמח לשמוע מה ההנחיה הנכונה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרבנר ואבעבועות
ד''ר אורלי מגד25/05/2008ניתן להזריק את התרכיב לפני, אחרי או בו-זמנית (במקומות נפרדים בגוף) עם תרכיבים אחרים מומתים או חיים-מוחלשים הניתנים בגיל הילדות, כולל אבעבועות רוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לאם מניקה-מותר? בבקשה דחוף!לו25/05/2008
שלום למומחים!
בתי בת 5 חודשים ניזונה מהנקה מלאה. מחר עלי לעבור חיסונים כיוון שאני מתחילה לעבוד בבית חולים. אני יודעת בודאות שאצטרך לעשות חיסון היפטיטיס B ואולי עוד כמה (רק מחר אדע אילו).
1. האם ניתן להמשיך להניק או שזה עלול לסכן במידה כלשהי את בתי או לגרום לתופעות לוואי מסויימות?
2. אם אסור, אז לכמה זמן להפסיק וממתי (פרק זמן אחרי קבלת החיסון)?
3. אם מותר האם בכל זת היא מקבלת משהו דרך החלב?
4. האם אני יכולה חס וחלילה להדביק אותה שלא דרך הנקה בעקבות החיסון?
תודה מראש,
לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה עם החיסון
ד''ר אורלי מגד25/05/2008אין שום בעיה לחסן, החיסון להפטיטיס B אינו חי ואינו עובר בהנקה, ביתך קבלה את החיסון בלידה אף היא (ואני מקווה שגם בגיל חודש)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון לחצבת+הנקה
לו01/06/2008דר' אורלי מגד שלום!
תודה רבה על התשובה הקודמת: כעת גם אני וגם ביתי מחוסנות כנגד היפטיטיס B בשלבים השונים.
כחלק מקליטה לעבודה בבי"ח עשיתי בדיקת דם והתגלה כי אינני מחוסנת נגד חצבת!!! אינני יודעת כיצד זה אפשרי כי הוריי טוענים שחיסנו אותי נגד הכל. מה שמזר עוד ותר הוא שכנגד אדמת אני כן מחוסנת (בדיקה שעשיתי בהריון) והרי החיסון ניתן ביחד!
ולשאלתי:
האם מותר לי להתחסן נגד חצבת ולהניק תינוקת בת 5 חודשים שעוד לא קיבלה חיסון זה (נדמה לי רק בגיל שנה תקבל אותו לראשונה)
מה הסיכונים?
שוב תודה
לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון חצבת
ד"ר אורלי מגד01/06/2008את יכולה להתחסן לחצבת ולהניק רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרלטינהנטלי24/05/2008
למרות שאין פצע חיצוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד"ר אורלי מגד24/05/2008כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- herpanginaאמא21/05/2008
שלום רב
לבתי בת השנה ועשרה חודשים אובחן הרפאנגינה אשר לקח שבוע עד שעבר.
לצערי נדבקתי ממנה וגם לי יש אפטות וכאב גרון.
אני בשבוע 6 להריון.
קראתי שיכולים להיות סיכונים להריון אבל לא היה כתוב באיזה שבוע זה מסוכן.
האם יש סכנה להריון. הפלות? פגיעה בעובר או תחלואה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפאנגינה והריון
ד"ר אורלי מגד24/05/2008הסכנה העיקרית היא בהדבקה ממש לפני הלידה ואז יכולה להגרם תחלואה קשה לילוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון גיל שנהמור20/05/2008
ביתי בת שנה והגיע הזמן לתת לה חיסון. לילדה יש הרבה יציאות (5,6) וחלקן רכות. לפני מספר ימים הן היו גם מסריחות עשינו לה בדיקת צואה והתוצאה :
תשובה חלקית
מקום לקיחה: צואה
UNSPECIFIED VIRAL INFECTION
Campylobacter,Stool
-------------------- Culture Campylobacter negative
E.coli pathogeni,Stool
-------------------- Culture E.Coli pathogenic negative
Stool culture
-------------------- Culture Shigella\Salmonella- Rota Virus detection,Stool
-------------------- Result negative
Specimen origin צואה
Giardia lamblia Ag
-------------------- Giardia lamblia Ag בעבודה !
----------------- האם לעשות לה את החיסון או לחכות עוד קצת ?
אודה על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסני
ד"ר אורלי מגד24/05/2008בדיקת הצואה תקינה. אין מניעה לחיסוני השגרה אם יש קצת ריבוי יציאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרבנר לבן שנתייםיניב20/05/2008
שלום רב,
חיסנתי את בני בן השנתיים+חודש במנה ראשונה של הפרבנר.
אחות טיפת חלב הנחתה אותי להגיע לקבלת המנה ה-2 של החיסון בעוד 8 שבועות.
יש לי חברה שקיבלה אינפורמציה שונה עבור ביתה בת ה- 25 חודשים.
אשמח לקבל מכם את התשובה הברורה - האם אכן יש צורך במנה 2 עבור ילדים בני 25 חודשים (שניהם בריאים ואינם נמצאים בקבוצות סיכון כלשהן)?
תודה מראש,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד"ר אורלי מגד24/05/2008אכן מעל גיל שנתיים ועד 5 שנים החיסון כולל 2 מנות בהפרש של 8 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה נוספת
יניב25/05/2008חקרתי מעט את הנושא ומצאתי במספר מקורות כי המינון השכיח הינו לגילאים 24 חדשים עד גיל 5 שנים: מנה בודדת של 0.5 מ"ל.
מה לעשות??? אני מקבלת אינפורמציה שונה ממקורות שונים.........
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום אחרי חיסוןרינת20/05/2008
אתמול חיסנו את בני בן החודשיים וחצי בפרבנר הבוקר הוא קם עם 38.5 חום האם נורמלי? מתי צריך לגשת לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
רינת21/05/2008בהמשך לשאלתי הקודמת הילד רק אוכל וישן האם נורמלי? החום ירד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםדנה19/05/2008
שלום רב,
במהלך בדיקת דם האחות הניחה את הצמר גפן עם החיטוי בחלקו של חוסם העורקים (בזמן שהיא לקחת את הדם), חוסם עורקים מבד, מיד העברתי את הצמר גפן ליד שלי. היא עשתה זאת פעמיים - פעם בכל יד, כי היא לא הצליחה עם הוריד. את הצמר גפן היא הניחה במקום הדקירה.
אם במידה החוסם עורקים היה מוכתם בדם, זה יכול להעביר מחלות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השורה האחרונה היא בעצם השאלה שכחתי
דנה19/05/2008לשים סימן שאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ד''ר אורלי מגד19/05/2008לא,זה לא ידביק אותך בכלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לו"ז רוטהרינת19/05/2008
עשיתי לבני את חיסון הרוטה בגיל 6 שבועות (14.4) מתי צריכה להינתן המנה השניה? והשלישית? תודה רינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה לגבי הפרבנר
רינת19/05/2008עשיתי לבני היום את המנה הראשונה של הפרבנר התור הבא יוצא בעוד חודשיים ו-3 ימים האם זה בסדר 3 ימים איחור או שצריך בדיוק אחרי חודשיים"? תודה רינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעיה
ד''ר אורלי מגד19/05/2008אין שום בעייה, גם יותר מ-3 ימים זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוח זמנים לחיסון רוטה
ד''ר אורלי מגד19/05/2008מנה ראשונה בין 6-12 שבו'
הפרש בין המנות – 10-4 שבו'
מומלץ להשלים המתן עד גיל 20-22 שבו' ולא יאוחר מ-32 שבו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרבנראיטה19/05/2008
בתי בת 8 וחצי חודשים. כמה מנות פרבנר עליי לחסנה ובאילו מרווחי זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה מנות
ד''ר יצחק סרוגו19/05/20082 מנות ברווחים של 4 שבועות לפחות ומנ נוספת לפחות 8 שבועות מהמנה האחרונה ואחרי גיל 12 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרוונרמיכל16/05/2008
שלום רב,
עשיתי לבני חיסון פרוונר מנה ראשונה בגיל 29 שבועות מתי אני צריכה לעשות את המנה השנייה?
וכמה מנות הוא יצטרך לעשות ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוח זמנים לחיסון פרבנר
ד''ר אורלי מגד17/05/2008אם החיסון הראשון ניתן בין גיל 6-12 חדשים צריך סה"כ 3 מנות, המנה השניה 8 שבועות אחרי הראשונה והאחרונה לפחות 8 שבועות אחרי הקודמת ולא לפני גיל 12 חדשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון Prevanarבינה13/05/2008
שלום
כשבתי הייתה בת חודשיים קיבלה מנה ראשונה של חיסון זה
ידוע לי שמנה שנייה כעבור חודשיים
האם זה חייב להיות בדיוק חודשיים כי לנו זה יוצא קצת פחות (מנה ראשונה 17.3 והשנייה אמורה לקבל ב 14.05 )
1.האם יש בעייה בזה
2.האם כדאי לדחות בדיוק שיעברו חודשיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנה שנייה
ד''ר יצחק סרוגו14/05/2008זה לא משנה כמה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אדמת והריוןגלי13/05/2008
האם יכול להיות שרמת החיסוניות שלי ירדה למרות שחליתי בילדות באדמת? לפני כארבע שנים בדקתי והטיטר שלי היה מעל 30. לא מזמן עשיתי שוב בדיקת נוגדנים והטיטר יצא 17. האם כדאי להתחסן שוב במידה ואני רוצה להכנס להריון? כמה זמן צריך לחכות אחרי החיסון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמת
ד''ר אורלי מגד17/05/2008לא סביר שחלית באדמת בילדות, המחלה מאוד נדירה בארץ. שכיחה אדמדמת שהיא מחלה שונה לגמרי. כל אוכלוסיית ישראל מקבלת חיסון לאדמת מזה זמן רב ובודאי משם היו לך נוגדנים.
בעבר היתה המלצה לחכות חודש בין מתן חיסון להריון וההמצלה שונתה והיום אין צורך לחכות אחרי מתן החיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך לחכות בין החיסון להריון?
יעל14/07/2008ד"ר מגד שלום, אני מתכננת הריון בקרוב ובבדיקות הדם כייל הנוגדנים הראה 10, כלומר שלילי. בהמלצת הרופאה אני עומדת לעשות היום חיסון - והבנתי ממנה ומקריאה באתרים שונים שיש צורך להמתין 4 חודשים בין מועד החיסון לקיום יחסים לא מוגנים במטרה להכנס להריון. (מה שקצת דכדך אותי... אנחנו כבר בשלב ההתלהבות והציפיה) מתשובתך למעלה אני מבינה שאין זה כך. אשמח להבהרות ולפרטים נוספים תודה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ד''ר אורלי מגד15/07/2008אין צורך לחכות 4 חדשים. בעבר היתה המלצה להמתין חודש אחד והיום גם לא ממליצים את זה. גם במקרים שבטעות נשים בתחילת הריון (שלא ידעו שהן בהריון) חוסנו לא קרה כלום ולכן החששות היום הולכים ופוחתים. עדיין יש המלצה לא לחסן בהריון אך בודאי שאין צורך לחכות 4 חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי נעלמים סימני האבעבועות?מעיין13/05/2008
בני בן שנתיים כבר חודש וחצי אחרי האבעבועות ועדיין יש לו הרבה סימנים בגוף ובפנים מתי אלה ייעלמו לחלוטין. לאחר כמה זמן זה כבר נחשב כתמים.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות
ד''ר אורלי מגד17/05/2008לוקח שבועות רבים והנגעים נעלמים בהדרגה, לעיתים נשארות בסוף קצת צלקות. יתכן שיפור הדרגתי במשך מספר חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)