מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם לחסן תינוק נגד אבעבועות לאחר שחלה באבעבועותדרור13/08/2021
שלום
יש לי תאומים בני 10 חודשים שחלו באבעבועות רוח בגיל 6 חודשים .
השבוע עשינו להם בדיקת דם לגילוי נוגדנים לאבעבועות ....התשובה היא חיובית יש להם נוגדנים .
האם נחוץ לחסן את התינוקות בחיסון נגד אבעבועות בגיל שנה ?
תודה
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון נגד אבעבועות
ד''ר אריק האס13/08/2021לתינוק שחלה באבעבועות רוח ויש עדות סרולוגית בנוגדנים, אין צורך לקבל חיסון נגד מחלה זו.
יצוין שאין סיכון למי שחלה בעבר לקבל את חיסון נגד אבעבועות רוח, למשל בשילוב עם תרכיבים נגד חצבת, חזרת ואדמת.
בכל אופן חשוב לקבל חיסון נגד חצבת, חזרת אדמת בגיל 12 חודשים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדנים להפטיטיס bרחל05/08/2021
שלום,
בת 34. הרופאה ראתה את פנקס החיסונים שלי ואמרה שבילדותי התחסנתי להפטיטיס b.
היום עשיתי בדיקות דם - בערך כתוב שלילי negative, אולם בטווח הנורמה שהינו בין 0 ל- 9.9 רשום לי 113. מה משמעות הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקות שעשיתי היום
רחל05/08/2021HEPATITIS Bs Ab - יצא 113 כשבטווח רשום 0-9.9
HEPATITIS Be Ab - תוצאה NEGATIVE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאפא בגיל מאוחרגילה04/08/2021
שלום רב.
הבת שלי קבלה התקף פאפא אחרון בערך בגיל 13.היום היא בת 18 ופעמיים במהלך החודש האחרון,בהפרש של שבועיים חזרו התסמינים של חום גבוה,כאבי שרירים,גרון שנראה מודלק אך במשטח גרון יצא נקי ובחילות.שאלתי היא האם יתכן והתקפים חזרו אחרי 5 שנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
PFAPA בגיל 18
ד''ר אריק האס04/08/2021שלום רב,
כן זה אפשרי. יחד עם זאת, יש סיבות אחרות לתסמינים שאת מתארת. מומלץ לפנות לרופא המטפל ובמידת הצורך, מומחה באטיולוגיה של חום חוזר כגון ראומוטולוג.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון mmrv לתינוקת בת שנהנטלי02/08/2021
היי,
האם יכול לעלות חום לתינוק 3 ימים אחרי חיסון mmrv?
אני רואה שכתוב בכל מקום בין 5-12..
אצלנו עלה החום ביום ה-3 יחד עם נזלת ושיעול קל, רוצה לדעת האם אפשר לייחס את זה לחיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חום 3 ימים לאחר חיסון MMRV
ד''ר אריק האס03/08/2021שלום רב,
תודה על השאלה. למרות שבדר"כ חום מופיע כשבוע לאחר החיסון, הוא יכול להופיע גם לפני. כמו כן, יש אפשרות שמדובר בחום ממקור אחר כגון מחלה זיהומיות לא קשורה לחיסון.
מומלץ לפנות לרופא המטפל להערכה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רספרים כטיפול מונע ל pcpתמרה31/07/2021
שלום
צריכה לקחת רספרים כטיפול מונע כל עוד ואני נוטלת סטרואידים במקביל לטיפול ביולוגי.
השאלה שלי אחרי כמה זמן אני "מוגנת" מהרגע שהתחלתי לקחת את התרופה?
בנוסף, האם למי שרגיש ל- G6PD מותר לקחת את התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול מונע ל-PCP
ד''ר אריק האס02/08/2021שלום רב,
באופן כללי, לא מומלץ למי שסובל מחסר ב-G6PD לקחת TRIMETHOPRIM-SULFA או DAPSONE.
יש תרופה נוספת בשם ATOVAQUONE שגם יכול לעזור. אני מציע שתפנה לרופא המטפל לקבוע את התרופה המתאימה לך.
הגורם הסיכון העיקרי ל-PCP הוא חוסר טיפול מונע. אני לא מכיר עבודות שמראות תחלואה תוך כדי תחילת הטיפול כדי לקבוע כמה זמן מתחילת התרופה יש הגנה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון להפטיטיס Bלימור30/07/2021
שלום
האם מספיק להתחסן לחיסון זה רק פעם אחת בחיים על מנת שיהיו נוגדנים בגוף או שצריך לחזור על החיסון בשלב כשלהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון לדלקת כבד נגיפית B
ד''ר אריק האס30/07/2021שלום רב,
החיסון ניתן ב-3 מנות ב-0, 1, ו-6 חודשים.
צריך לקבל את כל המנות כדי להיות מוגן.
לרוב האוכלוסיה אין צורך לחזור על הסדרה אך עובדי בריאות ותלמידי מקצועות הבריאות הנמצאים בסיכון לבוא במגע עם נוזלי הגוף צריכים לבצע נוגדן. במקרה ואין נוגדן, עליהם לקבל מנות חוזרות ולבדוק אם יש תגובה חיסונית.
יש הנחיות דומות לאוכלוסיות בסיכון כגון מטופלי דיאליזה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של תוקף החיסון נגד קורונהיואל26/07/2021
שלום ד"ר האס,
אני שואל בעניין חיסון לבתי בת ה-13.
בזמנו פורסם שתוקף החיסונים של פייזר יפוג בסוף יולי. כיום, מספר ימים לפני סוף יולי, האם יש הבדל בין החיסון כפי שהוא לבין החיסון כפי שיהיה ב 1.8? (שאז יפוג התוקף)
אני משער שאין הבדל משמעותי, מה עלי להסיק מכך?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון לפני תאריך התפוגה
ד''ר אריק האס26/07/2021שלום רב,
חשוב לתת חיסון כאשר הוא בתוקף על פי היצרן ולא אחרי. מבחינת בטיחות או יעילות התרכיב, אין לחשוש לחיסון כל עוד שהוא בתוקף - אין הבדל בין ימים ספורים (או אפילו אותו יום) לימים רבים עד תאריך התפוגה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום תינוקת שלי בת שנה והיא צריכה לקחת מחומשת מנה רביעית ביום רישון הקרוב ואתמול היה לה חום 38.9 ונתתי לה אקמול ושמתי אתה באמבטיה ולא היה חום אחרי כך , האם אני יכולה לתת לה מתחמושת ביום רישון או לא.ריהאם16/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

חיסון לאחר חום
ד''ר אריק האס26/07/2021שלום רב,
הפורום מיועד לשאלות כלליות ולא להנחיות רפואיות במצבים פרטיים. ממליץ בשאלות מסוג זה לפנות לרופא המטפל או לאחות המחסנת בטיפת חלב.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה וחזרה לחו"ל לאחר חיסוניםרחלה14/07/2021
שלום רב,
הבן שלי טס לשבועיים לארהב , מחוסן עם 2 חיסונים.
האם כדאי שלא ניפגש איתו ,במשך שבועיים לאחר שיחזור,
מסיבות אלו:
1. אנחנו בני 70, מחוסנים ב-2 חיסונים עם גורמי סכון.
2.יש לנו נכדים צעירים, בני פחות מגיל 12 שלא חוסנו.
3. אני פוחדת מהוריאנטים שיש בשדה העופה, המטוס וארהב.
4. האם שיחזור רצוי גם לא להיפגש, עם אשתו ובתו במשך שבועיים?(הם חוסנו ולא טסו איתו, אך שיחזור יהיה איתם בבית)
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חזרה מחו"ל הנחיות משרד הבריאות
ד''ר אריק האס14/07/2021שלום רב,
אני ממליץ על יישום ההנחיות של משרד הבריאות לחוזרים מחו"ל ולמניעת התפשטות הקורונה (עטיית מסכה, היגיינה ושמירת מרחק). אני לא רואה צורך לנקוט בצעדים נוספים מעבר למפורט בהן.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון קורונה לילדה בת 13נשר03/07/2021
שלום
המשפחה נוסעת לארהב. כולם מחוסנים בת 13 לא מחוסנת
לפי התאריכים מסתמן כי תוכל לקבל חיסון אחד לפני הטיסה אבל השני נופל אחרי 31/7/21 מה עושים ?נותנים מנה אחת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון נגד קורונה לבת 13
ד''ר אריק האס04/07/2021אם לא ניתן לקבל את המנה השנייה לפני הנסיעה, מומלץ לנסות לקבל אתה בארה"ב. אם הדבר לא אפשרי, לתת בחזרה לארץ לפחות 21 ימים לאחר המנה הראשונה. אין גבול עליון לקבלת המנה השנייה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון קורונה ופעילות גופניתלי29/06/2021
שלום דוקטור. ביתי בת 13 נערה בריאה וספורטיבית.
מחר מתואם תור לחיסון קורונה מנה ראשונה.
אחר הצהריים יש לה אימון ספורטיבי ובערב חזרות למופע ריקוד. האם מותר לעשות פעילות גופנית מספר שעות לאחר החיסון?
ושאלה נוספת- אני קצת מוטרדת מהעובדה שהחיסונים עומדים להיות פגי תוקף..שזה ממש גבולי.
האם אין בעיה מהבחינה הזאת?
תודה, לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פעילות גופנית לאחר חיסון נגד נגיף קורונה החדש
ד''ר אריק האס02/07/2021שלום רב,
אין מניעה לפעולת ספורטיבי לאחר קבלת החיסון.
אין הבדל ביעילות החיסון או בטיחותו בזמן לפני תאריך התפוגה לתקופות מוקדמות יותר, וזה לא מהווה שיקול רלוונטי לעיתוי קבלת החיסון.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פפילומה למי שהיתה אלרגית לחיסון שעלתלירון09/04/2021
שלום ד"ר,
ביתי בת 13 עומדת להתחסן נגד פפילומה במסגרת בי"ס.
כשהיתה בת חודשיים, פתחה אפטיות לאחר חיסון מחומשת. לאחר אשפוז של כשבוע בבית חולים נאמר לנו לא לחסן אותה יותר לשעלת בגלל תגובתה לחיסון (המשיכה לקבל את כל יתר החיסונים מלבד שעלת).
השאלה היא האם ניתן לחסן אותה נגד פפילומה למרות התגובה שפתחה בעבר לחיסון כנגד שעלת (ראיתי שיש מרכיב משותף לשני החיסונים - polysorbate80)
תודה!
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה בעבר לחיסון נגד שעלת
ד''ר אריק האס09/04/2021לא מדובר בהוריית נגד או באזהרה לקבלת התרכיב נגד פפילומה. ניתן לחסן.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון צהבת בי למתנדבת מד"אמני30/03/2021
שלום,
הבת שלי בת 16.5 וומחוסנת כרגיל מגיל לידה.
לאחרונה מתנדבת במד"א ובעקבות כך התבקשה לבצע בדיקת נוגדנים לצהבת בי. בבדיקה התגלה שאין נוגדנים.
הופנתה לביצוע חיסון על ידי רופאת הילדים ובדיקת נוגדנים לאחר כשבוע.
האחות שחיסנה שאלה אם זה החיסון הראשון או שני או שלישי ואז הסבירה שיש 3 חיסונים. לא ידענו כלל על 3 חיסונים.
השאלה:
האם בכל מקרה מבצעים 3 חיסונים או שעושים רק אחד לפי הוראת הרופאה?
תודה לייעוצך
הרופאה כלל לא דיברה על 3 חיסונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסונים נגד דלקת כבד B
ד''ר אריק האס30/03/2021שלום רב,
קיימות שתי אפשרויות למי שחוסן בעבר אך אין נוגדנים בבדיקה:
1. לקבל מנת דחף אחת, ואם יש נוגדנים, אין צורך במנות נוספות. אם אין, יש להשלים שתי מנות נוספות.
2. לקבל שלוש מנות, ולבדוק נוגדנים רק לאחר המנה השלישית.
שתי החלופות מקובלות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרודקס אנטיביוטיקהמורן12/03/2021
שלום,
האם ציפרודקס מתאים לזיהום בקררפת?
כמו כן האם האנטיביוטיקה מתאימה למי שרגיש ל- G6PD?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציפרודקס
ד''ר אריק האס13/03/2021מותר למי שסובל מחוסר G6PD לקבל ציפרודקס. לשאלות טיפוליות כגון אם אנטיביוטיקה מתאימה לזיהום מסוים, יש לפנות לרופא המטפל.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון קורונה ולאחר מכן בדיקת mriשרונה07/03/2021
שלום, האם אפשר לעשות בדיקת mri (עם גדילניום לוריד) כמה ימים אחרי חיסון שני של קורונה? או שצריך לשמור על זמן מסוים בין החיסון לבדיקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
MRI וחיסון נגד קורונה
ד''ר אריק האס13/03/2021ניתן לבצע MRI בו זמנית, ובכל פרק זמן לפני חיסון קורונה או אחריו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)