מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זמן דגירה cmv- בדיקותשואלת14/01/2023
שלום רב,
בהמשך להודעה הקודמת שלי , לאחר שהיה חשש שבתי חולה במחלת הנשיקה (חשש לא מבוסס), יש לציין שבעבר כבר היה לה cmv.
אני בהריון ללא נוגדנים בכלל ורופא הנשים אמר לי לעשות בדיקה עוד שבוע. מהקריאה שלי באינטרנט זה נראה לי מוקדם.
האם בדיקה שלילית חמישה שבועות מהחשיפה כביכול זה מספיק אמין ואומר שלא נדבקתי ? אני מאוד מודאגת..
הרי אי אפשר להיבדק כל שבוע.
האם חמישה שבועות זה מספיק אמין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה על CMV
ד''ר אריק האס14/01/2023כמו שנאמר בהודעה הקודמת, יש להיות במעקב של רופא הנשים. מהפרטים שנמסרו, לא נשמעת סיבה לדאגה מיוחדת. לשאלות נוספות, נא להתייעץ עם הרופא הנשים שלך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה לילדה ואמא בהריוןשואלת11/01/2023
שלום רב,
הבת שלי בת 7 יש לה מוגלה ענקית בשקדים צינון ושיעול, משטח גרון שלילי, ללא חום.
הרופא אמר שזאת כנראה מחלת הנשיקה.
היא כבר היתה חולה בעבר בcmv ויש לה נוגדנים.
אני מאוד חרדה שזה שוב cmv מכיוון שאני בהריון בשבוע 11 ואין לי נוגדנים לcmv בכלל.
לדעתך זה נשמע שוב כמו cmv?
מתי אני צריכה לעשות בדיקת דם על מנת שבוודאות אדע שלא נדבקתי ? אם אני עושה בדיקת דם עוד חודש זה מספיק אמין שלא נדבקתי ?
אודה לתשובתך אני מאוד לחוצה
תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשד להדבקה ב-CMV
ד''ר אריק האס11/01/2023שלום רב,
לא ניתן לדעת בוודאות לפי התיאור אם מדובר ב-CMV או בנגיף אחר. על כן יש להיות במעקב עם הרופא הנשים שעוקב אחרי ההיריון, לדווח לו על האפשרות שנחשפת לנגיף בגלל הקליניקה של הבת, ושהוא יחליט אם יש צורך בביצוע בדיקות אצלך ועיתוין.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לפני הריוןשרון09/01/2023
שלום, אני בת 26 עשיתי חיסונים על מנת להתחיל לעבוד במשרד הבריאות. החיסונים שעשיתי: דיפתריה וחיסון (אצלולארי) לשעלת (Diphtheria Tetanus acellular Pertusis) – החיסון נקרא Boostrix. וחיסון של שיתוק נגד ילדים v3eiizu.כעת אני רוצה להתחיל לנסות להיכנס להריון האם מותר ? האם אני צריכה לחכות זמן מסוים בשביל לנסות להיכנס להריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון אחרי קבלת חיסונים
ד''ר אריק האס09/01/2023שלום רב, אין מניעה להיכנס להריון אחרי קבלת החיסונים שציינת. כמו כן, אין צורך בתקופת המתנה כלשהי אחרי קבלת החיסונים כדי להיכנס להריון.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיה ופיצול חיסוניםדני24/12/2022
שלום דוק,
אני עומד בפני החלטה על הורות משותפת עם מישהי שמתנגדת לתת חיסונים בדרך המקובלת, לאחר שהייתה בייעוץ אצל רופא היא מענוינת לא לתת או לרווח אותם באופן הבא:
*צהבת B: אפשר לחכות לגיל 3, כי אין
סכנה ממשית להידבק בגילאים
האלו.
*מחומשת : בגלל העומס הנגיפי של חמישה
חיסונים מומלץ להתחיל בגיל
שנה ולהפריד אותם.
מחומשת- דפטריה דלקת גרון אין צורך- לא מסוכן
מחומשת- טטנוס לתת מומת בגיל שנה
מחמשת- שעלת שיעולים אין צורך – לא מסוכן
מחומשת-פוליו מומת לתת מומת בגיל שנה
מחומשת- דלקתקרום המוח - לתת בגיל שנה וחצי
*פנאוממוקוק - אין צורך- לא מסוכן
*רוטה - אין צורך- לא מסוכן
*פוליו מוחלש חצי שנה אין צורך אם נתנו את המומת.
*MMRV- מחלות ללא סיכון משמעותי לתינוק כי לא שכיחות בגילאים הרכים או שלא מסוכנות.
חלקן מסוכנות. יוצר עומס בגוף של 4 חיסונים יחד, לכן אם לוקחים כדאי לפצל ולדחות לגיל 3. חיסון שתופעות הלוואי שלו נקשרות בפגיעות כמו אוטיזם וכדומה. סביר להניח שאלו ימנעו כשהחיסון ינתן בגיל למבו גרים. זאת הגנה על המבוגרים שסביב
התינוק. מאוחר יותר כשהמערכת החיסונית חזקה יותר ומחסום דם המוח סגור.
*צהבת A לא מסוכן לקטנטנים (ללא תסמינים) והסיכוי להדבקה
בישראל מזערי,כי היא מתרחשת על ידי אכילה ושתיה מזוהמים.
- אין צורך,אפשר לדחות לגיל 3.
אשמח לשמוע את דעתך בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חריגה מלוח החיסונים המומלץ של משרד הבריאות
ד''ר אריק האס24/12/2022שלום רב,
לא ברור מה אתה מבקש לשמוע. מה שציטטת מלא טעיות ואי דיוקים. הסיבה שנותנים חיסונים לתינוקות היא שהם בסיכון להרבה מחלות זיהומיות. הקביעות שמחלות אלה אינן מסוכנות לתינוקות פשוט לא נכונות.
גם פיצול חיסונים לא הוכיח את עצמו כיותר בטוח מאשר קבלת חיסונים בלוחות זמנים המומלצים. להיפך, מתן החיסונים במועדים שונים מגביר את הסיכון שבאחד המועדים יהיה חום, כאבים, אודם מאשר לקבל בשילוב. זה בנוסף לעובדה שילדים שמקבלים חיסונים בפיצול לא תמיד עומדים בהבטחת ההורים ויוצא מכך שהם לא מחוסנים ובסיכון למחלות הנמנעות על ידי חיסונים לזמן ארוך משמועתית מאשר ילדים שמקבלים על פי הלוח המקובל. אם יש שאלות נוספות או לשמוע יותר על הלוח המקובל, אני ממליץ לפנות לרופא ילדים של התינוק אחרי הלידה.
בברכה,
ד"ר אריק האס
אני ממליץ לקבל את החיסונים לפי הלוח של משרד הבריאות. דחייה של חיסונים גורמת לכך שילדים נמצאים בסכנה למחלות שהן ניתנות למניעה כמעט לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון מנגוקוק bדורית20/12/2022
תינוק בן חודשיים ושלושה שבועות. הומלץ על חיסון מנגוקוק b. (שאינו נמצא בסל ואינו ניתן בטיפת חלב)
שאלתי - האם החיסון הנו חיי ומוחלש? (קראתי שצריך לפחות חודש בקבלת חיסון חיי מוחלש לחיסון חיי מוחלש אחר.)
האם צריך להתייחס בקבלת החיסון מנגוקוק b, לחיסונים של גיל חודשיים ולחיסונים של ארבעה חודשים? מתי מומלץ לתת את החיסון מנגוקוק b בהתאם לשיגרת החיסונים שהוזכרו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון נגד מנינגוקוק זן B
ד''ר אריק האס21/12/2022שלום רב,
1. החיסון אינו חי-מוחלש.
2. משרד הבריאות ממליץ לא לתת את החיסון יחד עם חיסוני שגרה אחרים כדי להימנע מחום גבוה. המלצה זו אינה קשורה למרווחים בין תרכיבים חי-מוחלשים.
3. ניתן לתת את החיסון מגיל 8 שבועות, בנפרד מחיסוני השגרה שניתנים בגיל חודשיים בהפרש של 72 שעות לפחות.
4. ניתן לפנות לרופא ילידם של התינוק עם שאלות נוספות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmv אחרי תשובה שליליתליהי18/12/2022
שלום🙂 אני בהריון בשבוע 12
שלילית לcmv מלפני ההריון.
מאז במעקב , בתחילת השבוע יום ראשון קיבלתי תשובה של בדיקת דם והבדיקה שלילית.
ביום שישי התחלתי לפתח תסמינים של כאבי גרון,חולשה,צינון ועייפות…
האם זה יכול להיות cmv? או שמא הבדיקה יצאה שלילית ביום ראשון אז אין סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CMV אחרי תוצאה שלילית
ד''ר אריק האס18/12/2022שלום רב,
התסמינים יכולים להתאים CMV אך אינם ספציפיים, כלומר יש גורמים זיהומיים (ואחרים) שיכולים לגרום לתסמינים דומים. כדי להחליט אם יש צורך לבצע בדיקות כדי לאבחן, יש לפנות לרופא המטפל שלך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורונה הדבקה מחפצים אישייםעינת15/11/2022
שלום, האם קורונה עוברת דרך חפצים אישיים?ההורים שלי חולים בקורונה והביאו לי אוכל בשקית ומצעים. שמו לי במעלית ואני אספתי. השאלה אם זה מדבק דרך חפצים שהרגע הם נגעו בהם והם חולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדבקה בנגיף דרך חפצים
ד''ר אריק האס08/12/2022שלום רב,
סליחה על האיחור במתן מענה. הנגיף מסוגל לשרוד על משטחים ו/או חפצים למשך שעות. יחד עם זאת לא ניתן לדעת מה מידת הסיכון של הדבקה בנסיבות שתיארת.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה זיהומית כלבדנה12/11/2022
נתתי עכשיו לכלב שלי בן ה-7 נשיקה ובטעות השן שלו נתפסה לי על השפה. עכשיו יש לי מין בליטה כזאת על השפה העליונה ממש בקטנה. לא רואים את זה. רק אני שמה לב. לא ירד דם וכלום. פשוט אי נוחות שלי קצת בשפה.
הוא מחוסן לכלבת ומשושה לפני שנה וחצי.
האם יש לי מקום לדאגה???
אפילו שלא ירד דם. נתפס לשניה בשפה האם יש חשש למחלה זיהומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בליטה בשפה
ד''ר אריק האס12/11/2022שלום רב,
אני לא רואה סיבה לחשוד במחלה זיהומית בממצאים שאת מתארת. יחד עם זאת, כמו כל שאלה רפואית, מומלץ שתגיע לבדיקה רפואית פרונטלית אצל רופא המטפל.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם צריך טטנוס?
דנה13/11/2022האם צריך טטנוס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך שאלה
ד''ר אריק האס13/11/2022לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים גיל חודשייםעדי עופר09/11/2022
שלום רב,
בני קיבל את החיסונים של גיל חודשיים. מספר שעות לאחר קבלתם החל בבכי עוצמתי ובלתי פוסק שנרגע רק לאחר כארבע שעות. בזמן הזה היו לו רעידות שבאות והולכות בגפיים (בעיקר ברגליים, כל פעם רגל אחרת, אך גם בידיים). כשנרגע גם הרעידות חלפו. בעלון לצרכן של חיסון המחומשת שפרסם משרד הבריאות, רשום שבכי בלתי פוסק וממושך מהווה "אזהרה". אשמח לדעת האם למול תופעות אלו ההמלצה היא להמשיך עם החיסונים. בנוסף אם תדע להכווין - עם מי עלי להתייעץ לגבי המשך מתן החיסונים (אני מעוניינת להתייעץ גם גורם רפואי שבקיא בהתוויות לגבי החיסונים על סוגיהם השונים ).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בכי אחרי קבלת חיסון גיל חודשיים
ד''ר אריק האס09/11/2022שלום רב, אני ממליץ שתפני לרופא המטפל של התינוק לקבלת החלטה. אם הוא בספק, הוא יכול לפנות לגורם מוסמך לעזרה בקבלת החלטה. בעיקרון את אמורה לדווח על זה גם לטיפת חלב, שידווחו ללשכת הבריאות וגם בלשכה יש צוות של מומחים שיכולים להחליט אם ניתן להמשיך לחסן.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפילים לילדה בת שלוש וחצייעל09/11/2022
שלום,
לבת שלי יש טפילים ואני נותנת לה מיום שישי פלאג'יל, עד היום זה 14 פעם ואני עדיין רואה שיש לה בצואה, אני צריכה לסיים ביום שני בבוקר, אחרי עשרה ימים, האם זה תקין שאני עדיין רואה בצואה את התולעת, היא תולעת עגולה, לא רואה תזוזה
זה נקרא:dientamoeba
מחכה לעדכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממליץ לך לבקר או לדבר טלפונית עם רופא המטפל
ד''ר אריק האס09/11/2022שלום רב, אני ממליץ לך לבקר או לדבר טלפונית עם רופא המטפל של הילדה. אם יש צורך, רופא המטפל ייצור קשר או יפנה אתכם למומחה בתחום. לא מדובר בשאלה שנוכל לעזור בפורום זה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים בגיל 24ע29/10/2022
שלום, קיבלו אותי לעבוד במשרד הבריאות עבודה שלא קשורה לחולים אני בתפקיד מזכירותי שלא רואה אף אחד. ביקשו ממני לפני תחילת עבודה לעשות את החיסונים הבאים: צהבת, חיסון נגד שיתוק ילדים, נגד דיפתריה טטנוס, שעלת, אבעבועות רוח, חצבת, חזרת, אדמת ושפעת עונתית. האם אני באמת צריכה לעשות את כל החיסונים האלה למרות שעשיתי שהייתי קטנה? מה הסכנות בביצוע חיסונים אלה בשלב זה ? מותר להיכנס להריון לאחר מכן ?
יש נוהל המסדיר חיסונים לעובדים במערכת הבריאות
ד''ר אריק האס09/11/2022שלום רב,
יש נוהל (חוזר מנכ"ל) המסדיר חיסונים לעובדים במערכת הבריאות, כולל אנשים שאינם באים במגע עם אנשים. רשום שם החיסונים שיש לקבל אותם. אם יש פנקס חיסונים יסמכו על חיסונים שניתנו. ניתן לחלק מהחיסונים לערוך בדיקת נוגדנים ולהוכיח חסינות אם הנוגדנים חיוביים. אין בעיה להיכנס להריון אחרי קבלת החיסונים שהזכרת. ממליץ שתפני לאחות אפידמיולוגית בלשכת הבריאות הקרובה לאזור מגורייך והם יכולים לעזור לך להשלים מה שעלייך לעשות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן חיסון נוסף נגד נגיף הפפילומהלילך10/09/2022
שלום,
הבן שלי חוסן פעם אחת בארה"ב בשנת 2019 (נדרש ע"י משרד הבריאות האמריקאי)לפני שחזרנו לארץ ולא קיבל את המנה השניה לאחר שישה חודשים. עכשיו הוא בכיתה ח' ונראה שמחסנים בשתי מנות. אני חוששת לחסן אותו שוב בעוד שתי מנות. השאלה שלי, האם זה בטוח בריאותית לחסן אותו שוב במנה הראשונה למרות שכבר חוסן לפני שלוש שנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה בטיחותית לתת את החיסון אחרי 3 שנים
ד''ר אריק האס10/09/2022שלום רב,
אין בעיה בטיחותית לתת את החיסון אחרי 3 שנים. אחות בריאות התלמיד אמורה להכיר במנה שניתנה בחו"ל ולהשלים את המנה השנייה בארץ, בלי קשר למרווח ארוך בין המנות. אין צורך לקבל מנה שלישית על אף הזמן שעבר, וגם את זה אחות בריאות התלמיד אמורה לדעת.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמה של בוסטר כיתה ב חיסון IPVשלי24/08/2022
שלום
אנחנו גרים בחו"ל והילדה שלי פספסה את החיסונים של כיתה ב בארץ. כן קיבלה בסוף כיתה א לפני שיצאנו לשליחות TDAP ולכן צריכה להשלים רק רת הבוסטר של IPV . לפי מה שאני מבינה את חיסון רק ל IPV אלא זה ניתן תמיד בשילוב עם חיסון נוסף. האם זה נכון? או שאפשר להשיג? ואם לא, האם יש מניעה שתקבל עכשיו (3 נשים לאחר ה TDAP ) חיסון IPV משולב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קיים תרכיב שמכיל רק IPV ללא אנטיגנים
ד''ר אריק האס24/08/2022שלום רב,
קיים תרכיב שמכיל רק IPV ללא אנטיגנים אחרים וזה זמין בארץ. אין לי אפשרות להגיד אם זה זמין באזור הספציפי בו אתם מתגוררים.
אם אין אפשרות להשיג את התרכיב IPV, מותר לתת מנה של Tdap-IPV בנסיבות שתיארת.
בכל זאת אם אתם נמצאים בחו"ל אני ממליץ שתחסנו את הילדה לפי ההמלצות הממשלתיות של המדינה בה אתם נמצאים בקשר להשלמת חיסונים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליו חי מוחלש -שאלהקרן21/08/2022
שלום ד"ר, תינוקת בת חצי שנה בדיוק חוסנה בתאריך 27.7 בחיסון פוליו חי מוחלש. בריאה ומחוסנת. בבית ישנה ילדה בת 4 וחצי, מחוסנת ובריאה, שלפני כ3 ימים בטעות נגעה בהפרשה צואתית של התינוקת ומיד לאחר מכן נגעה בתוך הפה שלה (הכוונה לבת ה4.5). התינוקת כאמור חוסנה בפוליו חי מוחלש. האם יש איזשהי סיבה לחשוש? מה הסיכויים שהיא עלולה להידבק? אודה לתשובתך, וברור לי שהשאלה לא נפוצה.
מגע עם צואה של מי שהתחסן בחיסון חי מוחלש
ד''ר אריק האס21/08/2022שלום רב,
אין סיבה לחשוש לבעיה כלשהי כולל הדבקה במצב שאת תיארת.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לפי גיל ולא לפי משקלשמרית20/08/2022
שלום, בתי בת 15.5 אמורה לקבל חיסון הפטיטיס B (קורס מתנדבים במד"א), חיסון ENGERIX B PED. היא גדולה מבחינה גופנית. לפי הרוקחת צריכה לתת לה מינון ילדים (עד גיל 15 כולל). האם זה יספיק למרות שהיא גדולה גופנית? זה אותו מינון שנותנים לגיל לידה בעצם.
בלי החיסונים לא תוכל להתנדב. מה עושים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון נגד דלקת כבד B
ד''ר אריק האס20/08/2022שלום רב,
ההתויות לחיסון הינן לפי גיל ולא לפי משקל. בניגוד לרוב התרופות הניתנים לילדים ולנוער, אין יחס ישיר בין משקל למינון. זאת מכיוון שמדובר בתגובה אימונית של הגוף לחלבון הנגיף ולא רמה של החומר הפעיל דם. לשאלות נוספות, אני מציע לפנות לרופא המטפל.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)