פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• בדיקת נוגדנים לאדמת
    שני
    14/08/2022

שלום רב, אני בת 35.
    כחלק מחידוש בדיקות לקראת ivf בדקו נוגדנים לאדמת, בעבר נבדק רק נוגדי igg שהיו חיובים. כעת בדקו גם נוגדני igm והתוצאה יצאה חיובית ועברה אימות שיצא חיובי גם. ביקשו ממני לחזור על הבדיקות לאחר חודש וחצי והתוצאות הן:
    RUBELLA Ab IgG
    תוצאה 36.6 IU/mL

RUBELLA Ab IgM
    תוצאה Positive

מה המשמעות של תוצאה חיובית למרות שיש לי נוגדנים לאדמת? למה הבדיקה חוזרת חיובית גם לאחר חודשיים? לא היו לי תסמיני אדמת ולא פריחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת נוגדנים לאדמת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• IgM Rubella

ד''ר אריק האס
    14/08/2022

שלום רב,

למרות שנוגדן מסוג IgM יכול להצביע על זיהום לאחרונה בנגיף אדמת, זה לא הגורם היחיד. למשל, יש אנשים ש-IgM נשאר גבוה אחרי קבלת חיסון, או כתגובה צולבת מנגיף אחר.
    אני ממליץ להיות במעקב עם הרופא שלך על השאלה אם יש צורך במעקב או המשך בירור.

בברכה,

ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה חיסון מועדף להפטיטיס B
    אנונימי
    13/08/2022

שלום,
    הבן שלי בן 15 צריך לקבל חיסון להפטיטיס B כמתנדב במדא.
    אמרו לנו שיש שני חיסונים אפשריים אנג'ריקס וסייביוואק. איזה מהם עדיף?
    האם סייביוואק קיבל את אישור ה FDA?
    למה החיסון של סייביוואק לא ניתן בשגרת החיסונים לכל הילדים?
    תודה.

הוספת תגובה

• חיסון מועדף לדלקת כבד נגיפית B

ד''ר אריק האס
    13/08/2022

שלום רב,

שני התרכיבים תקפים למניעת דלקת כבד נגיפית B. לאנשים שקיבלו שלש מנות תקפות של חיסון בעברם ועם זאת אין עדות לנוגדנים, יש עדיפות לתרכיב SCIBVAC בכך שהוא הדגים אימוגניות (תגובה אימונית לאחר חיסון) גבוהה יותר מתרכיבים אחרים.

החיסון קיבל אישור מה-FDA בסוף שנת 2021. יצוין שהחיסון פותח בישראל וקיבל אישור רגלוטורי ממשרד הבריאות הישראלי. לא חייב אישור ספציפית מה-FDA כל עוד שהתרופה/חיסון עבר תהליך רגולטורי במדינה מערבית, כולל ישראל. על סמך תהליך זה החיסון אושר לשימוש בארץ.

החיסון ניתן בשגרת החיסונים לתינוקות בעבר. כאשר קיימים תרכיבים דומים לאותה התוויה, משרד הבריאות בוחר תרכיב על פי מספר שיקולים, ונבחר תרכיב אחר על בסיס שיקולים אלה. לא מדובר בחששות לגבי בטיחות התרכיב או יעילותו.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון קורונה לפעוטות ובדיקת נוגדנים
    מיכל
    03/08/2022

שלום,

יש לי ילדה בת 3 ו-11 חודשים (כמעט 4).
    אני מעוניינת לחסן אותה לקורונה. לא ידוע לי שנדבקה בעבר.
    האם יש צורך לבצע לה בדיקת נוגדנים לפני החיסון לוודא שלא נדבקה בעבר?

תודה רבה

הוספת תגובה

• אין מניעה לתת חיסון למי שכבר חלה במחלה

ד''ר אריק האס
    03/08/2022

שלום רב,

משרד הבריאות טרם הפיץ את המלצותיו למתן חיסון לקבוצת גיל זו. יחד עם זאת, קשה להאמין שתהיה המלצה לבדוק נוגדנים לפני מתן חיסון כאשר אין המלצה כזו לקבוצות גיל אחרות.

באופן כללי אין מניעה לתת חיסון למי שכבר חלה במחלה.

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון קורונה פעוטות
    שרית
    31/07/2022

הבנות שלי בני 2.9 חלו לפני שלושה שבועות בקורונה
    האם לפי דעתך צריך לחסן אותם כעת שהחיסונים זמינים?
    (כי אין לדעת באיזה ואריאנט חלו)

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון קורונה פעוטות

הוספת תגובה

• חיסון נגד קורונה לבנות שנתיים שאומתו

ד''ר אריק האס
    31/07/2022

שלום רב,

אין צורך לחסן ילדים שנדבקו כעת. יש לעקוב אחרי הנחיות משרד בריאות לחיסון מחלימים בקבוצות גיל. למיטב ידיעתי, הנחיות אלה טרם הופצו.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדנים להפטיטיס B
    שני
    18/07/2022

שלום,

בני חוסן בילדות להפטיטיס B (מספר חיסונים על פי מה שנדרש).
    לפני פחות משנה הוא עשה בדיקת נוגדנים כדי להתנדב במד"א ויצא Undetectable.
    בעקבות כך הוא חוסן במנה נוספת.
    השבוע (תשעה חודשים לאחר החיסון) בבדיקת דם בתוצאות מצויין שוב Undetectable. כלומר נראה שהמנה הנוספת לא שינתה את המצב.

שאלתי,
    1. האם יכול להיות שהוא לא פיתוח נוגדנים למרות כל החיסונים?
    2. האם יש בדיקה מעמיקה יותר כדי לבדוק אם בכל זאת כן יש נוגדנים גם אם בכמות מועטה?
    3. מה עושים במקרה כזה, האם יש טעם להמשיך ולחסן עוד חיסון או שניים עד שיראו נוגדנים, אם בכלל יראו? מה הגבול לכך?

אני שואלת לגבי בדיקה מעמיקה יותר כיוון שאולי הוא בכלל לא מפתח נוגדנים ואז מה הטעם להמשיך ולחסן.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    נוגדנים להפטיטיס B

הוספת תגובה

• תוספת לשאלתי הקודמת - נוגדנים להפטיטיס B

שני
    20/07/2022

קראתי במשרד הבריאות שבדיקת דם כדי לבדוק נוגדנים להפטיטיס B יש לעשות 4-8 שבועות לאחר החיסון. במקרה שלנו זה נעשה כ- 9 חודשים לאחר החיסון (חוסן במנה אחת).
    מה ניתן לעשות כרגע כדי לברר נוגדנים מלבד לחסן שוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת כבד נגיפית B

ד''ר אריק האס
    20/07/2022

שלום רב,

יש לקבל עוד שתי מנות של חיסון נגד דלקת כבד B (השנייה לפחות 4 חודשים אחרי המנה הראשונה), ולבצע נוגדנים מסוג HBsAb כ-4-8 שבועות אחרי המנה השניה. אם יש אפשרות לקבל חיסון נגד דלקת כבד B בשם SCI-B-VAC, רצוי לקבל את המנות בתרכיב זה.

אם התשובה מעל 10MIU הוא נחשב מחוסן.

אם אחרי *6* מנות של חיסון אין נוגדנים בדם, יש להגדיר אותו כ'לא מגיב'. במקרה זה רצוי לפנות למרפאת חיסונים של לשכת הבריאות הקרובה למקום מגורייך להסביר מה התהליך.

בקשר לשאלות ששאלת בשאלה המקורית התשובות הן:
    1. כן.
    2. לא.
    3.ראי תשובתי הנ"ל.

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החיסון שהוא קיבל לפני 9 חודשים

שני
    20/07/2022

תודה על התשובה.
    החיסון שהוא קיבל לפני 9 חודשים היה מסוג ENGERIX-B PED
    (גם כשהיה תינוק קיבל 3 מנות מסוג זה של חיסון)

להמשיך למנות 2+3 עם אותו הסוג ( ENGERIX-B PED), או להחליף ל- SCI-B-VAC?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם זמין SCI-B-VAC למנות אלה

ד''ר אריק האס
    20/07/2022

שלום רב,

אם זמין - SCI-B-VAC למנות אלה. אם לא - כל חיסון מורשה שזמין כולל ENGERIX.

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילו הגבלות חלות על חולים ונשאים של מחלות מין?
    יוסי
    09/07/2022

האם ישנו איסור כלשהו על חולי ונשאי מחלות מין לקיים יחסי מין בכלל או בתנאים מסויימים?
    האם ישנה המלצה רשמית של משרד הבריאות לחולי ונשאי מחלות מין לקיים יחסי מין בכלל או בתנאים מסויימים?
    מה עמדת האיגודים המקצועיים בנושא?

באתר של משרד הבריאות מצאתי רק את המשפט "הימנעו ממגע מיני ללא קונדום עם מי שידוע כחולה במחלת מין." שמתייחס לפרטנר ולא לחולה עצמו.

הוספת תגובה

• הגבלות חלות על חולים ונשאים של מחלות מין

ד''ר אריק האס
    09/07/2022

שלום רב,

עיין באתר של משרד הבריאות 'המלצות למניעת הידבקות במחלות מין' ובאתר של מרפאת לוינסקי SAFE-SEX.

לקבל עמדות רשמיות של איגודים, אני ממליץ שתפנה אליהם ישירות.

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדנים להפטיטיס b
    נויה
    10/06/2022

שלום,
    ביתי עשתה בדיקת נוגדנים להפטיטיס B לצורך התנדבות במדא. לא היו לה נוגדנים למרות שקיבלה 3 חיסונים בילדות.
    ניתנה לה מנת דחף אחת לפני 8 חודשים sci-B-vac 10mcg
    בדקנו אחרי חודש מהחיסון והנוגדנים עלו לרמה של 200.
    בכל מקרה -נתנו לה מנת דחף אחת ולא סידרה של 3 מנות כי הבנו שאין צורך.
    בקרוב היא מתחילה לעלות על אמבולנסים - יש צורך לעשות לה בדיקת נוגדנים נוספת עכשיו או בעתיד?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    נוגדנים להפטיטיס b

הוספת תגובה

• נוגדן אחרי דחף

ד''ר אריק האס
    09/07/2022

שלום רב,

מי שמגיב עם כייל מעל 10 IU אחרי מנת דחף לאחר 3 מנות תקפות נחשב מחוסן כך שאין צורך לקבל עוד מנות ואין צורך לבצע בדיקות נוספות בהמשך.

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק חדש בבית וילדיםש לא חוסנו בחי מוחלש
    שמרית
    30/05/2022

הי שלום, רוצה לברר, שיש תינוק חדש בבית תודה לאל, ואחים שחוסנו במומת אולם לא בחי מוחלש, אחים בני 9+11, מה הסיכון במצב הנוכחי של מציאת זן בביוב לתינוק חדש בבית עד אשר הוא יוכל להתחסן?
    האם במצב זה רצוי לעשות לילדים חי מוחלש? כי הרי זה הופך אותם לתקופה לנשאים והתינוק לא מוגן עוד.
    כנל לגבי אמא בהריון האם היות ילד מקבל חי מוחלש ומפריש ככ הרבה זמן לא יכול גרום לנשאות של האמא בהריון ולעבור שליה לעובר חס וחלילה? זה וירוס חודר שליה? תודה

הוספת תגובה

• חיסון חי מוחלש

ד''ר אריק האס
    30/05/2022

שלום רב, ניתן לחסן ילדים נגד פוליו בתרכיב חי מוחלש גם כאשר יש תינוק לא מחוסן כלל.

כמו כן, ניתן לחסן ילדים כאשר יש אישה הרה ואין חשש לעובר גם אם החיסון שניתן לילדים בטעות עובר לאשה.

באופן כללי השליה מסוגלת למנוע מעבר של נגיפים דרכה לעובר. לא ידוע על כל נגיף אם השליה מונעת את מעברה. באופן כללי נמנעים ממתן ישיר של חיסון חי מוחלש לאשה הרה גם אם הנגיף לא עובר את השליה.

יחד עם זאת, אין במצב זה למנוע מתן החיסון למי שיש התויה לקבל אותו (כגון בני בית של תינוק או אשה הרה) על פי תדריך החיסונים של משרד הבריאות.

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזמון פפילומה וחיסון פוליו מוחלש
    לירן
    26/05/2022

שלום,
    הבת שלי צריכה לקבל את המנה השנייה של פפילומה ואני רוצה לתת לה גם את המנה השנייה של התרכיב פוליו המוחלש.
    האם יש פרק זמן שצריך לחכות בין 2 החיסונים?
    תודה

הוספת תגובה

• מרווח המתנה בין חיסון נגד פפילומה ופוליו חי מוחלש

ד''ר אריק האס
    26/05/2022

שלום רב,

אין צורך בהמתנה בין שני התרכיבים. כמו כן, ניתן לתת להם בו זמנית באותו תאריך.

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי חיסון פפילומה
    מיכל
    22/05/2022

שלום
    ביתי אמורה לקבל את המנה השנייה של פפילומה בקרוב.
    קראתי כי יש המלצה של ארגון הבריאות העולמי שמנה אחת של החיסון מספיקה.
    מתלבטת אם לתת את המנה השנייה.
    האם הכתבה אמינה? האם צפוי שינוי בהנחיות בארץ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי חיסון פפילומה

הוספת תגובה

• מספר מנות של חיסון נגד נגיף הפפילומה האנושי

ד''ר אריק האס
    22/05/2022

שלום רב,

תודה על השאלה.

יש לקבל החלטות על חיסונים רק בהתאם להנחיות רשמיות של משרד הבריאות, ולא על פי כתבות, גם אם הם מצטטים וועדות מקצועיות כגון זה של ארגון הבריאות העולמי.

וועדת מומחים של ארגון הבריאות העולמי קבעה שמנה אחת מקנה יעילות דומה לזה של 2 מנות, ולכן ניתן לתת *1 או 2* מנות. קביעה זו חשובה בהרבה מדינות בעולם שלא נותנים *אף מנה* כי אינם יכולים (מסיבות כלכליות, תשתיות, וכו') לתת 2 מנות.

ייתכן שבעתיד משרד הבריאות בישראל יחליט שמספיק לתת מנה אחת ויתן הנחייה רשמית על כך. עד אז, אני ממליץ לקבל את שתי המנות על פי ההנחיות, ואין לחשוש לסיכון מהמנה השנייה, או להחליט על פי כתבה שאין צורך במנה שנייה.

יצוין שעד כה לא מוכרת לי מדינה מערבית (כגון ארה"ב, בריטניה, אוסטרליה) ששינתה את הנחיותיה למספר המנות למנה אחת בלבד.

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פפילומה לאחר מחלה
    יפית
    22/05/2022

שלום, הבת שלי צריכה לקבל את המנה השנייה של פפילומה. חלתה בקורונה ב8.5 והחיסון צפוי להיות ב30.5. האם מומלץ הפרש זמן בין המחלה לחיסון? ואם כן, של כמה זמן.
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פפילומה לאחר מחלה

הוספת תגובה

• חיסון נגד פפילומה לאחר COVID-19

ד''ר אריק האס
    22/05/2022

שלום רב,

אין צורך בתקופת המתנה לאחר הדבקה בקורונה וקבלת חיסונים כולל חיסון נגד נגיף הפפילומה האנושי.

בברכה

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פוליו בילדות שנת 1981
    ליאת
    17/05/2022

הי שלום, אני ילידת 81 ואני בהריון שבוע 28 תודה לאל. ילדיי הגדולים ילידי 2011 ו2013 לא חוסנו בחי מוחלש כי לא היה אותם שנים, אבל חוסנו בכל מנות המומת. אני שוקלת לחסנם כעת בחי מוחלש ולו בשל ההגנה שתהיה לתינוקת בעזרת השם משתיוולד עד שהיא עצמה תחוסן בחיסוני שגרה. עם זאת אני חוששת לתת להם חי מוחלש כעת שאני בהריון אם חלילה באיזה אופן יכול לעבור אלי או לעוברית כמובן, משימוש שירותים משותפים, מקלחת וזאת למרות היגיינה. מדובר על תקופה ארוכה של 6 שבועות אחרי החיסון ואם המנה השניה כעבור 4 שבועות שוב מתחיל סבב נוסף של 6 שבועות ואז מגיעה ללידה. אני רוצה לדעת מה לעשות מצרפת את דף פנקס החיסונים שלי האמא מ1981, ואשמח לדעת אם זה אומר שאני חוסנתי בכל החיסונים כולל בחי מוחלש ואם כן אם זה אומר ששום דבר לא יכול לעבור אלי או להריון במצב כזה? או שמא השנים שעברו החסינות שלו ירדה למרות שקיבלתי עוד מנת פוליו מומת ב2015.
    אם אני מוגנת ב100 אחוז מנשאות והעברה לעובר, אני חושבת לחסן אותם בשביל התינוקת כי הם הרי מוגנים כפי שהבנתי. ובכלל אשמח לדעת איפה עומדת כעת ההתפרצות האם רק בירושלים?תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פוליו בילדות שנת 1981

הוספת תגובה

• חיסון פוליו חי מוחלש לילדים של אשה הרה

ד''ר אריק האס
    17/05/2022

שלום רב,

מותר לחסן ילדים בחיסון חי מוחלש נגד פוליו כאשר יש אשה הרה בבית ואין סיכון בכך לך או לעובר.

לא ברור מצילום הפנקס שצירפת אילו חיסונים (מומת או חי מוחלש) קיבלת בעבר. ממספר המנות נראה שחוסנת באופן מלא לפי ההנחיות של אז, ואין צורך בגיל שלך לקבל מנות נוספות נכון לעכשיו. בכל אופן, מצב החיסוני שלך אינו צריך להיות שיקול במתן החיסון לילדים.

למידע עדכני על ההתפרצות והיקף של הימצאות הנגיף בביוב וכתוצאה מכך, בקהילה, ניתן לבדוק בחוזרים של האגף לאפידמיולוגיה של משרד הבריאות. במנוע חיפוש ניתן להזין: "הנחיות להתמודדות עם נגיף הפוליו 2022", יש מספר עדכונים, האחרון היה מ-27/4/2022 (מספר 5)

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזמון חיסונים ומה מומלץ
    יעל
    16/05/2022

שלום ד"ר,
    הבן שלי כמעט בן חצי שנה. בשל ענייני בטן (גזים וכו) פיצלנו את הרוטה וירוס וקיבל את המנה הראשונה רק כמעט בגיל 3 חודשים ומנה שניה לפני 3 שבועות. המנה הראשונה עברה ללא תופעות לוואי אבל מהמנה השניה כבר 3 שבועות של יציאות מרובות (עד 10 ביום).
    אמור היה לקבל השבוע את המנה השניה של חיסון הבקסרו אבל לאור היציאות המרובות הרופאה המליצה לדחות את החיסון.
    בתאריך 31.5 מתוכנן לקבל את חיסוני גיל חצי שנה השיגרתיים.
    מתלבטת למתי נכון לדחות את הבקסרו? מעדיפה לדחות בחודש כדי שיהיה כשבועיים אחרי חיסוני גיל חצי שנה כלומר 3 חודשים מהמנה הראשונה (ולא חודשיים). האם יש בעיה עם פער כזה? פוגע ביעילות?
    חוששת לצופף לו את הבקסרו לפני חיסוני גיל חצי שנה היות ומעלה חום אחרי החיסונים ומעדיפה שיתאושש בין לבין.
    אודה לחוות דעת מקצועית לגבי תזמון החיסון.

לקביעת תור
    סגירה
    תזמון חיסונים ומה מומלץ

הוספת תגובה

• אין עדות שמתן חיסונים בו זמנית

ד''ר אריק האס
    16/05/2022

שלום רב,

אין עדות שמתן חיסונים בו-זמנית או במרווחים קרובים בין תרכיבים שונים פוגע בבטיחות או ביעילות חיסונים מעבר למה שמוזכר בתדריך החיסונים. לכן איני ממליץ על המרווחים שאת מציעה כי אין עדות שזה יותר טוב לתינוק וזה יכול לגרום בעיכובים משמעותיים בקבלת כל המנות המומלצות של כל התרכיבים המומלצים.
    יחד עם זאת, מרווחים ארוכים מהמומלץ אינם פוגעים ביעילות החיסון או בבטיחותו וניתן להמשיך לקבל את המנות הבאות בכל מרווח. יוצא דופן חשוב לכלל זה הוא מנה שלישית של רוטה שאם לא מקבלים עד גיל 8 חודשים לא ניתן לקבל אחרי גיל זה.
    אני ממליץ לך לקבל את המנות של חיסוני שגרה וחיסון נגד מנינגוקוק B על פי תדריך החיסונים שכל אחות בטיפת חלב מכירה ויכולה לייעץ לך. אין חוות דעת מקצועית נוספת בשבילך מעבר לזה.

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבת וחיסון נגד כלבת
    שלי
    08/05/2022

שלום ד״ר, יש לי איזשהו עניין שמטריד אותי ומכניס אותי לחרדה יום יומית. לפני כחודשיים וחצי הייתי בעבודה ומשהו נשך/עקץ אותי ברגל בקרסול.. נכנסתי ללחץ שאולי זה חולדה או עכבר כי באמת יש לנו עכברים מחוץ למשרד, וכעבור חמישה ימים ראיתי עכבר מת מחוץ למשרד, לאחר שבועיים מהמקרה הלכתי למשרד הבריאות, החליטו לתת שני חיסוני כלבת מאחר ולפני כתשע שנים קיבלתי את כל הסדרה. אני פשוט לא מצליחה לתפקד מאז ומכניסה לעצמי לראש שיש לי כלבת, מאז יש לי הרבה רוק בפה , ובשבוע האחרון חרדות קשות כמו תחושת שיגעון .. לוקחת כדורי הרגעה האם לפי מה שתיארתי יש מצב שחליתי בכלבת ואני עומדת למות? והאם יש סיכוי אפילו קטן לחלות בכלבת מהחיסון עצמו?

לקביעת תור
    סגירה
    כלבת וחיסון נגד כלבת

הוספת תגובה

• תסמינים אחרי חיסון נגד כלבת

ד''ר אריק האס
    08/05/2022

שלום רב,

המקרה שתיארת אינו נשמע כמסוכן להדבקה בכלבת. אין אפשרות לחלות בכלבת מקבלת החיסון.

אני ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שלך על התסמינים שאת מתארת. בכל אופן אין סיכוי שהם קשורים למחלת הכלבת עצמה.

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון מוחלש פוליו
    יעלה
    26/04/2022

שלום, לאור הפרסומים האחרונים הסתכלתי בפנקס החיסון של בתי ילידת 2004 וראיתי שהיא חוסנה ב4 מנות של תרכיב מומת (בגיל חודשיים, 4 חודשים, שנה ו7 שנים) ובשתי מנות של תרכיב מוחלש (4 חודשים ו6 חודשים). האם היא מחוסנת כראוי? ראיתי שאחותה שגדולה ממנה ב3 שנים קיבלה 3 מנות של תרכיב מוחלש ולא רק 2. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון מוחלש פוליו

הוספת תגובה

• זה נשמע מעודכן מבחינת פוליו

ד''ר אריק האס
    26/04/2022

שלום רב,

זה נשמע מעודכן מבחינת פוליו. אם יש ספק, יש לעבור על הפנקס יחד עם רופא או אחות לראות אם יש צורך בהשלמות.

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה