שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שרהברה
    24/07/2011

האם ידוע לרפואה על תינוק שנולד עם סרטן? גידול סרטני?

הבן שלי נולד עם מלפורמציה ורידית, והרופאים לא בטוחים במאה אחוז אם זה זה או המנגיומה, בעקבות דברים שקראתי על זה ועוד הרבה מסביב שמעתי על אנשים שצמחה להם המנגיומה ואחרי זה התברר שזה היה אנגיו סרקומה.
    רציתי לשאול האם יכול להיות כזה דבר אצל תינוק.
    יש לציין שהוא עבר MRI עם חומר ניגוד אבל בגלל שזה הוזרק ליד הבעייתית, הוא לא אובחן במאה אחוז.

תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר דרור לוין
    24/07/2011

שלום רב!
    התשובה הבסיסית לשאלה שלך היא- כן! באונקולוגיה ילדים ילדים אנו מכירים ומטפלים גם בגידולים ממאירים אשר החלו עוד בחיים העובריים.
    לגבי השאלה שלך ביחס להמנגיומה מדובר בגידול שכיח יחסית בילדים ותינוקות ואילו אנגיוסרקומה היא תופעה נדירה בגילאים אילו.
    עדין יתכנו מקרים נדירים של גידול בתינוק אשר נראה כהמנגיומה שפירה אך יתכן בתוכו מרכיב של אנגיוסרקומה.
    ממליץ להתיעץ עם אונקולוג ילדים מומחה בתחום.
    רפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לתוספת הבנה

שרהברה
    24/07/2011

התינוק נולד לפני 5 חודשים.
    ראו אותו רופא ילדים, רופא עור מומחה, רופא כירורג פלסטיקאי בילדים מומחה.
    לפני הMRI ואחריו (וכן לאחר בדיקת US).
    בתשובת הMRI שלצערי איננה איתי כעת, נכתב שכנראה זה מלפרומציה ורידית אך בגלל החומר ניגוד א"א לקבוע במאה אחוז שזה לא המנגיומה. כלומר החשש להמנגיומה קטן מאוד.
    הבעיה שמציקה לי שהם טענו שאם זה מלפורמציה זה לא יקטן לבד, וזה כן התקטן בשני שליש!!! אני כבר מתחילה לחשוב שהם לא כ"כ מכירים מלפורמציות ורידיות וח"ו אולי זה גידול.
    האם אני צריכה להעלות כזה חשש בביקור המעקב הבא?
    (מתוכנן MRI למעקב לגיל 9 חודשים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לתוספת הבנה - תגובה

ד``ר דרור לוין
    24/07/2011

שוב שלום!
    תהליך שזה אשר קטן ללא טיפול אינו מתאים/חשוד כתהליך ממאיר כמו אנגיוסרקומה.
    רצוי מאד לדון על כל הנושא ועל כל החששות והדאגות שלך עם הרופא המטפל
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו