בלוטות מוגדלות בצוואר ובדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטות מוגדלות בצוואר ובדיקות דם
    קארל
    23/08/2011

הבן שלי בן שנה וחצי וכבר מספר חודשים שיש לו בלוטות בצוואר, נמסר לי כי מדובר בבלוטות לימפה וזה שכיח אבל כבר כמה חודשים וזה לא עובר. אמש ביצענו בדיקת דם ויצאו התוצאות הבאות:
    HCT 38.8 %
    RDW 16.2 %
    MPV 6.4 fl
    LYM% 68.3
    LYMP.abs 9.8 K/µl
    אני ממה שהבנתי שתי התוצאות האחרונות הן החשובות אבל הצגתי את כל הנתונים שיש בהם חריגה. בני הוא לרוב בריא וכאשר יש בעיות רפואיות הן בדר"כ משוייכות לצינון או שיניים וכו'. הצינון האחרון שלו היה לפני יותר משבועיים שלושה.הוא חיוני רץ ומשתולל ולא מראה סימני תשישות מעבר לנורמה.
    הבלוטות הן בולטות בשני צידי הצוואר וזה מספר בלוטות בכל צד.
    אני גם הבנתי שמספר הלימפוציטים האבסולוטי מקס' הוא 4.8,
    האם יש מקום לדאגה?
    בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בלוטות מוגדלות בצוואר ובדיקות דם - תגובה

ד``ר דרור לוין
    24/08/2011

קראל שלום!
    הגדלת בלוטות למפה הינו ממצא שכיח בילדים במיוחד באיזור הצוואר.
    נדמה לי מהתאור של המקרה של הבן שלך שמדובר בהגדלת בלוטות תגובתית לזיהומים פשוטים בדרכי הנשימה(צינון...)
    כיוון שמדובר בממצא שקיים מספר חודשים רצוי מעט יותר לברר אותו ואני ממליץ על ביצוע בדיקת אולטרסאונד של הצוואר ולאחר מכן יעוץ ע"י המטולוג ילדים ממוחה.
    לגבי ספירת הדם מאד קשה לי להתיחס כיוון שיש פה רק חלק מהתוצאות. אשמח להתיחס באופן מלא לאחר שתעביר את תוצאות ספירת הדם בשלמותה.
    רפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו