מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר גל - המשך ל-טרומבוציאמא מודאגת13/03/2012
כתבתי אתמול תגובה ופתאום אני רואה שהיא לא מופיעה משום מה אז אני חוזרת עליה..
אין ספק - הצוות ברמב"ם פשוט מדהים, ובייחוד הרופאה המקסימה - ד"ר נירה ארד כהן - שמטפלת בביתי.. היא ההוכחה לכך שמלאכים אין רק בשמיים פשוט כך.
ההמוגלובין בחודשיים הראשונים ירד לה, עד לרמה של 10.2 ואז התחילה עלייה, היום הוא עומד על 12.7 - ללא התערבות (הילדה מקבלת רק ויטמין D), באשר לשאר הערכים, אין לי תוצאות עדכניות אבל תוצאות שיש לי מדצמבר תקינות (אני מעריכה שאם הייתה בעיה הייתי יודעת עליה) התוצאות נכון לסוף דצמבר הן: WBC=6.41 MPV=8.6 MCV=93
פרט נוסף ומעניין הוא, של עלייה בסוף דצמבר חלה שוב ירידה לרמה של 20 אלף טסיות אז הילדה אושפזה וטופלה ב-IVIG ללא תרומת טרומבוציטים (סה"כ הילדה טופלה פעמיים ב-IVIG, פעם ראשונה עם תרומת טרומבוציטים) ובבדיקה שנעשתה לה לא נמצאו נוגדנים נגד הטסיות, עם זאת לאחר קבלת ה- IVIG כן נרשמה עלייה.
לאחר העלייה הזאת שנמשכה שבוע בערך שוב חלה ירידה עד לרמה של 24 אלף טסיות ואז הוחלט לעשות לה בדיקת מח עצם - שכאמור יצאה תקינה.
לאחר מכן חלה עלייה ספונטנית ללא התערבות, העלייה נמשכה מס' שבועות והגיעה עד ל- 80 אלף טסיות, ואז הייתה שוב ירידה ל- 60 אלף טסיות והיום הילדה נמצאת עם 70 אלף טסיות.
אם בבדיקת הדם כבר מסוף דצמבר לא נמצאו נוגדנים ממה ממשיכה לנבוע הירידה במספר הטסיות? מדוע היא נמצא רק עם 70 אלף אם הוכח בבדיקת מח העצם שהייצור תקין וכן בבדיקת מישוש בכל ביקורת לא נמצא טחול מוגדל? האם ישנן סיבות נוספות שבגינן יכול לנבוע מצב שכזה?
מצטערת על האורך.. אני מתארת לעצמי שאתה מבין מהיכן נובע הלחץ המטורף בו אנחנו שרויים..
אגב.. הילדה עפ"י הוראת הרופאה לא מקבלת חיסונים בטיפת חלב, עד כמה מצב זה מסכן אותה? (אף על פי שאנחנו משתדלים מאוד לחשוף אותה בצורה מינימאלית לסביבה)
אינספור תודות מראש על המענה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר גל - המשך ל-טרומבוצי - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין13/03/2012הלחץ מובן ומוכר. התחושה שלי מהסיפור שצריך הרבה סבלנות כאן. נכון שאנחנו סבורים בדרך כלל שנוגדנים נעלמים תוך 3 חודישם- אבל יש שונות בין ילדים שונים.
נראה שהכל יהיה בסדר.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)