לד"ר גל - המשך ל-טרומבוצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר גל - המשך ל-טרומבוצי
    אמא מודאגת
    13/03/2012

כתבתי אתמול תגובה ופתאום אני רואה שהיא לא מופיעה משום מה אז אני חוזרת עליה..
    אין ספק - הצוות ברמב"ם פשוט מדהים, ובייחוד הרופאה המקסימה - ד"ר נירה ארד כהן - שמטפלת בביתי.. היא ההוכחה לכך שמלאכים אין רק בשמיים פשוט כך.
    ההמוגלובין בחודשיים הראשונים ירד לה, עד לרמה של 10.2 ואז התחילה עלייה, היום הוא עומד על 12.7 - ללא התערבות (הילדה מקבלת רק ויטמין D), באשר לשאר הערכים, אין לי תוצאות עדכניות אבל תוצאות שיש לי מדצמבר תקינות (אני מעריכה שאם הייתה בעיה הייתי יודעת עליה) התוצאות נכון לסוף דצמבר הן: WBC=6.41 MPV=8.6 MCV=93
    פרט נוסף ומעניין הוא, של עלייה בסוף דצמבר חלה שוב ירידה לרמה של 20 אלף טסיות אז הילדה אושפזה וטופלה ב-IVIG ללא תרומת טרומבוציטים (סה"כ הילדה טופלה פעמיים ב-IVIG, פעם ראשונה עם תרומת טרומבוציטים) ובבדיקה שנעשתה לה לא נמצאו נוגדנים נגד הטסיות, עם זאת לאחר קבלת ה- IVIG כן נרשמה עלייה.
    לאחר העלייה הזאת שנמשכה שבוע בערך שוב חלה ירידה עד לרמה של 24 אלף טסיות ואז הוחלט לעשות לה בדיקת מח עצם - שכאמור יצאה תקינה.
    לאחר מכן חלה עלייה ספונטנית ללא התערבות, העלייה נמשכה מס' שבועות והגיעה עד ל- 80 אלף טסיות, ואז הייתה שוב ירידה ל- 60 אלף טסיות והיום הילדה נמצאת עם 70 אלף טסיות.
    אם בבדיקת הדם כבר מסוף דצמבר לא נמצאו נוגדנים ממה ממשיכה לנבוע הירידה במספר הטסיות? מדוע היא נמצא רק עם 70 אלף אם הוכח בבדיקת מח העצם שהייצור תקין וכן בבדיקת מישוש בכל ביקורת לא נמצא טחול מוגדל? האם ישנן סיבות נוספות שבגינן יכול לנבוע מצב שכזה?
    מצטערת על האורך.. אני מתארת לעצמי שאתה מבין מהיכן נובע הלחץ המטורף בו אנחנו שרויים..
    אגב.. הילדה עפ"י הוראת הרופאה לא מקבלת חיסונים בטיפת חלב, עד כמה מצב זה מסכן אותה? (אף על פי שאנחנו משתדלים מאוד לחשוף אותה בצורה מינימאלית לסביבה)
    אינספור תודות מראש על המענה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר גל - המשך ל-טרומבוצי

הוספת תגובה

• לד"ר גל - המשך ל-טרומבוצי - תגובה

ד''ר גל גולדשטיין
    13/03/2012

הלחץ מובן ומוכר. התחושה שלי מהסיפור שצריך הרבה סבלנות כאן. נכון שאנחנו סבורים בדרך כלל שנוגדנים נעלמים תוך 3 חודישם- אבל יש שונות בין ילדים שונים.
    נראה שהכל יהיה בסדר.

גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו