מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נויטרופניה ולימפוציטוזיס גבולייםיעל09/05/2013
שלום,
לפני 4 חודשים לאחר דלקת ריאות גיליתי לבני 2 בלוטות נפוחות מאחורי האוזניים. לפני חודשיים בני התאשפז בעקבות גי'נג'יבוסטומטיטיס. תוך כדי האשפוז הנתפחו הבלוטות בכל אזור הראש (מאחורי האוזניים, צוואר,לסת וכו') הלימפדנופתיה ירדה עם השחרור אך לא נעלמה.
ברקע בנוסף, בני היה מאושפז בגיל חודשיים וחצי בשל לימפדניטיס צווארית עם צמיחה של סטפ אאורוס. החלים לחלוטין.
היום, בני בן שנה ו5 חודשים, הבלוטות עדיין שם (למעלה מ4 חודשים!), גודלן סביב 1 ס"מ, ניידות. רופא הילדים לא לחוץ אבל אני כן.
התעקשתי על בדיקות דם: סרולוגיה שלילית, כימיה תקינה.
ספירה: מוגלובין בשיפור לאחר שהיה 10.7 בעבר ועלה ל12.7 לאחר טיפול בברזל שעדיין מקבל.
נויטרופילים: 20.7%, ANC=1.9
לימפוציטים: 69%, 6.2=ALC
טרומבוציטים תקינים 371.
הלכתי אחורה לספירות דם קודמות שעשה וראיתי כי ברוב הפעמים הספירות נראו כך שיש מעט נויטרופניה ומעט לומפוציטוזיס ואנמיה שבינתיים תוקנה עם הברזל.
אני מאוד מודאגת ולא יודעת האם להמשיך לבירור נוסף ולאיזה בירור
אשמח לקבל איזושהי אבחנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת את בדיקות הדם
יעל09/05/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת את בדיקות הדם
יעל09/05/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנויטרופניה ולימפוציטוזיס גבוליים - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין09/05/2013רופא הילדים צודק לגמרי.
הכל בסדר.
לא לדאוג!
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת, ברשותך
יעל12/07/2013דר' גולדשטיין, תודה רבה על תשובתך המרגיעה.
ברשותך אשאל שאלה נוספת, בני חוסן לפני שבועיים וחצי בחיסון MMRV, לאחר שבוע העלה חום למשך 4 ימים, לאחר מכן פריחה, מעט שלשולים ליומיים-שלושה +דלקת בעיין. אתמול הרגשתי שהבלוטות שבחודשים האחרונים יציבות בגודלן ואפילו קטנו במקצת פתאום גדלו. אחת מהן מרגישה לי אפילו עד 1.5 ס"מ, ניידת.
אני כבר לא יודעת אם להלחץ או שלא?
עוד שאלה קטנה, איך אני מבצעת מעקב תקין אחר הבלוטות, האם כדאי להתייעץ עם המטולוג? US? בדיקות דם אחת לכמה חודשים או שרק לעקוב במישוש ?
שוב תודה על העזרה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת, ברשותך - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין13/07/2013יעל שלום
הדרך הנכונה היא להגיע לרופא הילדים.
כל רופא ילדים מיומן מספיק כדי לקבל את ההחלטות לגבי השאלות שאת מתחבטת בהן.
רק בריאות
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)