נויטרופניה ולימפוציטוזיס גבוליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נויטרופניה ולימפוציטוזיס גבוליים
    יעל
    09/05/2013

שלום,

לפני 4 חודשים לאחר דלקת ריאות גיליתי לבני 2 בלוטות נפוחות מאחורי האוזניים. לפני חודשיים בני התאשפז בעקבות גי'נג'יבוסטומטיטיס. תוך כדי האשפוז הנתפחו הבלוטות בכל אזור הראש (מאחורי האוזניים, צוואר,לסת וכו') הלימפדנופתיה ירדה עם השחרור אך לא נעלמה.
    ברקע בנוסף, בני היה מאושפז בגיל חודשיים וחצי בשל לימפדניטיס צווארית עם צמיחה של סטפ אאורוס. החלים לחלוטין.
    היום, בני בן שנה ו5 חודשים, הבלוטות עדיין שם (למעלה מ4 חודשים!), גודלן סביב 1 ס"מ, ניידות. רופא הילדים לא לחוץ אבל אני כן.
    התעקשתי על בדיקות דם: סרולוגיה שלילית, כימיה תקינה.
    ספירה: מוגלובין בשיפור לאחר שהיה 10.7 בעבר ועלה ל12.7 לאחר טיפול בברזל שעדיין מקבל.
    נויטרופילים: 20.7%, ANC=1.9
    לימפוציטים: 69%, 6.2=ALC
    טרומבוציטים תקינים 371.

הלכתי אחורה לספירות דם קודמות שעשה וראיתי כי ברוב הפעמים הספירות נראו כך שיש מעט נויטרופניה ומעט לומפוציטוזיס ואנמיה שבינתיים תוקנה עם הברזל.

אני מאוד מודאגת ולא יודעת האם להמשיך לבירור נוסף ולאיזה בירור

אשמח לקבל איזושהי אבחנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מצרפת את בדיקות הדם

יעל
    09/05/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצרפת את בדיקות הדם

יעל
    09/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נויטרופניה ולימפוציטוזיס גבוליים - תגובה

ד''ר גל גולדשטיין
    09/05/2013

רופא הילדים צודק לגמרי.
    הכל בסדר.
    לא לדאוג!

גל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת, ברשותך

יעל
    12/07/2013

דר' גולדשטיין, תודה רבה על תשובתך המרגיעה.

ברשותך אשאל שאלה נוספת, בני חוסן לפני שבועיים וחצי בחיסון MMRV, לאחר שבוע העלה חום למשך 4 ימים, לאחר מכן פריחה, מעט שלשולים ליומיים-שלושה +דלקת בעיין. אתמול הרגשתי שהבלוטות שבחודשים האחרונים יציבות בגודלן ואפילו קטנו במקצת פתאום גדלו. אחת מהן מרגישה לי אפילו עד 1.5 ס"מ, ניידת.
    אני כבר לא יודעת אם להלחץ או שלא?

עוד שאלה קטנה, איך אני מבצעת מעקב תקין אחר הבלוטות, האם כדאי להתייעץ עם המטולוג? US? בדיקות דם אחת לכמה חודשים או שרק לעקוב במישוש ?

שוב תודה על העזרה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת, ברשותך - תגובה

ד''ר גל גולדשטיין
    13/07/2013

יעל שלום
    הדרך הנכונה היא להגיע לרופא הילדים.
    כל רופא ילדים מיומן מספיק כדי לקבל את ההחלטות לגבי השאלות שאת מתחבטת בהן.
    רק בריאות

גל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו