הודג'קין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הודג'קין
    אלה
    30/07/2013

היי, אני בת 15 וגילו לפני איזה חודשיים וחצי שאני חולה בלימפומה הודג'קין דרגה 2A.
    עברתי כבר 2 קורסים של כימותרפיה ועכשיו אני בדרך לשלישי..
    כל הרופאים אומרים לי שזה הסוג הכי קל ושיוצאים מזה, אבל עדיין אני נורא מפחדת מהעתיד.
    יש לי כמה שאלות:
    הם יש קשר בין המחלה שיש לי ללוקימיה?
    האם יש לי יותר סיכויים בגלל המחלה לפתח לוקימיה בעתיד?
    מה הסיכויים שהמחלה תחזור בעתיד?
    אני נורא מפחדת כל הזמן..
    תודה, אלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הודג'קין

הוספת תגובה

• הודג'קין - תגובה

ד''ר גל גולדשטיין
    30/07/2013

אלה
    כבר אמרו לפני - הכל יחסי בחיים...
    אונקולוגים של ילדים שמחים תמיד לטפל בחולי הוצ'קין, מאחרו שהם משווים אותם למחלות אגרסיביות יותר. אבל זו עדיין מחלה סרטנית, והטיפול עדיין כימי, ולעיתים גם קרינה, והמחלה גם עלולה לחזור.
    ועוד דבר שלא אני אמרתי, אבל נראה לי מאד קשור - אין לנו לפחד, אלא מהפחד עצמו...
    תשובות לשאלותייך:
    1. אין קשר לאוקמיה.
    2. לכל מי שחלה אי פעם במחלה סרטנית, וכל מי שקיבל כמותרפיה, וגם ספיציפית מי שלקה במחלת הוצ'קין - יש סיכון ייתר לפתח מחלה סרטנית אחרת במהלך חייו. אבל לא מדובר שנתון שצריך להדאיג אותך ייתר על המידה. רוב רובם של המחלימים ממחלת הוצ'קין - לא ילקו בשום מחלה בהמשך וגם ההוצ'קין לא יחזור.
    3. בחלק מהמקרים המחלה אכן חוזרת.

לכן, אלה, אין 100% ביטחון שהכל יהיה בסדר, אבל כנראה שהבעיה העיקרית היא הפחד עצמו. אם תהיי בטוחה שהכל יהיה בסדר - כך יהיה.

גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו