מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמין B12חני28/11/2013
שלום רב לרופאי הפורום,
אני בת 28, צמחונית כעשר שנים. ככל הנראה סובלת ממחלה אוטואימונית (יש לי תסמינים חלקיים ללופוס ולקרוהן).
בכל אופן בעבר קיבלתי פרדניזון, פלקווניל ואימורן. הרגשתי טוב ולכן הפסקתי לגמרי עם התרופות (ללא אישור הרופאים).
חצי שנה לאחר שהפסקתי עם התרופות הרגשתי שוב לא טוב. ההרגשה הרעה לוותה בירידה במשקל של 10 ק"ג בשל חוסר תאבון, עייפות ותשישות קשים. לכן רופאיי החזירו אותי לפלקווניל ואימורן.
מכיוון שהרגשתי לא השתפרה, ביצעתי בדיקות דם ונמצא כי יש לי לוקופניה קלה (כדוריות דם לבנות 3.4 ניוטרופילים 1.8, לימפוציטים 1.2). עקב זאת, מינון האימורן הורד ל- 75 ממאה וקיבלתי בנוסף גם בודזון, ונראה שכדוריות הלבנות עלו ל- 4.8. במקביל נמצא מחסור בויטמין B12 (רמה 130), ותוצאה גבולית של חומצה פולית (9). קיבלתי 5 זריקות B12 וכדורי חומצה פולית (אותם סיימתי לפני כחמישה חודשים).
לאחר שהמשכתי להרגיש לא טוב, החלטתי שוב להפסיק עם התרופות בהדרגה (אם הן לא עוזרות, אין טעם לנטול אותן).
היום ארבעה חודשים לאחר שהפסקתי עם התרופות (ושמונה חודשים מהבדיקות שהצביעו על לוקופניה קלה ומחסור בויטמין B12 וחומצה פולית) חזרתי על הבדיקות, ושוב ישנה לוקופניה קלה (כדוריות לבנות 4, לימפוציטים 1.1, ניוטרופילים 2.5) ויטמין B12 (ברמה 180) פריטין 10 (הפעם לא נמדדה חומצה פולית).
השאלות שלי:
1) האם הלוקפוניה יכולה להגרם מחוסר בויטמין B12/ חומצה פולית/ פריטין וכיצד ניתן לדעת שזה אכן נגרם מחוסר בויטמינים הנ"ל ולא ממחלת היסוד?
2) מדוע הזריקות לא העלו את הרמה של הויטמין B12 כמעט? (הבנתי שהם ממלאות את המאגר לשנים).
תודה שבוע טוב וחג חנוכה שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קצרה
חני28/11/2013(בעבר היה לי מחסור בויטמינים הנ"ל אך לא סבלתי מלוקופניה. מנגד נטלתי אימורן במינון של 125 מ"ג וגם לא סבלתי מלוקופניה). לכן כיצד ניתן לדעת ממה נגרמת הלוקופניה?
מתנצלת על האריכות במילים. חג חנוכה שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קצרה - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין01/12/2013חני שלום
סיימת בהתנצלות, ואני אתחיל בכך שאומר שזהו פורום של המטולוגיה לילדים, כך שניסיוני הוא מתחום זה ולא מהמטולוגיה של המבוגרים.
מהסיפור נראה כי הציטופניות הקלות שתיארת קשורות למחלה הבסיסית, מאחר והן קרו בעיקר בהפסקת התרופות.
כדי להתייחס לשאלות לגבי הויטמין B12 והחומצה הפולית, צריך להשוות את
ערכים כגון mcv ורטיקולוציטים לאורך ציר הזמן.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)