סרטן בלוטת התריס??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן בלוטת התריס??
    אפרת
    28/12/2014

שלום רב,
    אני אמא ליד בן 5, שנולד פג, שבוע 24, ונעשו בו 35 צילומי רנטגן בתקופת הפגות של חייו.
    למרות שהיה גאוות רופאי הפגיה ויצא נפלא מן הלידה הקשה, בני סובל מקשיי דיבור משמעותיים (מדבר כמו בן שנתיים וחצי, ומדבר לאט), כאבי גרון תכופים קשים עד קשים מאוד! (כשמתלונן על כאבי הגרון הוא מצביע על בלוטת התריס מאז שלמד לומר שכואב לו) הוא סובל מבעיות זיכרון קשות, בעיות שינה, תקופות ארוכות של עייפות לא מוסברת, פצעי אקנה על הפנים, ותגובות רגשיות קשות מאוד בזמן הכאבים בבלוטת התריס..
    בדיקות דם שגרתיות לבלוטת התריס יצאו תקינות, וכך גם בדיקות לנוגדנים לבלוטת התריס ובדיקת אולטרסאונד.
    אני חוששת מאוד מאוד שיש לבני גידול בבלוטת התריס, וחבל לי על הזמן שעובר ובו הוא מתבוסס בסבלו.
    1 - האם מיפוי של בלוטת התריס יכול להאיר משהו שהבדיקות שנעשו עד כה לא העלו??
    2 - האם יש בדיקת דם ספציפית שיכולה לומר בודאות אם לילד יש סרטן בבלוטת התריס או לא?
    אודה לך מאוד תשובותיך ל - 2 שאלותיי!
    האם המודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן בלוטת התריס??

הוספת תגובה

• סרטן בלוטת התריס?? - תגובה

ד''ר גל גולדשטיין
    28/12/2014

אפרת שלום
    בכל שנותיי כאונקולוג ילדים ראיתי רק מקרה בודד של סרטן בבלוטת התריס, וגם הוא היה לאחר חשיפה גבוהה בהרבה מכמה עשרות צילומי רנטגן ואולי גם בדיקות ct.
    רציתי להדגיש בכך שזהו גידול נדיר ביותר בגיל הילדות, וגם את העובדה שאונקולוגים לא מנוסים באבחון וטיפול בגידול זה. הרופאים המתמחים בכך הם אנדוקרינולוגים.
    ומעבר לכך, להערכתי אין סכנה שלבנך יש גידול כזה עם בדיקת us תקינה.
    למרות כל הנכתב לעיל, תהיה זו יהירות לקבוע אבחנות דרך תקשורת באינטרנט, ולכן אני ממליץ להיוועץ באנדוקרינולוג ילדים.

בברכה

גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אפרת
    28/12/2014

תודה רבה על תגובתך המהירה, דר' גולדשטיין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו