מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- NSE מוגבר ילד בן 6. מה המשמעות?שלומית15/07/2016
שלום
בן 6
בגיל 7 חודשים עבר כריתת אדנומה מאדרנל וכריתת האדרנל. מאז במעקב אונקולוגי, אנדוקרינולוגי ואולטרסאונד בטן. הכל תקין. בסוף החודש עובר ניתוח בקע טבורי. במסגרת הבדיקות המקדימות לניתוח בוצעה בדיקת NSE (בגיל 7 חודשים ולפני כריתת הגידול הערך היה 23). התוצאה יצאה 37.8!!! מה משמעות העניין? אני בלחץ נוראי (ביום רביעי עושים את הבדיקה שוב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NSE מוגבר ילד בן 6. מה המשמעות? - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין16/07/2016שלומית בוקר טוב
קשה חומר מה משמעות התוצאה הזו. כמו לכל בדיקה גם ל nse יש לעיתים סטיות מלאכותיות, שלא מצביעות בהכרח על הישנות הגידול.
לאדנומות אין נטיה לחזור ונשאלת השאלה מדוע הותקנה הבדיקה דווקא עכשיו.
לחזור על הבדיקה הינו הדבר הנכון לעשות.
שבת שלום
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהNSE מוגבר ילד בן 6. מה המשמעות? - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין16/07/2016שלומית בוקר טוב
קשה חומר מה משמעות התוצאה הזו. כמו לכל בדיקה גם ל nse יש לעיתים סטיות מלאכותיות, שלא מצביעות בהכרח על הישנות הגידול.
לאדנומות אין נטיה לחזור ונשאלת השאלה מדוע הותקנה הבדיקה דווקא עכשיו.
לחזור על הבדיקה הינו הדבר הנכון לעשות.
שבת שלום
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתשובתך
שלומית16/07/2016חזרו על הבדיקה כיוון שלא חזרו עליה מאז הבדיקה הראשונה לפני הוצאת הגידול.
אשמח לקצת יותר פרטים על הבדיקה, כמה היא מהימנה ומה משמעות של ערכים גבוהים והאם באמת רק בערכים של סביב 100 יש מה להתחיל לדאוג? אני בלחץ כיוון שרק מבחינה הגיונית אם הערך היה 23 כשהיה בגוף גידול ועכשיו הערך 37 אז זו אינדיקציה שיש משהו. האם אני טועה? את הערך של 23 כמעט מוגבר כן ציינו כממצא ברישומים שיש לי מהאשפוז דאז...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתשובתך - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין16/07/2016שלומית שלום שוב
אני מודה שאיני מבין את המשמעות של בדיקת NSE בילד שאמור לעבור ניתוח בקע, גם אם לפני כמה שנים עבר כריתת אדרנל בשל אדנומה. אני מניח שלמי שחשב לקחת את בדיקת הדם הזו הייתה מחשבה כלשהיא.
אין שום משמעות לערך זה או אחר של NSE, ללא ההקשר הכללי.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)