NSE מוגבר ילד בן 6. מה המשמעות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• NSE מוגבר ילד בן 6. מה המשמעות?
    שלומית
    15/07/2016

שלום
    בן 6
    בגיל 7 חודשים עבר כריתת אדנומה מאדרנל וכריתת האדרנל. מאז במעקב אונקולוגי, אנדוקרינולוגי ואולטרסאונד בטן. הכל תקין. בסוף החודש עובר ניתוח בקע טבורי. במסגרת הבדיקות המקדימות לניתוח בוצעה בדיקת NSE (בגיל 7 חודשים ולפני כריתת הגידול הערך היה 23). התוצאה יצאה 37.8!!! מה משמעות העניין? אני בלחץ נוראי (ביום רביעי עושים את הבדיקה שוב)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• NSE מוגבר ילד בן 6. מה המשמעות? - תגובה

ד''ר גל גולדשטיין
    16/07/2016

שלומית בוקר טוב
    קשה חומר מה משמעות התוצאה הזו. כמו לכל בדיקה גם ל nse יש לעיתים סטיות מלאכותיות, שלא מצביעות בהכרח על הישנות הגידול.
    לאדנומות אין נטיה לחזור ונשאלת השאלה מדוע הותקנה הבדיקה דווקא עכשיו.
    לחזור על הבדיקה הינו הדבר הנכון לעשות.

שבת שלום

גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NSE מוגבר ילד בן 6. מה המשמעות? - תגובה

ד''ר גל גולדשטיין
    16/07/2016

שלומית בוקר טוב
    קשה חומר מה משמעות התוצאה הזו. כמו לכל בדיקה גם ל nse יש לעיתים סטיות מלאכותיות, שלא מצביעות בהכרח על הישנות הגידול.
    לאדנומות אין נטיה לחזור ונשאלת השאלה מדוע הותקנה הבדיקה דווקא עכשיו.
    לחזור על הבדיקה הינו הדבר הנכון לעשות.

שבת שלום

גל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתשובתך

שלומית
    16/07/2016

חזרו על הבדיקה כיוון שלא חזרו עליה מאז הבדיקה הראשונה לפני הוצאת הגידול.
    אשמח לקצת יותר פרטים על הבדיקה, כמה היא מהימנה ומה משמעות של ערכים גבוהים והאם באמת רק בערכים של סביב 100 יש מה להתחיל לדאוג? אני בלחץ כיוון שרק מבחינה הגיונית אם הערך היה 23 כשהיה בגוף גידול ועכשיו הערך 37 אז זו אינדיקציה שיש משהו. האם אני טועה? את הערך של 23 כמעט מוגבר כן ציינו כממצא ברישומים שיש לי מהאשפוז דאז...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתשובתך - תגובה

ד''ר גל גולדשטיין
    16/07/2016

שלומית שלום שוב
    אני מודה שאיני מבין את המשמעות של בדיקת NSE בילד שאמור לעבור ניתוח בקע, גם אם לפני כמה שנים עבר כריתת אדרנל בשל אדנומה. אני מניח שלמי שחשב לקחת את בדיקת הדם הזו הייתה מחשבה כלשהיא.
    אין שום משמעות לערך זה או אחר של NSE, ללא ההקשר הכללי.

גל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו