מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם קיים סיכוי לnait? או טרומבוציטופניה אימונית?שרה חני16/01/2021
שלום פרופסור יקר,
יש לי היסטוריה עם 2 הלידות שלי ואשמח לעזרתך ולעצתך המקצועית
בהריוני הראשון היה לי רעלת הריון שלא קיבלה התייחסות -פספוס של הרופא,
הגעתי ללידה בשבוע 38 הילד נולד קטן מאוד, שלייה קטנה מאוד, וחבל טבור שהיה כרוך 5 פעמים סביב הצוואר של הילד.
הילד היה עם 80 אלף טסיות דם כאשר במקביל לי הייתה נפילה קלה של הטסיות דם לאחר הלידה ולחץ דם גבוה וכו.. שהתאזן כמה ימים לאחר מכן.
בלידה השניה בשבוע 35+6 העליתי חום למשך מס ימים , והחליטו לילד אותי מסתבר שנדבקתי בוירוס בשם "אנטרו וירוס"
הילדה נולדה עם 219 אלף טסיות דם, ביום החמישי לחיה נצפתה חיוורת ובבדיקות דם עלה שהיא עם 9000 טסיות דם ושהיא לקתה בזיהום חריף של "אנטרו וירוס"
נתנו לה בסהכ 4 מנות דם, במנה הראשונה נתנו לה גם מנה נגד הנוגדנים של האמא לאחר שהטסיות המשיכו לעלות וליפול לאור האנטרו וירוס המשיכו לתת לה עוד 3 מנות .
הייתה מאושפזת שבועיים כאשר במהלכם החלימה מהאנטרו וירוס והטסיות דם עלו לאחר שמוח העצם התאושש .
השאלה שלי היא כזו ,
אני כעת בהריוני השלישי ברוך השם
האם ישנו צורך לבדוק פה ולשלול תסמונת שנקראית nait?
או שהנפילת טסיות העיקשת הייתה קשורה לוירוס שבו נדבקה הבת שלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר nait
ד``ר דרור לוין16/01/2021שלום
כמובן שאני לא יכול לתת יעוץ שלם בצורה כזו
כעקרון כאשר יש סיפור ברורות למחלה של הילד ולירידה בטסיות כמו במקרה של האנטרו וירוס הרי צריך להתיחס לזה
לידה קלה
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז יש צורך לשלול nait?
שרה חני16/01/2021כלומר יש צורך לשלול nait?
אני כרגע בהריון שלישי כבר בשבוע 16 אוטוטו בע"ה
כשהתייעצתי עם המטולוג הוא קישר את הטרומבוציטופניה הראשונה לרעלת
ואת הטרומבוציטופניה השניה לאנטרו וירוס .
פשוט אני לא רוצה לפספס משהו חס ושלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)