מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרינה מצילומי רנטגןאנה11/01/2009
שלום רב. בתי בת 3 וחצי עברה צילומי רנטגן 3 פעמים ב3 חודשים האחרונים עקב דלקות ריאה חוזרות. עכשיו חודש אחרי דלקת ריאה אחרונה היא שוב חלתה ושוב יש צורך בצילום. זה יהיה כבר פעם רביעית של צילום רנטגן ב4 חודשים. כמבן שאנחנו נמצאים במעקב במרפאת ריאות. אבל אני לא מקבלת מאף אחד תשובה על סיכוני רנטגן בגיל כל כך קטן. האם כמות הקרינה בצילומי רנטגן תקופים היא מסוכנת בשיבילה? המון תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מייננת מצלומי חזה בילדים
פרופ' עמוס תורן15/01/2009אנה שלום
לצילומי רנטגן וCT יש מקום חשוב בקביעת אבחנה וטיפול. יחד עם זאת הם עלולים לחשוף את המטופל לנזקי קרינה מייננתשיפגעו בחומר התורשתי בתאים-DNA ועלולים לגרום להתמרה ממאירה של התא בעתיד. כמות הקרינה לה נחשף מטופל בעת צילום חזה פחותה פי 500 מהכמות לה נחשף חולה שעובר CT בטן ופי 100 מחולה שעובר CT חזה. יש לזכור שילדים רגישים יותר לנזקי קרינה והסיכון לממאירות עתידית משולש ואף מרובע ביחס למבוגרים. לפי הנתונים שבידי על הסיכון להופעת ממאירות בבדיקות CT אני מסיק שעל כל 500,000 צילומי חזה תתפתח ממאירות אחת מעבר לסיכון באוכלוסיה הכללית. הסיכון בארבע צילומי חזה בהפרש של חודש מעט יותר גבוה. בסך הכל לא נראה לי שיש מקום לדאגה רבה. אני מקוווה שלרופאים המטפלים בביתך הסבר משכנע לביצוע צילום כל חודש (ביחידה לטיפול נמרץ מצלמים לעיתים ילדים פעמיים ביום אם צריך...)ושמעורבים בטיפולה רופאי ראות, רופאי מחלות זיהומיות ואימונולוג.
עמוס תורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה אחת
אנה19/01/2009כשאתה אומר בעתיד, למה הכוונה? שנים? חודשים? כמה זמן צריך לעבור על מנת להיות בטוחים שהיא יצאה מהסיכון? האם יש משהו שעליי לעשות כדי להפחית את הסיכון עוד יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה ברשותך
אנה19/01/2009כמו שאתה רואה התשובה נורא הדאיגה אותי, מתנצלת מראש על ריבוי השאלות. רגשות אשם מציפים אותי איך הסכמתי לכל כך הרבה צילומים. בספירת דם רגילה מה הם הסוגים או שמות של אותם תאי הדם שיכולים להצביע על משהו לא תקין (סרטן). האם התאים האדומים שמופיעים בבדיקות דם גם יכולים להתריע? lym% הערך של בתי הוא 53.2. MONO% הערך של בתי הוא 11.2 BASO % הערך של בתי הוא 2.2 NEUT% הערך שך בתי 37.5 המון תודה ויישר כוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספירת דם
עמוס תורן19/01/2009בספירת הדם של ביתך בולט ריבוי של למפוציטים ומונוציטים ומיעוט יחסי של נויטרופילים. זה תומך בזיהום וירלי שהיא סובלת או סבלה ממנו לאחרונה. מספר הכדוריות האדומות קשור יותר למצבי אנמיה (חסר דם) או המצב ההפוך -פוליציטמיה (עודף דם). הוא מתלווה בדכ גם להמוגלובין נמוך או גבוה בהתאמה. אנמיה מרמזת על מצב כלשהוא לא תקין בגוף וכאן באמת האפשרויות הן מרובות ביותר כאשר סרטן הוא אחת מיני רבות. עמוס תורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזקי קרינה
עמוס תורן19/01/2009אנה שלום אם לא הובנתי כהלכה, אני מתקן ומדגיש שאינני חושב שיש סכנה ריאלית להתפתחות ממאירות חס וחלילה לביתך שנחשפה ל3-4 צילומי חזה. התקופה "הלטנטית" קרי החבויה בין נזק קרינתי להתפתחות ממאירות היא בסדר גודל של שנים, הייתי אומר 5-20 שנה. ברמת המחקר, יש נסיונות לשנות, לשפעל את מערכת תיקון נזקי הקינה בתאים. אינני מכיר עבודה רצינית שהראתה שקיים טיפול כזה בבני אדם. עמוס תורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)