מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשר לקרינהטל03/02/2009
האם ילד שעשה בגיל 16 2 צילומי CT אולטראסאונד מיפוי עצמות שני רנטגן MRI ו- בגב עקב כאבים כתוצאה ממשחק כדורגל הכל יצא תקין השאלה שלי היא האם זה יכול לפגוע בהתפתחות בגובה של הילד או להוריד אותו בגובה... תודה רבהה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה
פרופ' עמוס תורן03/02/2009בדיקת האולטרסאונד , המיפוי והMRI לא מדאיגות. לגבי הCT שאני מניח שהיה מכוון לחוליות ולצילומי הרנטגן, כפי שציינתי בתשובה קודמת יש הגברה קלה (מאוד!!) בסכנת הממאירות מעבר לסיכון באוכלוסיה הכללית. לגבי הגובה, קרינה בכמויות שניתנות למטרות טיפוליות לחוליות יכולה לפגוע בגדילה באופן תאורטי אך איני מכיר עבודות שמדדו את הקשר בין כמות קרינה נמוכה שניתנת בעת צילומים לשינויים בגובה.
לסיכום, אני חושב שילדך יגדל בהתאם לפוטנציאל הגובה שהגנטיקה תכתיב לו.
אני מאחל לו שלא יכאב לו יותר הגב ואם בכל זאת זה יקרה אולי במקום הרופאים הסופר אקטיביים שטיפלו בו בגיל 16 תיפנו למטפל אלטרנטיבי קצת פחות טמפרמנטי מבחינת נטייתו לשלוח ילדים לבדיקות.
עמוס תורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)