בדיקות דם לא תקינות וסרטן הדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם לא תקינות וסרטן הדם
    בתי
    11/03/2009

שלום בת 41 ערכתיבדיקת דם שגרתית ו WBC היה גבוה 13 PLT 459 סובלת מקרשיות יתר HB 14.2 והיו ערכים כמו:LYM באחוזים 14 LYMP ABC 1.8 NEUT ABC באחוזים10.5 וNEUT 81 הגעתי לרופא עם זה והוא ביקש לחזור על הבדיקה בעוד חודש ואם זה לא מתאזן אז הוא הפנה לעשות בדיקות כדי לשלול מחלות מילופרוטיביות מה הן המחלות האלה האם זה קשור לסרטן הדם? אנא עשה סדר בבלאגן אני מאד מפחדת,עלי לציין שלפני חודש ערכתי ספירת דם והכל היה תקין? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקות דם לא תקינות

פרופ' עמוס תורן
    11/03/2009

בתי שלום
    רק לשים את הדברים בסדר, אחוז הנויטרופילים הוא 81% וזה נותן ספירה אבסולוטית של 10500 מתוך כלל 13000 לויקוציטים. קרישתיות יתר יכולה ללוות מחלה מילופרוליפרטיבית אך אני מניח שאצלך מדובר במשהו גנטי או נרכש שהתגלה מזמן ולכן אינו שייך למילופרוליפרטיביות. האם הטחול מגדל? זה בד"כ כלל הולך עם מצבים מילופרוליפרטיבים. בסך הכל אם את מרגישה טוב, הבדיקה הגופנית תקינה, הטחול לא מגדל, משטח הדם תקין, נראה לי שמדובר בסטיה קטנה מהנורמה עקב מחלה זיהומית שעברת לאחרונה. כדאי באמת לחזור על הבדיקה בעוד חדש אך לא נראה לי שיש מקום רב לדאגה.
    כל זאת בהגבלה שאני בסופו של דבר ממחה בעיקר לילדים אבל כל אחד היה פעם ילד...
    עמוס תורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו