שיעול וכאב גרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול וכאב גרון
    גלי
    13/04/2009

שלום ובוקר טוב,

יש לי תינוקת בת שנתיים ואני מודאגת מאוד לאחרונה...
    כחודשיים בערך יש לה שיעול טורדני מאוד בלילות בעיקר שהחמיר לאחרונה , עד כדי כמעט קוצר נשימה ...היא קיבלה טיפול , בעקבות חשד לדלקת בסמפונות (לפני כשבועיים) - נתנו לה כמה ימים סטרואידים ואנהלציות של ונטולין. בפיקוח צמוד של הרופא - הכל עבר והטיפול הופסק.
    לאחרונה, ממש בימים האחרונים - היא שוב משתעלת בעיקר בלילות , ועכשו היא גם מעידה על כאב גרון...היא אומרת שכואב לה הגרון. היא כבר לא "מצפצפת" ונשימתה רגילה...
    מה עלי לעשות?
    איך אוכל לבדוק מה הבעיה שוב?
    הבנתי שלילדים קטנים בד"כ אין כאב גרון וזה ממש מפחיד אותי...
    האם כדי לעשות לה בדיקת דם , כדי לשלול דברים אחרים..??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול וכאב גרון

הוספת תגובה

• שיעול ממושך בתינוקת בת שנתיים

פרופ' עמוס תורן
    14/04/2009

ברפואה אומרים" מה ששכיח שכיח" ובד"כ במקרים אלו מדובר במחלות וירליות עקשניות יותר מהרגיל או באמת ברונכיטיס ספסטית (את מציינת שהייתה תגובה טובה לאינהלציות וסטרואידים). האם יש סיפור משפחתי של אלרגיות, אסטמה, שימוש במשאפים או דרך אחרת לאינהלציה של מישהו מבני המשפחה עכשיו או בילדות?
    אם העניינים לא מסתדרים יש צורך ביעוץ רופא ראות ושלילת דברים יותר אקסקלוסיבייים כמו גוף זר, רפלוקס, גוש, (מניח שצילום חזה רגיל בוצע) והוא יחליט אם צריך לבצע הדמייה יותר מרכבת של הראות אם בCT , ברונכוסרופיה וכו.
    בברכה
    עמוס תורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו