מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאי גזעשרון22/08/2007
אני בת 31 , אמא לבן 4 בריא , נמצאת בסופו של הריון ה-2. במהלך כנס נשים בהריון התוודאתי לנושא שמירת תאי גזע מחבל הטבור למשך שנים ארוכות.הבנתי שפוטנציאל שימוש בתאי גזע ב-אונקו-המטולוגיה ואימונולוגיה הוא גדול, אך המחקר נמצא רק בראשית דרכו.
שאלתי היא האם כדאי לבצע את האיסוף של תאי גזע ,האם ישנן מעבדות בארץ המסוגלות להבטיח תקינות התאים למשך 20 שנה.
תודה, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסוף דם טבורי
ד''ר מוטי חיימי22/08/2007שלום שרון,
בעקרון - יש יתרונות לאיסוף דם טבורי:במידה ומישהו מבני המשפחה יזדקק לתרומת מח עצם- ובמידה ותהיה התאמה -אפשר יהיה להשתמש בתאים אלה.
יש לציין כי בהשתלת תאי אב ממקור חבל הטבור ישנן אותן בעיות כמו בהשתלת תאים הנשאבים ממח העצם (ולפעמים אפילו יותר בעיות עקב הכמות הקטנה יחסית של התאים), והצלחת הטיפול נקבעת במידה רבה על פי הקרבה הגנטית בין התורם למטופל.
ישנן חברות שאוספות ומשמרות את הדם הטבורי- החברה הראשונה שהציעה איסוף דם טבורי לפני מספר שנים הייתה חברת "קריוסל".(הדם נשלח לבלגיה).
כיום יש בארץ אפשרות שיומר בשיבא ובהדסה.
לפרטים :
http://www.talachaim.co.il/
http://www.cci.co.il/cell3.asp
[a href=http://www.talachaim.co.il id=link]]
http://[a href=http://www.cci.co.il/cell3.asp id=link]]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
(1).jpg)