מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המוגלובין וקומבס חיובימיכל28/06/2009
שלום רב,
בני כיום בן 7 שבועות,נולד במשקל 3.5 ק"ג ,שוקל כיום מעל 4.5 ק"ג .תינוק בריא.בגיל חודש ביצעתי לו ספירת דם עקב קומבס חיובי (אני A- והוא נולד A+) ע"פ המלצת ב"יח בו ילדתי (ציינו כי ס.ד אשר נלקחה מיד לאחר הלידה היתה תקינה. לא היתה לו צהבת.
להלן התוצאות:
WBC 9.21 K/uL 5-20
RBC 3.36 M/uL 4-7
HGB 10.6 g/dL 12.7-17.9
HCT 30.0 % 30-54
MCV 89.3 fL 102-115
MCH 31.5 pg 25-39
MCHC 35.3 g/dL 26-36
PLT 330 K/uL 140-430
RDW-SD 46.3 fL
RDW-CV 14.1 % 11.5-15
PDW 15.5 fL 9-17
MPV 12.4 fL 7.8-12
Neutrophils % 16.1 % 28-59
Lymphocytes % 68.4 % 50-70
Monocytes % 9.7 % 2-10 (
Eosinophils % 5.3 % 0-7
Basophils % 0.5 % 0-1
Neutrophils 1.48 K/uL 1.4-6.6
Lymphocytes 6.30 K/uL 3-9.5
Monocytes 0.89 K/uL 0.1-1.4
Eosinophils 0.49 K/uL 0-0.7
Basophils 0.05 K/uL 0-0.2
רופאת הילדים בקופ"ח בעיר מגורי המליצה להתחיל ולתת לו 2 טיפות של ברזל מידי יום ובגיל 4 חודשים לעלות המינון ל 3 טיפות (אני מודה שטרם התחלתי לתת הטיפות...).
קראתי שבמקרה של ירידה בהמוגלובין עקב המוליזה -לא צריך לתת ברזל.
האם המוגלובין 10.6 מצריך מתן תוספת ברזל בגיל 7 שבועות? אציין כי בני ניזון מתחליף חלב בלבד. מתי ואם עלי לבצע ספירת דם חוזרת? (הספירה הנ"ל היא היחידה שביצעתי -בגיל חודש)
אני מודה שאיני יודעת כיצד לפעול.
תודה רבה
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
ד''ר מוטי חיימי28/06/2009שלום מיכל,
כידוע לך, ההמוגלובין של בנך נמוך.
ייתכן והמרכיב ההמוליטי שהיה עדין תורם לכך ,אך בשנה הראשונה לחיים- תינוקות נוטים גם לסבול מחסר ברזל שתורם להתפתחות אנמיה.
ולכן -אני נוטה להסכים עם הרופאה שלך ולהוסיף ברזל כבר עכשיו.
רצוי לחזור על ספירת הדם בעוד חודשיים-שלושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כמות של 2 טיפות מספיקה
מיכל28/06/2009לתינוק בן חודשיים? ( מהו המינון במ"ג במידה ויש הבדל בין היצרנים השונים?)
מהו המוגלובין תקין לתינוק בגילו?
מדוע הדעות חלוקות לגבי מתן ברזל עקב המוליזה?
שוב תודה רבה לך על הסיוע.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מוטי חיימי28/06/2009לאור גילו הרך- נראה לי שהמינון מתאים.
הדיעות לא חלוקות לגבי מתן ברזל בהמוליזה , אלא שייתכן שיש כאן גם מרכיב של חסר ברזל, בנוסף. כדי לדעת בוודאות- צריך לקחת בדיקות דם נוספות שבודקות המוליזה ומאגרי ברזל ואז לדעת לענות לך לפרטי פרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)