שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חנן
    13/10/2009

שלום רב

אני בן 26 וכבר במשך 3 שנים אני סובל מכאבי לימפות בבית שחי ובמפשעה, שנעלמים אחרי ימים בודדים, עוד שהייתי בצבא ביקרתי אצל רופא ששלח אותי לבדיקות דם כלליות - שיצאו תקינות ומאז פשוט הנחתי לזה.
    לפני שנה חוויתי קשיי נשימה חריפים עקב מחלת גבהים (הייתי בטיול), ועתה לפרקים אני חווה רעב לנשימה, מן קוצרי נשימה רגעיים כאלו. האם יש חשש גדול כי מדובר בסרטן הלימפה. האם במידה ומדובר בסרטן הלימפה, השלב בו מופיעים קוצרי נשימה הוא שלב מאוד מפותח של המחלה ויש לגשת למיון בדחיפות. רק אציין כי אינני סובל מ- חום גבוהה, שיעול, ירידה במשקל, הזעות ליליות, פריחות בעור (אם-כי לפעמים יש גרד באזור הידיים), או כל דבר אחר מחשיד.
    אני חושש מאוד שמא מדובר במחלה הנוראית. אשמח לתשובה כנה ומלאה, עד כמה מצבי משקף את תסמיני המחלה, ועד כמה יש לי לחשוש
    2. מה הם אחוזי ההחלמה מסרטן לימפומה או מסרטן לימפה שהוא הודג'יקן?
    בתודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הגדלת בלוטות לימפה

ד''ר מוטי חיימי
    14/10/2009

שלום חנן,
    למרות החרדות שלך (שאינן בהכרח מוצדקות)- אני ממליץ לך קודם כל לגשת לרופא המטפל לבדיקה והערכה ראשונית שלו.
    בלוטות לימפה שמופיעות ונעלמות - דווקא לא מתאימות לסרטן .
    קוצר הנשימה יכול לנבוע ממגוון גורמים אחרים , שאינם קשורים לסרטן.
    אין טעם לדבר על סיכויי החלמה מסרטן כל עוד לא אובחנת כסובל מכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו