לימפומה ילדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לימפומה ילדים
    רוני
    18/10/2009

ברצוני לשאול הרבה מאוד הורים מודאיגים פונים בפורום בקשר לבלותות לימפה נפוחות ואני בטוח שכולם חוששים מגידול סרטני .אולי תשובתך תעזור לי בתור אבא מודאג ולעוד הרבה הורים לעשות סדר .מתי יש לחשוש באמת מגידול. האם הגודל קובע?המיקום?יש ילדים שהבלותות נפוחות הרבה זמן במעקב רופא המשפחה .יש זמן מוגדר שאם הבלותות לא קטנות לוקחים ביופסיה?האם אפשר לראות סימנים בבדיקות דם? האם זה נכון שאם הבלותה זזה ולא קשה זה תקין 100% האם שקיעת דם תקינה מורידה משמעותית את הסיכוי לגידול כלשהוא ? עד כמה שכיח בגיל הילדות לימפומה אני מתצטער מראש על השאלה המעייפת הזאת אבל אני בטוח שאם תמצא את הדרך הקצרה ביותר לענות על השאלות הללו . אולי הרבה הורים שיכנסו לפורום בנושא הזה יהיו יותר רגועים ובעיקר מודעים תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לימפומה ילדים

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה

ד''ר מוטי חיימי
    01/11/2009

בילדים - שכיח לראות בלוטות לימפה מוגדלות באיזורים שונים, לרוב בתגובה למחלה ויראלית או חיידקית בלוע ובדרכי הנשימה העליונות.
    אם הבלוטות קטנות, רכות, מוביליות (ניידות)- לרוב לא מדובר בבלוטה חשודה.
    אם הבלוטות קשות, מקובעות למקומן, או שגדלות בצורה מהירה וחרגיה- רצוי לפנות לבדיקת הרופא המטפל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו