סרטן בילד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן בילד
    דן
    21/12/2009

לי ולאשתי היה סרטן, שתודה לאל התגברנו עליו.לפני 5 שנים נולד לנו ילד ואני מאוד חושש. הייתי רוצה לעשות לו בדיקות תקופתיות לגילוי סרטן על כל מקרה לנוכח ההיסטוריה המשפחתית. האם ניתן לעשות זאת בילדים בני 5 ואיפה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן בילד

הוספת תגובה

• סרטן בילד

ד''ר הרצל גבריאל
    22/12/2009

שלום דן, ראשית אני מאחל לך ולרעייתך בריאות מלאה ואריכות ימים.
    אני מניח שאתה ואשתך אינכם קרובי משפחה (בני דודים בדרגה ראשונה או שנייה).
    חשוב היה לציין איזה סוג סרטן היה לכל אחד מכם. סוגי הסרטן שיש בהם נטייה להארעות במשפחות הוא מצומצם. ברוב סוגי הסרטן המשפחתיות אינה קיימת. סרטן במשפחות הוא מצב נדיר. ישנם מספר גנים משפחתיים עם נטייה להארעות גבוהה של סרטן במשפחות, והעיקריים בהם הם הגנים לסרטן שד, סרטן מעי גס.
    אם אינכם קרובי משפחה, ולא מדובר בסוגי סרטן אלה, הסיכון להארעות סרטן בילדכם הוא דומה לזה שבשאר האוכלוסיה. אין בדיקת דם או בדיקה אחרת שיכולה לשמש למעקב אחר התפתחות סרטן בבני אדם ולכן לא אציע לך להתחיל במרוץ מטורף של בדיקות, שפשוט אינו מעשי.אך בכל בעייה רפואית של הילד, בפנייה לרופא המטפל, אפשר לאזכר ההסטוריה הרפואית שלכם.
    בברכת בריאות לכולכם,
    ד"ר הרצל גבריאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו