מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן בילדדן21/12/2009
לי ולאשתי היה סרטן, שתודה לאל התגברנו עליו.לפני 5 שנים נולד לנו ילד ואני מאוד חושש. הייתי רוצה לעשות לו בדיקות תקופתיות לגילוי סרטן על כל מקרה לנוכח ההיסטוריה המשפחתית. האם ניתן לעשות זאת בילדים בני 5 ואיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן בילד
ד''ר הרצל גבריאל22/12/2009שלום דן, ראשית אני מאחל לך ולרעייתך בריאות מלאה ואריכות ימים.
אני מניח שאתה ואשתך אינכם קרובי משפחה (בני דודים בדרגה ראשונה או שנייה).
חשוב היה לציין איזה סוג סרטן היה לכל אחד מכם. סוגי הסרטן שיש בהם נטייה להארעות במשפחות הוא מצומצם. ברוב סוגי הסרטן המשפחתיות אינה קיימת. סרטן במשפחות הוא מצב נדיר. ישנם מספר גנים משפחתיים עם נטייה להארעות גבוהה של סרטן במשפחות, והעיקריים בהם הם הגנים לסרטן שד, סרטן מעי גס.
אם אינכם קרובי משפחה, ולא מדובר בסוגי סרטן אלה, הסיכון להארעות סרטן בילדכם הוא דומה לזה שבשאר האוכלוסיה. אין בדיקת דם או בדיקה אחרת שיכולה לשמש למעקב אחר התפתחות סרטן בבני אדם ולכן לא אציע לך להתחיל במרוץ מטורף של בדיקות, שפשוט אינו מעשי.אך בכל בעייה רפואית של הילד, בפנייה לרופא המטפל, אפשר לאזכר ההסטוריה הרפואית שלכם.
בברכת בריאות לכולכם,
ד"ר הרצל גבריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)