שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יפית
    29/01/2010

שלום ד"ר.

בשל בעיות המפרקי הירך של הבת שלי בת שנהעברה 3 צילומי אגן, בטכנולוגית CT.

צילום ראשון בגיל 5 חודשים, לאחר 7 שבועות צילום נוסף ולאחר 5 חודשים צילום נוסף
    (בצילום זה - התעקשתי על הגנה על השחלות).

אני מפחדת מכמות הקרינה שספגה.
    ראיתי את החישוב שאתה עושה לעניין הסיכוי חלילה לפתח מחלה ממארת. אשמח שתעדכן אותי בסכנה הנשקפת, אם בכלל?

שאלה שנייה- נרשם בפורום כי ילדים בסכנה גבוה יותר, אבל הבנתי כי כמות הקרינה היא נמוכה ובהתאמה לגיל?

תודה על האדיבות.
    יפיתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• המשך

יפית
    29/01/2010

אם הסיכוי של הסי.טי הוא 1:5,000 אז זה אומר שהסיכוי ב - 3 צילומי אגן קטן יותר?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 הבהרות לשאלה

יפית
    31/01/2010

2 הבהרות לשאלה

האם חשיפה של 3 צילומי אגן (כמות הקרינה באגן היא פי 35 מקרינה של צילום חזה, כלומר האם 3 צילומי אגן שווה לסיטי מח אחד ואז הסיכון של 1:5000 הוא בהתאם?

האם העובדה כשעשו לבת שלי את הצילום, אמרה לי הטכנאית היא כמות הקרינה היא אפסית, כמות קרינה שמשמתמים לאצבע של מבוגר אמורה להרגיע אותי?

תודה על האדיבות.

יפית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 הבהרות לשאלה

ד''ר הרצל גבריאל
    31/01/2010

יפית שלום,
    בצילומי רנטגן רגילים, אכן כמות הקרינה היא אפסית, וגם מחושבת על פי האזור המוקרן, ולכן גם פיזור הקרינה לאזורים סמוכים הוא בטל בששים.
    אין מה להשוות צילומי רנטגן בודדים לבדיקת CT.
    הנזק העלול להיגרם מאיחור באיבחון פריקה בפרק ירך, הוא גדול עשרת מונים מסכנת הקרינה מצילומי רנטגן.
    איני רואה צורך להתעסק בחישובים ומכפלת של קרינה מצילומי רנטגן רגילים.
    ובכל זאת, פרקי ירכיים יכולים להיבדק היטב בבדיקת אולטראסאונד שאינה כרוכה בקרינה כלל. אם הבעיה היא בעיית מעקב אחר פרקי ירכיים צריך לבדוק האפשרות לאולטראסאונד כבדיקת מעקב.
    לבריאות,
    ד"ר הרצל גבריאל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו