מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטת לימפה באזור האחורי של הראשעידן04/04/2010
שלום,
לאחרונה הרגשתי בלוטת לימפה באיזור האחורי של הראש (צד ימין למטה).
הלכתי לבדיקות אצל רופא כאשר לא ידעתי מה הבעיה והוא זה שאמר לי שזה
בלוטת לימפה, הוא שלח אותי לספירת דם, התוצאות שהתקבלו זה שהכל תקין חוץ
משני דברים שהם : Hematocrit נמוך ו- Lymphocytes גבוה (8 מעל הממוצע)
עכשיו השאלות שלי הם כאלה: יכול לקרות משהו מתוצאה של בלוטת לימפה בראש ?
האם זה מסוכן?
- אף פעם לא היו לי בעיות כאלה תמיד היתי בנאדם בריא, ממה התוצאה של זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר לימפה בראש
ד''ר גל גולדשטיין04/04/2010עידן שלום
אמנם הפורום מיועד לשאלות בענייני ילדים, אבל נראה לי שהשתשובה שלי רלבנטית גם למבוגרים צעירים. ההתיחסות שונה בהתאם לגיל. מה גילך?
בלוטת לימפה (בעברית נכונה - קשר לימפה) יכולה לגדול ממגוון של סיבות.
נכון שמה שמדאיג אותנו לרוב שמא מדובר בסרטן, אבל חייבים לזכור שלרוב מדובר בתגובה של מערכת החיסון לזיהומים (פצע באיזור, דלקות שונות אפילו כאב גרון או נזלת), ולעיתים נדירות יותר בשל דלקות לא זיהומיות.
אם גודלו של קשר הלימפה פחות מסנטימטר, אם יש סימנים המרמזים על דלקת כלשהיא - לרוב אין צורך להמשיך במעקב, ולעיתים לתת אנטיביוטיקה לשבועיים (שיקול הרופא).
אם הרופא שלך יחשוב שיש סימנים מדאיגים אחרים, חוץ מהגדלת קשר הלימפה, הוא בוודאי יבקש שתבצע אולטראסאנד של האיזור, ואולי אפילו ישקול דקירת הקשר במחט דקה כדי לקחת ביופסיה.
המטוקריט נמוך? השאלה כמה הוא נמוך. לא ברור לי מה זה לימפוציטים גבוהים, ובאילו ערכים הם גבוהים ב-"8".
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר גל
עידן04/04/2010קודם כל תודה על המידע שנתת לי בקשר לבלוטה.
אני בן 14, והנה מה שכתוב לי בתוצאות:
הרופא אומר שהכל תקין ולא צריך לעשות כלום ואני מאוד מודאג!!
לא איכפת לי שזה יהיה אבל שלא יבלוט! ולא זה לא יותר גדול מס"מ זה ממש עיגול קטן
ומעצבן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשום סיבה לדאגה
ד''ר גל גולדשטיין04/04/2010עידן יקר
אז אתה באמת "נחשב" ילד...
אין שום סיבה לדאגה!
אני חוזר - אל תדאג...
יש כמה סיבות לא לדאוג:
הראשונה - קשר לימפה קטן באיזור הראש הינו דבר שכיח לדמי. כמה מילימטרים? ממש תקין.
השניה - בדיקת הדם שלך מצויינת. אל תתרשם מהחריגות חסרות המשמעות בכמה פראמטרים.
והשלישית (ואולי הכי חשובה) - אתה בידיים טובות. הרופא שלך מבין עניין. מחד - הוא לא היה שאנן, בדק אותך, ושלח אותך לבדיקות דם, ומאידך - הוא מבין שהכל בסדר ומנסה להרגיע אותך.
הייתי נוהג בדיוק כמוהו, וממשיך לעקוב אחר הבליטה הזו (בדיקה גופנית) בעוד 2-3 שבועות.
חג שמח והמשך חופש נעים (ממה שנשאר...)
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה
עידן05/04/2010תודה רבה!
עכשיו אני כבר לא מודאג !
כמה חששתי מזה... וחג שמח :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)