אנמיה מחוסר בברזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנמיה מחוסר בברזל
    ר
    07/04/2010

ילד שלי בן 3 הובחן לפני 4 חודשים כסובל מאנמיה קשה מחוסר בברזל. ילד קיבל טיפול בברזל במינון גבוה.
    הנה תוצאות לפני 4 חודשים ועכשיו:
    RBC - 5.53 -- 5.69
    Hb - 10.4 -- 13.8
    MCV - 65 -- 74
    MCH - 19.5 -- 24.3
    MCHC - 30.1 -- 32.8
    RDW - 16.9 -- 17.6
    Ferritin - low than 2 -- 19
    Transferrin - 441 -- 320.6
    Fe - 18 -- 79
    קיבלנו המלצה מרופא להמשיך בטיפול ברזל עד להשלמת המאגרים. מהו הערך הרצוי של פריטין שאליו צריך להגיע? בבדיקה לפני חודש רמת הפריטין הייתה 18 ועכשיו 19. שאר הפרמטרים הלכו והשתפרו כל חודש. ערך ה RDW בהתחלה עלה ל 20 ועכשיו ירד ל 17.6 אך עדיין לא הגיע לנורמה. בינתיים הורדנו את המינון לחצי כיוון שילד די סובל מהטיפול. האם אפשר להפסיק את הטיפול בשלב זה או שכדאי למלא עוד את המאגר?

תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה מחוסר בברזל

הוספת תגובה

• חסר ברזל

ד''ר גל גולדשטיין
    07/04/2010

ריטה שלום
    אם תצליחי "לשכנע" את הילד לאכול בשר אדום כמה פעמים בשבוע, יכול להיות שלא יצטרך ברזל.
    הטיפול בברזל יכול להיות לא נעים לילדים.
    אין ערך ברור ברור של פריטין שאליו צריך לשאוף, אך אני מבין למה הרופא מעוניין להמשיך. אני מניח שהוא חושש שאם יפסיק את הטיפול עכשיו, יצטרכו לחדש אותו בהמשך כי המאגרים עדיין לא מלאים.
    אז... או להמשיך עוד מספר חודשים, או לתת לו הרבה בשר. אם תפסיקי עכשיו, תחזרו לנקודת ההתחלה.

בהצלחה!

גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו