מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נויטרופניה של גיל הינקותמירי03/05/2010
שלום,
האם האם נויטרופניה של גיל הינקות היא בהכרח אוטואימונית?
לבננו בן ה-8 חודשים נמצאה נויטרפניה לפני כ-4 חודשים, מאז אנחנו במעקב,
, ביצענו בדיקת נוגדנים בתה"ש, הבדיקה יצאה שלילית,
רופאת הילדים טוענת שמדובר בנויטרפניה של גיל הינקות, האם ישנה גירסה כזו של נויטרופניה של גיל הינקות שאינה אוטואימונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאוטרופניה, נוגדנים, תינוקות
ד''ר גל גולדשטיין03/05/2010מירי שלום
החשיבה הרפואית (לפחות זו המערבית) היא חשיבה "קופסתית". אם לאדם יש סימפטומים מסויימים, הרי אפשר להכניס אותו לקופסה המחלות X , ואלי גם לטפל בו בתרופות מקופסה Y.
אני לא בטוח שהטבע "עובד" ככה.
יש המון עדויות (חלקן ממחקרים של עמיתי פרופ' קפלינסקי מתל השומר) שנאוטרופניה של גיל הינקות, ללא סימנים מדאיגים בסיפור המשפחתי, בהיסטוריה של התינוק, בבדיקה הגופנית שלו, או בשאר מרכיבי הדם (ההמוגלובין, הטסיות, התאים הלבנים האחרים ועוד...) - היא מחלה אוטואימונית. הרבה פחות חשוב מהעובדה שיש או אין נוגדנים, היא שהמחלה היא שפירה ברוב רובם של המקרים, וחולפת תוך מספר ימים עד... מה לעשות - שנתיים. כמעט ואין חשש מזיהומים מסכני חיים.
חלק חשוב באבחון של מחלה זו הוא המעקב ואם עברו כבר מספר חודשים, הרי שהחשש ממחלות אחרות הקשורות בנאוטרופילים - קלוש.
נכון שתמיד יש יוצאים מהכלל, אבל למה לחשוב ככה...?
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
