בלוטות לימפה מוגדלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטות לימפה מוגדלות
    יפה
    28/05/2010

בני בן ה3 מזה כשלושה חודשים מוגדלות לו בלטות הלימפה בצואר לאחר בדיקות דם התגלה שהילד עבר את מחלת הנשיקה נשלחנו לעשות אולטרא סאונד שהתוצאות היו " משני צידי הצוואר הודגמו מספר קשרי לימפ תת לסתיים הגדול ביותר מגיע בציר האורך עד 32 מ"מ בעלי ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית.
    אני רוצה בבקשה לדעת כמה זמן לוקח לבלוטות לאחר המחלה לרדת ואם מומלץ לעשות עוד בדיקות להמשך?
    \תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטות לימפה מוגדלות

הוספת תגובה

• קשרי לימפה מוגדלים

ד''ר גל גולדשטיין
    28/05/2010

יפה שלום
    קשרי לימפה (בטעות מכונים בלוטות לימפה) מוגדלים הינם מצב מוכר אצל ילדים, ובמיוחד סביב הגיל של בנך.
    לשאלתך הראשונה - נסיגה בגודל הקשרים יכולה לעיתים לקרות רק אחרי מספר חודשים. סבלנות...
    לשאלתך השניה - יש לי תחושה שהרופא של בנך יודע בדיוק מה לעשות. הוא לקח בדיקות דם שגילו שמדובר בוירוס ("מחלת הנשיקה"), וגם שלח אותו לבדיקת אולטראסאונד.
    אני מניח שהוא יעקוב בקפידה אחר הקשרים הללו. 32 מ"מ הינו גודל "מכובד" וצריך לעקוב בעזרת בדיקה גופנית. אם אין נסיגה אחרי מספר שבועות - יתכן והוא יחליט לחזור על האולטראסאונד ובדיקות הדם.

שבת שלום

גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו