אוכל אורגני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוכל אורגני
    סיגי
    01/07/2010

האם נכון לילד הסובל מסרטן לאכול אוכל אורגני בלבד? האם כדאי להעביר את כל תזונת המשפחה לאוכל אורגני כדי למנוע סרטן אצל ילדים אחרים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוכל אורגני

הוספת תגובה

• אוכל אורגני וסרטן

ד''ר גל גולדשטיין
    01/07/2010

שלום סיגי
    אין שום מחקר רציני שקושר אוכל לסרט (חוץ מהקשר הברור בין תזונה דלת סיבים לבים תפתחות סרטן המעי) - לא אוכל אורגני ולא אוכל לא אורגני. אין שום מניעה לעבור לתזונה אורגנית.
    גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה!!

יגאל
    21/08/2010

מה שאמרת פשוט לא נכון,
    יש קשר אדוק בין אוכל לסרטן ,קודם כל כגורם לסרטן.

ולאחר מכן כמרפא סרטן.

זה פשוט לא נכון,וההיגיון הפשוט אומר זאת..רק צריך להקשיב לו.
    הרי כל פרי שאתה אוכל בנוי ממספר רב מאוד של חומרים (קרוב לאלף חומרים שונים),בינהם
    יש הרבה חומרים בעלי פעילות רפואית -וזה דבר ידוע ומוכח אלף פעם.

שבת שלום
    ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סולח...

ד''ר גל גולדשטיין
    21/08/2010

יגאל שלום

לא אמרתי שום דבר. כתבתי.
    הבעיה העיקרית במה שכתבתי, היא שגיאה שנפלה במילה סרטן (נשמטה אות, כמדומני...).
    אם תקרא היטב את מה שנכתב, אני מניח שתסכים שזה לא סותר אף אחד מהמחקרים שהבאת.
    אני חוזר וכותב: א י ן ש ו ם מ ח ק ר ר צ י נ י ה ק ו ש ר ב י ן ת ז ו נ ה ו ס ר ט ן (חוץ ממה שציינתי לגבי תזונה דלת סיבים).

זה לא אומר שזה לא הגיוני שיש קשר. זה בפירוש לא אומר שלא כדאי לחשוב היטב על התזונה שלנו. זה בוודאי לא אומר שיש מניעה להמשיך לרכוש אוכל בחנויות האורגניות. אני, למשל, מאד ממליץ לילדות שלי לאכול ירקות ופירות טריים, ופחות מזון מעובד. לאו דווקא בשל קשר לסרטן.

אבל מה לעשות שהרפואה המערבית נסמכת על המדע?

הדרך הנכונה להראות שיש קשר בין אוכל וסרטן היא לקחת קבוצה גדולה של אנשים שיש להם בדיוק אותם הרגלים (עישון, פעילות ספורטיבית, מספר שעות עבודה, חשיפה לשמש, ועוד, ועוד) ואותם גורמי סיכון משפחתיים או גנטיים לתתפתחות סרטן. את הקבוצה הזו צריך לחלק שני סוגי דיאטה - רגילה, וכזו שנהייה מעוניינים לבחון כמגבירה או מפחיתה את הסיכון לסרטן. בסיום מספר שנות מעקבצריך ולבחון את השוני בהיארעות סרטן.
    אם אתה מכיר, יגאל, מחקר כזה - שלח לי אותו בדחיפות.
    כפי שכתבתי בהודעה שהרגיזה אותך, רק תזונה דלת סיבים הוכחה באופן ברור כגורם סיכון להתפתחות סרטן מעי.
    כל שאר המחקרים יכולים לרמז, להציע קשר, לתת בסיס למחקרים מתקדמים יותר.
    למשל – מחקר סיני שהבאת הדגים שכשמים על תאים סרטניים במעבדה חומרים שונים מירקות ופירות – מדוגמת פעילות אנטי סרטנית. כך גם המסקנה לגבי הפפאיה, הגיעה מניסוי בשיטה דומה (על תמציות תאים במעבדה). הרבה תרופות נקברו בבית הקברות של המדע לאחר שהבטיחו את עצמן בצלחות הפטרי במעבדה, ואחר כך הסתבר שבגוף – לך תדע למה, הסיפור שונה לגמרי.

גל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המושקעת

יגאל
    21/08/2010

אני בטוח שאם אחפש טוב אמצא מחקר שמראה על הקשר בין תזונה לסרטן,
    לדעתי יש הרבה כאלה - בעיקר כאלה שמשווים אולוסיות שאוכלות אוכל עממי מול אוכל מעובד סינטטי שנהוג כיום.

בכל מקרה זה לדעתי מסוג הדברים שלא ממש ניתן לבדוק בצורה 'מדעית טהורה' כי מה לעשות התזונה של כל אחד מאיתנו מורכבת מהרבה מאכלים וקשה יהיה לבדוק זאת.

אגב לגבי האלוורה והפאפאיה ,מה שמעניין בצמחים שלרוב הם הולכים למעבדה אחרי ידע קדום ושימוש של מאות ואלפי שנים.וזו הסביה שבגינה בדקו את הפאפאיהולבטח את האלוורה.

אני גם התחלתי מחקר כזה בארץ על צמחי מרפא כנגד סרטן,רוב הצמחים נבדקו ע"פ ידע מוקדם
    ושימוש רב שנים למטרה זו,בארץ למשל ידוע מאכלי הלוף כתרופה לסרטן.אפשר לשמוע זאת מהרבה מקומיים,אני אישית שמעתי מיד ראשונה על שלושה כאלה.
    בכל מקרה המחקר כרגע נעצר מסיבות כאלה ו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה וסרטן

ד''ר גל גולדשטיין
    22/08/2010

יגאל שוב שלום
    עכשיו הגיע הזמן להצטנע בתור "נציג" הרפואה המערבית והמדע שמאחוריה.
    השפעות סביבתיות כגורם למחלות זה באמת נושא בעייתי.
    מומחה גדול לענייני סרטן אמר לי פעם: " אם לא הצליחו להוכיח באופן מוחלט ששחיה במימי הקישון גורמת לסרטן... אז אי אפשר להוכיח שום דבר!". אני אישית לא ממליץ לאף אחד להכנס למים של הנחל ההוא...
    לכן, כמה פפאיות ביום ימנעו איזה סוג של סרטן? כמה רימונים לשתות?
    ה"כובע" שלי כאן הוא של רופא. האמונות האישיות שלי, תחושות הבטן, פחות רלבנטיות. מכאן הכוח, אבל גם החולשה, של המקצוע שלי.
    בוא נסכם שחיים בריאים (מי יגדיר בדיוק מהם?) זה דבר מומלץ.

גל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוקר הכרכום מדבר בראיון

יגאל
    23/08/2010

כורכומין שמגיע מהכרוכום הוא חומר חסר רעילות כמעט לחלוטין
    ונמצא יעיל בסוגי סרטן שונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו