מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לימפומה נון הוצקינסרונה15/07/2010
הבת שלי חלתה לפני 9 חודשים בנון הוצקינס לימפומה .DLBC דרגה 4 מפושטת בעצמות, מקום מרכזי באגן מעורבות מח עצם
לאחר 4 טיפולים R-CHOP נעשתה בדיקה הערכה פטסיטי שהראתה רמיסיה
לאחר טיפול חמישי בדיקת מח עצם ,שקבעה שמח העצם נקי
טיפול שישי נוסף לאחר כארבעה שבועות, מתן ניופוגן והוצאת תאי אב [בפעם אחת את הכמות הנדרשת ]
לאחר כ-10 ימים שקטים כשחשבנו שהכל מאחורינו ,כאבים ברגל פט סיטי נוסף שראה משהו בחוליה L-5 באזור הסקרום אבל לא קישר ללימפומה .אם אר אי כדי לבדוק מעורבות מערכת עצבים שלא הראה מחלה ..
הכאבים המשיכו LDH עלה ל-600 פט נוסף שהראה הישנות מחלה בסקרום ובאגן ליד השחלה גוש של 6 ס"מ . ומאז סרט נע של טיפולים ESHAP ,היי דוז מטוטרקסט פט נוסף שהראה רמיסיה ואז השתלת מח עצם עצמים מאותם תאים שנאספו אז .
אני מוטרדת מאוד שמה חלילה בתאי אב שהוצאו אז ,יכולים להיות תאים נגועים הרי זמן קצר עבר מאז הרמיסיה ועד שהמחלה חזרה .האם זה יכול להיות?
האם המכונה שמוציאה את תאי האב מסוגלת להפריד בין תאים תקינים ללא תקינים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפומה, השתלת תאי אב עצמית
ד''ר גל גולדשטיין15/07/2010רונה שלום
מהפרוטוקול שקיבלה בתך אני מסיק שהיא מבוגרת. בדרך כלל בילדים אנחנו נותנים טיפול קצת שונה. אני מציין זאת מאחר ואני אונקולוג ילדים, והניסיון שלי מתייחס לגביהם.
לשאלתיך - לגבי השאלה האחרונה - לא, המכונה לא יודעת להפריד תאים ממאירים. נעשו בעולם כמה נסיונות ל"סנן" או ל"נקות" מח עצם לפני השתלה עצמית - אך כולם לא הוכיחו יעילות.
קשה לדעת אם מח העצם היה נקי בזמן האיסוף. אין ספק שבמחלה עיקשת כמו במקרה הזה, הדרך הנכונה היתה לעשות השתלה עצמית.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנון הוצקינס לימפומה
רונה15/07/2010תודה על ההתיחסות המהירה .
ואם חלילה היו תאים ממאירים האם הכימותרפיה שקבלה לפני ההשתלה טיפלה בהם כי הרי ההשתלה היתה ביום השביעי לתחילת הטיפול ושיירים של כימותרפיה עדיין היו בגוף?
ואם לא הכימותרפיה ,האם המערכת החיסונית יכולה לטפל בהם?
כתבת שהשתל עצמית היא ללא ספק הדרך , שאלתי ,גם אם יש ספק ואפילו קל שבקלים לגבי נקיון מח העצם מתאים ממאירים?
האם יש ידע כלשהו שיכול להרגיע אותי ולו במעט ?:)
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנון הוצקינס לימפומה
רונה15/07/2010שאלה נוספת ....
במעבדה בבית החולים בו אנו נמצאים ערכי ה-LDH התקינים נעים בין 100-260
שאלתי היא :מה יכול להיות הסיבה שבשבוע אחד הוא מראה תוצאה של 170 ובשבוע אחריו 256 כשאנו רחוקים כבר מהשפעת הכימותרפיה והניופוגן .
האם יש משמעות לשינויים אלו?
ושוב תודה ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימפומה
ד''ר גל גולדשטיין15/07/2010רונה
אין דרך לדעת. תמיד יש חשש כשנותנים שתל עצמי, שחלילה יש תאים ממאירים בו. עולם הרפואה עובד במאסות, ולא לפי המקרה פרטני. מה הכוונה? בלימפומות אגרסיביות, ובבוודאי כאלו שנשנות, מטפלי באמצעות כמו' אגרסיבית ועוזרים למח העצם התאושש בעשרת שתל עצמי. ההנחה היא שהכמו' שניתן קודם לאיסוף מנקה את מח העצם. האם זה נכון בכל מקרה? לא ברור. האם כשרואים מח עצם נקי במיקרוסקופ, זה אומר שאף תא לא מתחבא היכנשהוא? לא בטוח. אבל - האם זהו טיפול מוצלח במרבית המקרים (מאסות, כבר הזכרתי?) - בהחלט כן. את שואלת שאלה שקשורה יותר לפסיכולוגיה ופחות לנתונים מדעיים. אין נתונים מספיק טובים לגבי כל המקרים, וגם לא לגבי המקרה של בתך. האם סביר שהניח שהכל יהיה בסדר - לדעתי בהחלט כן! בלי תקווה, אין טעם להלחם! האם LDH בערך מעט מעל הנורמה מרמז על שמהו? לדעתי לא. צריך לעקוב.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימפומה נון הוצקינס
רונה15/07/2010תודה על התשובה בעלת הפן רפואי-פסיכולוגי .
ואתה צודק .
רפואה זה לא מדע מדויק .ואני מחפשת לפעמים לוגיקה והגיון שכנראה לא אמצא.למדתי זאת על בשרי .
כל טוב ושוב תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמפומה
ד''ר גל גולדשטיין16/07/2010בשמחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהldh נון הוצקינס לימפומה
רונה01/12/2010שלום ד"ר גל ..כתבתי לך לפני מספר חודשים על בתי שחלתה בנון הוצקינס למפומה ועברה השתלת מח עצם עצמית .
וספרתי לך על ה- ldh שהתחיל לעלות ומאוד דאגתי והאמת שהוא המשיך ועלה עוד הרבה מעבר למותר ..
כמובן שהרופא שלנו דאג מאוד ועשה שוב פט סיטי וגם בדיקת מח עצם שב"ה יצאו תקינות .
אך עדיין ה-LDH היה גבוה והרופא שבר את הראש לסיבה .ובסוף הוא העלה השערה נוספת .שבדקנו אותה ולשמחתנו התבררה כנכונה .
הילדה קבלה לאחר ההשתלה כדור .רספרים ..ומסתבר שהכדור הזה יכול לגרום להתנפצות של כדוריות דם אדומות במבחנה וכתוצאה מכך לעליה של ה-ldh שזה משהו טכני בלבד אבל מבהיל מאוד ..ברגע שהפסקנו את הכדור הערכים חזרו להיות תקינים .
זהו,רק רציתי לתרום מנסיוני כדי שאם משהו יתקל בבעיה דומה יבדוק גם את הצד הזה .
כל טוב ובריאות לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימפומה נון הוצקינס - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין01/12/2010רונה שלום
מסכת ארוכה ולא קלה עולה ממה שתיארת...
בלשון הרפואית ה"קרה" מדובר בהישנות לימפומה מסוג DLBC.
בהישנות כזו חייבים לטפל באופן אגרסיבי! וזה אכן מה שעושים הרופאים של בתך.
הדאגה שלך בהחלט הגיונית, ואני חושב שגם הרופאים שלך חוששים שזה אחד הסיכונים בהשתלה עצמית. אבל זה תמיד סיכון של השתלה עצמית. אין תשובה מדעית ברורה אם יש תאי לימפומה במה שנאסף לפני כמה חודשים. לא ניתן לבדוק דבר כזה. לשאלתך השניה - המכונה לא יודעת להפריד תאים כאלו מהתאים הבריאים. בעבר נוסו מספר טכניקות של הפרדת תאים סרטניים משתל עצמי. כולן נכשלו.
לא נותר אלא להאמין שהמשפחה שלך, ובתך, בדרך הנכונה למיגור המחלה.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)