מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
ד"ר גל, המון המון תודה לך!!
מרב24/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב אני..מרב23/10/2010
טוב בטח אני אתבקש לתת תמונה יותר ברורה של תוצאות ספירת הדם אז הנה...
סליחה שאני נודניקית...
10.5 K/ul WBC
27.8 % NEUT%
2.9 K/ul NEUT.abs
56 % LYM%
5.8 K/ul LYMP.abs
10.6 % MONO%
1.11 K/ul MONO.abs
4.5 % EOS %
0.5 K/ul EOS.abs
1.5 % BASO %
0.2 K/ul BASO abs
4.49 M/ul RBC
9.2 g/dl HB
28.4 % HCT
63.3 fL MCV
20.6 pg MCH
32.5 g/dl MCHC
20.7 % RDW
249 K/ul PLT
6.9 fL MPV
שוב תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב אני.. - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין23/10/2010מרב שלום
קל לי לענות לחלק מהשאלות:
1. תפקיד הברזל? הוא קשור בהרבה תהליכים בגוף, אך כשיש חסר ברזל הוא מתבטא בירידה בייצור ההמוגלובין. אגב - 7.6 לא היה ערך הברזל, אלא ההמוגלובין. רבים מבלבלים. אז אולי התכוונת לתפקיד ההמוגלובין? הוא הנשא של החמצן מהלב לכל רקמות הגוף. חסר בו יביא לעייפות. זוכרת שזה מה שלא היה לבן שלך, ולכן לא קיבל עירוי דם?
2. האם להילחץ? לא.
3. האם להתייעץ בהמטולוג נוסף? נראה שאת כבר עושה את זה...
4. את לא נודניקית. את נותנת תמונה די מליאה של המצב.
אבל כמה נתונים חסרים.
מה המוצא של המשפחה? יש סוגי אנמיה (חסר המוגלובין, מה שיש לבנך) שאופיינים למשפחות ממוצא מסויים.
האם התפתחות המוטורית והשכלית תקינות? האם הגדילה תקינה?
מה ערך הברזל (לא ההמוגלובין), הפריטין (מאגר הברזל בגוף. האם בוצעה בדיקה של אלקטרופוריזה שלהמוגלובין? האם אפשר לראות ספירות דם של כל בני המשפחה (הורים וכל הילדים)?
בקיצור... עכשיו אני הנודניק...
נראה לי שבהחלט יש כאן מקרה של אנמיה מחסר ברזל. שאלה ראשונה- למה? אפשר לנסות לברר. שאלה שניה - האם יש כאן גם שילוב של גורם אחר לאנמיה?
טיפול? נראה לי שהוא מטופל בצורה מצויינת. למרות שאני לא יודע חלק גדול מהנתונים (שצוינו) הייתי ממשיך עם הברזל עד שיעלה עוד בהמוגלובין.
בהצלחה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!! והנימול?
מרב23/10/2010ד"ר גל,
תודה רבה על התשובה האדיבה ומהירות התגובה.
מה לגבי הנימול שהוא חש?
בבקשה התייחסותך גם בעיניין.
באמת תודה רבה!
פורום מצויין- מקוה שלא אזדקק לו-
כמובן לא בנימה אישית...:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!! והנימול? - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין23/10/2010נימול? לילד בן 15 חודשים יש יכולת להתלונן על נימול? יש מצבים בהם יש חסרים תזונתיים משמעותיים. אז יש חסר של אלמנטים רבים בתזונה. ברזל יכול להיות אחד מהם, אבל גם ויטמינים אחרים שחסר בהם עלול לגרום לנימול. לבדוק - ויטמינים- B12, B1.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)