מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם??אמא מודאגת06/11/2010
שלום רב. אני כל כך מודאגת שאני פשוט אספר וזהו:
בני בן שנה ו - 11 חודשים. ילדון דינאמי מאוד.
בשבת שעברה לפנות בוקר (בדיוק לפני שבוע) העלה חום גבוה. ללא נזלת, שיעול או כל תסמין אחר. חשבתי שזו מחלה ויראלית למרות שהוא לא חולה כמעט בכלל. למחרת אובחנה אוטיטיס מדיה וניתן מוקסיפן שלא הועיל, למחרת רופא אאג החליף לאוגמנטין - שוב ללא שיפור. החום המשיך לעלות כפעמיים ביום ובעיקר בערב. במהלך היום הילדון פעיל כרגיל למעט בדקות שיש חום ואז מתיישב.
ביממה החמישית לקחנו שוב לרופא הילדים שאמר שכדאי להמתין עוד יממה ואז לראות מה קורה ולבצע ספירה. למחרת הכל היה בסדר, החום לא עלה כלל. לאחר 36 שעות מהביקור אצל הרופא החום שוב עלה מיידית ל - 40 כמו שהיה בשאר ימי החום שלפני ההפוגה. אני חשבתי שהסאגה נגמרה לאור 36 שעות הפוגה ואז לפתע שוב 40 מעלות.
עשינו ספירה והרי הנתונים:
WBC - 15.5
המוגלובין 11.5
RBC 4.74
המטוקריט 35.2
מונוציטים 18%
לימפוציטים 36%
נויטרופילים 43%
טסיות 351
MPV 7.8
נמצא כיב על שקד שמאל. והרי בתחילת השבוע חשבו כי מדובר בדלקת אוזן תיכונה וקראתי שלוקמיה עלולה להדגים כיבים בפה ובאוזן..אני בחרדה.
הרופא אמר שמדובר כנראה במונונוקלאוזיס
מומחה למחלות זיהומיות באחד הפורומים אמר שזה לא נראה ככה..אני מבולבלת.
מה שמפחיד אותי נורא ומדיר שינה מעיניי זו לוקמיה....
האם בספירה שכזו ניתן היה לראות אם משהו לא היה תקין?
האם יש בעיה בספירה הנ"ל שמכוון ללוקמיה שלא נדע?
מה כדאי לעשות?
תודה תודה.
אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם?? - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין06/11/2010שלום לך
ממש לא נראה לי שאת צריכה להדיר מעצמך אפילו דקה אחת של שינה. לאוקמיה זה לא.
נראה שלילדך יש מחלה ויראלית (נגיפית בעברית) שככל הנראה מסתמנת בחום גבוה, אודם של עור התוף (כך אני משער שאבחנו דלקת אוזן תיכונה), ונגע מכוייב על שקד. מבחינה מעבדתית אני מזהה מונוציטוזיס - עליה קלה במספר המונוציטים ואנמיה קלה - ממצא די שכיח במחלות קלות כגון זו.
במילים אחרות - וירוס.
הכל בעירבון מוגבל -ראשית, כי זו טיבה של הרפואה, אנחנו מסיקים מסקנות לפי ההגיון, ולכן, לא תמיד צודקים. שנית - לא כל העובדות ידועות לי - יש הגדלה של קשרי לימפה? יש אודם בלוע? ועוד-ועוד... לאוקמיה ומחלות מפחידות אחרות "מתחפשות" פעמים רבות למחלות קלות. רופא טוב, ונראה לי ששלכם הוא כזה - ידע להבחין בין עיקר וטפל.
שבוע טוב
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)