סרקומה יואינג דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרקומה יואינג דחוף
    דודה
    17/11/2010

אחייני חולה בסרקומה יואינג.
    סיים טיפול רביעי וגילו לאחר מכן שיש דליפה מהצינורית.
    במהלך הניתוח להשתלת פורט חדש התנתקה הצינורית נדדה דרך הלב אל עורק הראה.
    הצינורית נשלפה במהלך צינתור, והושתל פורט חדש אשר הצינורית בו אינה מתפרקת פורט זה יקר יותר.

כמה שאלות
    למה לא ניתן להשתיל פורט כזה מההתחלה?
    האם ניתן להעביר את הילד לבית חולים אחר להמשך טיפול?
    הרי ידוע שבמחלה זו מקבלים טיפול אגרסיבי אולי פורט כזה לא התאים?
    ביום שני הוא אמור לקבל טיפול חמישי האם יש אפשרות להספיק להעביר אותו לבית חולים אחר ושהוא יקבל את הטיפול בזמן?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרקומה יואינג דחוף

הוספת תגובה

• סרקומה יואינג דחוף - תגובה

ד''ר גל גולדשטיין
    17/11/2010

שלום אני
    ראשית, אני מאחל לאחיין של החלמה מליאה, ומהלך נטול סיבוכים בהמשך.
    אנסה לענות על השאלות מבלי לדעת את כל הפרטים (כמו תמיד, בתפקידי בפורום הזה).
    אני לא מכיר שני סוגי צנטר מרכזי מסוג פורט. לרוב כירורגים מכירים את הסוגים השונים. ראוי לשאול כירורג. הסיבוך שתיארת מאד נדיר, ואני לא זוכר אירוע כזה במהלך השנים שאני המטו אונקולוג ילדים.
    התשובה לשאלתך היא - כן. השאלה שלי היא - למה? אני מנחש שהכעס גרם לפגיעה באמון בין המשפחה והצוות המטפל. אם לא ניתן לשקם את מערכת היחסים המאד חשובה הזו (משפחתך והצוות המטפל עוד צריכים ללכת דרך ארוכה...), אזי אני מנחש שכל בית חולים אחר בארץ יעתר לבקשתכם ויקבל אותו. אבל מניסיון... זה לא טוב לעבור ממרכז רפואי אחד למשנהו... לוקח זמן לכל צוות לללמוד את כל הפרטים, ולעיתים זה זמן יקר.
    לגבי השיקול בבחירת פורט - אני לא מכיר פורט שלא מתאים לכמותרפיה. בשביל זה פתחו את הצנטר הזה. למה הוא התפרק? אני לא יודע.
    מאחר וישראל מדינה קטנה אני מניח שהוא יכול להגיע לכל מרכז רפואי עד יום שני. אין לי ספק שזו עלולה להיות טעות לעשות את בחפזה.
    בהצלחה

גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דודה
    18/11/2010

תודה רבה על היעוץ האוביקטיבי והמהיר
    אני מתארת לעצמי שכך יהיה והם ימשיכו את הטיפול
    הבעייה אינה במחלקה אלא לעניות דעתי ב טיפול הכירורגי שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

ד''ר גל גולדשטיין
    18/11/2010

שיהיה בריא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו