עזרה דחוף!!! פרדניזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחוף!!! פרדניזון
    גלי
    31/01/2011

הי, אני בת 18 ואחרי השתלת מח עצם אלוגנאית שניה. בעקבות הישנות מחלה קיבלתי כמות מכובדת של תאי אב כ4 חודשים אחרי ההשתלה ופיתחתי GVHD קשה בכבד. בזמן הטיפול קיבלתי פרדניזון במינון של כ100 מ"ג ליום. מיותר לציין שהיתי נפוחה מאוד ועליתי כ7 קילו מהמשקל הרגיל שלי שהוא 43, בנוסף לכל שאר הבעיות שנגרמו. כיום הכל בסדר והפסקנו את הפרדניזון בחודש נובמבר. אני כבר כ3 חודשים בלי סטרואידים והנפיחות ירדה משמעותית אך באיזור הלחיים עדיין נותרה.. זה מאוד מפריע לי וגם משמעותי עלי בגלל שהגוף שלי מאוד רזה.. אני עדין לוקחת PROGRAF וCELLCEPT האם יש קשר בין התרופות לבין זה שהנפיחות לא יורדת? כי ברגע שירדתי במינון שלהן הנפיחות קצת ירדה.. מתי היא כבר תרד לגמרי? זה מאוד מעיק עלי ואני לא מפסיקה לחשוב על זה ואף אחד לא יודע לתת לי תשובה.. בבקשה תעזרו לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף!!! פרדניזון

הוספת תגובה

• עזרה דחוף!!! פרדניזון - תגובה

ד''ר גל גולדשטיין
    01/02/2011

גלי שלום
    קשה לדעת מתי הנפיחות תרד, אבל אין ספק שעברו "רק" חודשיים שלושה מהפסקת פרדניזון במינון גבוה. סבלנות! עוד לא פגשתי אדם שנשאר נפוח אחרי טיפול בסטירואידים ממשוך וככל שיהיה ובמינון גבוה ככל שהוא. שתי התרופות שהזכרת לא גורמות לנפיחות.

גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

גלי
    01/02/2011

(:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו