קרינה לילד בן 4 עם allt

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה לילד בן 4 עם allt
    קרן
    21/06/2011

שלוםו
    ברצוני להתייעץ האם לתת קרינה לילד בן 4, שסיים פרוטוקול טיפול והגיב טוב. אמור להכנס לתחזוקה בחודש הקרוב.
    התחיל את המחלה עם 102000 תאים ואחרי יומיים ירדו ל 80000. הציעו לנו אופציות של קרינה או עוד סדרה של 4 it נוספים.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה לילד בן 4 עם allt

הוספת תגובה

• קרינה לילד בן 4 עם allt - תגובה

ד''ר גל גולדשטיין
    21/06/2011

קרן שלום
    ההחלטה קשה.
    לילדים עם לאוקמיה לימפובלסטית חדה (ALL) של תאי T יש סיכוי טוב מאד להחלים, אבל זאת רק תודות לטיפול האגרסיבי והממושך.
    חלק מהסכנות הינה כשלון הטיפול בשל העובדה שהכמותרפיה לא מגיעה אל המח. התאים הממאירים עלולים למצוא שם מפלט, ובבוא הזמן להתלקח שוב.
    שתי דרכי ההתמודדות עם הבעיה - קרינה למוח או זריקות כמותרפיה לחלל השדרה (IT).
    למעשה הציעו לכם להקרין או לא להקרין. ממילא מי שלא יקבל קרינה יקבל 4 זריקות IT במהלך טיפול האחזקה.
    אם יוקרן , יקטן הסיכון להישנות הלאוקמיה. מאידך, זה עלול לפגוע בהתפתחות השכלית שלו.
    למרות שהרפואה מתבססת על מדע, יש כאן בהחלט מקום לנטיית הלב של כל מטפל וכל הורה.
    האם תשנו בשקט בידיעה שלא עשיתם הכל למנוע חזרה של המחלה(לא בטוח בכלל)? ומצד שני-האם תוכלו להשלים עם פגיעה קוגנטיבית (בכלל לא בטוח) מקרינה למוח?
    אני הייתי מקרין... אני מכיר רופאים אחרים שלא...
    ההחלטה הקשה - שלכם. מה שתחליטו - תדעו שצדקתם...
    גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו