מעבר עבודה במהלך הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר עבודה במהלך הריון
    שירי
    29/06/2011

שלום,
    אני שכירה,עובדת מזה 10 חודשים והודעתי על התפטרות בעוד חודש, עקב מעבר עיר. אני בשבוע 13 ומחפשת עבודה ליד מקום מגוריי החדש.
    יש לי הצעת עבודה לתקופה שעד הלידה כשכירה, במקום עובדת של המשרד שיצאה לחופשת לידה, כאשר שוחחנו על האפשרות של הארכת העבודה לעבודה קבועה בעתיד.
    שאלתי היא האם יש בעיה עם עבודה זמנית שתופסק עם הלידה, מבחינת מענק לידה, תשלומים וכו. והאם יש משהו שעלי להתעקש עליו בחתימת החוזה שיכול לסייע לי בהמשך.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר עבודה במהלך הריון

הוספת תגובה

• מעבר עבודה במהלך הריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    30/06/2011

שירי שלום,
    שאלתך מאוד ספציפית, וכדאי לשקול ייעוץ פרטני.
    מכל מקום, עבודה זמנית לא אמורה לפגוע עקרונית בדמי הלידה, שכן בעניין זה נדרשים מספר חודשים מסויים של עבודה כתנאי לזכאות, ללא קשר לעבודה זמנית או לא.

ראי את נוסח החוק:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו