מידע רפואי
פורומים
- אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית
- רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית
- שיקום לב
- איפור וטיפוח
- בנות, העצמה נשית
- תמיכה בדיאטה
- עזרה ראשונה, החייאה, בטיחות
- נפרולוגיה, לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה
- תרופות סבתא
- דלקות והפרשות באברי המין - גברים ונשים
- פדיקור
- קונדילומה, פפילומה, קוניזציה
- חרדה חברתית
- תזונה בהריון
- פטרת ציפורניים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר עדי אדר
מומחה לנוירולוגיית ילדים דר` עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נירולוגיה ילדים. מכון אדר זכה גם השנה בסקר שביעות רצון של כללית מושלם. כמו כן תחומי העיסוק של דר` אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.
- פיטורים במהלך טיפולי פוריות עקב צמצומיםמורן13/09/2023
שלום,
רציתי לדעת האם סביר להניח שהתמ"ת יעתר לבקשה לפיטורים עקב צמצומים וביטול תקן, ככל ויש אסמכתאות לכך שהחברה מצויה בקשיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עבודה במשמרת לילה בהריון בסיכוןשרי הקר07/07/2023
שלום
אני עובדת 7 שנים במקום במשמרות לילה
כרגע אני בהריון חודש חמישי עם סכרת הריון+אינסולין גבוה
הרופאה של הריון בסיכון קבעה לי שחייבת להפסיק משמרות לילה בגלל חוסר איזון בסוכר .
הבעיה שבמשמרות יום העבודה פיזית הרבה יותר קשה והשכר הרבה יותר נמוך. זה הרעת תנאים?
יש לזה פיתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - גילוי על הריון בתקופת ההודעה המוקדמת על פיטוריםמור11/10/2022
שלום רב,
עבדתי אצל מעסיק כמעט 3 שנים וקבלתי זימון לשימוע בתאריך 20.03.18
לאחר השימוע הוחלט לפטר אותי ולתת לי הודעה מוקדמת על כך שבפועל היום האחרון לעבודתי הוא 30.04.18
יומיים קודם התאריך גילתי שאני בהריון, אך בגלל שהפיטורים לא קשורים בקשר ישיר להריון כמדומני שאין מה לעשות עם כך, למרות שבפועל נשארתי שנה ללא עבודה (כל תקופת ההריון וחופשה הלידה) כי לא הצלחתי למצוא עבודה בעודי בהריון. שאלתי האם אפשר לדרוש מהמעסיק פיצוי על כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הרעת תנאים למטפלת בהריוןתמר יעקבזון17/07/2018
אני מטפלת במעון בקבוצה בת 6 תינוקות, וצריכה ללדת בתחילת נובמבר. בשיבוץ לשנה הבאה הודיעו לי שמעבירים אותי לנהל מטבח במעון עד שעת הצהרים ולאחריה לשמור על קבוצת בוגרים המונה לפחות 9 פעוטות / בוגרים וכל זה נגד רצוני רק בגלל ההריון. האם זו הרעת תנאים והאם יש חוק שיכול לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים בהריון
עו``ד ליאת שטיין18/07/2018תמר שלום,
על פניו נשמע כי מדובר בשוני מהותי בתפקיד.
ככל שכך, הרי שלא ניתן לעשות זאת ללא הסכמה או לחילופין היתר מהממונה על חוק עבודת נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 19 הריון ראשון , נאלצת לעשות נסיעות מעל 100 קמ לעבודה הלוך וחזוראסתר10/07/2018
שלום אני רוצה להתייעץ
אני שבוע 19
עובדת בתל אביב במקום העבודה כבר 3 שנים
התחתנתי ועברתי לבאר שבע
בתכנון היה לעבור תפקיד בעבודה לבאר שבע רק אחרי החופשת לידה אך בעקבות הנסיעות הכובד העייפות ועוד לשבת במשרד 8 וחצי שעות והגב כואב לצערי לא באלי להמשיך חוץ מזה הנסיעות גם מסוכנות אני נוהגת והערנות שלי לא גבוהה בתקופה הזו ... העברתי מכתב בעבודה עם בקשה לעבור תפקיד לבאר שבע בטענה שהנסיעות עולות על 60 קמ(100 וקצת קמ למעשה) ואין מתקדם בנושא כי אין שם תקן לקבל עובדת ובטח שלא בהריון ...
אני ממש לא יודעת כבר מה לעשות
אני בהריון לא איזה חולה ולא באלי להיות בתקופה כזו ככה ולהרגיש מסכנה וחסרת אונים .
אני ממש רוצה להוציא שמירת הריון אין לי כוח סבל לנסיעות האלה לעבודה ואז שוב חזרה נסיעה..
הפנו אותי לרופא תעסוקתי הוא לא מעוניין בכלל לקבל אותי כי מרחק נסיעות בכלל לא מעניין אותו ...
מבקשת עזרה דחופה ממי שמבינה בנושא טוב יותר ממני
חשוב לציין שזה הריון ראשון שלי אגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין18/07/2018אסתר שלום,
אכן שמירת הריון לא ניתנת רק בשל קושי במישור של הנסיעות.
אם קיים קושי רפואי אחר, נסי לבדוק אותו, כשממילא אין צורך לפנות לרופא תעסוקתי, אלא לרופא נשים בעניין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני זכאית לדמי לידהאדל02/07/2018
התפטרתי לאחר חופשת לידה לצורך טיפול בילד וגיליתי שאני בהיריון נוסף. האם אני זכאית לדמי לידה? או שמאחר ולא עבדתי בתקופת ההיריון השני איני זכאית? אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון נוסף לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין18/07/2018אדל שלום,
ההריון השני אינו קשור לראשון מבחינת זכאויות. ככל שתעבדי בתקופת ההריון ותעמדי בתקופה האכשרה הנדרשת, הרי שתהיי זכאית לדמי לידה גם בגינו (תקופת חופשת הלידה נכללת ברצף).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון ועקמת בגבנטלי30/06/2018
אני בהתחלת ההריון, מגיל קטן סובלת מעקמת. תמיד סבלתי מכאבים, בשנים האחרונות לא הייתי אצל אורטופד ולא דיווחתי על כאבים. האם להגיע עכשיו לאורטופד על מנת לדווח על כאבים לצורך תיעוד? אגיע עליו גם לבדוק אם אוכל לקבל אפידורל במצבי. אני עובדת שעה נסיעה מביתי וצריכה לשהתנייד בשתיי אוטובוסים כל כיוון, מפחדת שבהמשך ההריון יהיה לי קשה מאוד, אז מעכשיו חושבת לתכנן על שמירת הריון. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין18/07/2018נטלי שלום,
השאלה אינה משפטית אלא רפואית.
עקרונית, שמירת הריון ניתנת במצב בו נשקף סיכון לאם או לעובר, וספק אם עקמת בגב תוכר כשמירת הריון על ידי המוסד לביטוח לאומי, אולם זהו עניין הנתון למומחיות הרופאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות אבטלה בזמן הריוןתמר13/06/2018
שלום, בשמונה החודשים האחרונים החלפתי מישהי בחופשת לידה וכעת מסתיימת תקופת ההחלפה.. בזמן הזה נכנסתי להריון. מה קורה איתי מבחינת זכויות? האם אני יכולה לחתום אבטלה כל תקופת ההריון? האם יש לי זכויות כלשהן מהעבודה הזמנית שאני תכף מסיימת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון
עו``ד ליאת שטיין18/07/2018שלום לך,
ראשית יש לראות על בסיס אילו הסכמות נקלטת לעבודה (האם רק לצורך החלפה או ללא הגדרה מצמצמת שכזו). שכן, היות ומלאו לך מעל שישה חודשים במקום העבודה, עקרונית פיטורייך מחייבים היתר מהממונה על חוק עבודת נשים. לגבי אבטלה - יש לבדוק את הזכאות שלך מול ביטוח לאומי מבחינת רצף זכאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחייה של שמירת הריוןאנונימית27/05/2018
היי, במידה וביטוח לאומי לא מאשר את הגמלה לשמירת הריון האם יש אפשרות לא לחזור לעבודה בכלל עד הלידה( כלומר לספוג את הזמן הזה על חשבוני). במידה ואפשרי, האם זה פוגע בדמי הלידה או שביטוח לאומי מחשיב את ה3 חודשים לפני הפסקת העבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין10/06/2018היעדרות מהעבודה בתקופה שלפני הלידה עלולה להביא לפגיעה בחישוב דמי הלידה.
לכן, מוטב לשקול אופציה של ניצול ימי מחלה, או לצאת לחופשת לידה מוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריו ימי מחלהאנונימית26/05/2018
היי,חודש 7, רופא הנשים שלי המליץ על שמירת הריון החל מה10/6 מה שאומר שאצטרך לשבת 30 יום בבית ורק אחר כך להגיש לביטוח לאומי את הטפסים. השאלה שלי- במידה וביטוח לאומי ידחה לי את הבקשה לשמירת הריון, אוכל לנצל במקום זה את כל ימי המחלה שלי וכבר לא לחזור לעבודה בכלל? (אמורה ללדת בסוף אוגוסט).במידה וכן, הייתי שמחה לדעת מהו היום הקובע, לפי מה שהבנתי זה היום האחרון שבו הפסקתי לעבוד. אם אפסיק לעבוד ב10/6 התלושים שביטוח לאומי יחשיב לי לדמי הלידה הם 3,4,5 ? האם הם לא יחשיבו את החודשים שאני לא עובדת שהם 6,7,8 אפילו אם אני לא בשמירה? תודה
עו``ד ליאת שטיין10/06/2018שלום לך,
עקרונית המידע שכתבת נכון. אופציה נוספת היא לצאת לחופשת לידה מוקדמת, על מנת להימנע מפגיעה אפשרית בזכויות. מוטב לפנות לייעוץ פרטני על מנת לקבל החלטה מושכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון שינויי באופי העבודהרבקה23/05/2018
שלום שמי רבקה אני סייעת צמודה בגן לילדה נכה שמתניידת בעצמה עם הליכון כרגע אני בחודש 7 והילדה עוברת ניתוח ואמורה לחזור לגן מגובסת מהאגן ומטה ותצטרך עזרה להנייד לצרכים בסיסים , ולהרים אותה
שאלתי האם אני זכאית לצאת לשמירה? חופשת מחלה?
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין10/06/2018רבקה שלום,
שמירת הריון ניתנת בדרך כלל בשל סכנה לעובר או לאם, ולא בשל בעיה חיצונית בביצוע העבודה.
יחד עם זאת, תוכלי לבחון זכאות אל מול הרופא המטפל וביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בתחילת הריון ופיצוייםטל13/05/2018
שלום,
עבור אישה בעלת ותק של מעל שנה במקום העבודה שהינו מעל שנה, קיימים 10 מתוך 14 חודשי שכר. חתומה על סעיף 14.
אשמח לדעת:
1. מה ההשלכות של התפטרות בחודש שלישי להריון כאשר המרחק לעבודה הינו 36 ק"מ? ( פיצויים, אבטלה, דמי לידה)
2. מה ההשלכות של יציאה לחל"ת בחודש השלישי להריון? (פיצויים, אבטלה, דמי לידה)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בהריון
השאלות ששאלת הן רחבות מידי למענה בפורום. מעבר למידע שתוכלי למצוא באינטרנט, אבהיר כי התפטרות בהריון ממש אינה מומלצת, היות ומדובר בויתור על זכויות.
יציאה לחל"ת היא אופציה פחות פוגענית, אך גם בה יש בעיות מבחינת קבלת מלוא הזכויות.
מומלץ לפנות לייעוץ פרטני על מנת לקבל מידע ובהתאם החלטה מושכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בונוסים בחופשת לידה לשכירהיואל09/05/2018
שלום וברכה,
אישתי עובדת במשך חמש שנים כשכירה. במשך שנים אלו בכל שנה המנהל נתן לה בונוס על סך 6,000₪ כתגמול על מכירות של השנה שהייתה. השנה היא בבית בחופשת לידה והיא לא קיבלה את הבונוס. יש לציין שהבונוס מועבר אליו כדי לתת לאנשי מכירות והוא כראות עיניו מחלק את התקציב לעובדים על פי שיקול דעתו ולא על פי חלוקת תפקידים (ישנם אנשי מכירות שלא מקבלים וישנן מזכירות למשל שכן קיבלו) אחרי ששוחחה איתו נראה כי הוא אינו מתכוון לתת לה את הבונוס. הייתי שמח לשמוע את דעתכם אנשי הצוות המקצועי ואיך ניתן לפעול?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בונוס בחופשת לידה
ככל שמדובר בבונוס שאינו קבוע, הן בזכאות והן בסכום, כפי שתיארת, יהיה קושי לטעון כי הוא לא ניתן השנה דווקא בקשר עם ההריון והלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריון ודמי לידהיבדייב25/01/2018
היי , אני נמצאת בשבוע 20+3 ימים עקב תסמונת דאון הופניתי ל הפסקת הריון אני רוצה לתכנן את ההפסקה לשבוע ה22 כדי שאוכל לקבל את זכויותיי לפחות מביטוח לאומי ולהיות בחופש מהעבודה. שאלתי היא האם מספיק לעשות את ההפלה בשבוע 22+0 או שזה חייב להיות ב22+6 כדי שייחשב בביטוח לאומי … תודה רבה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות לאחר הפלה בשבוע מתקדם
עו``ד ליאת שטיין31/01/2018שלום לך,
מצטערת מאוד לשמוע.
לשאלתך - המוסד לביטוח לאומי קובע: "יולדת שילדה לאחר השבוע ה-22 להיריון ולד מת או שהילד נפטר לאחר הלידה, תהיה זכאית למענק אשפוז, למענק לידה ולדמי לידה על-פי כל הכללים הקבועים בחוק."
כלומר, על פניו יהיה בטוח יותר להשלים 22 שבועות מלאים (למעשה לעבור לשבוע 23) על מנת להקים זכאות לזכויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכה של חופשת הלידהדורין17/01/2018
שלום ,
ברצוני לדעת מה זמן המקסימום שאני יכולה להאריך את החופשת הלידה מלבד השלושה חודשים שהם בתשלום .
לידיעה - זמן מקומי בעבודה הוא 3 שנים .
אודה על מענה דורין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חופשת הלידה
עו``ד ליאת שטיין24/01/2018דורין שלום,
ככל שמלאה לך מעל שנה במקום העבודה, חופשת הלידה היא באופן אוטומטי 26 שבועות. גם חופשה זו תוכלי להאריך עד רבע מהותק שלך, ומקסימום שנה מיום הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?