הריון ומעבר דירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון ומעבר דירה
    יובל
    29/06/2011

אני בהריון בשבוע מוקדם (כבר הודעתי למעסיקים כי הבטן התחילה לבצבץ). יש לי ילד בן 4.
    עוברת דירה באוגוסט מאזור השרון למודיעין.

עובדת במקום העבודה למעלה משנתיים, כמעט משרה מלאה (8 שעות ביום).

הצעתי למעסיקים שמכיוון שהנסיעה לעבודה תהיה מאוד ארוכה (כשעה-שעה וחצי לכל כיוון בשעות העומס), לעבוד מהבית, לפחות מרבית השבוע. אין שום בעיה טכנית לעשות זאת (גרפיקאית, החברה גם כך מעסיקה פרילאנסים מדי פעם.

הם הודיעו לי שלא מקובל עליהם ושאתפטר.

מה האפשרויות העומדות בפני?
    האם הם מחוייבים לכל הפחות לשלם לי פיצויים?
    אני מבינה שלא רק שלא אמצא פרנסה בהריון, גם חישוב דמי חופשת הלידה שלי יפגע, זה נכון?
    האם אני חייבת לחכות 3 חודשים לפני קבלת דמי אבטלה?

סליחה על כמות השאלות....
    ותודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון ומעבר דירה

הוספת תגובה

• הריון ומעבר דירה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    30/06/2011

יובל שלום,
    ראשית - ברוכה הבאה למודיעין...

הקושי שאת מתארת מאוד מובן.
    יחד עם זאת, מאוד מאוד לא מומלץ להתפטר בהריון, וזה בלשון המעטה...
    הפגיעה הינה רוחבית - מעבר לעובדה כי לא תהיי זכאית לשכר ולפיצויי פיטורים, הרי שגם דמי הלידה עלולים להיפגע, וכן לא תהיי זכאית מייד לדמי אבטלה, אלא בחלוף תקופה של 90 ימים (אלא אם את עונה על אחד החריגים בחוק - צריך לבחון זאת ספציפית).
    ישנם פתרונות אפשריים אחרים. ככל שיהיו לך עוד ספקות, מומלץ בחום להתייעץ בייעוץ משפטי מעמיק טרם נקיטת החלטות חפוזות ובלתי הפיכות.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו